Кинти

Все същите
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:
Твоето осъзнато и демонстративно пренебрежение към нравствените норми....
...или смелостта да посочиш фалша:cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Глупчо. :lol:
Remmivs shakes his head

Aye, that I am, truly. :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа: дали някой ще цени някои неща или няма да ги цени не зависи от критерия - кинти
на едни генетично им заложено тва а на други не
нобелова награда за тва тази година хората дадоха
е да
теорията не става за масова употреба защо синтезирана звучи отвратно но това е положението
кодирани сме като някакви тамагочита и си въобразяваме кво ли не...
Аааа, недей така бе човек. Ти се мъчиш да надскочиш матрицата, правейки се, че си й се поддал. Какви кинти са ти заложени в космическото ДНК? Ах, да. Вселенската парична единица, как не се сетих.
Другия път като се измисляш, помисли три пъти, за щастие :winkw:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
[unknown] написа:
Твоето осъзнато и демонстративно пренебрежение към нравствените норми....
...или смелостта да посочиш фалша:cool:
Да, ако го има.
Фалш- мръсна дума. Мразя фалш.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:
Quid написа:някой би ли ми обяснил какво общо има една бременна жена която е провеждала спасителна операция с темата за тези гадни кинти?
:-)
Общото е, че с увеличение на паричната маса, способностите за героична постъка намаляват и почти клонят към нула.:cool:
това е точно така
защото ако си гладен и не си спал 3 дни може да направиш някое геройство но ако си в кондиция по голямото геройство е в кърпа вързано
а кондицията са кинти
да не изреждам какво включва списъка:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
Quid написа: дали някой ще цени някои неща или няма да ги цени не зависи от критерия - кинти
е да
теорията не става за масова употреба защо синтезирана звучи отвратно но това е положението
Аааа, недей така бе човек. Ти се мъчиш да надскочиш матрицата, правейки се, че си й се поддал. Какви кинти са ти заложени в космическото ДНК? Ах, да. Вселенската парична единица, как не се сетих.
Другия път като се измисляш, помисли три пъти, за щастие :winkw:
да
опитвам се да надскоча матрицата/условно казано защото е нещо такова но не съвсем/
другото е
студено,студено,студено.........

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа: да
опитвам се да надскоча матрицата/условно казано защото е нещо такова но не съвсем/
другото е
студено,студено,студено.........
Хммм, ще те разгадая аз някой ден :blum: Взела съм те на мушка, крий се и се пази. :lol::cool:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Струва ми се, че говорим на различни езици. И това някак ме натъжава. Но и в тъгата има някакво (перверзно) удоволствие.
Мисля да ви пожелая лека нощ.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Quid написа:
vyara написа:
Quid написа: такъв съм.
нооооо
има правила които се спазват
всеки който не уважава кинтите остава без тях.
така че не виждам защо смятате че само истинските неща са в мизерията.
едно идеализиране на мизерията специално на мен ми се вижда доста извратено:-)
Пак превратно тълкуваш нещата.
Виж циганите, мизерници са, но кой ги идеализира тях.
Работата е там, че като си заобиколен с охолство и преситен, истинските неща не ги цениш. Така де, всичко можеш да си купиш.
дали някой ще цени някои неща или няма да ги цени не зависи от критерия - кинти
е да
Малко за размисъл.

Какво могат да купят парите?

ЛЕГЛОТО , НО НЕ СЪНЯ ;
ХРАНАТА , НО НЕ АПЕТИТА;
ЛУКСА , НО НЕ КРАСОТАТА;
ЕДНА КЪЩА , НО НЕ ЕДИН ДОМ;
ЛЕКАРСТВОТО , НО НЕ ЗДРАВЕТО;
СЪЖИТЕЛСТВОТО, НО НЕ ЛЮБОВТА;
РАЗПЯТИЕТО , НО НЕ ВЯРАТА ;
РАЗВЛЕЧЕНИЕТО , НО НЕ ЩАСТИЕТО;
СМЪРТТА , НО НЕ И ЖИВОТА ;
ПО-ЛУКСОЗНО МЯСТО В ГРОБИЩАТА , НО НЕ И НА НЕБЕТО
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Много интересен въпрос - дали кинтите ни правят повече или по-малко хора.

Парите са сила. В чужбинско ценят богатите хора, защото те дават шанс и на останалите да се реализират. Когато си силен, можеш да разпростреш влиянието си нашироко. Силата може да има различни лица, но парите са едно от тях. Месиите са малко.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:Струва ми се, че говорим на различни езици. И това някак ме натъжава. Но и в тъгата има някакво (перверзно) удоволствие.
Мисля да ви пожелая лека нощ.
Не е така, просто ти се спи. :lol:
Лека нощ.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

[unknown] написа:
БоЕВ написа:
Quid написа:някой би ли ми обяснил какво общо има една бременна жена която е провеждала спасителна операция с темата за тези гадни кинти?
Общото е, че с увеличение на паричната маса, способностите за героична постъка намаляват и почти клонят към нула.:cool:
Да бе, за съжаление. Не е ли тъжно, че е така... Баш хората с най- много възможности, правят най- малко...
Има хора и хора, в нашия град май е единственият паметник в чест на дарителите - стотици, знайни и незнайни.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Mila написа:Много интересен въпрос - дали кинтите ни правят повече или по-малко хора.

