На баба съветите..

Все същите
І

На баба съветите..

Мнение от І »

:-)
Продължение на един днешен разговор... :-)

"- Всички мъже са еднакви! Бабче, още щом ми каже "Здрасти" и аз вече знам как ще се държи той по-нататък, какви вицове ще ми разказва, как ще се усмихва, как ще ме докосва, как ще се сърди и ще си тръгва.
- Не си права, момичето ми. Всички мъже са различни. Просто ние харесваме мъже, които си приличат. Ти харесваш ли "скромни", домошари? Тогава защо се оплакваш, че пак ти се е паднал досадник, който не иска да излиза от вкъщи? Ако си избираш мъж, който е душа на компанията, не се учудвай, че ще ти се наложи да го делиш с приятелите му, а доста често и с паралелни приятелки. Ако обичаш романтичните, бъди готова не само за свещи, стихове и шампанско, но и за периодични депресии и изчезвания, които той ще ти обяснява като творчески кризи. Избираш ли си мъж, зад чийто гръб да се чувстваш като зад "каменна стена", не се учудвай, че не можеш да откриеш в тази стена врата за навън. Жените избират мъже, които си приличат, а после се учудват, че те всички са еднакви. "

И някои други... :-)
ТУК
Бабите са мъдри... често се допитвам до тях.. /древните/.. във всяка народна мъдрост има голяма доза /статистическа/ истина. Просто съветите се изпълняват трудно... :-) Освен ако не си дорасъл за тяхното разбиране.
За всички, които може да намерят нещо в съветите.. :-) Е, ще е пречупено през техните очи и възприятия... но това е "риска на живото предаване". :winkw:
Обикновено времето е съдника. Никой не казва обаче колко време трябва... :lol:
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

:-)
Така ... така ...

На мен това ми хареса:

- Бабче, не разбирам какво става: той изведнъж, без обяснения просто изчезна. Всичко вървеше добре, а после...Вече не го виждам, телефонът мълчи, и вече не се срещаме дори случайно. Може да се е случило нещо? Или все пак съм го обидила с нещо, може би си струва да му се позвъни и да се поговори, да се изясни, какво все пак става?
- Дъще, не си струва, повярвай ми. Нали и ти самата знаеш отговора, само че не искаш да си го признаеш. Той не звъни, защото не иска - много е просто. Запомни, дете, докато мъжът се интересува от жената, той няма да изчезне. Ще счупи телефона да звъни, ще обикаля около входа, ще организира случайни срещи. И никакви причини, дори най-жестоките, няма да станат причина той да не е до нея, ако той иска именно това. И ако ти не искаш да го караш в отговор на твоя въпрос "защо е изчезнал от живота ти", да ти казва, че е бил много зает или е имал много работа, то по-добре не питай. И ако не си търсиш излишно повод да си причиниш болка като чуеш истината, по-добре не питай. Нали и така знаеш отговора.
esti

Мнение от esti »

Rain написа: И ако не си търсиш излишно повод да си причиниш болка като чуеш истината, по-добре не питай. Нали и така знаеш отговора.
Ааааа, винаги съм била на обратния принцип.
Истината в прав текст.
Всичко друго е компромис, който често е много по-болезнен.:cool:
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

esti написа:
Rain написа: И ако не си търсиш излишно повод да си причиниш болка като чуеш истината, по-добре не питай. Нали и така знаеш отговора.
Истината в прав текст.
Абсолютно съм съгласна с теб, аз лично предпочитам да ми се казват нещата в прав текст. Така не живееш с илюзии и съмнения.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Звенения

Мнение от Звенения »

imaranta написа:Така не живееш с илюзии и съмнения.
Затова има касови апарати, фактури и сметки за консумативи! :rotfl24:
Аватар
Баба Яга

:))

Мнение от Баба Яга »

