пак за стачката... шъ извинявате, ама... :)))
пак за стачката... шъ извинявате, ама... :)))
Покрай тез пусти избори настъпи пълно информационно затъмнение за стачката... Свършва ли днес или да?? Някой нещо да е чул? 
Re: пак за стачката... шъ извинявате, ама... :)))
Абе май още не се знае дали се знае.4avdar4e написа:Покрай тез пусти избори настъпи пълно информационно затъмнение за стачката... Свършва ли днес или да?? Някой нещо да е чул?
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Учителите били на кантар. Това четох тази сутрин. Дори тези от Пловдив казали, че са против споразумението, но ако болшинството от колегите им в станата го приемели и те щели да се съгласят....Резултати от срещата, която е насрочена за 13ч. (доколкото помня) в София, щяло да има в следобедните часове.4avdar4e написа:Покрай тез пусти избори настъпи пълно информационно затъмнение за стачката... Свършва ли днес или да?? Някой нещо да е чул?
Значи....
Засега нищо:mad:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И кво учат, кат те почти не са ходили на училище?Niya написа:УФ, ние пък се стягаме утре да ходим на училище.
Децата на по-голяма част от приятелите ни вече учат.![]()
Та, последно, довечера ще се обадя на Гуспужата.
Той нашия се опитваше да учи през цялото време на стачката ама само по човекът и природата и география

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Малей, ние сме много рестриктивни явноesti написа: Имах предвид бг азбука. В скайпа е всеки ден, но олигофренчетата чаткат на латино!:mad:
Да не е Стамина програмката? Много ме кефи как пърди като сбъркаш4avdar4e написа:Малей, ние сме много рестриктивни явноesti написа: Имах предвид бг азбука. В скайпа е всеки ден, но олигофренчетата чаткат на латино!:mad:Татко му качи една програма да се учи на машинопис по БДС, иначе никкво скайпене. Пък и във форума, дето е модератор ли, администратор ли, се пише само на кирилица. Тъй че и от активния нет-живот има ползи
Родители-мъчители!:blum::lol:4avdar4e написа:Малей, ние сме много рестриктивни явноesti написа: Имах предвид бг азбука. В скайпа е всеки ден, но олигофренчетата чаткат на латино!:mad:Татко му качи една програма да се учи на машинопис по БДС, иначе никкво скайпене. Пък и във форума, дето е модератор ли, администратор ли, се пише само на кирилица. Тъй че и от активния нет-живот има ползи
- сър Айвънхоу
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Започвам да си мисля, че им харесва да не ходят на работа, както и това, че явно не са толкова зле с парите щом могат да се лишат от една (засега) заплата

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ай стига, бе:blink::shocked: Стачкоизменници:mad::evil: Във вашто даскало избори нямаше ли?Niya написа:Не в къщи, бе, в училище.frisky lioness написа:
И кво учат, кат те почти не са ходили на училище?
Той нашия се опитваше да учи през цялото време на стачката ама само по човекът и природата и географияЗапочнаха занятия, други не са спирали /първокласници/.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Dark Angel
Прочете ли коментарите под статията? Тъжна е картината на слепотата...frisky lioness написа:Кошмарът продължава
Коментари (918)
In support of teachers (29.10.2007 г. | 23:06ч.)
I must admit I have been following this story from abroad and I am amazed at how the Bulgarian Government has been treating its most important resource. It shows that they do not really care about their people. If you pay so little to the people who will look after the future of your nation. It is a disgrace. This story has been picked up all over the world and in just about ever case the worlds media are amazed at how little public support has been given to your Teachers. The fact that they are resigning because they can't afford to even feed their own childern on the paultry wage they receive. It is amazing that they lasted so long on this wage and as teachers. The fact that teachers are willing to give up the increase to prove a point to both the Government and its people proves that the Teachers care more about the state of the Education System and the children they teach then themselves in some way. The Bulgarian people should fully support them.
y4eni4ka (29.10.2007 г. | 23:01ч.)