Парите са сила. В чужбинско ценят богатите хора, защото те дават шанс и на останалите да се реализират. Когато си силен, можеш да разпростреш влиянието си нашироко. Силата може да има различни лица, но парите са едно от тях. Месиите са малко.
Да. Погледни реално. Първо една част от хората натрупват средствата за сметка на останалите у себе си, отнемайки им равния шанс и след това им го били давали.. шанса. Ей на това му викам аз цинизъм.
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
Mila написа:Много интересен въпрос - дали кинтите ни правят повече или по-малко хора.

Да. Погледни реално. Първо една част от хората натрупват средствата за сметка на останалите у себе си, отнемайки им равния шанс и след това им го били давали.. шанса. Ей на това му викам аз цинизъм.
Не мисля, че се получава точно така. Много хора имат нужда да бъдат ръководени, и да живеят спокойно, без да поемат сериозни рискове.
Схемата е изгодна за повечето участници, каквото и да говорят.
esti

Мнение от esti »

Мизерията озлобява и оскотява хората.

Направо не разбирам, за какво точно се спори в тази тема.
Нещата са толкова очевидни, че направо взе да ми намирисва нещо.....
Аватар
Глас в пустиня

Quid написа: да не изреждам какво включва списъка:-)
Балига! по принцип при ПТП точно тея с кинтите и лукс возилата избягват да помагат и превозват ранени...не е заради кондицията, сети се сам.:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:

Знаеш ли, напоследък по повод на нашето поколение ми се върти в главата едно словосъчетание "вторичен меркантил". :lol:
Обаче трябва да го дообмисля и да му дам по-благовидно име.
Последно промяна от Мнемозина на 26.10.07, 22:43, променено общо 2 пъти.
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ми напълно нормално и разбираемо е това което казваш.
то и на това се крепи всичко което виждаме. и след това идват останалите неща.
ясно точно казано.
но явно по нашите географски ширини от климата или господ знае от какво нещата са други.

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Mila написа: Не мисля, че се получава точно така. Много хора имат нужда да бъдат ръководени, и да живеят спокойно, без да поемат сериозни рискове.
Така е само защото много хора не знаят кое е най-добро за тях и то не за друго, а защото не са проверили и други възможности. С други думи не се замислят и я карат по течението.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:

Права си! Но по принцип когато говорим на подобна тема сме приели правилото, че не се преминава под "санитарния минимум"...или поне аз коментирам от тая гледна точка.:shy:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Знаеш ли, напоследък по повод на нашето поколение ми се върти в главата едно словосъчетание "вторичен меркантил". :lol:
Аха, мисля че те разбирам. Мислиш, че нашето поколение е объркано заради този преход от идеологии към върл капитализъм?
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:

Както и богатството покварява...
Е, за какво се спори. Нещата наистина са очевидни. А Мъжжж говори за обикновенните хора готови всеки ден на подвиг.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
esti написа:

Както и богатството покварява...
Е, за какво се спори. Нещата наистина са очевидни. А Мъжжж говори за обикновенните хора готови всеки ден на подвиг.
Не.
На нещо, което дори и не разбират, че е подвиг. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Mila написа:
vyara написа:

Не мисля, че се получава точно така. Много хора имат нужда да бъдат ръководени, и да живеят спокойно, без да поемат сериозни рискове.
абсолютно си права
някои искат точно това
да бъдат изпълнители и не искат да се разделят със съдбата си
знам
че звучи абсурдно то е факт

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Аха, мисля че те разбирам. Мислиш, че нашето поколение е объркано заради този преход от идеологии към върл капитализъм?
Да, нещо такова. Има някаква особена твърдост в такива хора, те сякаш сами себе си убеждават непрекъснато в това, което говорят. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:... и я карат по течението.
От поколение на поколение.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Единствените богати, които помним са само тези, които са давали пари на бедните материално, но богати душевно, интелектуално и артистично.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа: абсолютно си права
някои искат точно това
знам
Изобщо не е абсурдно.
Не може всички да ръководят.
(То никой не може де, ама това е друга тема.)
Но защо изпълнителите да са в мизерията не разбирам пък аз? Ако са добре ръководени, не би трябвало да са там. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:
Mila написа:Не мисля, че се получава точно така. Много хора имат нужда да бъдат ръководени, и да живеят спокойно, без да поемат сериозни рискове.
абсолютно си права
някои искат точно това
знам
Това е така. Има водачи и има такива, които следват. Ловците и земеделците. Но това не прави парите наша същност. Всъщност те са сегашната плячка. Сегашната игра. Сегашната мярка за това, което можем. Но само и единствено на първото си ниво. А ние имаме далеч повече.
Последно промяна от Remmivs на 26.10.07, 22:55, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
Да, то е като при богатите горе-долу :lol: Затова нещата се трупат и затвърждават. Ей затуй на стават и революциите в един момент. Краен момент, разбира се. Когато бедните нямат нищо за губене. Под всякакъв санитарен минимум. :cool: Затова богатите следва да го поддържат този минимум, че да не им изядат главата.
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

