Мнемозина написа:стачкуват като попове
пак за стачката... шъ извинявате, ама... :)))
Да, това беше. Благодаря!bead_ написа:плаща се... усещам засилващо се влияние на куид върху зочо-общността...Мнемозина написа:
Ми не можех да измисля друго сравнение, а даже и в момента не мога да се сетя какъв е първообразът - какво се правеше като поп?
Ужас!
Но то всъщност на по-дълбокото ниво това с попското плащане има друг смисъл... Пак стана много сложно.
Panta rhei...
плащане, точно толкова по-сложно, колкото е стачката.Мнемозина написа:Да, това беше. Благодаря!bead_ написа:плаща се... усещам засилващо се влияние на куид върху зочо-общността...Мнемозина написа:
Ми не можех да измисля друго сравнение, а даже и в момента не мога да се сетя какъв е първообразът - какво се правеше като поп?
Ужас!
Но то всъщност на по-дълбокото ниво това с попското плащане има друг смисъл... Пак стана много сложно.
всъщност... само я одумваме и предъвкваме, ама до дълбочините й не сме стигнали... нещо несериозно подхождаме към този анализ
just perfect
чисти сметки добри приятели са казали хоратаbead_ написа:плаща се... усещам засилващо се влияние на куид върху зочо-общността...Мнемозина написа:
Ужас!
не съм го измислил аз
мнооо мили ще си станеме та даже и още по:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Ами аз опитах, но не потръгна.bead_ написа: плащане, точно толкова по-сложно, колкото е стачката.
всъщност... само я одумваме и предъвкваме, ама до дълбочините й не сме стигнали... нещо несериозно подхождаме към този анализ
За мен трупът е заровен в целите на образованието. Кой как ги вижда. И кой как ни ги задава. И че дълбокият протест на учителите (може би и за някои от тях неосъзнат, добре, но не за всички) е срещу обез-ценя-ването на образованието и образоваността. В подмяната на смисъла им.
Но... явно не е интересно. Или не е важно.
Не знам...
Panta rhei...
Да. За някои това е ясно по презумпция - и затова не го говорят/пишат. Но премълчаното не винаги и не за всички е подразбиращо се. За други то просто липсва. Това ми беше мислата.4avdar4e написа:Или за някои това по презумпция е ясноМнемозина написа: Но... явно не е интересно. Или не е важно.
Panta rhei...
Бе не съм, ама продължавам да си повтарям, че боклуците обикновено са по-гръмогласни и затова - макар и малцинство - по-видими. Така че да не забравям, че това не са учителите, дето я правят тая прототия, а некви кретени. Щото се фнаАх, че ми се изплъзва нещо тоз факт.4avdar4e написа:А ти чу ли, че тайно и полека на много места училищата прекратяват стачките, мисля, че и на доста от учителите им е криво и ги е срам..pocti_bezobidna написа:Спокойно, народе, издръжте още седмица да минат балотажите.
И стачакта ще свърши
Много ми е мъчно да го кажа, но съсловието тотално ми падна в очите.
то не беше рев за консерви, приемане на по 100 лева "помощи" от кандидат-кметове...
Срам ме е и ми е криво, ама какво от това?:crying:
По същата причина поради която има информационно затъмнение по много въпроси относно стачката с една единствена цел - родителите да намразят учителите. Стари изпитани и прилагани винаги при соц-а правила - разделяй и владей. И успяват.frisky lioness написа: Това, което на мен ми е интерсно е защо има информационно затъмнение по този въпрос. Наистина на много места децата се връщат в училищата или дори има такива, които изобщоне са спирали да учат и това, не само в частните школа....Чудя се дали не се опасяват от линч от страна на стачкуващите в/у стачкоизменниците. Може и някой да е говорил, но лично аз нито веднъж досега не съм чула то тВ-то да се споменава за такива работещи
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- сър Айвънхоу
maggot написа:По същата причина поради която има информационно затъмнение по много въпроси относно стачката с една единствена цел - родителите да намразят учителите. Стари изпитани и прилагани винаги при соц-а правила - разделяй и владей. И успяват.frisky lioness написа: Това, което на мен ми е интерсно е защо има информационно затъмнение по този въпрос. Наистина на много места децата се връщат в училищата или дори има такива, които изобщоне са спирали да учат и това, не само в частните школа....Чудя се дали не се опасяват от линч от страна на стачкуващите в/у стачкоизменниците. Може и някой да е говорил, но лично аз нито веднъж досега не съм чула то тВ-то да се споменава за такива работещи
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Аз не съм забелязала негативно отношение към учителите, напротив.maggot написа:По същата причина поради която има информационно затъмнение по много въпроси относно стачката с една единствена цел - родителите да намразят учителите. Стари изпитани и прилагани винаги при соц-а правила - разделяй и владей. И успяват.frisky lioness написа: Това, което на мен ми е интерсно е защо има информационно затъмнение по този въпрос. Наистина на много места децата се връщат в училищата или дори има такива, които изобщоне са спирали да учат и това, не само в частните школа....Чудя се дали не се опасяват от линч от страна на стачкуващите в/у стачкоизменниците. Може и някой да е говорил, но лично аз нито веднъж досега не съм чула то тВ-то да се споменава за такива работещи
И аз, въпреки, че много неща в стачката ме дразнят, продължавм да твърдя, че тези хора трябва да получават достойно заплащане. Че в СУ трябва да си порменят стратегията и тактиката и да ен оставят педагогиката като специалност, в която се влиза с нищожен бал - мисля, че е важно това да се пормени като начин на мислене.