"- Бабче, как да разбера, че съм се влюбила?
- Много просто, момичето ми. Помниш ли как се запознахте?
- Разбира се. Помня не само как се запознахме, но и всяка наша среща: Как за първи път се усмихнахме един на друг, как са хванахме за първи път за ръце, как се целунахме. Знаеш ли, бабо, аз дори помня всичко, абсолютно всичко, което съм му разказвала; на какво се смеехме, как се приготвях за всяка среща; с какво бях облечена, за да му се харесам. Това любов ли е, бабче?
- Не, внучке. Любовта е, когато помниш с какво е бил облечен той на срещите. А ако помниш себе си, това е влюбеност. Прибери си куклите в скрина, момиче. "

Дааа - баба знае най - добре:-):-)
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
Аватар
vyara

Re: :))

Мнение от vyara »

Баба Яга написа:"- Бабче, как да разбера, че съм се влюбила?
- Разбира се. Помня не само как се запознахме, но и всяка наша среща: Как за първи път се усмихнахме един на друг, как са хванахме за първи път за ръце, как се целунахме. Знаеш ли, бабо, аз дори помня всичко, абсолютно всичко, което съм му разказвала; на какво се смеехме, как се приготвях за всяка среща; с какво бях облечена, за да му се харесам. Това любов ли е, бабче?
- Не, внучке. Любовта е, когато помниш с какво е бил облечен той на срещите. А ако помниш себе си, това е влюбеност. Прибери си куклите в скрина, момиче. "

Здрасти! :cool:
От първия път те харесах. И подписа ти харесвам. Ника ти малко странен, но аватарът ти е убиец! :cool:
Добре дошла!
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

здрасти и добре дошла!:-)
Изображение
Аватар
Баба Яга

За Баба Яга :))

Мнение от Баба Яга »

"В Северна Русия и Белорусия било много разпространено твърдението, че Баба Яга живее не в гората в къщичка на кокоши крака, а дълбоко под земята или сред люти мразове на Север. Който попаднел в нейните владения, първо се натъквал на непроницаем мрак, а след това се оказвал в светъл-пресветъл град с улици и домове, пълни с всякакви добрини - владение на вещата старица. "

Ами като цяло си отговаря на същността ми :-) и на почти всички други хора, докато опознаеш човекът мрак, а след това топлина и приятелство :-)
Аватар
vyara

Re: За Баба Яга :))

Мнение от vyara »

Баба Яга написа:"В Северна Русия и Белорусия било много разпространено твърдението, че Баба Яга живее не в гората в къщичка на кокоши крака, а дълбоко под земята или сред люти мразове на Север. Който попаднел в нейните владения, първо се натъквал на непроницаем мрак, а след това се оказвал в светъл-пресветъл град с улици и домове, пълни с всякакви добрини - владение на вещата старица. "

Ами като цяло си отговаря на същността ми :-) и на почти всички други хора, докато опознаеш човекът мрак, а след това топлина и приятелство :-)
Бе не знам за нея, обаче при теб е обратното. :lol:
Имам шесто чувство. И страдам от предубеждения. :lol: Освен това рядко се заблуждавам. Обаче това е защото рядко някой ми показва колко съм заблудена.
Приятно ми е. Не казвай нищо за себе си, моля те. :cool::lol:
Изображение
Звенения

Re: За Баба Яга :))

Мнение от Звенения »

vyara написа:... Не казвай нищо за себе си, моля те. :cool::lol:
И аз съм член на клуба на анонимните алкохолици, ама си пийвам! :blink:

Привет на Яга, ама дали си Баба, ще видим на плажа! :-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Привет и добре дошла:-)

Хубав аватар и не по-малко хубав подпис:-):winkw:

Тук гледам в последно време, че има повече кавги и по-малко НАЗДРАВЕТА, та.....

казали ти някой, че това е паролата?!:blum::winkw:

200 евра явно вече си ги платила щом си тук:blum::lol::lol::grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа: Привет и добре дошла:-)

Хубав аватар и не по-малко хубав подпис:-):winkw:

Тук гледам в последно време, че има повече кавги и по-малко НАЗДРАВЕТА, та.....

