Филма "Фаренхайт 9/11", за който оня ден си говорихме, разказва и за това, че младежите от армията в САЩ се набират от най-бедните, слабообразовани, безработни прослойки. Точно те трябва да умират, за да живеят богатите по-добре.Remmivs написа:Мда... Фюрерът не ли затова се беше насочил към младежта? Няма семейство, няма оформен мироглед, иска да се себедокаже - те ти идеал, а аз съм му пророкът. Щурм!vyara написа:Може би по-скоро от такива, които няма какво да губятSet написа: Полковник от резерва Петко Петков Йотов има една мисъл: Ако Левски беше на 35, нямаше да има революция. Тя се извършва от хора, които са готови да губят.
Има една фраза на Пол Моран "Трябва бедните да са толкова бедни, че да не им остава нищо друго, освен да се вдигнат на революция".
Човек не обича да губи и малкото, което има...
как мислите - какво би било бъдещето на В.Сидеров?
Re: как мислите - какво би било бъдещето на В.Сидеров?
Верче, аз съм върл противник на м(К)УР (виж изписването)...vyara написа:
Филма "Фаренхайт 9/11", за който оня ден си говорихме, разказва и за това, че младежите от армията в САЩ се набират от най-бедните, слабообразовани, безработни прослойки. Точно те трябва да умират, за да живеят богатите по-добре.
Лайнар в образ и с възможности. Просто другата партия играе курвенски...
А другата точно партия запали война в Европа. ПОДЧЕРТАВАМ - ВОЙНА В ЕВРОПА И НА БАЛКАНИТЕ.
Memento mori.
Аз съм пристрастна само към логиката, не към някакви партии. Може би не всичко логично е вярно, но и не всичко е вярно само защото ти го набиват от медиите.Set написа:Верче, аз съм върл противник на м(К)УР (виж изписването)...vyara написа:
Филма "Фаренхайт 9/11", за който оня ден си говорихме, разказва и за това, че младежите от армията в САЩ се набират от най-бедните, слабообразовани, безработни прослойки. Точно те трябва да умират, за да живеят богатите по-добре.
Лайнар в образ и с възможности. Просто другата партия играе курвенски...
А другата точно партия запали война в Европа. ПОДЧЕРТАВАМ - ВОЙНА В ЕВРОПА И НА БАЛКАНИТЕ.
Така и не го
гледах този филм. Нито съм чел темата. Но това, което казваш е азбучна истина. Още от времето когато да си генерал е престанало да означава да си начело. Както физически, така и духовно. В днешните армии дори има определен процен "допустими" загуби при учения. Какво остава за военно-полеви условия. И все пак мисля, че след първата световна война, след 200 ли 300 ли хиляди бяха загиналите в едно сражение обществото не е готово да плаща каква да е цена. Това е и една от основните причини за технологизирането на войната. Което рефлектира върху т.нар. цивилни поражения. Пак имат норми. И никога не ги спазват. Войната е доходен бизнес. Но мръсен. Много мръсен. Няма чест, няма достойнство, няма враг очи в очи. Няма да победи по-добрия. Има копчета. И генерали в бункери. Егати и циливилизацията. Слънца в ръцете и вакуум под фуражката.
Re: Така и не го
Remmivs написа: .... Има копчета. И генерали в бункери. Егати и циливилизацията. Слънца в ръцете и вакуум под фуражката.
БИТКАТА
Върховният главнокомандващ Фетерър влезе в оперативната зала и извика:
- Свободно!
Тримата генерали послушно заеха стойка "свободно".
- Нямаме време за губене - каза Фетерър и погледна часовника си. - Да уточним отново предварителния план на сражението.
Той се приближи до стената и разгърна огромна карта на Сахара.
- Съгласно най-достоверна теологична информация, Сатаната възнамерява да изведе своите сили на повърхността ето тук - той посочи картата с тлъстия си показалец. - В авангарда ще има дяволи, демони, сукуби, инкуби и други от този ранг. Десния фланг ще командва Велиал, а левия - Велзевул. Негово Сатанинско Величество ще оглави центъра.
- Намирисва на средновековието - промърмори генерал Дел.
Влезе адютантът на генерал Фетерър. Лицето му грееше от щастие при мисълта за Обещаното Свише.
- Сър, свещеникът отново е в приемната - каза той.
- Застанете мирно! - строго нареди Фетерър. - Все още ни предстои да се сражаваме и да победим.
- Слушам, сър! - отговори адютантът и се изпъна.
- Свещеник, а? - върховният главнокомандващ се замисли.
След Пришествието, като разбраха, че идва Последната Битка, тружениците на всемирната нива на религията станаха неузнаваеми. Престанаха да си съперничат, което само по себе си бе похвално, но в същото време се опитваха да вземат в свои ръце воденето на Сражението.
