Абе защоо никой не напомни, че

Все същите
Аватар
Nejimaki-dori

Абе защоо никой не напомни, че

Мнение от Nejimaki-dori »

днес е велик празник
Навършват се 90 години от Великата Октомврийска Съветска Революция. (Така ли се казваше :huhthink: )

Да се приготвят водката и сельодката, или там каквото мезе беше.

И малко музичка ...
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
І

Re: Абе защоо никой не напомни, че

Мнение от І »

imaranta написа: И малко музичка ...
И малко видео... :winkw:
Су-27
annonymus

Мнение от annonymus »

Ей, верно бе!

височкият солист мноо ми прилича на другаря Путин:blink:

От мене нещо по-ново...
esti

Мнение от esti »

Аз напомних, но само Чавето реагира.:lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

да, времето си минава ...кво беше... Така отминава земната слава.....
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Lady написа:да, времето си минава ...кво беше... Така отминава земната слава.....
Дарки, бе, пУсни онуй готиното клипче, дето го беше пускала в Дирника, моляяя.. Ей тогава се попиках от кикот :grin:

П.П. Пфууу, опитах се да го намеря, ама е махнато :crying:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

М да-а-а-а, Честито!

Изображение

Орша, 1918 г.. Членовете на комунистическата партия изтезаваха, кастрираха... беше кланица... всеки ден, от самото начало на 1917 г

Изображение

Киев, Украйна, 1919 г.. Масови кланета от страна на болшевиките.

Изображение

Естония, 1919 г.. По време на нахлуването в Естония руската Червена армия изтезава и избива естонци и царистки руски поданици.

Изображение

Изображение

Унгария, 1919 г.. Известният унгарски комунист Бела Кун и неговите другари одират (на живо) десетки политически "врагове" на комунизма.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Гладът в Русия от 1921 г. - Червената армия и членовете на комунистическата партия конфискуват храната и зърното от селяните (главно в поволжието и украинските степи), оставяйки ги да измират от глад.

Изображение

1918-29 г.. Комунистите избиват между 10 и 15 милиона души, противопоставили се на заграбването на собствеността им от комунистите, т.н. колективизация (цифрата не включва тези, които умират от глад)

Изображение

НКВД - институцията на комунистическата партия за разправа с нейните опоненти.

Кого го еня другото лице...Дайте да цапнем по една ВОСР.

Изображение

Наздраве! - светла дата/празник е днеска!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ, тия снимки са, меко казано разтърсващи. Не бях виждала подобни от този период.:(
Аватар
Глас в пустиня

Mila написа:БоЕВ, тия снимки са, меко казано разтърсващи. Не бях виждала подобни от този период.:(
Има, има страшно много снимки и документи, но поради обективни причини не са достояние на широката публика.
Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
Mila написа:БоЕВ, тия снимки са, меко казано разтърсващи. Не бях виждала подобни от този период.:(
Има, има страшно много снимки и документи, но поради обективни причини не са достояние на широката публика.
Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?
Анджей Вайда направи тази година филм за избитите полски офицери при нахлуването на Червената армия в Полша. Разтърсващ филм е! Гледай го! Но... внимателно... много е тежък...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
І

Мнение от І »

Мда. То тая работа и фашизма са си едно и също... само дето идеологиите се различават по малко.
Иначе и инструментите са идентични.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?
Мисля, че спокойно може да се обобщи: така е във всяка страна, където се извършва революция. По времето на френската, примерно, не е било по-различно ...
Аватар
Глас в пустиня

Смехурко написа:
БоЕВ написа:
Анджей Вайда направи тази година филм за избитите полски офицери при нахлуването на Червената армия в Полша. Разтърсващ филм е! Гледай го! Но... внимателно... много е тежък...
Благодаря за инфото! Изчел съм достатъчно, нямам сили за такива филми, поне не скоро.

Изображение

1940 г., Русия. Катинското клане в гората близо до с. Гнездово недалеч от Смоленск – място, където комунистическа Русия избива масово 25 000 - 27 000 полски граждани.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Не е само в Русия, така е във всяка страна където се извършва комунистическа революция. Защо мислиш се казва диктатура на пролетарията?
Мисля, че спокойно може да се обобщи: така е във всяка страна, където се извършва революция. По времето на френската, примерно, не е било по-различно ...
Мдааа, винаги съм мразила революции...:(
Публикувай отговор