ехо, бе
ехо, бе
...нищо, само проверявам ехото.
Да видя на спама ехото как звучи.
Ми и аз рекох да пусна тема. За стачката нямам какво да кажа. За изборите се изказах вече. За битието и съзнанието ми се въртеше нещо, ама пак на политика се обърна темата и аз си забравих мисълта...
И днес прочетох това: "На човек никога не му се дава желание, без в същото време да му се даде и силата да го осъществи".
Вярвате ли в желанията и силата, това ми се въртеше днес в главата.
Но ако искате за стачката пишете, не ме бърка.
Ми и аз рекох да пусна тема. За стачката нямам какво да кажа. За изборите се изказах вече. За битието и съзнанието ми се въртеше нещо, ама пак на политика се обърна темата и аз си забравих мисълта...
И днес прочетох това: "На човек никога не му се дава желание, без в същото време да му се даде и силата да го осъществи".
Ехооооооооооо....
Ти не гледаш ли "Пълна промяна" или чакаш рекламите?:blum:
Аз да ти отговоря, ма мисля, че ти вече ми знаеш отговора:winkw:
Да, вярвам. Вярвам, че когато човек иска нещо и се стреми към него, стъпка по стъпка, стъпало по стъпало, вдигайки летвата с малко преди всеки следващ скок, рано или късно го постига/получава. Ееее, по-добре е да е рано, ама пък ако не си подготвен за скока, може да се удариш лошо.
И всъщност, къде е разликата между "желание" и "план-програма"??
Да, вярвам. Вярвам, че когато човек иска нещо и се стреми към него, стъпка по стъпка, стъпало по стъпало, вдигайки летвата с малко преди всеки следващ скок, рано или късно го постига/получава. Ееее, по-добре е да е рано, ама пък ако не си подготвен за скока, може да се удариш лошо.
Пълна промяна си гледам изотвътре само4avdar4e написа:Ехооооооооооо....
И още нещо във връзка с коментара ти за малките и постепенни стъпки прочетох пак днес и пак на Ричард Бах - че за да стане нещо, трябва вече да си представиш че е станало. Рязко. (сори за негладкото изречение от една дума
Кажи си желанията, че да ти кажаМнемозина написа:Е няма пък да пиша за стачката.
Няма.
Това със силата и желанията ми е неясно.
А дали всички желания трябва да се осъществяват?
За мен важен въпрос при желанията е това дали ги осъзнаваме (ето пак битие и съзнание) и формулираме ясно и точно за себе си. Май повечето са мъгливи. И златната рибка да хванат, повечето хора само ще мънкат и ще се почесват.
Re: ехо, бе
Може ли тук да поспамя? Мерси!vyara написа:...нищо, само проверявам ехото.
Любовта (в която вярвам)
Любовь — это награда, полученная без заслуг...
Любить — значит видеть чудо, невидимое для других.
Это одиночество двоих в огромном мире
Любовь - блеск солнечный, дождю идущий вслед...
Любовь всегда свежа, как яркий вешний цвет...
Одно дыханье на двоих
Любовь - это Молчание,
Прикосновение,
Обещание.
Это - секрет один на двоих,
И это - отсутствие всяких секретов
Любовь - это тот, кто будет держать тебя за руку и чувствовать твое сердце
Любовь - это искусство Прощения
Любовь говорит на своем языке - язык взгляда,
языке жеста,
молчаливого признания
Любовь проявляет себя во всем и во всех
Она рождается из ничего и умирает из-за всего, не приемля насилия, фальши и лжи
потому, что Любовь - это Свобода
Свобода быть самим собой рядом с тем, кто принимает тебя таким, каков ты есть
Любовь - начало всех начал на свете, она рождает все, что в мире есть.
Первое чувство, которое испытывает в своей жизни человек - любовь к матери. Последнее чувство, которое он уносит с собой, - любовь к оставляемому миру.
Любовь сопровождает тебя всю жизнь: от первого поцелуя
от первого расставания
до глубокой старости
Сказать “Я тебя люблю” займет несколько секунд, показать как - займет всю жизнь.
"Крикни - услышит любой, прошепчи - услышит ближайший, и только я услышу, о чем ты молчишь" - это Любовь.
