Колко струва един човешки живот???
- Dark Angel
Re: Колко струва един човешки живот???
Може и нищо....ако не се намери виновен.Dark написа:2100,00 лева
Иначе въпроса е много философски.
Нищо лично, само изказах мнение!
Според дори и скорошни "съветски" лидери човешкият живот е най-евтината стока.Dark написа:2100,00 лева
Сори.
Мой приятел, който създаде новата съвременна банкова система в Албания, ми каза, че през 1991 или 1992 г. живота на нэкъф си, който му пречел и го заплашвал, е струвал 20 щатски долара. С опции: "Как го искаш? Застрелян, пребит, удавен?" Офертата е от личния му бодигард.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- Dark Angel
Не те разбрах, но...Dark написа:Аве, то и сега може да намериш хора които и за без пари ще свършат такава "работа"......
друго мислех - уж сме цивилизовани, уж полицията трябва да пази жителите на града...
или понеже той човека бил от село, в гората.....
"полицай" е думичка, която произлиза от гръцкия "полис" - град. Полицаят е човек, който се грижи за реда в града. Както и политикът. Думичката е със същия произход. За справка виж най-близкия речник на чуждите думи или "Стражата" на Тери Пратчет.
П.П. Имаше и опция "пред вратата на кого искаш да бъде оставен трупът."
- Dark Angel
ave написа:
Не те разбрах, но...
"полицай" е думичка, която произлиза от гръцкия "полис" - град. Полицаят е човек, който се грижи за реда в града. Както и политикът. Думичката е със същия произход. За справка виж най-близкия речник на чуждите думи или "Стражата" на Тери Пратчет.
друго ме тормози - застрелян човек, плащат глоба и хоп, ноу проблемс...ето това ме тревожи
не произхода на думата полицай....
Да, сутринта си говорихме с жена ми по случай тази новина. Сетих се и за един пенсиониран генерал, който беше застрелял с ловната си пушка едно дете рибарче, навлезнало в имота му, следвайки течението на рекичката, минаваща през него. И той се отърва с глоба. Нямаше и 1000 лева.Dark написа:ave написа:
Не те разбрах, но...
друго ме тормози - застрелян човек, плащат глоба и хоп, ноу проблемс...ето това ме тревожи
не произхода на думата полицай....
Пълна гадост.
Понеже мноого ме кефи начинът ти на комуникация -всичко да го уточняваш с речници ,да вникваш в тълковноста на всяка дума..може ли да се изкажеш по въпроса с думата "ЛОГИСТИКА".ave написа:Не те разбрах, но...Dark написа:Аве, то и сега може да намериш хора които и за без пари ще свършат такава "работа"......
друго мислех - уж сме цивилизовани, уж полицията трябва да пази жителите на града...
или понеже той човека бил от село, в гората.....
Та въпроса ми е:Защо се слага на дейности свързани със снабдяване и транспорт -например?
И не мислиш ли,че въпреки значението на думите,в живота навлизат толкова много чуждици които не се използват по предназначение,ако може да се изразя така и им се влага съвсем друг смисъл от истинския.
Благодаря!графинята написа: Понеже мноого ме кефи начинът ти на комуникация -всичко да го уточняваш с речници ,да вникваш в тълковноста на всяка дума..може ли да се изкажеш по въпроса с думата "ЛОГИСТИКА".
Та въпроса ми е:Защо се слага на дейности свързани със снабдяване и транспорт -например?
И не мислиш ли,че въпреки значението на думите,в живота навлизат толкова много чуждици които не се използват по предназначение,ако може да се изразя така и им се влага съвсем друг смисъл от истинския..
Стана ми смешно, понеже и синът ми записа логистика да следва. Все пак, в този бизнес има много пари. Едно време му викаха "снабдяване и осигуряване". А в армията му казваха "тилово снабдяване".
Излишна "модна" чуждица. Да печели балъци или да звучи "тежко"
Ето ти нещо по въпроса:графинята написа: "ЛОГИСТИКА".
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= ... 63&Level=2
Истината е, че думата е употребявана/навлязла неправилно. В англ. говорящия свят има logistic - чисто математическо/философско понятие и logistics, което идва от пресмятане - т.е. нуждата всичко да се пресметне и осигури (в детайли) по подходящ начин за даден процес. Използва се най-вече във военната сфера.
Main Entry: lo·gis·tics
Pronunciation: lO-'jis-tiks, l&-
Function: noun plural but singular or plural in construction
Etymology: French logistique art of calculating, logistics, from Greek logistikE art of calculating, from feminine of logistikos of calculation, from logizein to calculate, from logos reason
1 : the aspect of military science dealing with the procurement, maintenance, and transportation of military matériel, facilities, and personnel
2 : the handling of the details of an operation
Etymology: French logistique art of calculating, logistics, from Greek logistikE art of calculating, from feminine of logistikos of calculation, from logizein to calculate, from logos reason
1 : the aspect of military science dealing with the procurement, maintenance, and transportation of military matériel, facilities, and personnel
-
Little Joe
Колкото успееш да вземеш!Dark написа:2100,00 лева
Това исках да кажа с въпроса си,т.е.че напоследък има доста думи които се използват неправилно,но са добили популярност.Remmivs написа:Истината е, че думата е употребявана/навлязла неправилно. В англ. говорящия свят има logistic - чисто математическо/философско понятие и logistics, което идва от пресмятане - т.е. нуждата всичко да се пресметне и осигури (в детайли) по подходящ начин за даден процес. Използва се най-вече във военната сфера.
А колко струва животът на момичетата, които ТОЗИ е продал в робство???Dark написа:2100,00 лева
Мисля, това са риторични въпроси!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

