Чух/четох за държавния бюджет за следващата година и ролята ми в него като човек на свободна практика и майка на 3 деца, та се запитах...
По Маркс!!!
По Маркс!!!
Определя ли битието съзнанието? И дали количествените натрупвания минават в качествени такива???? А базата определя ли надстройката?
Моля, питанията ми да не свързват с УС, ЗГ и други подобни 
Чух/четох за държавния бюджет за следващата година и ролята ми в него като човек на свободна практика и майка на 3 деца, та се запитах...
Пък и покрай Кант, Ницше, Вагнер и Малер ...
- сър Айвънхоу
Затова и скоро ще има "Пиянството на един народ"...suaganyogo написа:според мен, Питието определя съзнанието
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Re: По Маркс!!!
Четох го вчера проектобюджета, или каквото бяха написали по него... Ей, честно казано, отдавна не бях псувал толкова много. Такъв ни готвят, че... бедна ви е фантазията... Единствено ще са по-добре тези с доходи над 1500 лева чисти... Другите ще го ядат яко... четвъртит... с разширени вени при това...4avdar4e написа:Определя ли битието съзнанието? И дали количествените натрупвания минават в качествени такива???? А базата определя ли надстройката?
Моля, питанията ми да не свързват с УС, ЗГ и други подобни
Чух/четох за държавния бюджет за следващата година и ролята ми в него като човек на свободна практика и майка на 3 деца, та се запитах...Пък и покрай Кант, Ницше, Вагнер и Малер ...
П.П. Та какво казваш за УС и ЗГ???
Bella Ciao
Bella Ciao
Уплаши се, а?4avdar4e написа:
Чух/четох за държавния бюджет за следващата година и ролята ми в него като човек на свободна практика и майка на 3 деца, та се запитах...Пък и покрай Кант, Ницше, Вагнер и Малер ...
Мен ме е страх отдавна.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

плоския данък има ли го в нета как функционирва за да го тествам[unknown] написа:Уплаши се, а?4avdar4e написа:
Мен ме е страх отдавна.
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Това е така. Също така количествата питиета преминават в качествено състояние след време, което продължава до следващия ден. Надсройката не може да се определя без базов порфейл.suaganyogo написа:според мен, Питието определя съзнанието
Сега ще се обаждам за ЗГ - всъщност ОС-ки... швейцарски некви...
Некви нови червени вина да сте пробвали? Да знам какво да казвам на моделките... все питат, нямат време от фотосесиите...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аз нещо не разбирам.
Това което чух - вдигат се кинтите за образование и здравеопазване. Това добре.
Вдигат се и пенсиите. Това също добре - както казва боса - това е нашето бъдеще.
Нещо подочух за някакъв фонд за деца родени не-знам кога си - натрупване на кинти за образование тоже. И това добре. Свиване на разходите за администрация, убаво.
Некви данъци се дигат, али е тако?
Аз не разбира, чукча не икономист, не вдева, пояснете моля....
Това което чух - вдигат се кинтите за образование и здравеопазване. Това добре.
Вдигат се и пенсиите. Това също добре - както казва боса - това е нашето бъдеще.
Нещо подочух за някакъв фонд за деца родени не-знам кога си - натрупване на кинти за образование тоже. И това добре. Свиване на разходите за администрация, убаво.
Некви данъци се дигат, али е тако?
ше ти стане ясно догодина ква тесла са наточили
наливане на кинти в сектори образование ,здравеопазване........
ще поливат пустинята
кинтите там изчезват неясно къде щото тези неща не ги хванала реформата
чети в нета дяа видиш кво стааа с данъците,доходите и .......
неква кочина се заформя
ще поливат пустинята
неква кочина се заформя
Еми да ги реформират.Quid написа:ше ти стане ясно догодина ква тесла са наточили
ще поливат пустинята
неква кочина се заформя
Ама нали виждаш как и учители и доктори се дърпат от реформиране...
насила не става, т`ва е...
