Да. Поне така предполагам. Не мога да повярвам, че всичко това е безсмислено.Remmivs написа:На Земята ли?Mila написа:И точно това е причината да сме тук. Имам предвид предизвикателството.
Кинти
Re: Кинти
Да, и за нея се сетих. Просто в такива моменти се разбира кой колко струва.[unknown] написа:Също и бременната жена вадила хора от горяа кола. Пак това лято беше.vyara написа: Последния такъв пример се сещам за оня човек, който беше спасявал хората от автобуса в Бяла.
Абе недей така. Понякога човек е в шок. Следващият път - по -добре.vyara написа:Да, и за нея се сетих. Просто в такива моменти се разбира кой колко струва.[unknown] написа:Също и бременната жена вадила хора от горяа кола. Пак това лято беше.vyara написа: Последния такъв пример се сещам за оня човек, който беше спасявал хората от автобуса в Бяла.
Шока трае няколко секунди. Доказано е. След това си личи кой колко струва.Mila написа:
Абе недей така. Понякога човек е в шок. Следващият път - по -добре.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Уф! Теми километрични сме изписали за това. И все едно нищо не сме направили.Mila написа:Да. Поне така предполагам. Не мога да повярвам, че всичко това е безсмислено.
Би било ужасяваща пустота. Безконечен студ. Безмълвие всепоглъщащо с безсмислеността си.
Нескромен съм, това го знам, но не ми пука особено. Ще се цитирам пак за кой ли пък, да ме прощават тези, на които им досаждам:
Пробуждане?
Родени с вик и болка
В светлината на слънчевия диск
Или в тъмата на бледата луна
Тъй слаби, и безпомощни, и слепи
Събираме познанието в шепи
Изправяме се трудно и вървим
Един до друг, а всъщност по един
Въпросите напират в надпревара
На мислите ни в святост и поквара
И борим се, и страдаме, и губим
политаме, умираме, и любим
Зоват ни небесата и безкрая
И шепнат обещания за Рая...
Защо сме тук? Къде ли сме поели?
Не сме ли прах, не сме ли долетели
От пазвите изящни на предели
Останали отвъд една
Милувка на зора
Изгряла
Във две очи пияни от света?
Или сме само ек от тишина...
Абе не знам, не съм попадала в подобна ситуация, освен веднъж се едното ми дете, но то не се брои, защото ми е дете, нали.[unknown] написа:Шока трае няколко секунди. Доказано е. След това си личи кой колко струва.Mila написа:
Абе недей така. Понякога човек е в шок. Следващият път - по -добре.
Иначе наистина нямам представа как бих реагирала. И съответно - колко струвам.
Ами то само като кинти са ти в главата, как да разбереш. Мъжжж нали каза - кого кинтите са направили по-добър? И от там се тръгна - по-добър, най-добър, герой и т.н.Quid написа:някой би ли ми обяснил какво общо има една бременна жена която е провеждала спасителна операция с темата за тези гадни кинти?
и като си седя на ниво кинти трябва да се срамувам ли нещо или да се усещам некомфортно или да имам угризения?vyara написа:Ами то само като кинти са ти в главата, как да разбереш. Мъжжж нали каза - кого кинтите са направили по-добър? И от там се тръгна - по-добър, най-добър, герой и т.н.Quid написа:някой би ли ми обяснил какво общо има една бременна жена която е провеждала спасителна операция с темата за тези гадни кинти?
Ама ти седиш на ниво кинти.
вероятно няма да стана герой:-)
е то не може човек пък да стане всичко
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Не се бой, ние ще ти повлияем благотворно.Quid написа:и като си седя на ниво кинти трябва да се срамувам ли нещо или да се усещам некомфортно или да имам угризения?vyara написа:Ами то само като кинти са ти в главата, как да разбереш. Мъжжж нали каза - кого кинтите са направили по-добър? И от там се тръгна - по-добър, най-добър, герой и т.н.Quid написа:някой би ли ми обяснил какво общо има една бременна жена която е провеждала спасителна операция с темата за тези гадни кинти?
Panta rhei...
Бе то си е твоя работа какво ще правиш със себе си.Quid написа: и като си седя на ниво кинти трябва да се срамувам ли нещо или да се усещам некомфортно или да имам угризения?
Мен ако питаш, ти си едно чувствително магаре, ама ти изнася да се правиш на какъвто не си, но и това си е твоя работа, де.
такъв съм.vyara написа:Бе то си е твоя работа какво ще правиш със себе си.Quid написа: и като си седя на ниво кинти трябва да се срамувам ли нещо или да се усещам некомфортно или да имам угризения?
Мен ако питаш, ти си едно чувствително магаре, ама ти изнася да се правиш на какъвто не си, но и това си е твоя работа, де.
нооооо
има правила които се спазват
всеки който не уважава кинтите остава без тях.
така че не виждам защо смятате че само истинските неща са в мизерията.
едно идеализиране на мизерията специално на мен ми се вижда доста извратено:-)
Хехе, това си го спомням от един наш стар спор, сещаш ли се?Remmivs написа:Има ли кинти сами за себе си?Mila написа:Ами темата беше за кинти и за герои.