- Изгонете го! - заповяда Фетерър. - Той знае, че разработваме план за Армагедон.
- Слушам, сър! - адютантът отдаде чест, рязко се обърна кръгом и излезе марширувайки.
- Да продължим - каза върховният главнокомандващ. - Във втория ешелон Сатаната е разположил възкръсналите грешници и различни стихийни сили на Злото. За бомбардировачи ще използва Паднали ангели. Тях ще ги посрещнат роботите-прехващачи на генерал Дел.
Единият от тримата генерали уморено се усмихна.
- След установяването на контакт с противника автоматичните танкови установки на Макфий ще се врежат в центъра, поддържани от робопехотата на генерал Онгин. Дел ще ръководи ядрените удари в тила, които трябва да се проведат много масирано. Според развитието на бойните действия аз ще бъда в различни пунктове, като при нужда ще използвам и роботизираната кавалерия.
Адютантът се върна, отново се изпъна и докладва:
- Сър, свещеникът отказа да си отиде. Заяви, че трябва на всяка цена да говори с вас.
Главнокомандващият Фетерър понечи да каже "не", но се поколеба. Спомни си, че това все пак е Последната Битка и религиозните труженици имат отношение към нея. Реши да му отдели пет минути.
- Поканете го да влезе.
Свещеникът беше облечен в обичайните панталони и сако, което показваше, че не представлява някаква конкретна секта. Умореното му лице бе изпълнено с решимост.
- Генерале - започна той. - Дойдох тук, при вас, като представител на всички достойни труженици на нивата на религията - кюрета, равини, пастори и всички останали. Ние молим за вашето разрешение да вземем участие в Битката Господна.
Фетерър нервно забарабани по бедрото си. Би предпочел да е в по-добри отношения с църквата. Каквото и да се говори, не би било лошо, ако в настоящия момент го споменат в молитвите си с добра дума...
- Влезте ми в положението - отвърна генералът. - Предстои ми да командвам сражение...
- Това е Последната Битка - прекъсна го свещеникът. - Това е Армагедон. Хората трябва да се бият за Него!
- Те участват в боя чрез своите представители - военните.
Свещеникът го изгледа със съмнение. Фетерър продължи:
- Нали не искате да загубим Битката? Нали не искате Сатаната да победи?
- Не, разбира се - промълви свещеникът.
- В такъв случай, разберете че нямаме право да рискуваме. Знаете, че всички правителства поддържат това становище. Естествено, би било чудесно, ако в Армагедон използваме масирани човешки сили - по този начен ще спазим символиката. Но дали това ни осигурява победата?
Свещеникът се опита да възрази, но Фетерър бързо продължи:
- Не ни е известна силата на сатанинските пълчища. Трябва да хвърлим в боя най-доброто, с което разполагаме. Това означава автоматзирани армии, роботи-прехващачи, роботи-танкове, ядрено оръжие.
Свещеникът изглеждаше много разстроен.
- В това има нещо много недостойно - каза той. - Не може ли да включите и хората?
Фетерър помисли малко, но реши, че е абсолютно невъзможно. Детайлно разработеният план беше съвършен и на практика обезпечаваше победата. Вкарването на крехък човешки материал можеше да провали всичко. Никаква жива плът не би издържала на високите температури и опожаряващия ядрен огън по време на атаката на автоматизираната армия. Всеки човек би загинал още на сто и петдесет километра от бойното поле, без дори да види врага.
- Страхувам се, че не съм в състояние да изпълня молбата ви - заяви главнокомандващият.
- Мнозина считат, че беше грешка да поверим Последната Битка на военните - сурово произнесе свещеникът.
- Извинете - възрази Фетерър, - но според мен това са пораженчески брътвежи. С ваше разрешение... - той посочи вратата и свещеникът излезе.
- Ох, тия цивилни ще ме побъркат - въздъхна с облекчение главнокомандващият. - И така, господа, готови ли са войските ви?
- Готови сме да се сражаваме за Него! - звънко произнесе генерал Макфий. - Гарантирам за всеки механичен войник под мое командване. Металът им блести, релетата са нови, акумулаторите са заредени. Те буквално ще се хвърлят в боя.
Генерал Онгин докладва:
- Наземните сили са готови, сър!
- Въздушните сили са готови, сър! - обади се и генерал Дел.
- Отлично! - заключи Фетерър. - Всичко е готово. Обезпечили сме телевизионно предаване за цялото земно кълбо. Никой, дори и най-бедният, няма да бъде лишен от зрелището на Последната Битка.
- А след това?.. - започна генерал Онгин и млъкна, гледайки Фетерър.