- сър Айвънхоу
pocti_bezobidna написа:Некви данъци се дигат, али е тако?
Давам един обикновен пример:
Да кажем, че до сега един човек е взимал заплата в размер на 250 лева брутни.
Значи неговите данъци са били изчислявани по следния начин (извинвам се,ако сбъркам някой процент или необлагаем минимум, но отдавна не се занимавам с това):
начислена заплата - 250 лева
необлагаем минимум за приспадане - 200 лева
сума за облагане - 250 - 200 = 50 лева
% за облагане 15% - 50 лева х 15% = 7,50 лева.
Сега, с плоския данък става следното:
% за облагане 10% - 250 лева х 10% = 25 лева...
Видя ли я теслата?
Bella Ciao
Bella Ciao
Тук стана, като пенсионерската пейка пред блока.
Данъци, стачки, министри, политици...
Хиляда теми вече само за това.
Малко ли ви е в реала, че го пренасяте и тук, където би трябвало да е леко, спокойно, релаксиращо, весело и игриво...егати.
За какво ми е тази виртуалност, ако ще е толкова реална мамка му.
Малко ли ви е в реала, че го пренасяте и тук, където би трябвало да е леко, спокойно, релаксиращо, весело и игриво...егати.
Точно това си мислех снощи.esti написа:Тук стана, като пенсионерската пейка пред блока.
Panta rhei...
Моме, ако ми беше по-близо, веднага щях да настоявам за прегръдка!esti написа:Тук стана, като пенсионерската пейка пред блока.
Звеневия написа:Моме, ако ми беше по-близо, веднага щях да настоявам за прегръдка!esti написа:Тук стана, като пенсионерската пейка пред блока.
Цък-инг!
аз съм дашна.
Абе ти... пусна едно мнение и млъкна!ELBI написа:Това е така. Също така количествата питиета преминават в качествено състояние след време, което продължава до следващия ден. Надсройката не може да се определя без базов порфейл.suaganyogo написа:според мен, Питието определя съзнанието
Некви нови червени вина да сте пробвали? Да знам какво да казвам на моделките... все питат, нямат време от фотосесиите...
Ела, разкажи. За моделките, за З... ох, не, не това, ами за количествата питиета...
Panta rhei...
Ама аз от няколко дни го мисля.Мнемозина написа:Аз на теб, естествено, аз това първа започнах да го мисля!esti написа:Сега остава да разберем коя на коя е предала мисли т.е. коя от нас е теле-патката.Мнемозина написа: Точно това си мислех снощи.
Нищо де, ще мине и този период, явно реалът ни е настъпил нещо.
Оки де, няма да спорим. Наистина раците на мен ми предават мисли - имам го забелязано и отбелязано.
е тва че по бедните ще хапнат по голямо дърво си е вид справедливост . може да е извратено доста но има елемент на справедловост:rotfl24:сър Айвънхоу написа:pocti_bezobidna написа:Некви данъци се дигат, али е тако?
Давам един обикновен пример:
Да кажем, че до сега един човек е взимал заплата в размер на 250 лева брутни.
Значи неговите данъци са били изчислявани по следния начин (извинвам се,ако сбъркам някой процент или необлагаем минимум, но отдавна не се занимавам с това):
необлагаем минимум за приспадане - 200 лева
сума за облагане - 250 - 200 = 50 лева
% за облагане 15% - 50 лева х 15% = 7,50 лева.
Видя ли я теслата?
Които имат мисли, може и да ти предават.esti написа: Ама аз от няколко дни го мисля.
Оки де, няма да спорим. Наистина раците на мен ми предават мисли - имам го забелязано и отбелязано.
Обаче аз си го мислех това - също от няколко дни - по малко по-друг начин.
Все едно де, може и да го обясня по-нататък. Но май е по-добре да не го правя.
Не, май по-скоро не мога.
Panta rhei...
Е, ти ако мислиш, че тук казвам всичко точно по начина по който си го мисля.....Мнемозина написа: Които имат мисли, може и да ти предават.