Аз не виждам връзката. Има герои с кинти и без, както има и кинти със и без герои.
Когато ти твърдеше, че кинтите движели света, а аз твърдях, че го движи желанието за... вече забравих за какво, но ще се сетя
Пак превратно тълкуваш нещата.Quid написа: такъв съм.
нооооо
Виж циганите, мизерници са, но кой ги идеализира тях.
Работата е там, че като си заобиколен с охолство и преситен, истинските неща не ги цениш. Така де, всичко можеш да си купиш.
не съм циникRemmivs написа:Не е магаре, Лейди Вяра, куче е. Киник. Циник. Сигурно има причина. Но цинизмът (истинският, какъвто ми се струва, че е неговия) всъщност е геройство също.
просто такъв е живота
не определям аз правилата
Сети се. Аз съм стар и забравям. Но въпреки това пак ще те победя. Освен ако не ти отстъпя като на дама. Не помня какво съм направил тогава също. Вероятно съм отстъпил. След като съм победил. Аз обичам да побеждавам. Но разбирам и кога съм победен (обикновено). Просто съм добър. Във всяко едно отношение.vyara написа:Хехе, това си го спомням от един наш стар спор, сещаш ли се?
Когато ти твърдеше, че кинтите движели света, а аз твърдях, че го движи желанието за... вече забравих за какво, но ще се сетя
PS
Не мисля, че някога съм твърдял това. Може би не си ме разбрала. Кинтите са средство. Кинтите са нищо. Вярно, въртят сегашния материален свят, но това е една велика илюзия всъщност. И тъжна. Безцветна и куха. За мен.
Циник си, друже. Във философския смисъл на думата.Quid написа:не съм циник
просто такъв е живота
И според мен, всеки сам си определя правилата, дори и когато си мисли, че те идват отвън. Ето ти една притча (ще я преведа, когато имам повече време, защото сега честно казано ме мързи). Във връзка с приказките ни тук, а и за да почетем новия аватар на Незнайни:
Without Blinking
During the civil wars in feudal Japan, an invading army would quickly sweep into a town and take control. In one particular village, everyone fled just before the army arrived - everyone except the Zen master. Curious about this old fellow, the general went to the temple to see for himself what kind of man this master was. When he wasn't treated with the deference and submissiveness to which he was accustomed, the general burst into anger. "You fool," he shouted as he reached for his sword, "don't you realize you are standing before a man who could run you through without blinking an eye!" But despite the threat, the master seemed unmoved. "And do you realize," the master replied calmly, "that you are standing before a man who can be run through without blinking an eye?"
ми това чета в темата.Remmivs написа:Защо мислиш, че някой я идеализира?Quid написа:такъв съм.
нооооо
- Глас в пустиня
Точно това се питам и аз. Героят герой ли е, ако това му е нормалното душевно състояние.[unknown] написа:Мисля, че герой е всеки, който направи нещо добро за друг човек, без да търси изгода за себе си, без дори да мисли за такава, дори понякога напротив- с риск да изгуби, но въпреки това помога.БоЕВ написа:А, какво е Герой?
да казваш каквото виждаш , да мислиш , да знаеш .......Remmivs написа:Циник си, друже. Във философския смисъл на думата.Quid написа:не съм циник
просто такъв е живота
И според мен, всеки сам си определя правилата, дори и когато си мисли, че те идват отвън. Ето ти една притча (ще я преведа, когато имам повече време, защото сега честно казано ме мързи). Във връзка с приказките ни тук, а и за да почетем новия аватар на Незнайни:
Without Blinking
During the civil wars in feudal Japan, an invading army would quickly sweep into a town and take control. In one particular village, everyone fled just before the army arrived - everyone except the Zen master. Curious about this old fellow, the general went to the temple to see for himself what kind of man this master was. When he wasn't treated with the deference and submissiveness to which he was accustomed, the general burst into anger. "You fool," he shouted as he reached for his sword, "don't you realize you are standing before a man who could run you through without blinking an eye!" But despite the threat, the master seemed unmoved. "And do you realize," the master replied calmly, "that you are standing before a man who can be run through without blinking an eye?"
ако подобни неща са цинизъм
няма проблем
циник ?
ок!
циник!
наскоро в друг форум ме изкараха пияница:rotfl24:
Сетих сеRemmivs написа:Сети се. Аз съм стар и забравям. Но въпреки това пак ще те победя. Освен ако не ти отстъпя като на дама. Не помня какво съм направил тогава също. Вероятно съм отстъпил. След като съм победил. Аз обичам да побеждавам. Но разбирам и кога съм победен (обикновено). Просто съм добър. Във всяко едно отношение.vyara написа:Хехе, това си го спомням от един наш стар спор, сещаш ли се?
PS
Не мисля, че някога съм твърдял това. Може би не си ме разбрала. Кинтите са средство. Кинтите са нищо. Вярно, въртят сегашния материален свят, но това е една велика илюзия всъщност. И тъжна. Безцветна и куха. За мен.
