Кампаниите на Бенетон - дали шокират достатъчно?
- Dark Angel
Кампаниите на Бенетон - дали шокират достатъчно?
харесват ми, замислят ме, шокират ме, някои ме стряскат..... А Вас?
40 години Бенетон
харесвам социално отговорните компании.
независимо, че тази социалност е част от рекламата
няма значение целта, важно е, че по пътя правят нещо за обществото. И също така дават пример на други компании. Всъщност да правиш добро става модерно, а от това обществото печели като цяло
Като с кампанията на Ейвън - страхотна.
Какво мислите Вие?
40 години Бенетон
няма значение целта, важно е, че по пътя правят нещо за обществото. И също така дават пример на други компании. Всъщност да правиш добро става модерно, а от това обществото печели като цяло
Какво мислите Вие?
- Dark Angel
Re: Кампаниите на Бенетон - дали шокират достатъчно?
Рядко гледам кампании,обаче пуловерите на Бенетон са класика в жанра.Преди 2 години когато съпруга дойде на туристически тур в Италия уцелихме едно супер намаление в магазина на Бенетон в Анкона.Dark написа:харесват ми, замислят ме, шокират ме, някои ме стряскат..... А Вас?
40 години Бенетон
Какво мислите Вие?
Излязохме с 10 претъпкани торби и продавачките чак до отвънка ни помогнаха за багажа.Много съм доволна и до сега/щом не съм го забравила/.Иначе каквито и да са рекламните стратегии ако продуктите не ми харесват,няма да ги купя -дори и за идеята да помогна на някого или нещо.Има и други начини стига да реши човек.
Нищо лично, само изказах мнение!
- Dark Angel
подобно отношение имам и азграфинята написа:....Иначе каквито и да са рекламните стратегии ако продуктите не ми харесват,няма да ги купя -дори и за идеята да помогна на някого или нещо.Има и други начини стига да реши човек.
пример - Ейвън няма да си купя, както се вика не съм се намерила на улицата да се мажа с такива лайна, но кампанията им за профилактика на рака на гърдата ми харесва - и купих т-шърт и мече. с т-шърта спя аз, с мечето щерката
[
подобно отношение имам и аз
пример - Ейвън няма да си купя, както се вика не съм се намерила на улицата да се мажа с такива лайна, но кампанията им за профилактика на рака на гърдата ми харесва - и купих т-шърт и мече. с т-шърта спя аз, с мечето щерката[/quote]
Точно.Пък аз набутах на дартаняновците/майка ми и баща ми/ за миналата коледа едни шампоани,балсами и крем за тяло и си реших проблема с подаръците.Който ги харесва - да ги ползва.
подобно отношение имам и аз
пример - Ейвън няма да си купя, както се вика не съм се намерила на улицата да се мажа с такива лайна, но кампанията им за профилактика на рака на гърдата ми харесва - и купих т-шърт и мече. с т-шърта спя аз, с мечето щерката[/quote]
Точно.Пък аз набутах на дартаняновците/майка ми и баща ми/ за миналата коледа едни шампоани,балсами и крем за тяло и си реших проблема с подаръците.Който ги харесва - да ги ползва.
Нищо лично, само изказах мнение!
- Dark Angel
да, ето че действа и на "нехаресващи" ....графинята написа:
- Dark Angel
Analyse any human emotion, no matter how far it may be removed from the sphere of sex, and you are sure to discover somewhere the primal impulse, to which life owes its perpetuation. ... The primitive stages can always be re-established; the primitive mind is, in the fullest meaning of the word, imperishable. ... Mans most disagreeable habits and idiosyncrasies, his deceit, his cowardice, his lack of reverence, are engendered by his incomplete adjustment to a complicated civilisation. It is the result of the conflict between our instincts and our culture.