Обаче аз си го мислех това - също от няколко дни - по малко по-друг начин.
Все едно де, може и да го обясня по-нататък. Но май е по-добре да не го правя.
Не, май по-скоро не мога.
ама тоя плосък данък още от лятото го нищят.сър Айвънхоу написа:
Видя ли я теслата?
И разните му там естонци и други отличници от ЕС, казват бил добър.
И сори, ама няма човек с 250 кинта запалта.
Дори продавачките в магзина до нас са с повече.
Тоест, може и да има, ама вероятно е съвсем неквалифицирания труд.
- сър Айвънхоу
Не забравй, че България не е САМО София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pocti_bezobidna написа:ама тоя плосък данък още от лятото го нищят.сър Айвънхоу написа:
Видя ли я теслата?
И разните му там естонци и други отличници от ЕС, казват бил добър.
И сори, ама няма човек с 250 кинта запалта.
Дори продавачките в магзина до нас са с повече.
Тоест, може и да има, ама вероятно е съвсем неквалифицирания труд.
И тази тесла важи горе-долу до заплати в рамките на 1500 (хиляда и петстотин) лева...
Bella Ciao
Bella Ciao
Да ти разкажа - супер, но каквото и да разказвам, кат се връщам от немско за едно си мисля - що и тук не е така - няма али, няма бали, няма пресичане на червено, няма минаване на двойна линия, няма боклуци ... бе има си ред, чистота и нареден живот. Младите поркат по метрото късно вечер, бюргерите си поркат бирата по кръчметата, дамите си правят шопинга... Моделки - много - немкини - има много готинки и по улицата. Бирата им е супер. Стандартни, безинтересни факти...Мнемозина написа:Абе ти... пусна едно мнение и млъкна!ELBI написа:Това е така. Също така количествата питиета преминават в качествено състояние след време, което продължава до следващия ден. Надсройката не може да се определя без базов порфейл.suaganyogo написа:според мен, Питието определя съзнанието
Ела, разкажи. За моделките, за З... ох, не, не това, ами за количествата питиета...
Булгаристан си е ненадминат по изненади. Днес един щеше да си потроши таратайката, минавайки през 2 бордюра да пререди 4 коли и да хване от току-що светналото червено...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Айде бе, чак до 1500!сър Айвънхоу написа: Не забравй, че България не е САМО София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И тази тесла важи горе-долу до заплати в рамките на 1500 (хиляда и петстотин) лева...
И в порванса вече не са толкова ниски заплатите.
ПС. Не разбира - искал демокрация, искал свобоен пазар, искал конкуренция, сега недоволен?
Сега какво, амиго иска Китайска пазарна икономика и манифестации? Si?
Е, не става и ••• до края и душата в рая, жално ми било, али тако е
- сър Айвънхоу
Добре де, поиска разяснение, получи го! Какво още искаш да ти обясня?pocti_bezobidna написа:Айде бе, чак до 1500!сър Айвънхоу написа: Не забравй, че България не е САМО София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И в порванса вече не са толкова ниски заплатите.
ПС. Не разбира - искал демокрация, искал свобоен пазар, искал конкуренция, сега недоволен?
Сега какво, амиго иска Китайска пазарна икономика и манифестации? Si?
Е, не става и ••• до края и душата в рая, жално ми било, али тако е
И, моля те, не ползвай митологеми за високите заплати, защото вече започва да ми писва!
П.П. Абе, аз нали се бях зарекъл повече да не се представям в тази сисветлина?!
Край! Спирам! Вее наистина ще виждате само и единствено шута!!!!!
Bella Ciao
Bella Ciao
Ами така е, като не могат вече да живеят по старому,Quid написа:ше ти стане ясно догодина ква тесла са наточили
ще поливат пустинята
неква кочина се заформя
следва новата тесла за освежаване на възприятията.