казали ти някой, че това е паролата?!:blum::winkw:

200 евра явно вече си ги платила щом си тук:blum::lol::lol::grin:
Я, кой се появи!

Абе като каза 200, къде е Калиостро напоследък?
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
Я, кой се появи!

Абе като каза 200, къде е Калиостро напоследък?
И той ли липсва?
Може да има проблеми с намирането на ЛДЖ (да пази Господ)

И Рем ли го няма?!
Кат гледам здраво скубане на плитки има...

Дори не смятам всичко да изчитам

Няма кой да ви шибне по един шамар, та да се освестите....

Деца.................:lol::lol::rotfl24::rotfl24:
Последно промяна от frisky lioness на 08.11.07, 11:35, променено общо 1 път.
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:Абе като каза 200, къде е Калиостро напоследък?
Искрено се надявам, че монтира зимните си гуми на летите си джанти... защото ако и той нещо се е разсърдил, вече ще реша, че съм объркАл нещо вселената, в която съм с събудил вчера сутринта...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Баба Яга

Мерси:))

Мнение от Баба Яга »

Случайно попаднах тук, от няколко дни се ровя из форумчето и ми хареса, таксата я стискам в шепа до лятото, давам я на ръка заедно със слънце, пясък, рибка и биричка :dance3:
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Мерси:))

Мнение от сър Айвънхоу »

Баба Яга написа:таксата я стискам в шепа до лятото, давам я на ръка заедно със слънце, пясък, рибка и биричка :dance3:
:mad: Я да не вдигаш мизата! Таксата си е напълно достатъчна! Не трябва да го учиш оня меркантил, графа на допълнителни екстри, че ще почне и на нас да вдига мизата и таксата и други ЗГ с ЛДЖ...

:blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа: И той ли липсва?
Може да има проблеми с намирането на ЛДЖ (да пази Господ)

И Рем ли го няма?!
Кат гледам здраво скубане на плитки има...

Дори не смятам всзчитам

Няма кой да ви шибне по един шамар, та да се освестите....

Деца.................:lol::lol::rotfl24::rotfl24:
Ела и бий шамари наред, че нещо... абе има нужда.
Наказанията в ъгъла не работят. :grin:

Тази сутрин си мислех за тебе, щото от няколко дни ми е студено. Зачудих се дали пък не си стоиш, прегърнала някой радиатор, и затова не можеш да пишеш... :blum:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Това е готино и вярно.

Бих лекичко допълнил с ... кой какво помни от разговорите - най-често хората помнят какво е било за ТЯХ, а не какво е било за ДРУГИЯ ... Често ми се е случвало в разговори към края на някакво отношение да слушам единствено изречения от рода "Аз... (направих и бях добра/добър)" и "Ти ...(беше кофти)"

Като цяло права е била бабата!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
Тази сутрин си мислех за тебе, щото от няколко дни ми е студено. Зачудих се дали пък не си стоиш, прегърнала някой радиатор, и затова не можеш да пишеш... :blum:
:grin:
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Баба Яга написа:Случайно попаднах тук, от няколко дни се ровя из форумчето и ми хареса, таксата я стискам в шепа до лятото, давам я на ръка заедно със слънце, пясък, рибка и биричка :dance3:
Здрасти Ягишна!:-)
Обикновено "случайно" хората при тебе попадат. Да си виждала скоро Хензел и Гретел?:cool:

Изображение

М-м-м-м-м даааа, падам си по Баби Яги!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Здрасти Ягишна!:-)
Обикновено "случайно" хората при тебе попадат. Да си виждала скоро Хензел и Гретел?:cool:
Сега обаче тя на нас случайно ни е попаднала. :grin:
Изображение
Аватар
Баба Яга

:)))

Мнение от Баба Яга »