Главнокомандващият се намръщи. Не знаеше какво трябва да стане след боя. С това би трябвало да се заемат религиозните учреждения.
- Вероятно ще бъде организиран тържествен парад или нещо от този род - отговори той.
- Имате предвид, че ще бъдем представени пред... Него? - попита генерал Дел.
- Не знам точно, но е много вероятно. Нали все пак... Разбирате какво искам да кажа.
- А как трябва да сме облечени? - попита генерал Макфий. - Каква униформа се носи в такива случаи?
- Какво носят ангелите? - обърна се Фетерър към Онгин.
- Не знам.
- Може би бели одежди? - предположи генерал Дел.
- Не! - твърдо отговори Фетерър. - Ще облечем парадните униформи, но без ордени.
Генералите се съгласиха, че това е най-подходящо.
Настъпи времето на Армагедон.
С великолепно бойно снаряжение силите на Ада напредваха през пустинята. Свиреха адски флейти, думкаха кухи барабани, окуражавайки призрачното войнство. Автоматичните танкове на генерал Макфий се хвърлиха към сатанинските редици, вдигайки облаци пясък зад себе си. В този момент се извисиха автоматичните бомбардировачи на генерал Дел и изсипаха тонове бомби върху загиналите души. Фетерър моментално изпрати своята роботизирана кавалерия в сърцето на битката. Сред този хаос се включи в боя и пехотата на генерал Онгин. Металът направи всичко, което можеше да направи.
Адските орди се врязаха в стройните редици, разделяйки танкове и пехота. Автоматите умираха, защитавайки всяка песъчинка. Бомбардировачите на Дел се сгромолясваха под ударите на Падналите ангели. Тях ги предвождаше Мархозий, чиито драконови крила завихряха въздуха и създаваха тайфуни.
Крехка верига роботи удържаше натиска на гигантските зли духове, които ги разчленяваха пред ужасените погледи на телевизионните зрители по целия свят. Роботите се биеха като истински мъже, като герои, опитвайки се да отблъснат силите на Злото.
Астаот изкрещя някаква заповед и Бегемот тръгна в атака. Велиал, начело на дяволите, се нахвърли върху разколебания фланг на Фетерър. Металът скърцаше, електроните виеха в агония, неспособни да понесат такова натоварване.
Генерал Фетерър с трепереща ръка изтри потното си чело, но все така спокойно и хладнокръвно отдаваше заповеди кои копчета да се натиснат и кои ръчки да се дръпнат. И великолепната армия оправда очакванията му. Безнадеждно повредените роботи ставаха на крака и продължаваха да се сражават. Разбити, съкрушени, разчленени от виещите дяволи, те не отстъпваха от позициите си. Ветераните от Пети корпус се впуснаха в контраатака и вражеските сили побягнаха.
На хиляда и петстотин километра зад фронтовата линия генералите ръководеха сражението.
- Битката е спечелена - прошепна върховният главнокомандващ и се отдръпна от монитора. - Поздравявам ви, господа!
Останалите генерали уморено се усмихнаха в отговор. Погледнаха се и изпуснаха радостни въздишки. Армагедон бе спечелен и силите на Сатаната бяха победени.
Но на телевизионните екрани ставаше нещо.
- Какво! Та това е... Това е... - започна генерал Макфий и млъкна.
В това време по бойното поле, между купищата изтърбушен и раздробен метал, шестваше Благодатта.
Генералите мълчаха.
Благодатта докосна един раздробен робот.
И в миг роботите по цялата димяща пустиня се разшаваха. Сбръчкани, обгорени, разтопени парчета метал ставаха като нови.
Те се изправиха.
- Макфий - прошепна върховният главнокомандващ. - Натиснете някакъв бутон. Нека те паднат на колене.
Генералът изпълни заповедта, но дистанционното управление не работеше.
А роботите вече се възнасяха в небесата, около тях кръжаха ангели господни. Роботите-танкове, робо-пехотата и автоматичните бомбардировачи се издигаха все по-високо и по-високо.
- Но Господ ги взима в Рая! - истерично извика Онгин. - Взима в Рая роботи!
- Станала е ужасна грешка - каза Фетерър. - По-бързо! Изпратете свързочник... Не, сами ще отидем.
Моментално бе осигурен самолет и те се понесоха към бойното поле. Но вече беше късно - Армагедон свърши, роботите изчезнаха, а Господ със своето войнство се оттегли завинаги.
Р. Шекли
Memento mori.
Да, дейба и класовото недоволство, дейба и зарибяването на младите. Така се прави райх, не мога да оспорвам.Remmivs написа:Мда... Фюрерът не ли затова се беше насочил към младежта? Няма семейство, няма оформен мироглед, иска да се себедокаже - те ти идеал, а аз съм му пророкът. Щурм!vyara написа:Може би по-скоро от такива, които няма какво да губятSet написа: Полковник от резерва Петко Петков Йотов има една мисъл: Ако Левски беше на 35, нямаше да има революция. Тя се извършва от хора, които са готови да губят.
