В тая наша хамава България

Все същите
Аватар
Rain

В тая наша хамава България

Мнение от Rain »

Гледам сега сутрешния блок на Нова и си мисля ... трябваше някой чужденец да направи филм за наш дом за умствено изостанали деца, та да се сетят българите, че нещо кофти се случва там.
Обясняват как нямали никаква умствена стимулация, най-слабите изглежда ядяли най-малко, как освен че живеят в отвратителни условия, но и живеят без грижа и нежност.
Защо вечно трябва да поправяме грешки, след като ни осерат пред света? :mad:
Сега го затварят дома, прекрасно, ще ги преместят някъде другаде, където условията са същите ...
Да работиш с хора не е лесно, а с такива деца, е още по-трудно. Трябва много любов, търпение, разбиране.
Писна ми вече от закърнели машини, които работят за месечно възнаграждение :mad:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

защо си мисля, че българите се смятат за някакво изключително малцинство по отношение на всичко :?

нищо ново под слънцето.......
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Re: В тая наша хамава България

Мнение от сър Айвънхоу »

Няма далавера, бре!... Или по-точно има.. за някого!
И защо се учудваш?
Ти гласува ли? Ако не си, недей да мъркаш. Ако си, ами, тия си си избрала! :harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

По-важно е грешките да се поправят, независимо от повода.

Не сме чак толкова цивилизовани, колкото ни се иска да бъдем. Но и най-дългият път започва с една крачка, както казват китайците.:winkw:
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

Как да гласувам, като ни един нормален няма? :lol:
Само един млад пич ми прокарва разни представи за ДПС, описва я като идеология, а моя романтичен нрав няма как да не се поддаде на такива агитации. Но знам, че и това е театър. Вече не остана нищо свято в тоя шибан живот :lol:
Мани я далаверата, нали се борим за кристален свят? :winkw: :blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:По-важно е грешките да се поправят, независимо от повода.

Не сме чак толкова цивилизовани, колкото ни се иска да бъдем. Но и най-дългият път започва с една крачка, както казват китайците.:winkw:
Да, ама казват, че: Всичко се постига не като бързаш, а като не спираш!!!!!!!!!
А ние насила направим някоя крачка и спрем... А ако не ни наблюдава някой току се върнем крачка-две назад... :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Rain написа:Как да гласувам, като ни един нормален няма? :lol:
Само един млад пич ми прокарва разни представи за ДПС, описва я като идеология, а моя романтичен нрав няма как да не се поддаде на такива агитации. Но знам, че и това е театър. Вече не остана нищо свято в тоя шибан живот :lol:
Основи си партия тогава! Койт те е спрял?!

Ние не се борим, ние отдавна живеем в кристален свят! :blum:
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

Това ме подсеща за една моя позната, дето казва "не искам извинения - прави така, че да не ти се налага да се извиняваш"
В този смисъл по-важно ми се струва да не се допускат грешки, вместо все да ги поправяме.
Има и непоправими неща.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа: Това ме подсеща за една моя позната, дето казва "не искам извинения - прави така, че да не ти се налага да се извиняваш"
В този смисъл по-важно ми се струва да не се допускат грешки, вместо все да ги поправяме.
Има и непоправими неща.
То други пък казват, че извинението било второ нахалство... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

Каква цивилизованост? :blink:
Имам чувството, че живея в програмиран свят - някаква компютърна реалност, създадена от хакер злодей, който описва най-лошия си сън :lol:
Не говоря аз за култура, поведение в обществото, за пред медиите, за пред Европа. Говоря за човещинка. И как винаги си метем акитата, вместо да не ги акаме :winkw:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Rain написа:Имам чувството, че живея в програмиран свят - някаква компютърна реалност, създадена от хакер злодей, който описва най-лошия си сън :lol:
Не говоря аз за култура, поведение в обществото, за пред медиите, за пред Европа. Говоря за човещинка. И как винаги си метем акитата, вместо да не ги акаме :winkw:
Говорят си двама надрусани геймъри:
- Животът е отвратителен!
- Ама пък каква върховна графика прави само...
Bella Ciao
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

