Айде и аз да питам: Монитор

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Айде и аз да питам: Монитор

Мнение от Gaspode »

Някой чувал ли е за IIYAMA? Отзиви?

И принципни съображение за някой от тези:
моите предпочитания вървят по реда на изписване :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Забравих да кажа - 10х предварително :beer:

И още нещо да попипам - чувал ли е някой за широс монитор, дето да може да се обърна на височина и да има софт за автомагично обръщане на екрана? Би било полезна функция :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
4avdar4e

Re: Айде и аз да питам: Монитор

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: И още нещо да попипам - чувал ли е някой за широс монитор, дето да може да се обърна на височина и да има софт за автомагично обръщане на екрана? Би било полезна функция :)
Не знаех, че така се казва - широс - но моят е такъв. Ама пусто не съм свикнала... :shy: Иначе за текстове се е утепало , обърнато на чомпе. Мойто е DELL, стойката може да се мести нагоре-надолу...

Ами, аз толкуз мога да кажа... А, да и рамката е инокс :blum:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Аз съм на третио от снимките ти. Има си и дет му викаш "широс" със софтуерче и съм доста доволна. Самсунга съчетава качество с добра цена и съм върл фен на марката, де.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Ама много сте начи едни такива, да знайте :blum:
Веднага ме налапахте заради една буква.... кви хора, ей :blum:

А Делл-чето нещо моДелл-че има ли си?

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Gaspode написа:Ама много сте начи едни такива, да знайте :blum:

Ъъъъъ.. а ква буква си сбъркАл? Щото аз си помислих, че това е някакъв термин дето го не знам :lol:
Иначе от "широс" правя "гирос" и съм до там :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа:Ама много сте начи едни такива, да знайте :blum:

Не, бе, тоя път съвсем сериозно го възприех, хич не се бъзикам, не знам как се казва:shy: Как е последно?

И настина нищо повече не знам, аре, кат се върне Зв., шъ го пипам :winkw: Аз съм си един простейши усер :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

широК трябваше да е

специален термин :rotfl24:

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа:широК трябваше да е

специален термин :rotfl24:
Да се обеси не да се пусне :rotfl24::rotfl24:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Добре де, а как се вика тая опция за смяна на ориентацията от ланскейп на портрет? Никъде в описанието на самсунгите не видях такова нещо... Или пък софт-а как се вика? Аз ли не виждам или те не го пишат?

Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Не, че ще ме послушаш, но ето какво мисля по въпроса.
Тва в случай, че ти трябва хубав монитор де, ако ти е все тая бегай и избирай на цвят. :grin:

П.П.
Ако ти се чете мога да те запратя на едно място да се самообразоваш.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Звенения

Мнение от Звенения »

Gaspode написа:Добре де, а как се вика тая опция за смяна на ориентацията от ланскейп на портрет? Никъде в описанието на самсунгите не видях такова нещо... Или пък софт-а как се вика? Аз ли не виждам или те не го пишат?
ЗофтЪт е у Уина,
А иначе в зависимост от драйвЪрите, управляващи видЕлокартата, мож и да въртиш, ама може и да не мож.

Ако стойката на мАнитова позволява, -вЪрти, ако мож да свикнеш на изместената проекция... INTEL extreme graphics technology е зофто в нашия слечай на делченце еднУ... DELL 1707 FP туй джувотну има 15 пинов, DVI и четири юсб хъбчета...

Изображение

Някой келеш е настроил футуту на чернобело, ама нищо Ей тук.. има готини делчета на прилична цена...
Аватар
inj

Мнение от inj »

IIYama-та се водят професионални и полупрофесионални монитори. Ако ти е паднало нещо от тях на изгодна цена, не се колебай да го вземеш веднага. DELL-а е на светлинни години зад тях.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Житената Питка написа:Не, че ще ме послушаш, но ето какво мисля по въпроса.
Тва в случай, че ти трябва хубав монитор де, ако ти е все тая бегай и избирай на цвят. :grin:

П.П.
Ако ти се чете мога да те запратя на едно място да се самообразоваш.
Сори, ама от цялата тема не разбрах твоето мнение. Има линкове към монитори, които вече нямат цена дори даже... А белинеа имам в офиса и не съм впечатлен... една 20.1" wide е...

Само да кажа - ще се ползва за офис приложения предимно - много работа с текст. Снимки, филми и прочие са на втори план. И някъде в далечината назад са игрите...

До колкото схванах, модела на самсунг, дето съм го сложил на сефте мястото е с ТН матрица. Основни недостатъци - малък ъгъл на виждане, особено вертикален и малко цветове. Не, че не са важни тез неща, но като че ли не са най-важните за работа с текст...

Иямата също е на ТН матрица - същите забележки като горе.
Бтв, и двете са на сходна цена - 62х - 64х лв с ДДС-то...

Третия - самсунга също е ТН. Като цяло май не съм улучил нито един различен от ТН :(

Я дайлинкче да прочета повече... За разликите между ТН, МВА и ИСП прочетох вече диагонално...

Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Gaspode написа:Я дайлинкче да прочета повече... За разликите между ТН, МВА и ИСП прочетох вече диагонално...
То тва е сентенцията на цялата работа. Малко значение има кой ще ти сглоби монитора и какво ще пише на него. Най-определящо е каква ще бъде матрицата и сигналът да е цифров.
Ето нещо писано за матриците. Моят съвет е ако можеш да си позволиш ВА или ИПС матрица да не се колебаеш.
Тия най-големите монитори в момента до колкото знам са само ТН обаче.
IIYAMA беше марка при кинескопите, при ТФТ-тата е посредственка.
Ако търсиш "Мерцедесите" на ТФТ-тата, това са ЕЙЗО и в някаква степен НЕК (разбира се не всички модели на двете марки).
Какво значи "Не, че не са важни тез неща, но като че ли не са най-важните за работа с текст..."?
Принципно и Лади-те вършат работа за превозване от А до Б, но като гледам който може си купува нещо по-добро. :grin:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Житената Питка написа: Какво значи "Не, че не са важни тез неща, но като че ли не са най-важните за работа с текст..."?
Принципно и Лади-те вършат работа за превозване от А до Б, но като гледам който може си купува нещо по-добро. :grin:
Това значи точно квото значи :)
Ъгъла на гледане не ми е толкова важен, защото след като си наглася монитора ще го гледам от почти един и същ ъгъл. Не го вземам за да правя презентации, където ще трябва голяма група хора да го гледа от различни ъгли.
А за цветовете - когато работя с текст не ми е чак толкова важно дали нюансите на небеснокарамбозавото са предадени с точност 4 или 3 цифри след десетичната точка, образно казано :grin:
Та това имах изнапредвид :)

Ще разгледам моделите на ЕИЗО.то - досега умишлено ги избягвах заради спомените за цената на един такъв в офиса :grin:

Така като го написах сичкото туй май търся среден клас монитор... и май наистина всеки ще ми свърши работа... абе ще видим ние кон боб яде ли :grin:

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

не го споменаваш като избор, но преди месец купих това на децата, разгледай го като вариант
http://asemblirane.idg.bg/lg/lge.php?&mod=mnt&pr=m4
Изображение
Публикувай отговор