Sigmund Freud
Анализирайте, която и да е човешка емоция, без значение колко отдалечена е тя от сферата на сексуалността, и със сигурност ще откриете някъде основния импул, на който живота дължи своето пребъдване. Примитивните етапи могат винаги да се установят (наново), примитивното съзнание е, в цялата пълнота смъсъла на тази дума, вечно... Най-противните навици на човека, неговите особеностите, неговата измамност, страхливостта му, липсата на уважение в него са породени от непълното му приспособяване към сложната (обърканата) цивилизация. Те са резултат от конфликта между нашите инстинкти и нашата култура.
Зигмунд Фройд
Sigmund Freud
Анализирайте, която и да е човешка емоция, без значение колко отдалечена е тя от сферата на сексуалността, и със сигурност ще откриете някъде основния импул, на който живота дължи своето пребъдване. Примитивните етапи могат винаги да се установят (наново), примитивното съзнание е, в цялата пълнота смъсъла на тази дума, вечно... Най-противните навици на човека, неговите особеностите, неговата измамност, страхливостта му, липсата на уважение в него са породени от непълното му приспособяване към сложната (обърканата) цивилизация. Те са резултат от конфликта между нашите инстинкти и нашата култура.
Зигмунд Фройд
- Dark Angel
Фройд е неговия секс...... всичко да се свежда до секса....е айде нема нужда.....Remmivs написа:Analyse any human emotion, no matter how far it may be removed from the sphere of sex, and you are sure to discover somewhere the primal impulse, to which life owes its perpetuation. ... The primitive stages can always be re-established; the primitive mind is, in the fullest meaning of the word, imperishable. ... Mans most disagreeable habits and idiosyncrasies, his deceit, his cowardice, his lack of reverence, are engendered by his incomplete adjustment to a complicated civilisation. It is the result of the conflict between our instincts and our culture.
Sigmund Freud
Зигмунд Фройд
определено не съм му фен
- Dark Angel
Така е, Дарки. 
Ама без секс няма хора. Без хора няма нищо. В смисъл нищо, което да интересува хората, защото всичко, към което имаме отношение в крайна сметка опира до хората, до нас, ако премахнем човешкия елемент и всичко губи смисъл (за нас - хората).
И, макар че и аз недолюбвам обощенията на чичко Фройд има над какво и да се позамислим...8)
PS
Пък и аз исках да наблегна най-вече на последното изречение. Според мен то е вярно.
Ама без секс няма хора. Без хора няма нищо. В смисъл нищо, което да интересува хората, защото всичко, към което имаме отношение в крайна сметка опира до хората, до нас, ако премахнем човешкия елемент и всичко губи смисъл (за нас - хората).
PS
Пък и аз исках да наблегна най-вече на последното изречение. Според мен то е вярно.
- Dark Angel
зависи какви са хората - има отворени към света и отворени към себе си:Remmivs написа:Така е, Дарки.
Ама без секс няма хора. Без хора няма нищо. В смисъл нищо, което да интересува хората, защото всичко, към което имаме отношение в крайна сметка опира до хората, до нас, ако премахнем човешкия елемент и всичко губи смисъл (за нас - хората).И, макар че и аз недолюбвам обощенията на чичко Фройд има над какво и да се позамислим...8)
2-рия вариант ич не ме кефят. постоянно се вглеждат в себе си, постоянно търсят в себе си, постоянно мислят за себе си, които се мъчат да разберат света вглеждайки се в себе си, които правят изводи за света на база изровеното в тяхната душа......и всичко като го пречупят през призмата на тяхната шантава сексуалност и да ти призлее
........ баси, звънна телефона и изпуснах нишката............
къде е сексуалността в това да посадиш дърво например? само не посочвай, че дървото расте нагоре и прилича на еректирал полов член
Като окосмяването на венериния хълм ли? Това за върбата де.Dark написа:зависи какви са хората - има отворени към света и отворени към себе си:
2-рия вариант ич не ме кефят. постоянно се вглеждат в себе си, постоянно търсят в себе си, постоянно мислят за себе си, които се мъчат да разберат света вглеждайки се в себе си, които правят изводи за света на база изровеното в тяхната душа......и всичко като го пречупят през призмата на тяхната шантава сексуалност и да ти призлее
........ баси, звънна телефона и изпуснах нишката............