Има една фраза на Пол Моран "Трябва бедните да са толкова бедни, че да не им остава нищо друго, освен да се вдигнат на революция".
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Йес! Благодаря ти! Много обичам Шекли и твоята цитация е много на място!Set написа:Remmivs написа: .... Има копчета. И генерали в бункери. Егати и циливилизацията. Слънца в ръцете и вакуум под фуражката.
БИТКАТА Р. Шекли
Наздраве!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Eх, Вяра... ако ми дадеш пример с някоя страна в света, където младежите в техните армии се подбират от най-умните, най-добре образованите, най-работоспособните прослойки, ще ти издействам Нобелова награда. Ами естествено, че навсякъде в света (като се изключат наборните армии, каквато чест имахме ние преди време и каквато чест имат в Израел и мъже и жени - е вид изключения са офицерските школи, макар и там не е гъчкано от най-мни и най-кадърни - добре е известно кой става военен, макар и да имах един съученик - много умно и кадърно момче и поради наследствени причини записа военен...), а не само в САЩ това е характерното.vyara написа:Филма "Фаренхайт 9/11", за който оня ден си говорихме, разказва и за това, че младежите от армията в САЩ се набират от най-бедните, слабообразовани, безработни прослойки. Точно те трябва да умират, за да живеят богатите по-добре.Remmivs написа:Мда... Фюрерът не ли затова се беше насочил към младежта? Няма семейство, няма оформен мироглед, иска да се себедокаже - те ти идеал, а аз съм му пророкът. Щурм!vyara написа:Може би по-скоро от такива, които няма какво да губятSet написа: Полковник от резерва Петко Петков Йотов има една мисъл: Ако Левски беше на 35, нямаше да има революция. Тя се извършва от хора, които са готови да губят.
Филмът "Фаренхайт 9/11" е ужасно силен до средата или до 2/3 от началото. После си е вид не особено коректна пропаганда и е дразнещ с някои послания. Не че основната тема не е вярна или че посланията не са "правилни", но са подбрани така, че да са повече емоционални и по-малко съдържателни. Виж - останалите факти (а ако изгледаш филма, който се дава по Хистори Ченъл за Садам Хюсеин и Америка, ще научиш още стотици неспоменавани факти в днешно време, но признавани от бивши американски дипломати и ЦРУ "работници") бяха силни и интересни, като иронизирането на способностите на Буш беше ясно и от малко по-малко кадри...
Хубавото на Америка е, че прави и това, и онова и че има филми от този род. Не мога да видя подобен филм за някой руски лидер. Освен за вече мъртвите им такива. А - за Сталин и Ленин е вече доста по-лесно да се направи филм... Но де са подобните неща за днешен Путин ?
8)
Филмът си заслужава. Макар и не всичко в него да е много на място или силно. Но определено си заслужава да се гледа. Хубав филм и от тези, които "трябва" да се видят. Сал кажи - ще ти го дам!!! Няма да съжаляваш. Споменах по-горе, че си заслужава и да се гледа филма за Садам и САЩ - кой на кого, какво и как... Ама там си е сериозна журналистика без заиграване с емоции и пропагандни мотиви.Remmivs написа:гледах този филм. Нито съм чел темата. Но това, което казваш е азбучна истина. Още от времето когато да си генерал е престанало да означава да си начело. Както физически, така и духовно. В днешните армии дори има определен процен "допустими" загуби при учения. Какво остава за военно-полеви условия. И все пак мисля, че след първата световна война, след 200 ли 300 ли хиляди бяха загиналите в едно сражение обществото не е готово да плаща каква да е цена. Това е и една от основните причини за технологизирането на войната. Което рефлектира върху т.нар. цивилни поражения. Пак имат норми. И никога не ги спазват. Войната е доходен бизнес. Но мръсен. Много мръсен. Няма чест, няма достойнство, няма враг очи в очи. Няма да победи по-добрия. Има копчета. И генерали в бункери. Егати и циливилизацията. Слънца в ръцете и вакуум под фуражката.