Обаче смятам, че е пресилено да се говори за настройване на родителите срещу учителите.
Знам какво е да се се впрегне държавната (или медийната) машина срещу някого, не е такъв случая.
Даже напротив - в началото се правеха неуместни сравнения с шофьорите.
И сега се правят неуместни сравнения с `97...
За реформи също бих искала да се говори, но се надявам естествено да дойде обсъждането на този въпрос, пък макар и след година-две. Така де, лично аз за никъде не бързам по отношение на качественото образование.
А аз съм. И то ужасно негативно. Неприятно негативно. Нещо, което не съм очаквала от уж ученолюбивия Български народ. Но го има и то в големи количества. Като чалгата.pocti_bezobidna написа: Аз не съм забелязала негативно отношение към учителите, напротив...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Лично моето отношение е негативно към синдикалните лидери и нЕкои изпълнение за консерви с храни.maggot написа:А аз съм. И то ужасно негативно. Неприятно негативно. Нещо, което не съм очаквала от уж ученолюбивия Български народ. Но го има и то в големи количества. Като чалгата.pocti_bezobidna написа: Аз не съм забелязала негативно отношение към учителите, напротив...
Ако това беше лекарска стачка, мисля щяхме да сме свидетели на доста по-грозин изпъланиня от страна на пациентите. Ами ако бяха тютюноберачите или хлебопроизводителите?
И аз така, плюс още по-лошо отношение към правителството, което не може да се справи (кога ли е можело, всъщност?).pocti_bezobidna написа: Лично моето отношение е негативно към синдикалните лидери ...
Но по-голямата част от хората не правят разлика, а директно насочват омразата си към учителите. Къса памет, трудности с мисленето и ниска култура. Само по този начин мога да си обясня такова поведение.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Да! Именно! Което е много, много жалко, но без съмнение факт от нашата прекрасна действителност.maggot написа:И аз така, плюс още по-лошо отношение към правителството, което не може да се справи (кога ли е можело, всъщност?).
Но по-голямата част от хората не правят разлика, а директно насочват омразата си към учителите. Къса памет, трудности с мисленето и ниска култура. Само по този начин мога да си обясня такова поведение.
Хлъзгав демек. Това май е на турски. Или почти.pocti_bezobidna написа:Мисля, че се изразяваш твърде общо в някои случаи.
Може и така, ама може и инак. Flexibility на книжовен български.
Затуй питам направо.
Изразявам се общо щото съм общо взето въздух под налягане (в професионалните среди понякога му казват и наблягане).
Подкрепям учителите. УЧИТЕЛИТЕ. Мен ако питат, трябва да им дадат поне по 1К нето.
Еми, не точно този синоним.Remmivs написа:Хлъзгав демек.pocti_bezobidna написа:Мисля, че се изразяваш твърде общо в някои случаи.
Може и така, ама може и инак. Flexibility на книжовен български.
Затуй питам направо.
Както и да е.
ПС. К`во е т`ва 1К?
Знам, нали, че са некви битове или нещо подобно, ама толкова само...
1К = 1 Килонещоси = 1 000 (щото нали в килото има по иляду от най-малката мерна единица)pocti_bezobidna написа: ПС. К`во е т`ва 1К?![]()
Знам, нали, че са некви битове или нещо подобно, ама толкова само...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
кво да не би да е лоша надницата аМнемозина написа:Е, че точно това беше най-дълбокият смисъл на стачката.Quid написа:ако даскалите лапнат тия кинти аз ставам учител
Ти не разбра ли?