къде е сексуалността в това да посадиш дърво например? само не посочвай, че дървото расте нагоре и прилича на еректирал полов членклонките на върбата висят надолу
Къде ли... Упражнение по садене на дърво:
1. Вижда те девойка и разбира, че щом се грижиш така за една фиданка ще се грижиш още по-добре за отрочетата (а те са лезултат от секс);
2. Искаш да правиш секс в хамак. На сянка. Сред уханието на цветовете напролет.
3. Искаш да оставиш на децата си (резултат от секс) нещо...
4. Да продължавам ли?
PS
Всички сме смес от екстра и интроверти. Ама сме и едни експерти....
- Dark Angel
Може би познаваш хора овладели напълно инстинките си. Макар и малко вероятно това е постижимо. Но съвсем не значи, че те (инстинктите) не са в конфликт с културата.Dark написа:познавам хора които живеят в хармония със себе си. значи за тях не важи. или?
може би Фройд е бил в конфликт със себе си, с инстинктите и желанията си и затова го е написал
Напълно възможно.
- Dark Angel
да бе да..... ще ме прощаваш ама не садя дървета, за да ме види някой и да си каже колко съм грижовна и да ме грабне за женаRemmivs написа:
Като окосмяването на венериния хълм ли? Това за върбата де.
Къде ли... Упражнение по садене на дърво:
1. Вижда те девойка и разбира, че щом се грижиш така за една фиданка ще се грижиш още по-добре за отрочетата (а те са лезултат от секс);
2. Искаш да правиш секс в хамак. На сянка. Сред уханието на цветовете напролет.
3. Искаш да оставиш на децата си (резултат от секс) нещо...
4. Да продължавам ли?
PS
Всички сме смес от екстра и интроверти. Ама сме и едни експерти....
и секс в хамак не ща да правя, обсъдихме го веднъж
дървото е на всички, на децата човек не може да остави нищо
продължавай.....
аз не съм експерт
аз съм по анкетите
ПП/ а окосмяване тип чертичка? като на северните жителки
Последно промяна от Dark Angel на 24.10.06, 11:34, променено общо 1 път.
Напълно невъзможно, според мен 8)Remmivs написа:Може би познаваш хора овладели напълно инстинките си. Макар и малко вероятно това е постижимо. Но съвсем не значи, че те (инстинктите) не са в конфликт с културата.Dark написа:познавам хора които живеят в хармония със себе си. значи за тях не важи. или?
може би Фройд е бил в конфликт със себе си, с инстинктите и желанията си и затова го е написал
Напълно възможно.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
И аз не съм.Dark написа:да бе да..... ще ме прощаваш ама не садя дървета, за да ме види някой и да си каже колко съм грижовна и да ме грабне за жена
и секс в хамак не ща да правя, обсъдихме го веднъж
дървото е на всички, на децата човек не може да остави нищо
продължавай.....
аз не съм експерт
аз съм по анкетите
Нито пък психоаналитик.
Обаче засаждането на дърво е акт на размножаване...
Кое, да е бил в конфликт Зигимунд ли?:Dwishes написа:Напълно невъзможно, според мен 8)
Последно промяна от Remmivs на 24.10.06, 11:44, променено общо 1 път.
По-скоро конфликт е, че не садим. А това е културата ни. И тя е в конфликт с инстинктите ни. Които ни диктуват да садим. Щото да има подходящи условия и "утре". За еректиралите хомота.Мнемозина написа:Тук си прав.
Обаче това не е конфликт между инстинкти и култура, нали?
Последно промяна от Remmivs на 24.10.06, 11:44, променено общо 1 път.
