Навършват се 90 години от Великата Октомврийска Съветска Революция. (Така ли се казваше
Да се приготвят водката и сельодката, или там каквото мезе беше.
И малко музичка ...

Има, има страшно много снимки и документи, но поради обективни причини не са достояние на широката публика.Mila написа:БоЕВ, тия снимки са, меко казано разтърсващи. Не бях виждала подобни от този период.
Анджей Вайда направи тази година филм за избитите полски офицери при нахлуването на Червената армия в Полша. Разтърсващ филм е! Гледай го! Но... внимателно... много е тежък...БоЕВ написа:Има, има страшно много снимки и документи, но поради обективни причини не са достояние на широката публика.Mila написа:БоЕВ, тия снимки са, меко казано разтърсващи. Не бях виждала подобни от този период.
Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?
Мисля, че спокойно може да се обобщи: така е във всяка страна, където се извършва революция. По времето на френската, примерно, не е било по-различно ...БоЕВ написа: Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?
Благодаря за инфото! Изчел съм достатъчно, нямам сили за такива филми, поне не скоро.Смехурко написа:Анджей Вайда направи тази година филм за избитите полски офицери при нахлуването на Червената армия в Полша. Разтърсващ филм е! Гледай го! Но... внимателно... много е тежък...БоЕВ написа:Има, има страшно много снимки и документи, но поради обективни причини не са достояние на широката публика.Mila написа:БоЕВ, тия снимки са, меко казано разтърсващи. Не бях виждала подобни от този период.
Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?

Мдааа, винаги съм мразила революции...4avdar4e написа:Мисля, че спокойно може да се обобщи: така е във всяка страна, където се извършва революция. По времето на френската, примерно, не е било по-различно ...БоЕВ написа: Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?