цяло лято тва онова
зимата ваканция
през седмицата я има часове я няма
ще се утрепам от бачкане
родителски срещи:-)
екскурзиики
само екстри тоталнооооо:-)
Аха, и поне един клас пълни говеда, които те псуват на майка ако недай си боже рекнеш нещо накриво задето говорят по ГеСеМето в час или се гримират, а после викат близки роднини да те понатупат щото си отворко. Цяло лято да трябва да изчиташ новия спуснат от МС материал (че то не е един такъв - поне 4 вида са), да псуеш под мустак щото и ти самия нищо не разбираш какво са ти писали и като финал да трябва убедително да го преподаваш, сякак си вярваш.Quid написа: кво да не би да е лоша надницата а
цяло лято тва онова
зимата ваканция
ще се утрепам от бачкане
екскурзиики
Тия пари са само за вредни, да ти кажа.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ми не. Дори оня ден спорихме дали производителя на ХДД под 40G е имал предвид истински такива или закръглява на 1000. Закръгляват, мамка им!Remmivs написа:Ама ни бэше ли 1024?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
е, хайде пък сега всичките са говеда, учителите милите цяло лято се готвят за новия материал, и всичко преподават на необходимото нивоmaggot написа: Аха, и поне един клас пълни говеда, които те псуват на майка ако недай си боже рекнеш нещо накриво задето говорят по ГеСеМето в час или се гримират, а после викат близки роднини да те понатупат щото си отворко. Цяло лято да трябва да изчиташ новия спуснат от МС материал (че то не е един такъв - поне 4 вида са), да псуеш под мустак щото и ти самия нищо не разбираш какво са ти писали и като финал да трябва убедително да го преподаваш, сякак си вярваш.
учителите, на които искам да вдигнат заплатите, си преподават много добре материала, независимо от спуснатото от горе и това са ми лични впечатления, защото виждам какво пише в учебника по Човек и общество и какво ми разказва сина ми.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Прочети отново това, моля те:latrevw написа: е, хайде пък сега всичките са говеда, учителите милите цяло лято се готвят за новия материал, и всичко преподават на необходимото ниво
учителите, на които искам да вдигнат заплатите, си преподават много добре материала, независимо от спуснатото от горе и това са ми лични впечатления, защото виждам какво пише в учебника по Човек и общество и какво ми разказва сина ми.
Мнемозина написа:Е, че точно това беше най-дълбокият смисъл на стачката.Quid написа:ако даскалите лапнат тия кинти аз ставам учител
Ти не разбра ли?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Като смисъл е добре, ама няма да стане.Мнемозина написа:Е, че точно това беше най-дълбокият смисъл на стачката.Quid написа:ако даскалите лапнат тия кинти аз ставам учител
Ти не разбра ли?
Щото ще се получи верижна реакция - ВУЗ-овете, пък научните институти, пък всички останали, че и частниците...
Тц. Няма да стане 1000 скоро, непостижимо е.
Ама мислам 650 са добри кинти - без 13 заплата и разни други каквито и да са прибавки...
ПС. Синдикатите ги чух да казват снощи, че се съмнявали, че правителството ще си удържи на думата, та си мислех - хуБаво би било съсловието да помни какво са се споразумели и ако не си изпълнят оБещанията - бой!
Туй за Фсички се отнася, не асмо за учителите...
опааааmaggot написа:Аха, и поне един клас пълни говеда, които те псуват на майка ако недай си боже рекнеш нещо накриво задето говорят по ГеСеМето в час или се гримират, а после викат близки роднини да те понатупат щото си отворко. Цяло лято да трябва да изчиташ новия спуснат от МС материал (че то не е един такъв - поне 4 вида са), да псуеш под мустак щото и ти самия нищо не разбираш какво са ти писали и като финал да трябва убедително да го преподаваш, сякак си вярваш.Quid написа: кво да не би да е лоша надницата а
цяло лято тва онова
зимата ваканция
ще се утрепам от бачкане
екскурзиики
по полека
аз на тези копелдачета война няма да им обявявам а и те ще са далеч от подобни мисли
вервай ми:-)
знам ги добре що са нагли тези говедца:-):winkw:
нова сситема на обучение ще има:blum:
Снощи говорих с нашия класен р-л. Човека точно това обясни като причина за отказа на училището да се съгласят със споразумението - подобните обещания без никакъв ангажимент нито пък изпълнение от страна на правителството през 2005-та. Искат сигурност, тъй като вече на голи приказки не вярват.pocti_bezobidna написа: ПС. Синдикатите ги чух да казват снощи, че се съмнявали, че правителството ще си удържи на думата, та си мислех - хуБаво би било съсловието да помни какво са се споразумели и ако не си изпълнят оБещанията - бой!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
650 са малко бреpocti_bezobidna написа:Като смисъл е добре, ама няма да стане.Мнемозина написа:Е, че точно това беше най-дълбокият смисъл на стачката.Quid написа:ако даскалите лапнат тия кинти аз ставам учител
Ти не разбра ли?
Щото ще се получи верижна реакция - ВУЗ-овете, пък научните институти, пък всички останали, че и частниците...
Тц. Няма да стане 1000 скоро, непостижимо е.
Ама мислам 650 са добри кинти - без 13 заплата и разни други каквито и да са прибавки...
ПС. Синдикатите ги чух да казват снощи, че се съмнявали, че правителството ще си удържи на думата, та си мислех - хуБаво би било съсловието да помни какво са се споразумели и ако не си изпълнят оБещанията - бой!
1000 и това
те докато се договорят за 1000 ще трябва да поискат 2 хилки както върви:rotfl24: