Кинти

Все същите
І

Кинти

Мнение от І »

Чета, чета... и все за кинти става въпрос.
Ама шибаната простотия на хората с кинти не се оправя. Дайте ми поне един пример някой да е станал по-добър кат се е сдобил с пачките?! А за да няма кинти в някаква общност или държава...обикновено простотията е виновна. И е един цикъл.. Мьобиус. Цялата ни държава страда от простотията, а не от липсата на кинти. Заплюйте ме ако не е вярно.
Щото това е дилемата. "Инвестиране" в субективния фактор, който след години ще може да гради на база разумно отношение и с поглед нашироко или в "ракиени тигри", които след работа вечер псуват пред телевизора какво ли не и кой ли не.
А много често малките герои не ги забелязваме. Те и не обичат да ни се врат в очите пред ТВ-то или вестниците. А ги има нявсякъде. Малко след като са спасили живот /или света/ те са си тръгнали тихомълком към следващото си изпитание. И ги виждаме единствено ако ние сме спасените. А през останалия ни живот...същите тези дори може да ни пречат или да ни дразнят. Вземете и сложете на тва място полицая, лекаря, учителя...там каквит професии искате. Ако познавате такъв "малък герой".. поинтересувайте се дали има кинти! Може изведнъж да светне някаква всеобща истина и закономерност /изключая ББ и кмета на Кастърбридж :lol:/.

www.youtube.com/watch?v=DvdNiqxdli8

Сколько зим, сколько лет
Сколько вод утекло
Сколько жизней прошло без меня
Сколько жизней ушло от меня

Я вернулся домой, а виски сединой
Припорошило в дальних краях
Да и грудь вся в сплошных орденах

По высокой, высокой траве
Я пройду в полный рост
Полной грудью вздохну воздух этих полей
Мной давно позабытый на вкус

Я пройду в полный рост

Меж высоких стогов
Золотая стерня
Ну-ка встану босою ногой
Теплотой обласкает земля

Через пару шагов
Поле вспомнит меня
С возвращением, скажет, домой
С возвращеньем домой, старина

Я пройду в полный рост

Ни кола ни двора
Кто-то скажет в укор
Ничего не нажил, не скопил
Только верой и правдой служил

Но богаче меня
Нет на свете с тех пор
Как на землю родную ступил
Как прошелся по ней босиком

Я пройду в полный рост

Я пройду в полный рост

Я пройду в полный рост

.........
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

доста сме се запознати с теориите за тва колко е хубаво да си беден и човечен и бла бла
искам обратното
кинти ,геройства ,добринки и бла бла
да се идеализира мизерията мисля че не е добра идея
мизерията и простотията са различни неща
обществото ни като цяло още не се е успокоило е не е приело реалностите за кинти и немане на кинти
но ще си дойдат нещата на място с времето:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
І

Мнение от І »

Quid написа:....
Пак не си разбрал.
Темата е за "малките герои". Нищо, че заглавието е "Кинти"
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е не можели малките герои да са с кинти?
защо все трябва да са без кинти?:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Quid написа:е не можели малките герои да са с кинти?
malki geroi - malko kinti
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Някои неща не можеш да обясниш на никого. Ако те разбере, значи сам е стигнал до там и сам е видял. Не се хаби.
Повръща ми се от цинизъм вече.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Някои неща не можеш да обясниш на никого. Ако те разбере, значи сам е стигнал до там и сам е видял. Не се хаби.
:kiss:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Quid написа:е не можели малките герои да са с кинти?
Щото е по-ефектно.
Какво интересно има в един малък герой с кинти?
Друго си е Брус Уейн - хем герой, хем с кинти!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Благодарско за поздравчето!! :kiss:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:Някои неща не можеш да обясниш на никого. Ако те разбере, значи сам е стигнал до там и сам е видял. Не се хаби.
ако идваше от някое бюро по труда и си с 5 кинта в джоба и имаш една камара неплатени сметки и ти се повръща бих те разбрал.
за мен е цинизъм да се търси някаква красота в мизерията.
или човек не я познава и само е чул че има такова нещо някъде си там в сомалия.
мизерията е на всяка крачка.
най бедната страна сме в европа. изключвам албания.
така че ако се търсят герои без кинти то и лесно се намират. на всяка крачка са и са герои по подразбиране защото оцеляват и са живи.
колкото до това как се възпитават няколко поколения ....
те не идват от социализма и са далеч от комунистическите идеали ,събранията и митингите и понятия като всички ,целият народ и т.н. са им далечни и не ги интересуват. израснаха с чалга мутри убииства курви и простотия кражби ...или с други думи когато се наливаха основите на капитала и се преразпределяха благата те бяха свидетели и видяха с очите си какво как колко и кои и що.