xa ytnovo golemiqt ko6mar.Za6to to4no nie decata trqbva da sme im me6ena.Kato sprad rano ili kasno 6te po4nem,no posle na nas 6te ni izleze pres nosa ako ni nylirat godinata 6te ni dovar6at.Ministar Val4ev trqbva da vzmeme merki da gi goni ot y4ili6tata.I da vidat te koi sa po ymni ot tqx bivali takova ne6to.Xa da ne zabravqme 4e sme se v Balgariq i tyka vsi4ko e vazmojno.DA DA DA DA.Ako ni provalqt godinata kakto govorqt mnogo y4iteli,roditeli i moi sao4enici.Za6to na na6a smetka vsi4ko var6at nemoje6e li lqtoto.Baba mi e Medicinska sestra i kvo otyi a vzima zaplata 200.00.lv.i sega i ydarjat 50.00.lv.ot zaplata da ima za y4itelite dokoto sta4kyvat.A oniq den li4no as vidqx dve moi gospoji y6 nqmat pari,a y6 nqmat pari kypi si ednata gospoja ot 145.00.lv. boty6i koi moje da si go pozvoli.Nqmat pari da be.Ei osaznavate li se kakvo pravete a .Y4iteli zadrasteni e sory.Xa Xa Xa Xa..................
непрокопсан в живота (29.10.2007 г. | 22:55ч.)
да не им дадат нищо.да ги съкратят.да ги бие полицията!!!
Учители (29.10.2007 г. | 22:55ч.)
Заради това, че ни омръзна да ни изнудват, обиждат и унижават З А Я В А В А М Е: Не желаем предложеното от правителство и синдикати увеличение и споразумение. Отказваме да ни бъдат увеличавани заплатите и се връщаме незабавно в клас при следното условие: ИСКАМЕ оставките на Станишев, Вълчев и Орешарски; както и на всички лидери на синдикалните организации
Аничка (29.10.2007 г. | 22:52ч.)
Наглост!!!Безумие!Да се вдигнем родителите против този рекет!!!Децата ни се шлаят по улиците!!!
Симеон (29.10.2007 г. | 22:45ч.)
Стадото много се дразни когато някой се отлъчи от него започне да отстоява позицията си! Много се дразни също така и когато някой постигне нещо или пък дори когато има шанс да го постигне!
Do Аз съм за нулева година! (29.10.2007 г. | 12:20ч.) (29.10.2007 г. | 22:42ч.)
Po ”pravopisa” ti si li4i, 4e ti si prostak/4ka- sujalqvam da go naüpi6a, no si li4i ot kilometri!!! Qvno imenno zatova plue6 po u4itelite- no vij kakvo se polu4ava kogato ne sa nameseni te... qvno si samouk/a...
Ромео Груев (29.10.2007 г. | 22:37ч.)
Родители! Дайте да се организираме! Аз търся координатите на една засукана руса наборка дето я даваха по телевизиите. Сгодна женица ми се видя и бая нахъсана. Ако някой знае как да я открия да пише. Искам да се поопознаем и после ако си паснем да почваме дела в Страсбург. Мерак ми е да си сътрудничим с госпожата. Пишете къде да я открия и да и кажа колко я подкрепям.
и аз да кажа (29.10.2007 г. | 22:35ч.)
Изумена съм колко жлъч се изсипа в този форум! Вие малоумни ли сте бе, хора?! Учителят трябва да е на почит, особено в днешното бездуховно време. Как искате кадърни и уважаващи себе си хора да учат децата ви, като те са натикани в блатото като всички нас. Не може да се очаква високо качество на образованието с мизерни заплати. Нали помните - количествените изменения водят до качествени натрупвания! Нека е скъпо платен труд, пък да видим дали тогава няма да има конкуренция и кадърни преподаватели! Аз лично бих желала децата ми да са поверени на квалифицирани и способни учители, спокойни и отговорни, а не на изнервени и съсипани хора, а вие? И защо не ругаете корумпираните управници и ненаялите се депутати, които си увеличиха пак заплатите с 44%. Те са виновни да се стигне до тук!