сър Айвънхоу написа:
Rain написа:Имам чувството, че живея в програмиран свят - някаква компютърна реалност, създадена от хакер злодей, който описва най-лошия си сън :lol:
Говорят си двама надрусани геймъри:
- Животът е отвратителен!
- Ама пък каква върховна графика прави само...
:lol::lol::lol:
Чувството за хумор помагало в оцеляването, казват някои :lol::lol:
Спорен ден на всички. Отивам да се трудя. :-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Rain написа::lol::lol::lol:
Чувството за хумор помагало в оцеляването, казват някои :lol::lol:
Спорен ден на всички. Отивам да се трудя. :-)
Светът е оцелял, защото се е смял! :blum:

Я, марш на работа! :blum:

Приятна и спорна работа, мадам! :-)
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Rain написа:

Каква цивилизованост? :blink:
Имам чувството, че живея в програмиран свят - някаква компютърна реалност, създадена от хакер злодей, който описва най-лошия си сън :lol:
Ами и аз за това говоря. Не искам да се впускам в спорове, още по-малко да защитавам някакви изродски истории като споменатата.
Просто ми се иска да гледаме напред и да мислим за следващата крачка, вместо да анализираме всички аспекти вече нааканото, и да си говорим как не е трябвало да стане така...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Mila написа:Ами и аз за това говоря. Не искам да се впускам в спорове, още по-малко да защитавам някакви изродски истории като споменатата.
Просто ми се иска да гледаме напред и да мислим за следващата крачка, вместо да анализираме всички аспекти вече нааканото, и да си говорим как не е трябвало да стане така...
Нали знаеш оня виц за новите гербове на държавите. Там българския бил един крокодил: до шия потънал в калта, ама виж каква уста отворил! :blum:
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

Rain написа:Как да гласувам, като ни един нормален няма? :lol:
Той пич има ли си име или си говорим с недомлъвки?

By the way - знам подобен дом, в който търсят персонал, готов да даде любов и грижи.
Така че винаги можеш да помогнеш, да знаеш :-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа:
By the way - знам подобен дом, в който търсят персонал, готов да даде любов и грижи.
Така че винаги можеш да помогнеш, да занеш :-)
незнам защо се включвам. сигурно ще ме оплюете. ще ви падна в очите. ще ме осъдите, вероятно...
като родих първото си дете, стоях си вкъщи, скучаех... с мои приятелки решихме да помогнем на дечицата в един дом. не за болни /като този във филма/, за нормални деца.
ентусиазъм. събираме дрешки, играчки. купуваме перилни препарати. натъкмяваме се. отиваме...
веднъж. не повторих. беше свърхсилите ми да се върна отново. трагедията е пълна, животът им - кошмарен, единственото им желание - да ти се харесат и да ги ВЗЕМЕШ.
"много съм добра, мога да мия пода и клозета, ще ме вземеш ли за твое дете? данка се напикава не я взимай нея." те с данка са първи приятелчета, заедно спят, ядат, играят, пазят се от другите деца, защото са най-малките и най-лесно могат да ядат бой.
има си хора за всичко. дано има хора, които могат да помогнат на такива деца. аз не съм от тях. аз само имах желание, но нямах сърце.
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: "много съм добра, мога да мия пода и клозета, ще ме вземеш ли за твое дете? данка се напикава не я взимай нея." те с данка са първи приятелчета, заедно спят, ядат, играят, пазят се от другите деца, защото са най-малките и най-лесно могат да ядат бой.
има си хора за всичко. дано има хора, които могат да помогнат на такива деца. аз не съм от тях. аз само имах желание, но нямах сърце.
По дяволите! :crying:
И аз съм същински щраус в това отношение. Съвсем умишлено. От чист егоизъм. Но е така, да му се не види... :shy:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:
bead_ написа: "много съм добра, мога да мия пода и клозета, ще ме вземеш ли за твое дете? данка се напикава не я взимай нея." те с данка са първи приятелчета, заедно спят, ядат, играят, пазят се от другите деца, защото са най-малките и най-лесно могат да ядат бой.
По дяволите! :crying:
И аз съм същински щраус в това отношение. Съвсем умишлено. От чист егоизъм. Но е така, да му се не види... :shy:
Не ми се пишеше днес. Не и по такива теми. Обаче като ме засърби докато не се почеша...