И съм 100 процента съгласен, че "Пак имат норми. И никога не ги спазват. Войната е доходен бизнес. Но мръсен. Много мръсен. Няма чест, няма достойнство, няма враг очи в очи. Няма да победи по-добрия. Има копчета. И генерали в бункери. Егати и циливилизацията. Слънца в ръцете и вакуум под фуражката" Чудесно казано 8)
Колкото до Воленчо - и за него съм 100% съгласен с тебе. Тема като за Биг Бръдър. Да не говорим, че София е малък град и за Воленчо се знаят нещата... С подробности 8) Не говоря за жълтата преса, а за хора, с които се познаваме... Да не говорим, че Воленчо е и писал, писал... Бе - хората какво искат? Хляб и зрелища, разбира се. Като няма хляб - има Волен 8)
-
Little Joe
Амчи тъй ми, наборе! Мла-ди сме! (докато стигнем 35 - охоо, колко време имаSet написа:
Доне, има една малка разлика.
Тук всички, които идват на власт възкачат народното недоволство и го онождат (да не кажа нещо по-така)
Абе аз съм ги уволнил.
Не забравяй оня показателен кадър от "Време разделно", как всички самоволно отиваха да ги колят. Като овце
Другата седмица ще мина да видя паметника в Заара. Нали ще ни заведеш с бате ти Венци?
Полковник от резерва Петко Петков Йотов има една мисъл: Ако Левски беше на 35, нямаше да има революция. Тя се извършва от хора, които са готови да губят.
Та и прадядо ти така...
П.С. А "Време разделно" не съм го гледал. Нарочно. Ама ей тъй за купона и на инат не бих отишъл при ония, дето слагат феса.
Човек за едната чест живее, нал тъй?
- Dark Angel
интересува ме. много при товаLittle Joe написа: Че кво ти пука?
А ако помните: "...той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана.
Обесиха го на касапницата.
Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира."
Сегашният се различава от някогашния Мунчо по това, че вероятно си прави тънки политико-финансови сметки, но все пак някой в тая държава за нещо се осмелява да протестира... Всички останали сме странно доволни и щастливи.
Абе всички са маскари!
а ти можеш да се пуснеш по течението. само първо купи туба вазелин и застани в подходяща поза
Фюрерът е бил един необразован, тъпкан в младостта си, хленчещ и недоволен чиляк с параноични наклонности. Бекраудна му е досущ кат Волен. На Волен му липсва само Гьоблес да насочи т. нар. младеж в правилната посока.Remmivs написа:Мда... Фюрерът не ли затова се беше насочил към младежта? Няма семейство, няма оформен мироглед, иска да се себедокаже - те ти идеал, а аз съм му пророкът. Щурм!vyara написа:Може би по-скоро от такива, които няма какво да губятSet написа: Полковник от резерва Петко Петков Йотов има една мисъл: Ако Левски беше на 35, нямаше да има революция. Тя се извършва от хора, които са готови да губят.
Кофтито е, че когато установим, че мястото, на което ни е отнесло течението не ни харесва, ще е твърде късно.Dark написа:интересува ме. много при товаLittle Joe написа: Че кво ти пука?
А ако помните: "...той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана.
Обесиха го на касапницата.
Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира."
Сегашният се различава от някогашния Мунчо по това, че вероятно си прави тънки политико-финансови сметки, но все пак някой в тая държава за нещо се осмелява да протестира... Всички останали сме странно доволни и щастливи.
Абе всички са маскари!
а ти можеш да се пуснеш по течението. само първо купи туба вазелин и застани в подходяща поза
-
Little Joe
Слушам!Dark написа: интересува ме. много при това
Плууувам по течението, като едно зелено лайнооо! А каква е подходящата поза? То вазелин е отживелица - сега има и други лубриканти
Нещо лост ин транслейшън се е получило, ама нищо. Що е време - пред нас е, ще се разберем!
Предполагам, че ще продължи да се лекува. Желая му успех в лечението!Dark написа:то ясно, че президент няма да стане
но какво би станало на едни следващи парламентарни избори.... е те затова си мислех вчера докато заспивах и от мислене се разсъних та четох книжки до нощите
след влизането в ЕС мисля ще е яко гърч за болшинството, ще има социални програми, ще приобщаваме цигани, нещата ще почнат да изглеждат несправедливи и т.н. и т.н. и дали това няма да юрне още избиратели към Волен Сидеров....
а и национализма е модерен в Европа
мда, безсъници в София
Един кратък коментар на изборната еуфория, който ми хареса:
"Панаирът на суетата вече е свършил. Целта е изпълнена. Показани са новите тоалети. За съжаление специално направените прически вече са подеформирали формите, намалили обема си, парфюмът е изгубил автентичния си аромат, примесен с фина пот. Скучно..." 8)8)8)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Dark Angel
съмнително, разбирателството де.Little Joe написа:Слушам!Dark написа: интересува ме. много при това
Плууувам по течението, като едно зелено лайнооо! А каква е подходящата поза? То вазелин е отживелица - сега има и други лубриканти
Нещо лост ин транслейшън се е получило, ама нищо. Що е време - пред нас е, ще се разберем!
мернах че пъпа ти са го фърлили при миските
Интересното е, че тази:Remmivs написа:Мда... Фюрерът не ли затова се беше насочил към младежта? Няма семейство, няма оформен мироглед, иска да се себедокаже - те ти идеал, а аз съм му пророкът. Щурм!vyara написа:Може би по-скоро от такива, които няма какво да губятSet написа: Полковник от резерва Петко Петков Йотов има една мисъл: Ако Левски беше на 35, нямаше да има революция. Тя се извършва от хора, които са готови да губят.
"Моята програма за възпитаване на младежта е тежка. Слабостта трябва да бъде изкоренена. В замъците ми на Тевтонския орден ще израстне младеж, пред която светът ще затрепери. Искам брутална, деспотична, безстрашна, жестока младеж. Младите трябва да са точно такива. Те трябва да понасят болката. Не трябва да има нищо слабо и изнежено. Свободният, великолепен хищен звяр трябва отново да заблести в очите им... Ето как ще залича хилядите години на човешко опитомяване... Ето така ще създам новия ред. стратегия е била доста успешна.
Там където е воювала 12 SS танкова дивизия "Хитлерюгенд", боевете са се отличавали с нечувана жестокост:
С фанатичната вяра в каузата и упоритото решение за борба до смърт дивизията за кратко време нанася ужасни поражения. В първия си досег с канадците HJ дивизията унищожава 28 канадски танка и губи само 6 от войниците си.
Та така де... Гьобелс е казвал, че след 1000 години никой в нищо няма да ги обвинява, защото ще има господстваща раса от чисти арийци, а останалите ще са роби. Робите нямат право на глас... А и никой роб няма да помни предците си... и историята им...

Тук Дарки, прибърза...Dark написа:
съмнително, разбирателството де.
мернах че пъпа ти са го фърлили при мискитеа моя не е там
Memento mori.
-
Дарк
ти пък Сет-е що се натъжи?Set написа:Тук Дарки, прибърза...Dark написа:
съмнително, разбирателството де.
аз нямам нищо против Бургас, ама имам против да слушам как в Бургас са най-красивите жени, как в Русе най-големите ебачи, как в Ловеч са най-големите мъже, как в Плевен жените са най "леки...... /това примерни "истини"/
начи, аз като съвсемобикновенажена искам да контактувам със съвсемобикновени хора
тия дето са най най най да идат в предаването "Кой е По По Най"
Защото...Дарк написа:
ти пък Сет-е що се натъжи?
Не прочете какво съм писал по-горе за паметници и прадядовци.
Както и да е.
Memento mori.
- Глас в пустиня
Много бих искал миналото му да стане обществено достояние. Не съм търсил в нет-а, но говорих с хора които са гледали снимки от времето когато волен беше редактор на вестник "Демокрация", снимки дибидюс гол на работното си място. Това е опасен човек и се заиграва с опасни неща. Гледах пресконференцията му и се ужасих, ако човек не го познава в дълбочина просто ще го приеме за светец. Опасявам се, че привържениците му ще растат, същите приказки се говореха и когато спечели "неочаквано" на парламентарните избори. Късата политическа памет и пословичната българска "заедност" ще ни изиграят лоша шега. На балотажа всяко ходене за "риба" или "гъби" ще е = на предателство към децата ни и самите нас. Учудвам се на дебелоочието в дясно, защото заслугата да сме на това положени е само тяхна.
- Dark Angel
не съмSet написа:
Защото...
Не прочете какво съм писал по-горе за паметници и прадядовци.
Както и да е.
сега ще прочета
ПП / прочетох. сега мъничко се срамувам
отивам в ъгъла
Последно промяна от Dark Angel на 25.10.06, 08:20, променено общо 1 път.
- Dark Angel
хората наистина забравят страшно бързоБоЕВ написа:Много бих искал миналото му да стане обществено достояние. Не съм търсил в нет-а, но говорих с хора които са гледали снимки от времето когато волен беше редактор на вестник "Демокрация", снимки дибидюс гол на работното си място. Това е опасен човек и се заиграва с опасни неща. Гледах пресконференцията му и се ужасих, ако човек не го познава в дълбочина просто ще го приеме за светец. Опасявам се, че привържениците му ще растат, същите приказки се говореха и когато спечели "неочаквано" на парламентарните избори. Късата политическа памет и пословичната българска "заедност" ще ни изиграят лоша шега. На балотажа всяко ходене за "риба" или "гъби" ще е = на предателство към децата ни и самите нас. Учудвам се на дебелоочието в дясно, защото заслугата да сме на това положени е само тяхна.
а тия от дясно - направо можем да ги разстрелваме
- Dark Angel
не съм особено съгласна с това твърдениеvyara написа: Може би по-скоро от такива, които няма какво да губят
за да се жертваш за нещо не е задължително да си беден, гладен и смотан
достатъчно е да ВЯРВАШ. тогава се жертваш, и жертваш децата си, и имането си, абе живота си като цяло
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Дано да не стане, викам си. Много е луд, горкия...А другият пък е червен, така че отвсякъде сме я закършили.Dark написа:то ясно, че президент няма да стане
но какво би станало на едни следващи парламентарни избори.... е те затова си мислех вчера докато заспивах и от мислене се разсъних та четох книжки до нощите
след влизането в ЕС мисля ще е яко гърч за болшинството, ще има социални програми, ще приобщаваме цигани, нещата ще почнат да изглеждат несправедливи и т.н. и т.н. и дали това няма да юрне още избиратели към Волен Сидеров....
а и национализма е модерен в Европа
мда, безсъници в София
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Съгласна. На балотажа съм там.БоЕВ написа:Много бих искал миналото му да стане обществено достояние. Не съм търсил в нет-а, но говорих с хора които са гледали снимки от времето когато волен беше редактор на вестник "Демокрация", снимки дибидюс гол на работното си място. Това е опасен човек и се заиграва с опасни неща. Гледах пресконференцията му и се ужасих, ако човек не го познава в дълбочина просто ще го приеме за светец. Опасявам се, че привържениците му ще растат, същите приказки се говореха и когато спечели "неочаквано" на парламентарните избори. Късата политическа памет и пословичната българска "заедност" ще ни изиграят лоша шега. На балотажа всяко ходене за "риба" или "гъби" ще е = на предателство към децата ни и самите нас. Учудвам се на дебелоочието в дясно, защото заслугата да сме на това положени е само тяхна.
Така е! В никакъв случай черният лорд Сид.Пенчо Заека написа:Съгласна. На балотажа съм там.БоЕВ написа:Много бих искал миналото му да стане обществено достояние. Не съм търсил в нет-а, но говорих с хора които са гледали снимки от времето когато волен беше редактор на вестник "Демокрация", снимки дибидюс гол на работното си място. Това е опасен човек и се заиграва с опасни неща. Гледах пресконференцията му и се ужасих, ако човек не го познава в дълбочина просто ще го приеме за светец. Опасявам се, че привържениците му ще растат, същите приказки се говореха и когато спечели "неочаквано" на парламентарните избори. Късата политическа памет и пословичната българска "заедност" ще ни изиграят лоша шега. На балотажа всяко ходене за "риба" или "гъби" ще е = на предателство към децата ни и самите нас. Учудвам се на дебелоочието в дясно, защото заслугата да сме на това положени е само тяхна.

И какво да сторим там? М?Пенчо Заека написа:Съгласна. На балотажа съм там.БоЕВ написа:Много бих искал миналото му да стане обществено достояние. Не съм търсил в нет-а, но говорих с хора които са гледали снимки от времето когато волен беше редактор на вестник "Демокрация", снимки дибидюс гол на работното си място. Това е опасен човек и се заиграва с опасни неща. Гледах пресконференцията му и се ужасих, ако човек не го познава в дълбочина просто ще го приеме за светец. Опасявам се, че привържениците му ще растат, същите приказки се говореха и когато спечели "неочаквано" на парламентарните избори. Късата политическа памет и пословичната българска "заедност" ще ни изиграят лоша шега. На балотажа всяко ходене за "риба" или "гъби" ще е = на предателство към децата ни и самите нас. Учудвам се на дебелоочието в дясно, защото заслугата да сме на това положени е само тяхна.
-
Little Joe
Аз си оставам с надежди де.Dark написа: съмнително, разбирателството де.
Винаги съм смятал, че чувството за хумор на никого не вреди...
А, и нещо важно (за мен) - смятам също, че колкото по-насериозно почне да се взема човек, толкова повече нараства вероятността да стане смешен. Затова много внимавам да не почна да се вземам насериозно.
И бездруго съм си достатъчно смешен
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Да препречим пътя на голямото зло, избирайки по-малкото, какво друго?Remmivs написа:И какво да сторим там? М?Пенчо Заека написа:Съгласна. На балотажа съм там.БоЕВ написа:Много бих искал миналото му да стане обществено достояние. Не съм търсил в нет-а, но говорих с хора които са гледали снимки от времето когато волен беше редактор на вестник "Демокрация", снимки дибидюс гол на работното си място. Това е опасен човек и се заиграва с опасни неща. Гледах пресконференцията му и се ужасих, ако човек не го познава в дълбочина просто ще го приеме за светец. Опасявам се, че привържениците му ще растат, същите приказки се говореха и когато спечели "неочаквано" на парламентарните избори. Късата политическа памет и пословичната българска "заедност" ще ни изиграят лоша шега. На балотажа всяко ходене за "риба" или "гъби" ще е = на предателство към децата ни и самите нас. Учудвам се на дебелоочието в дясно, защото заслугата да сме на това положени е само тяхна.
Little Joe написа:Аз си оставам с надежди де.
А, и нещо важно (за мен) - смятам също, че колкото по-насериозно почне да се взема човек, толкова повече нараства вероятността да стане смешен. Затова много внимавам да не почна да се вземам насериозно.
Уфф, и аз мисля като теб (то не че не се разбра още преди седмица, де). Наистина, любопитно е, може ли да се обявят за невалидни, ако е много ниска избирателната активност???Remmivs написа: Пак ли!?!
Добре де, какво гласи закона за втория тур? Няма ли да са невалидни ако не гласуват поне 50% от имащите право на глас? Какъв президен ще е този избран с 30-40%?
П.П. Конституцията казва:
Чл. 93. (3) Избран е кандидатът, получил повече от половината действителни гласове, ако в гласуването са участвали повече от половината избиратели.
Начи???
Последно промяна от 4avdar4e на 25.10.06, 10:28, променено общо 1 път.
Браво, Литъл Джо! И аз добавям моитеRemmivs написа:Little Joe написа:Аз си оставам с надежди де.
И бездруго съм си достатъчно смешенv.
И има и друг вид, както гледам, смешки - хората дето се взимат прекалено на сериозно (щото си вярват във величието)! Забавното е, че стават все по-смешни - свят широк, смешки всякакви 8)
Закона не го знам какво точно гласи, ама май накрая става каквото реши ЦИК.4avdar4e написа:Уфф, и аз мисля като теб (то не че не се разбра още преди седмица, де). Наистина, любопитно е, може ли да се обявят за невалидни, ако е много ниска избирателната активност???Remmivs написа: Пак ли!?!
Добре де, какво гласи закона за втория тур? Няма ли да са невалидни ако не гласуват поне 50% от имащите право на глас? Какъв президен ще е този избран с 30-40%?
Panta rhei...
- Dark Angel
е убавоLittle Joe написа: Аз си оставам с надежди де.
-
Гост
Много просото, от двете злини избирам по-малката!Remmivs написа:И какво да сторим там? М?Пенчо Заека написа:Съгласна. На балотажа съм там.БоЕВ написа:Много бих искал миналото му да стане обществено достояние. Не съм търсил в нет-а, но говорих с хора които са гледали снимки от времето когато волен беше редактор на вестник "Демокрация", снимки дибидюс гол на работното си място. Това е опасен човек и се заиграва с опасни неща. Гледах пресконференцията му и се ужасих, ако човек не го познава в дълбочина просто ще го приеме за светец. Опасявам се, че привържениците му ще растат, същите приказки се говореха и когато спечели "неочаквано" на парламентарните избори. Късата политическа памет и пословичната българска "заедност" ще ни изиграят лоша шега. На балотажа всяко ходене за "риба" или "гъби" ще е = на предателство към децата ни и самите нас. Учудвам се на дебелоочието в дясно, защото заслугата да сме на това положени е само тяхна.
Политиката според мен е умението да се правят компромиси в името на една по-висша цел. А и защо турците/мюсолманите да нямат представители във властта, след като са десет процента от избирателите/населението, изолацията и сегрегацията не водят до нищо добро(справка в бивша Югославия и събитията от това лято във Франция). Опитвам се да върна лентата назад във времето, искам да разбера как стигнахме до тук. Е, Димитър Попов, помнили го някой, тогава СДС нямаше нищо против, че е избран с мандата на ДПС. Защо сега не направиха така, когато първо към тях беше отправена покана за коалиция, а НДСВ защо отказа първо, а после се съгласи, нима БСП трябваше да се откаже от съставяне на правителство и да се направят нови избори и тогава Волен Сидеров щеше да вкара двойно повече депутати, а можеше да получи и мвандат...Докога питам аз ще се разчита на яростния антикомунизъм и противопоставянето? На лято какво ще правим като гласуваме за Европарламент, та там една голяма част от представителите са социалисти? Вината според мен си е единствено на политиците в дясно и в частност на Костов, тоя човек не се спира пред нищо, само и само да е единствен и най-голям....
А, кандитатурата на Беронов беше издигната еднолично от Костов, без дори да е съгласувана с "партията" му, гледах и него на пресконференцията и ми стана жал, та той сам заяви, че е "пИнсионер" и участва в изборите по "морални"?!? подбуди, а беше доста жалка картинка докато се мъчеше да си включи микрофона, необходимо беше на всеки негов отговор водещият да му помага...е този дядо ли трябваше да изберем?!?....