ПРОСТО БЪЛГАРКА (29.10.2007 г. | 22:33ч.)
В момента слушам новините затова как вчера са раздадени над 2млн. лева за да се гласува и си мисля къде са всички ....защо не се вдигнем срещу манипулациите на нашите ,,мили ,, управници или е по-удобно да насочим омразата си към учителите , защото така ни е ИЗГОДНО НЯКОЙ ДРУГ ДА Е ВИНОВЕН ЗА КРИЗАТА В ДЪРЖАВАТА .................УВА СЪНАРОДНИЦИ ЩРАУСИТЕ ЖИВЕЯТ В ДРУГИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ.....
do boklucite(daskalite) (29.10.2007 г. | 22:33ч.)
horata vi podkrepqha p1rvata sedmica. ve4e normalnite hora ne vi podkrepqt. SPRETE SE DE VII KAKVA ZAPLATA ISKATE 1000lv i nagore? U4itel po fizi4esko s kakvo e zaslujil 650lv. s ni6to!
А ти чу ли, че тайно и полека на много места училищата прекратяват стачките, мисля, че и на доста от учителите им е криво и ги е срам..pocti_bezobidna написа:Спокойно, народе, издръжте още седмица да минат балотажите.
И стачакта ще свърши
Много ми е мъчно да го кажа, но съсловието тотално ми падна в очите.
то не беше рев за консерви, приемане на по 100 лева "помощи" от кандидат-кметове...
Срам ме е и ми е криво, ама какво от това?:crying:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не съм. Дори статията я четох отгоре-отгоре...Remmivs написа:Прочете ли коментарите под статията? Тъжна е картината на слепотата...frisky lioness написа:Кошмарът продължава
Вече нямам нерви

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това, което на мен ми е интерсно е защо има информационно затъмнение по този въпрос. Наистина на много места децата се връщат в училищата или дори има такива, които изобщоне са спирали да учат и това, не само в частните школа....Чудя се дали не се опасяват от линч от страна на стачкуващите в/у стачкоизменниците. Може и някой да е говорил, но лично аз нито веднъж досега не съм чула то тВ-то да се споменава за такива работещи4avdar4e написа:А ти чу ли, че тайно и полека на много места училищата прекратяват стачките, мисля, че и на доста от учителите им е криво и ги е срам..pocti_bezobidna написа:Спокойно, народе, издръжте още седмица да минат балотажите.
И стачакта ще свърши
то не беше рев за консерви, приемане на по 100 лева "помощи" от кандидат-кметове...

Тези, които не я прекратяват, в момента правят бойкот на синдикатите.4avdar4e написа:А ти чу ли, че тайно и полека на много места училищата прекратяват стачките, мисля, че и на доста от учителите им е криво и ги е срам..pocti_bezobidna написа:Спокойно, народе, издръжте още седмица да минат балотажите.
И стачакта ще свърши
Нали това казвахме всички в началото - че синдикатите им не струват и обикновено ги предават? И как може учителите да търпят тези хора да ги представляват...
Аз пък искам стачката да продължи до смени в ръководствата на синдикатите и до нови преговори.
Ама това е ирационално, разбира се, просто ми се ще да има по-дълбок положителен резултат от цялата тая история.
Иначе и аз съм вече на ръба с децата вкъщи.
Panta rhei...
Не.4avdar4e написа:Пък аз що бях останала с вчепетлението, че твойте, като мойту, ходят на у-ще, щото са към МК?Мнемозина написа: Иначе и аз съм вече на ръба с децата вкъщи.
Едното е към МК, обаче си стачкуват като попове, даже точно те продължават и днес.
А другото не е към МК и отиде днес сутринта. Още не се е върнал, но не съм съвсем сигурна дали е поради учене или поради това, че са се видели със съучениците си.
Panta rhei...