Много пъти съм мислил на тази тема. И нарочно не съм ходил до сега по такива места. Щото като отида и занеса нещо няма нищо да променя. Ще изядат шоколадчетата, ще счупят играчките, и от утре отново ще са в царството на ужасите :(. Само че вече ще знаят, че на този свят има шоколади, играчки и възрастни, коите се отнасят към тях като към хора. Това няма ли да направи денят им още по-тежък?
Иска ми се да мога да помогна на всички... и завинаги. Ако взема дете от там това не е ли предателство спрямо другите?
А може би това е просто начин да успокоя съвестта си. С думи от рода на "не можеш да дадеш на всеки нуждаещ се" и други подобни. Не знам. Не съм порастнал още достатъчно... :(
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
pocti_bezobidna написа:
Така че винаги можеш да помогнеш, да занеш :-)
веднъж. не повторих. беше свърхсилите ми да се върна отново. трагедията е пълна, животът им - кошмарен, единственото им желание - да ти се харесат и да ги ВЗЕМЕШ.
"много съм добра, мога да мия пода и клозета, ще ме вземеш ли за твое дете? данка се напикава не я взимай нея." те с данка са първи приятелчета, заедно спят, ядат, играят, пазят се от другите деца, защото са най-малките и най-лесно могат да ядат бой.
Аз затова го пуснах постинга към Rain.
Едно е да събираш дарения примерно, без да ги виждаш тия деца, съвсем друго - да се изтапаниш в дома. Даже когато знаят, че си там по съвсем друга работа, все се надяват да ги ВЗЕМЕШ.
Не всеки може да работи на такова място (аз не мога) не знам какви нерви ти трябват и каква психика здрава. Дори в "хубавите" домове е гадно. Когато съм ходила е било за по няколко часа, стягаш се някак, мобилизираш се, после си изцеден, все едно си извършвал тежък физически труд. Всички знаем, че трябват любов и грижи, обаче не е лесно да се дадат. Та така...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: Щото като отида и занеса нещо няма нищо да променя. Ще изядат шоколадчетата, ще счупят играчките, и от утре отново ще са в царството на ужасите :(. .. :(
не, не е така. не говоря за шоколад и тв камери, за пр.
говоря, че събрахме НУЖНИ дрехи, обувки, пантофки, купихме сапун и прах за пране. и превръзки, защо пък да не кажа, че момичетата там използват парцали - перат, сушат и т.н.
има смисъл от даренията. но трябва да си ебати якия човек, за да се занимаваш с това. аз съм лигня явно.
и ми е тъпо като чета в постигните ви, че и вие сте лигни.
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: и ми е тъпо като чета в постигните ви, че и вие сте лигни.
Ами лигни сме всичките. Не остана кой да спасява света.
И на мен ми е тъпо...
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:
bead_ написа: и ми е тъпо като чета в постигните ви, че и вие сте лигни.
Ами лигни сме всичките. Не остана кой да спасява света.
И на мен ми е тъпо...
Преди да спасиш света, първо трябва да спасиш себе си.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа: Преди да спасиш света, първо трябва да спасиш себе си.
Едва ли. Май е точно обратното. Спасяваш се чрез отхвърляне на егоизма. Кой спасител е мислел за себе си и е спасил себе си?
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

vyara написа:Кой спасител е мислел за себе си и е спасил себе си?
мана тоху :lol:
не го познаваш
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

suaganyogo написа:
vyara написа:Кой спасител е мислел за себе си и е спасил себе си?
мана тоху :lol:
не го познаваш
С тебе повече няма да говоря. :wbee:
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

vyara написа: С тебе повече няма да говоря. :wbee:
ние никога не сме
само си пишем тук
объркал съм му името. трябва да е Tanemahuta :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

suaganyogo написа:
vyara написа: С тебе повече няма да говоря. :wbee:
ние никога не сме
само си пишем тук
объркал съм му името. трябва да е Tanemahuta :lol:
Само някакви дървета ми излизат в гугъла, ама както и да е, аз си стоя на моето. Не дърво бе, мнение.
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