БоЕВ написа:
[unknown] написа:
БоЕВ написа:
Да бе, за съжаление. Не е ли тъжно, че е така... Баш хората с най- много възможности, правят най- малко...
Има хора и хора, в нашия град май е единственият паметник в чест на дарителите - стотици, знайни и незнайни.
при вас е имало много дарители
и читалище и академия са от дарители
сигурен съм че знаеш че ценов освен че се е занимавал с търговия със зърно е имал и много публични домове в румъния
какво излиза ?
ето как едни кинти изкарани служат за една идеална цел

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Да, то е като при богатите горе-долу :lol: Затова нещата се трупат и затвърждават. Ей затуй на стават и революциите в един момент. Краен момент, разбира се. Когато бедните нямат нищо за губене. Под всякакъв санитарен минимум. :cool: Затова богатите следва да го поддържат този минимум, че да не им изядат главата.
Мда. За тези коловози говорех вчера май. Пък ние все се валяме в калта вече век и половина.
Последно промяна от Remmivs на 26.10.07, 22:57, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Quid написа: ето как едни кинти изкарани служат за една идеална цел
Ти помисли само колко параклисчета и църквички направиха разни мутри примерно. Драго на душата да ти стане от толкова богоугодни люде. Амин!
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа: Това е така. Има водачи и има такива, които следват. Ловците и земеделците. Но това не прави парите наша същност. Всъщност те са сегашната плячка. Сегашната игра. Сегашната мярка за това, което можем. Но само и единствено на първото си ниво. А ние имаме далеч повече.
Това е при едно малко по-здраво общество, Милорд.

При нас тези, които би трябвало да са водачи, не са такива.
А тези, които би трябвало да следват, се третират като аутсайдери. Примерно. (Нататък за плячката съм съгласна)
От тук идва разноезичието в тази тема.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Това е при едно малко по-здраво общество, Милорд.

А тези, които би трябвало да следват, се третират като аутсайдери. Примерно. (Нататък за плячката съм съгласна)
Уви, да, Лейди Мнемозина. Уви, да.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
vyara написа:От поколение на поколение.
Да, то е като при богатите горе-долу :lol: Затова нещата се трупат и затвърждават. Ей затуй на стават и революциите в един момент. Краен момент, разбира се. Когато бедните нямат нищо за губене. Под всякакъв санитарен минимум. :cool: Затова богатите следва да го поддържат този минимум, че да не им изядат главата.
Мда. За тези коловози говорех вчера май. Пък ние все се валяме в калта вече век и половина.[/quote]

богатите са измислили формули за тези неща
и си седят и си смятат
революция може да има вече ако им прецакан само калкулатора.
преди време четох такива разработки на един академик
безработица
критична точка 32% от работоспоосбнот население
ясно кратко и точно
и за останалите неща е същото:-)

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
Quid написа: ето как едни кинти изкарани служат за една идеална цел
Ти помисли само колко параклисчета и църквички направиха разни мутри примерно. Драго на душата да ти стане от толкова богоугодни люде. Амин!
обществото ни е сбъркано тотално

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:богатите са измислили формули за тези неща
и си седят и си смятат
революция може да има вече ако им прецакан само калкулатора.
преди време четох такива разработки на един академик
безработица
критична точка 32% от работоспоосбнот население
ясно кратко и точно
и за останалите неща е същото:-)
Няма абсолютни формули, друже. Не отричам приложимостта на научните подходи и в тази сфера, но нали знаеш какво отвърнал войникът на Архимед в Сиракуза.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:

Това е при едно малко по-здраво общество, Милорд.

Обществото е в развитие.
Дали нещата ще си дойдат по местата или обратното, зависи главно от представите на участниците.
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа:
Така е, но това лека -полека отива в миналото. Много са интересни икономическите теории свързани с близкото бъдеще и най-вече с преразпределението на парите. Очаква се една благоденстваща държава без ярко изразено социално разслоение, даже и пари в обръщение не се предвиждат, но...Проблемът е там, че ние търсим готови модели в миналото и се хлъзваме в издълбани коловози...липсва ни въображение и смелост.
Публикувай отговор