Мен кампаниите на Бенетон ме кефят.Dark написа:харесват ми, замислят ме, шокират ме, някои ме стряскат..... А Вас?
40 години Бенетон
Какво мислите Вие?
Точно заради социалният елемент в тях.
Надявам се да смогна да им видя изложбата.
- Dark Angel
и аз съм се стегнала да ида да я видя....pocti_bezobidna написа: Мен кампаниите на Бенетон ме кефят.
Точно заради социалният елемент в тях.
Надявам се да смогна да им видя изложбата.
надам се да стигна, че напоследък много планове /лични/ и доникъде
- Dark Angel
- Dark Angel
как да разбирам? че за теб е невъзможно човек да не е в конфликт с околния свят/общество ?Remmivs написа:Може би познаваш хора овладели напълно инстинките си. Макар и малко вероятно това е постижимо. Но съвсем не значи, че те (инстинктите) не са в конфликт с културата.Dark написа:познавам хора които живеят в хармония със себе си. значи за тях не важи. или?
Напълно възможно.
А според теб е ли възможна пълната хармония*? Дори и само със себе си? Ние сме изтъкани от конфликти. Животът ни е конфликт. Не ли? Чисто философски подгледни - като мен. Балансът и укротяването на конфликтите е това, което постигат някои. Според моето скромно мнение \IMHO\.Dark написа:как да разбирам? че за теб е невъзможно човек да не е в конфликт с околния свят/общество ?Remmivs написа:Може би познаваш хора овладели напълно инстинките си. Макар и малко вероятно това е постижимо. Но съвсем не значи, че те (инстинктите) не са в конфликт с културата.Dark написа:познавам хора които живеят в хармония със себе си. значи за тях не важи. или?
Напълно възможно.
______
* Не говорим за Нирвана, разбира се. И други от сорта.
Мой приятел, англичанин, ...
две висши, в момента се опитва да съдейства на "вплитането" на българите във все още викторианската английска действителност, ме попита при последното си посещение в България докато се разхождахме по Витошка:
"Що има толкова реклами с негри? Вие нямата почти никви негри в България. Бенетон да си направят реклами с цигани. Имате ги прекалено много."
"Що има толкова реклами с негри? Вие нямата почти никви негри в България. Бенетон да си направят реклами с цигани. Имате ги прекалено много."
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: Мой приятел, англичанин, ...
Хе-хе, реклама на Бенетон с цигани. Дет вика хлапето: нооого якооооave написа: "Що има толкова реклами с негри? Вие нямата почти никви негри в България. Бенетон да си направят реклами с цигани. Имате ги прекалено много."
- Dark Angel
Re: Мой приятел, англичанин, ...
двете висши !??? и?ave написа:две висши, в момента се опитва да съдейства на "вплитането" на българите във все още викторианската английска действителност, ме попита при последното си посещение в България докато се разхождахме по Витошка:
- Dark Angel
да, според мен е възможна. за определени периоди. и после пак хаос. и после пак хармония.Remmivs написа:
А според теб е ли възможна пълната хармония*? Дори и само със себе си? Ние сме изтъкани от конфликти. Животът ни е конфликт. Не ли? Чисто философски подгледни - като мен. Балансът и укротяването на конфликтите е това, което постигат някои. Според моето скромно мнение \IMHO\.
______
* Не говорим за Нирвана, разбира се. И други от сорта.
със себе си
не мога да гледам като теб - опитвам, но се съмнявам, че е същото
кой е Ейвън?Dark написа:харесват ми, замислят ме, шокират ме, някои ме стряскат..... А Вас?
40 години Бенетон
Какво мислите Вие?
Той че е бил е съвсем сигурноRemmivs написа:Кое, да е бил в конфликт Зигимунд ли?:Dwishes написа:Напълно невъзможно, според мен 8)
Мисълта ми беше за овладяването на инстинктите на 100%. Ако изобщо е възможно, постигналите го много скоро ще се озоват в лудницата
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.