дървено мнение :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

suaganyogo написа:дървено мнение :lol:
И защо да е дървено? Аз като се замисля за примери, не се сещам за нещо различно. Много е лесно така - дървено. Ами кажи защо.
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

vyara написа:Ами кажи защо.
смея ли да се обадя? :lol:
права си, права си :pray:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

suaganyogo написа:
vyara написа:Ами кажи защо.
смея ли да се обадя? :lol:
права си, права си :pray:
Еми бягай си по тъча тогава. Всеки с мнението си, амаха!
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

vyara написа:Еми бягай си по тъча тогава. Всеки с мнението си, амаха!
ОК, отивам да загрявам :lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

bead_ написа: не, не е така. не говоря за шоколад и тв камери, за пр.
говоря, че събрахме НУЖНИ дрехи, обувки, пантофки, купихме сапун и прах за пране. и превръзки, защо пък да не кажа, че момичетата там използват парцали - перат, сушат и т.н.
има смисъл от даренията. но трябва да си ебати якия човек, за да се занимаваш с това. аз съм лигня явно.
Бях се засилил да пиша. Изтрих го. Квото и да кажа няма да промени факта, че си търся оправдания вместо начини. Кофти, но е така :(
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

когато почнеш да помагаш в началото отделяш малко време
после повече
после още повече
няма кой да отиде, трябва ти да идеш....и все повече почваш да се ангажираш
в един момент си ангажиран изцяло
хората около теб решават че си луд
зарязваш своите си грижи, своите си деца, своите си проблеми, своите си мъки....
нещата те превземат
почваш да гледаш с други очи на света и изведнъж ставаш абсолютно негоден да оцеляваш в него
....
....
....
мисля си че баланс между нормален живот (работа, семейство) и активна помощ е невъзможен

правиш избор
...

та така, ма не ми се пише

щото верно са едно даренията (прати смс на номер...), друго е да си там......
Изображение
І

Мнение от І »

Dark Lady написа: правиш избор
...
Да...точно в този ред е. :?
Усетих го с клуба... :(
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:
bead_ написа: не, не е така. не говоря за шоколад и тв камери, за пр.
Бях се засилил да пиша. Изтрих го. Квото и да кажа няма да промени факта, че си търся оправдания вместо начини. Кофти, но е така :(
С риск сега за започнете да ме замярате с развалени яйца и гнили домати,
ще кажа, че това не може да бъде грижа на всеки гражданин. И аз съм ходила, носила съм разни неща, но и аз имам сърце и не мога да понеса разни неща, въпреки че не се смятам за лигня.

Много по-важно от конкретната помощ и даренията е да се направи така, че децата да не попадат в домовете. Това можем да направим като общество и като граждани. Има приемни семейства, трябва и родителите да се подпомагат. Така е по света, така трябва да стане и тук.
И да има обществено съгласие по въпросите, свързани със закрилата на майчинството, децата и т.н.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Mila написа: С риск сега за започнете да ме замярате с развалени яйца и гнили домати,
ще кажа, че това не може да бъде грижа на всеки гражданин. И аз съм ходила, носила съм разни неща, но и аз имам сърце и не мога да понеса разни неща, въпреки че не се смятам за лигня.

Много по-важно от конкретната помощ и даренията е да се направи така, че децата да не попадат в домовете. Това можем да направим като общество и като граждани. Има приемни семейства, трябва и родителите да се подпомагат. Така е по света, така трябва да стане и тук.
И да има обществено съгласие по въпросите, свързани със закрилата на майчинството, децата и т.н.
Абсолютно съгласна!!! :good:

Между другото точно днес сутринта в предаването, в резултат на което възникна темата, журналистката от ВВС разказваше много любопитни неща от британския опит - малки домове с приемни родители, за по 5-6 деца, целенасочена правителствена политика, запознаване на инвеститорите с възможностите, обучение на родителите и помощ от различен вид... Ей такива неща :(
annonymus

Мнение от annonymus »

Mila написа: .... че това не може да бъде грижа на всеки гражданин.
Ами то много от порБлемите по домовете са защото с децета работят хора, дето нито ги бива за това, нито са обучени :(
Mila написа:Много по-важно от конкретната помощ и даренията е да се направи така, че децата да не попадат в домовете. Това можем да направим като общество и като граждани. Има приемни семейства, трябва и родителите да се подпомагат. Така е по света, така трябва да стане и тук.
Туй е много право, ама едва сега започваме да се учим на тези неща. Мноог загубено време. Е, пак по-добер късно, отколкото никога.
Публикувай отговор