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа:
ако идваше от някое бюро по труда и си с 5 кинта в джоба и имаш една камара неплатени сметки и ти се повръща бих те разбрал.
така че ако се търсят герои без кинти то и лесно се намират. на всяка крачка са и са герои по подразбиране защото оцеляват и са живи.
те не идват от социализма и са далеч от комунистическите идеали ,събранията и митингите и понятия като всички ,целият народ и т.н. са им далечни и не ги интересуват. израснаха с чалга мутри убииства курви и простотия кражби ...или с други думи когато се наливаха основите на капитала и се преразпределяха благата те бяха свидетели и видяха с очите си какво как колко и кои и що.
Харесва ти и ти е удобно да не ме разбираш или да ме разбираш превратно. Красотата не е в мизерията, а в красотата на нематериалното. Мизерията ти я виждаш с очите си. Само с тях ли гледаш или се правиш, че гледаш само с тях? Никой не ти говори, че ако оцелееш, си герой. Аз това не го броя. Но да съхраниш нещо истинско у себе си и да го носиш без да го навираш в очите на другите.
Аз всъщност те разбирам. Така е по-лесно, нали? Да си беззащитен с голите си ценности е страшно. Няма да си пич.
Пак няма да ме разбереш, ама майната му. [клик]
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:42, променено общо 1 път.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

кинтите са хубаво нещо ма много трудно се изкарват
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

kapincho написа:
Верче бе, ти що ми се чиниш кисела нещо напоследък?
Ами ти защо искаш да знаеш, драги ми?
Изображение
Аватар
Амаранта

Re: Кинти

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:....Ама шибаната простотия на хората с кинти не се оправя. Дайте ми поне един пример някой да е станал по-добър кат се е сдобил с пачките?! А за да няма кинти в някаква общност или държава...обикновено простотията е виновна. И е един цикъл.. Мьобиус. Цялата ни държава страда от простотията, а не от липсата на кинти. Заплюйте ме ако не е вярно.

.........
Що да те заплюваме, като си прав. Нали е българска култовата фраза: "Акъл не ща - пари ми дай.":lol:

п.п. Ткс за поздравчето.:-)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:43, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

kapincho написа:
vyara написа:
kapincho написа:
Верче бе, ти що ми се чиниш кисела нещо напоследък?
Ами ти защо искаш да знаеш, драги ми?
Щото ми е мъчно да те чета кисела и щото ме заболя главата да мисля да не би и аз да съм допринесъл за това:-)
С риск да те разбия тотално, ще ти споделя, че не си фактор за душевното ми благоденствие. И като съм кисела най-мразя да ме питат защо съм кисела, понеже дважди се вкисвам, драги ми.
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.12.08, 20:43, променено общо 1 път.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
Quid написа:
Харесва ти и ти е удобно да не ме разбираш или да ме разбираш превратно. Красотата не е в мизерията, а в красотата на нематериалното. Мизерията ти я виждаш с очите си. Само с тях ли гледаш или се правиш, че гледаш само с тях? Никой не ти говори, че ако оцелееш, си герой. Аз това не го броя. Но да съхраниш нещо истинско у себе си и да го носиш без да го навираш в очите на другите.
Аз всъщност те разбирам. Така е по-лесно, нали? Да си беззащитен с голите си ценности е страшно. Няма да си пич.
Абе тук там можеш да мернеш и красиви материални нещица.:rotfl24:

п.п. Аз разбирам, но и ти разбери - всеки има избор.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Mila написа: п.п. Аз разбирам, но и ти разбери - всеки има избор.
Знам. Не искам да съдя. Не исках и да обяснявам, защото както казах е безсмислено, но се поддадох и аз.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

kapincho написа: Еее, нямам чак такова самочувствие да съм нечий фактор.
Отивам да си нагледам пак къпинака и се надявам като се върна да ти е минало. Не заради мен. Заради тебе си, щото не ти отива на пясъчните крачета.:-)
Извинявай, Капинчо. На мен бързо ми минава. Като лятна буря съм.
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
Quid написа:
красота има в материалното има красота и в нематериалното
защо да няма красота в коли дрехи къщи и т.н.
има си красота и в тях.
има си красота и в нематериалното.
всяко едно залитане в някоя крайност обаче води до липса на хармония и от там до некви драми в личен план.
не разбирам кое е толкова сложно че да не е разбираемо това което казваш?!
напълно е разбираемо понякога човек да му писнат битовизмите и материланите неща и да се обърне към нематериалните.
но за анатемосване на материалното обаче - забрави!:-)
тези нематериалните неща виреят в/у материални а не висят във въздуха.

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа: красота има в материалното има красота и в нематериалното
защо да няма красота в коли дрехи къщи и т.н.
има си красота и в тях.
има си красота и в нематериалното.
всяко едно залитане в някоя крайност обаче води до липса на хармония и от там до некви драми в личен план.
не разбирам кое е толкова сложно че да не е разбираемо това което казваш?!
напълно е разбираемо понякога човек да му писнат битовизмите и материланите неща и да се обърне към нематериалните.
но за анатемосване на материалното обаче - забрави!:-)
тези нематериалните неща виреят в/у материални а не висят във въздуха.
Съгласна съм. Явно говорим едно и също, като всеки слага акцент на различни места.
Изображение
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

МЪЖжжж написа:
Ничего не нажил, не скопил
Только верой и правдой служил

Благодаря за песничката. Така и не мога да разбера, защо ми трепери под лъжичката, когато слушам такава руска музика.