-
Гост
Vapros da se zamisli chovek.[unknown] написа:А колко струва животът на момичетата, които ТОЗИ е продал в робство???Dark написа:2100,00 лева
Che mejdu baklavata, svirkite, plaja, decata, obrazovanieto, rabotata se sluchvat i takiva neshta.
Greshki v matricata.
"Дали тези нации живеят в благополучие или умират от глад, това ме интересува дотолкова, доколкото имаме нужда от тях като роби за своята култура. Ако десет хиляди руски жени умират от изтощение при копаене на противотанков ров, това ме интересува дотолкова, доколкото този противотанков ров трябва да бъде изкопан..."Remmivs написа:Нищо не струва.
Безценен е.
Но понякога буквално нищо не струва. Сталин го е доказал (сори, че се повтарям ама вчера гледах филма).
Ей тва е класика! Квинтесенция на нацизма...

Аз пък никога не мога да спра да мисля за тези неща! Мамка му и живот...Anonymous написа:Vapros da se zamisli chovek.[unknown] написа:А колко струва животът на момичетата, които ТОЗИ е продал в робство???Dark написа:2100,00 лева
Che mejdu baklavata, svirkite, plaja, decata, obrazovanieto, rabotata se sluchvat i takiva neshta.
Greshki v matricata.

- Dark Angel
това е притеснително. казват целта оправдава средствата ама как спят тия хора[unknown] написа:"Дали тези нации живеят в благополучие или умират от глад, това ме интересува дотолкова, доколкото имаме нужда от тях като роби за своята култура. Ако десет хиляди руски жени умират от изтощение при копаене на противотанков ров, това ме интересува дотолкова, доколкото този противотанков ров трябва да бъде изкопан..."Remmivs написа:Нищо не струва.
Безценен е.
Но понякога буквално нищо не струва. Сталин го е доказал (сори, че се повтарям ама вчера гледах филма).
- Dark Angel
мда, същата работа. каквото и да правя все се присещам за "тези" неща. а ми се иска на моменти да забравям[unknown] написа: Аз пък никога не мога да спра да мисля за тези неща! Мамка му и живот...
Този специално е глътнал цианкалий.Dark написа:това е притеснително. казват целта оправдава средствата ама как спят тия хора[unknown] написа:"Дали тези нации живеят в благополучие или умират от глад, това ме интересува дотолкова, доколкото имаме нужда от тях като роби за своята култура. Ако десет хиляди руски жени умират от изтощение при копаене на противотанков ров, това ме интересува дотолкова, доколкото този противотанков ров трябва да бъде изкопан..."Remmivs написа:Нищо не струва.
Безценен е.
Но преди това си е спял съвсем спокойно... Това е притеснително, да.

- Dark Angel
за вечния сън - добре казано[unknown] написа: Този специално е глътнал цианкалий.
Но преди това си е спял съвсем спокойно... Това е притеснително, да.
но другото - не зная, хора около мен ми разказват, че нощем се будят щото са забравили нещо си да свършат в работата /и на мен ми се случва/ и после няма сън. въртиш се в леглото и чакаш да стане сутрин да тичаш в офиса да "гониш задачите"
а ако "задачата" е руските жени копаещи танков ров...
ненам, може би трябва специално устроено мислене, т.е. лудост и безумие.....
Нищо специално няма в мисленето им- просто такова липсва. Точно казано- безумие! БЕЗ УМ! Липсва им главният мозък! Само гръбначен имат...Dark написа:
а ако "задачата" е руските жени копаещи танков ров...
ненам, може би трябва специално устроено мислене, т.е. лудост и безумие.....