Если Она - это первое, о чем ты думаешь, когда просыпаешься; единственное - когда бодрствуешь; и последнее, о чем ты думаешь, перед тем как заснуть - значит это - Любовь
"Любить - это находить в счастье другого свое собственное счастье". Давайте же делать друг друга счастливыми!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Уфф, не вярвам аз в скока в дълбокото... (ако разбирам правилно това "Рязко."). Може зодиакално да ми е, ама предпочитам поне на стъпка пред мен пътечката да е осветенаvyara написа: Пълна промяна си гледам изотвътре само
И още нещо във връзка с коментара ти за малките и постепенни стъпки прочетох пак днес и пак на Ричард Бах - че за да стане нещо, трябва вече да си представиш че е станало. Рязко. (сори за негладкото изречение от една дума)
Знаеш ли, странно е, но цял живот съм си поставяла постижими желания/цели/планове. Може би затова съм щастлива
[unknown] написа: Давайте же делать друг друга счастливыми!
А някой изброи ли темите за стачката? Според мен бяха (до сега де) около десетина, ама може и още толкова да съм пропуснал.vyara написа:
"Стачка", баси- слагам я при мръсните думи. Аз що не мога да стачкувам, а?

Обичам такъв спам. Даже малко ми идва. За любовта каквото и да се каже, все е малко.[unknown] написа:
Може ли тук да поспамя? Мерси!
Любовта (в която вярвам)-
Ребятки, давайте же жить дружно[unknown] написа: Давайте же делать друг друга счастливыми!
Ти къде се отплесна, бе, Док?? Ква любов, кви пет лева
Аз пък обичам да ям.vyara написа: Обичам такъв спам.

Можеш, бе, що да не можеш???? Аз как не работя в събота до 16 ч.? Стачкувам: спя, чета преса, чистя, разхождам се.. Стачкувай и ти така[unknown] написа:Аз що не мога да стачкувам, а?
Не знам... но веднъж начертан пътя не става ли ограничен.4avdar4e написа: Уфф, не вярвам аз в скока в дълбокото... (ако разбирам правилно това "Рязко."). Може зодиакално да ми е, ама предпочитам поне на стъпка пред мен пътечката да е осветена
Знаеш ли, странно е, но цял живот съм си поставяла постижими желания/цели/планове. Може би затова съм щастлива
Помня като деца като тръгнехме нанякъде, все стигахме другаде, на неочаквани и интересни места. А сега - тръгваш, стигаш и дори гледката не те вълнува. Странно.
Глей ся, съвет от мен, щото през това желание съм минала: пробвай 2 (два)!! дни да не правиш нищо. Ама нищо: нито работа, нито къща, нито деца, НИ-ЩО! На третия ще виеш от желание да правиш нещо, каквото и да билоМнемозина написа:
Ето! Нали?
В момента ми е дадено огромно желание е да не правя нищо и ми трябва още по-огромна сила, за да НЕ го осъществя.
Ми не дават!4avdar4e написа:Глей ся, съвет от мен, щото през това желание съм минала: пробвай 2 (два)!! дни да не правиш нищо. Ама нищо: нито работа, нито къща, нито деца, НИ-ЩО! На третия ще виеш от желание да правиш нещо, каквото и да билоМнемозина написа:
Ето! Нали?
В момента ми е дадено огромно желание е да не правя нищо и ми трябва още по-огромна сила, за да НЕ го осъществя.
Panta rhei...
Чакай сега, аз ли криво.. ти ли кривоvyara написа: Не знам... но веднъж начертан пътя не става ли ограничен.
Помня като деца като тръгнехме нанякъде, все стигахме другаде, на неочаквани и интересни места. А сега - тръгваш, стигаш и дори гледката не те вълнува. Странно.
Говорех само за светлинката пред краката ти, не нататък.. Нататък Пътят никой не го знае. Той може и да е начертан, но ние не знаем. Виждаме само пред носа си.
Мен всичко ме вълнува.
Абе, пич (сори за софийския жаргон, но ти ще разбереш, щото си фен на "Изгубени":winkw:), я да те питам аз нещо конкретно: случва ли ти се за минути да вземеш решение, което дори не си мислила, че ще вземеш?
Днес явно съм мислила над много неща, защото и една песничка си тананиках - част от нея ...4avdar4e написа:Любовта можеш ли да си я пожелаеш и тя да се случи??