- Глас в пустиня
Ами, ако минеш отатък околовръстното ще видиш, че доста хора преживяват точно с такава заплата. Не казвам че е нормално и така трябва, но просто не виждам начин как така ще плеснем с ръце и от утре ще има за всички по 1000.pocti_bezobidna написа: И сори, ама няма човек с 250 кинта запалта.
Теслата с данъците е очаквана, когато преразпределяш средства, за да дадеш на едно място - вземаш от друго.
Къде оттатък околовръстното? В циганското гето ли?БоЕВ написа:Ами, ако минеш отатък околовръстното ще видиш, че доста хора преживяват точно с такава заплата. Не казвам че е нормално и така трябва, но просто не виждам начин как така ще плеснем с ръце и от утре ще има за всички по 1000.pocti_bezobidna написа: И сори, ама няма човек с 250 кинта запалта.
Теслата с данъците е очаквана, когато преразпределяш средства, за да дадеш на едно място - вземаш от друго.
Там преживяват и с по-малко, въпреки нолеизлиянията за цените на булките, къщите и лепилото за дишане. Не казвам, че няма 250 кинта заплата. Сигурно има. Аз не познавам нито един човек на толкова.
моля, ако някой във форума има поне един познат, който да получава (а не да се осигурява) на 200 - 250 кинта да каже какв работи въпросния човек.
Няма митологеми. Може да не съм икономист, ама това дето го изръси с 1500 кинта е жестоко преувеличение. Бе не може веднага да станат заплатите по 1000.сър Айвънхоу написа: Добре де, поиска разяснение, получи го! Какво още искаш да ти обясня?
И, моля те, не ползвай митологеми за високите заплати, защото вече започва да ми писва!
П.П. Абе, аз нали се бях зарекъл повече да не се представям в тази сисветлина?!
Край! Спирам! Вее наистина ще виждате само и единствено шута!!!!!
Аз познавам.pocti_bezobidna написа:
Къде оттатък околовръстното? В циганското гето ли?
Там преживяват и с по-малко, въпреки нолеизлиянията за цените на булките, къщите и лепилото за дишане. Не казвам, че няма 250 кинта заплата. Сигурно има. Аз не познавам нито един човек на толкова.
моля, ако някой във форума има поне един познат, който да получава (а не да се осигурява) на 200 - 250 кинта да каже какв работи въпросния човек.
Нашата библиотекарка например.
Panta rhei...
Ъъъъ... 250 кинта получава? Такава и е заплатата?!Мнемозина написа:Аз познавам.pocti_bezobidna написа:
Къде оттатък околовръстното? В циганското гето ли?
Нашата библиотекарка например.
ОК, к`во я държи на работа? Та тя като касиерка в магазин ще взима повече?!
Е това не го разбирам...
- Глас в пустиня
Аре са, и циганин живеещ в гето ще ме изкарате!:lol:pocti_bezobidna написа:Къде оттатък околовръстното? В циганското гето ли?БоЕВ написа:Ами, ако минеш отатък околовръстното ще видиш, че доста хора преживяват точно с такава заплата. Не казвам че е нормално и така трябва, но просто не виждам начин как така ще плеснем с ръце и от утре ще има за всички по 1000.pocti_bezobidna написа: И сори, ама няма човек с 250 кинта запалта.
София каке не е България. Извън София живеят още 5 милиона българи.
Та, на въпроса.
Тъщата работи в ТДД - местни данъци и такси. Обикаля селата на община Свищов, за да събира данъците на чиче и стрина от село, които не ползват и-нет, а отиването им до града е събитие съпроводено с харчене на пари.
Чисто получава 220лв(двеста и двайсет лева). Командировъчни не и се полагат, а пътните и изплащат в края на всеки месец срещу надлежно събрани и подлепени в отчет билетчета. Остават и пет години до пенсия.
Ако аз и жена ми не живеем при нея, просто е жива загинала.
На тая заплата и това дередже са голяма част от хората работещи в тая сфера - хората които осигуряват средствата за бюджетите.
Мога да дам и още примери със заплащането на бившите колежки на жена ми от общинската болница, но има ли смисъл.