- Глас в пустиня
Не! Тогава се раждат геройте в очите на страничните наблюдатели.vyara написа:Да, и за нея се сетих. Просто в такива моменти се разбира кой колко струва.[unknown] написа:Също и бременната жена вадила хора от горяа кола. Пак това лято беше.vyara написа: Последния такъв пример се сещам за оня човек, който беше спасявал хората от автобуса в Бяла.
ми питай като не знаеш начи:-)Remmivs написа:Не, друже, това искаш да прочетеш. Не знам защо.Quid написа:ми това чета в темата.
ми може да имам стрес от мизерията или алергия
не знам
мое да имам некви страхове
ти па да не би да нямаш страхове а?
всеки си има некви страхове за нещо си
е са имам усещането като се заприказвахме че ще ми искаш 200 евро:-) или почваме някакъв супер бизнес от който съм се увътрил
сериозно ти казвам:-)
Твоето осъзнато и демонстративно пренебрежение към нравствените норми, мисля това има предвит Рем.Quid написа:да казваш каквото виждаш , да мислиш , да знаеш .......Remmivs написа:Циник си, друже. Във философския смисъл на думата.Quid написа:не съм циник
просто такъв е живота
Without Blinking
ако подобни неща са цинизъм
няма проблем
циник ?
ок!
циник!
наскоро в друг форум ме изкараха пияница:rotfl24:
Циник- Привърженик на учението на древногръцката щкола киници, основана от Антистен (444—356 г. пр. Хр.), според която смисълът на човешкия живот се състои във въздържане, презиране на богатствата и в отхвърляне на съществуващите тогава морални норми.

Браво. Всичко е по старому. Както казах и по-горе и сега, и тогава не съм твърдял друго. Но ти май виждаш възможност за разплата...vyara написа:Сетих се
At vindicta bonum vita iucundius ipsa.
Отмъщението е по-сладко от живота.
Ювенал
Така да бъде.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Даже като начало може да започне с раздаването на едни 200 на калпак от клуба.Мнемозина написа:Не се бой, ние ще ти повлияем благотворно.Quid написа:и като си седя на ниво кинти трябва да се срамувам ли нещо или да се усещам некомфортно или да имам угризения?vyara написа:Ами то само като кинти са ти в главата, как да разбереш. Мъжжж нали каза - кого кинтите са направили по-добър? И от там се тръгна - по-добър, най-добър, герой и т.н.Quid написа:някой би ли ми обяснил какво общо има една бременна жена която е провеждала спасителна операция с темата за тези гадни кинти?
Не твърдя нищо. Не питам нищо. Ти сам знаеш най-добре. Уважавам мнението ти. Всеки има страхове. Прав си. Аз също. А най-добрия бизнес, който двамта с теб правим отдавна е да бъдем тук. И това струва много повече от безброй пъти по 200.Quid написа:ми питай като не знаеш начи:-)
ми може да имам стрес от мизерията или алергия
не знам
мое да имам некви страхове
ти па да не би да нямаш страхове а?
всеки си има некви страхове за нещо си
е са имам усещането като се заприказвахме че ще ми искаш 200 евро:-) или почваме някакъв супер бизнес от който съм се увътрил
сериозно ти казвам:-)
PS
Точно това е циник. Не е това, което съвременното звучене предполага.
Глупчо.Remmivs написа:Браво. Всичко е по старому. Както казах и по-горе и сега, и тогава не съм твърдял друго. Но ти май виждаш възможност за разплата...vyara написа:Сетих се
At vindicta bonum vita iucundius ipsa.
Отмъщението е по-сладко от живота.
Ювенал
Така да бъде.
Да бе, за съжаление. Не е ли тъжно, че е така... Баш хората с най- много възможности, правят най- малко...БоЕВ написа:Общото е, че с увеличение на паричната маса, способностите за героична постъка намаляват и почти клонят към нула.Quid написа:някой би ли ми обяснил какво общо има една бременна жена която е провеждала спасителна операция с темата за тези гадни кинти?

дали някой ще цени някои неща или няма да ги цени не зависи от критерия - кинтиvyara написа:Пак превратно тълкуваш нещата.Quid написа: такъв съм.
нооооо
Виж циганите, мизерници са, но кой ги идеализира тях.
Работата е там, че като си заобиколен с охолство и преситен, истинските неща не ги цениш. Така де, всичко можеш да си купиш.
на едни генетично им заложено тва а на други не
нобелова награда за тва тази година хората дадоха
е да
теорията не става за масова употреба защо синтезирана звучи отвратно но това е положението
кодирани сме като някакви тамагочита и си въобразяваме кво ли не...
- Глас в пустиня
Преекспониране на ролята на парите е също толкова извратено.Quid написа:такъв съм.vyara написа:Бе то си е твоя работа какво ще правиш със себе си.Quid написа: и като си седя на ниво кинти трябва да се срамувам ли нещо или да се усещам некомфортно или да имам угризения?
нооооо