"Не всяка усмивка е нежност,
не всеки наш поглед е зов,
когато те търсим, те виждаме,
дори да те няма, любов"
Ами значи дори да я няма, я има. Тя любовта ги умее тези работи
Ще мънкат и ще се почесват, защото ще започнат да изчисляват възможните последствия от изпълнението на трите желания.vyara написа:Кажи си желанията, че да ти кажаМнемозина написа:Е няма пък да пиша за стачката.
Няма.
За мен важен въпрос при желанията е това дали ги осъзнаваме (ето пак битие и съзнание) и формулираме ясно и точно за себе си. Май повечето са мъгливи. И златната рибка да хванат, повечето хора само ще мънкат и ще се почесват.
А не защото не ги знаят какви са.
Panta rhei...
При мен сметките все излизат криви. За щастие обаче. Мисля с месеци и дори с години нещо, целя се в него и после изведнъж - щрррак! някой ме хваща и ми казва - ей тъй ще направиш, така е редно, хубаво и правилно. Гласовете си чувам (ако мога да перефразирам4avdar4e написа:Вярвам ти, бе, просто си моята пълна противоположностvyara написа: Аз важните решения само така съм ги вземала. И са нямали нищо общо с мисленото и извървяното дотогава. Честно.Което всъщност си е хубаво, откъдето и да го погледнеш. Винаги съм казвала, че съм консерва:shy:
То затова ли има вицове с толкова безумни и необмислени желания. Вярвам аз в мъдростта на фолклораМнемозина написа:Ще мънкат и ще се почесват, защото ще започнат да изчисляват възможните последствия от изпълнението на трите желания.vyara написа:Кажи си желанията, че да ти кажаМнемозина написа:Е няма пък да пиша за стачката.
Няма.
Не сме една зодия с теб, но това можеше и аз да съм го писала, ако бях видяла преди теб темата4avdar4e написа: Уфф, не вярвам аз в скока в дълбокото... (ако разбирам правилно това "Рязко."). Може зодиакално да ми е, ама предпочитам поне на стъпка пред мен пътечката да е осветена
Знаеш ли, странно е, но цял живот съм си поставяла постижими желания/цели/планове.
Да. Има голяма доза дидактика в приказките.vyara написа:То затова ли има вицове с толкова безумни и необмислени желания. Вярвам аз в мъдростта на фолклораМнемозина написа:
Ще мънкат и ще се почесват, защото ще започнат да изчисляват възможните последствия от изпълнението на трите желания.
Panta rhei...
Бас държа, че се има предвид това, че често си въобразяваме туй-онуй, а всъщност не е нито туй, нито онуй.vyara написа:Днес явно съм мислила над много неща, защото и една песничка си тананиках - част от нея ...4avdar4e написа:Любовта можеш ли да си я пожелаеш и тя да се случи??
дори да те няма, любов"
Зависи как обаче си въобразяваме - страстно или почти. Нали за това ми е темата - за желанието и за материализирането. Ако се замислиш има и повече в текста.esti написа:Бас държа, че се има предвид това, че често си въобразяваме туй-онуй, а всъщност не е нито туй, нито онуй.vyara написа:Днес явно съм мислила над много неща, защото и една песничка си тананиках - част от нея ...4avdar4e написа:Любовта можеш ли да си я пожелаеш и тя да се случи??
дори да те няма, любов"
Само мерак не стига.vyara написа: Зависи как обаче си въобразяваме - страстно или почти. Нали за това ми е темата - за желанието и за материализирането. Ако се замислиш има и повече в текста.
За радост.
Мерак! Аз ти говоря за Желание с голямо Ж. Какъв ти мерак.esti написа:Само мерак не стига.vyara написа: Зависи как обаче си въобразяваме - страстно или почти. Нали за това ми е темата - за желанието и за материализирането. Ако се замислиш има и повече в текста.
За радост.
Ами мерак си е точно желание с голямо Ж, само че на турски.vyara написа: Мерак! Аз ти говоря за Желание с голямо Ж. Какъв ти мерак.
Тва малко по- лежерно, не е жица, ама ся туй ме кефиЗвеневия написа:[unknown] написа: Давайте же делать друг друга счастливыми!
Последно промяна от Ън на 31.10.07, 21:21, променено общо 1 път.