Не искам да мисля за пари, но не мога. Притискат ме. Подтискат ме. Дразнят ме.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Спасибо, брат!

Мнение от Remmivs »

Любэ са невероятни.

А кинтите... те са важни само докато мислиш за тях, и друг път съм го казвал. В момента, в който можеш да си позволиш да забравиш за тях, осъзнаваш каква нищета са те всъщност сами по себе си.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

МЪЖжжж написа:А за да няма кинти в някаква общност или държава...обикновено простотията е виновна. И е един цикъл.. Мьобиус. Цялата ни държава страда от простотията, а не от липсата на кинти.
Ей това е диагнозата. :shy:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Спасибо, брат!

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:Любэ са невероятни.

А кинтите... те са важни само докато мислиш за тях, и друг път съм го казвал. В момента, в който можеш да си позволиш да забравиш за тях, осъзнаваш каква нищета са те всъщност сами по себе си.
Познавам хора, които колкото и кинти да имат, не си позволяват да се отпуснат и да забравят за тях и ми става жал.

Парите наистина са наистина са нищета сами по себе си. :yes:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Stranniche написа: Познавам хора, които колкото и кинти да имат, не си позволяват да се отпуснат и да забравят за тях и ми става жал.

познавамм хора които имат пари и се отпускат чудесно - сякаш ги нямат.

предполагам такова отпускане е възможно само като имаш много, много, много.....
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Stranniche написа:
Remmivs написа:Любэ са невероятни.

Познавам хора, които колкото и кинти да имат, не си позволяват да се отпуснат и да забравят за тях и ми става жал.

Много повече са хората, които нямат и познават истинската нищета, а не тази на парите,
и за никакво отпускане не може да става въпрос.:winkw:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Харесва ти и ти е удобно да не ме разбираш или да ме разбираш превратно. Красотата не е в мизерията, а в красотата на нематериалното. Мизерията ти я виждаш с очите си. Само с тях ли гледаш или се правиш, че гледаш само с тях? Никой не ти говори, че ако оцелееш, си герой. Аз това не го броя. Но да съхраниш нещо истинско у себе си и да го носиш без да го навираш в очите на другите.
Браво, Вяра! Хареса ми как си го написала. :-) Първият ти постинг също. :-) :-) :-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

МЪЖжжж написа: А много често малките герои не ги забелязваме. Те и не обичат да ни се врат в очите пред ТВ-то или вестниците. А ги има нявсякъде. Малко след като са спасили живот /или света/ те са си тръгнали тихомълком към следващото си изпитание.
А, ако правиш нещо по вътрешно убеждение, защото мислиш, че така е редно и така трябва - герой ли си?А, какво е Герой? А, ако ти не искаш да си, пак ли си герой?:roll:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:А, какво е Герой?
Мисля, че герой е всеки, който направи нещо добро за друг човек, без да търси изгода за себе си, без дори да мисли за такава, дори понякога напротив- с риск да изгуби, но въпреки това помога.

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа: Мисля, че герой е всеки, който направи нещо добро за друг човек, без да търси изгода за себе си, без дори да мисли за такава, дори понякога напротив- с риск да изгуби, но въпреки това помога.
А аз мисля, че това е просто човек..:(
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
[unknown] написа: Мисля, че герой е всеки, който направи нещо добро за друг човек, без да търси изгода за себе си, без дори да мисли за такава, дори понякога напротив- с риск да изгуби, но въпреки това помога.
И аз така мисля.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:А аз мисля, че това е просто човек..:(
И аз. Но в днешно време май да си човек е геройство. Всъщност, май винаги е било.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Още по- добре! Добре е, че във всеки човек се крие герой! Нали за това иде реч. :-)

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Remmivs написа:
4avdar4e написа:А аз мисля, че това е просто човек..:(
И аз. Но в днешно време май да си човек е геройство. Всъщност, май винаги е било.
И точно това е причината да сме тук. Имам предвид предизвикателството.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
4avdar4e написа:
Още по- добре! Добре е, че във всеки човек се крие герой! Нали за това иде реч. :-)
Крие се то, ама понякога твърде добре се крие. Само в кризисни моменти можеш да разбереш. Когато всички се изпокрият или се отдръпнат.
Последния такъв пример се сещам за оня човек, който беше спасявал хората от автобуса в Бяла. Всички останали седели на моста и гледали.
После никой не го беше потърсил тоя човек за свидетел, да му благодари или за каквото и да било.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:И точно това е причината да сме тук. Имам предвид предизвикателството.
На Земята ли?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Последния такъв пример се сещам за оня човек, който беше спасявал хората от автобуса в Бяла.
Също и бременната жена вадила хора от горяща кола. Пак това лято беше.

Изображение
Публикувай отговор