Мдаааа:grin:, ако бях мъж бих казала че и аз си падам по тези баби Яги :grin:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Баба Яга написа:Случайно попаднах тук, от няколко дни се ровя из форумчето и ми хареса, таксата я стискам в шепа до лятото, давам я на ръка заедно със слънце, пясък, рибка и биричка :dance3:
ти да не си от варна:rotfl24:
добре дошла:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
БоЕВ написа: Здрасти Ягишна!:-)
Сега обаче тя на нас случайно ни е попаднала. :grin:
Свършена е вече, няма къде да бяга!:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Re: :)))

Баба Яга написа:Мдаааа:grin:, ако бях мъж бих казала че и аз си падам по тези баби Яги :grin:
Дай Боже всекиму по две такива, една за през деня и една за през нощта!:grin:
Аватар
ELBI

Re: :)))

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
Баба Яга написа:Мдаааа:grin:, ако бях мъж бих казала че и аз си падам по тези баби Яги :grin:
Дай Боже всекиму по две такива, една за през деня и една за през нощта!:grin:
имаше една готина притча за сър Ланслот ... дето трябвало да избира каква да е жената до него - готина през нощта (само за него) или готина през деня (за пред хората - да му завиждат). Другото време - отвратителна - но хората не го знаят - само той...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Баба Яга

:))

Мнение от Баба Яга »

К:-)аква да е жената ... добра, другото е временно явление
annonymus

Мнение от annonymus »

esti написа:
Истината в прав текст.
И аз така.
Това не е ли женско списание? Що ми звучат тия бабини приказки като за съпруги, дето трябна да оставят мъжа да праи к`вот си иска, а те да се усмихват мило и да припкат с чехлите и салатката:grin:
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:... а те да се усмихват мило и да припкат с чехлите и салатката:grin:
Че кво друго да вършат ?! :blink:
Има си перални, съдомиялни и други екстри...:shocked:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:... а те да се усмихват мило и да припкат с чехлите и салатката:grin:
Кои?
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:
Кои?
Как кой? - мъжете!:shocked:

Престъпление е, да си бял, образован и хетеросексуален.
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
И един колега така твърди.
Но иначе има много познати хомосексуалисти, цветнокожи, хора с ниско обарзованиу, работил е с тях, седял е на една маса, разбирал се е прекрасно и т.н. и т.н. и т.н. и т.н.

Абе хора, като се повтаря едно и също нещо непрекъснато става скучно. Сменете репликите.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:
Мъж. Само да добавя. И не е престъпление, а е сегрегация. Дискриминация да кажа.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
БоЕВ написа:
Мъж. Само да добавя. И не е престъпление, а е сегрегация. Дискриминация да кажа.
Айде сега. Ти от личен опит ли твърдиш? Кадърното си е кадърно. Пък мъжа си е мъж. :cool:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Айде сега. Ти от личен опит ли твърдиш? Кадърното си е кадърно. Пък мъжа си е мъж. :cool:
Просто метнах нещо в темата. Не съм чел нищо освен първото и последното мнение.
Какво като кадърното е кадърно и мъжа - мъж? Дискриминацията си е дискриминация. :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа: Какво като кадърното е кадърно и мъжа - мъж? Дискриминацията си е дискриминация. :grin:
:lol: Ама питам наизуст ли говориш или теб са те дискриминирали напоследък. Щото малко наизуст не е хубаво...:cool:
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа: Абе хора, като се повтаря едно и също нещо непрекъснато става скучно. Сменете репликите.
Това викам и аз!:grin:
Да сменят плочата малко - правата на малцинствата, правата на травеститите, правата на цветнокожите, правата на жените, и тн...се борят по един и същи начин - за сметка на нормалните!:winkw::lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа: Просто метнах нещо в темата. Не съм чел нищо освен първото и последното мнение.
Верно ли?!?:shocked:

Какво като кадърното е кадърно и мъжа - мъж? Дискриминацията си е дискриминация. :grin:[/quote]

пък тва се едно калиостро го каза :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа::lol: Ама питам наизуст ли говориш или теб са те дискриминирали напоследък. Щото малко наизуст не е хубаво...:cool:
Не знаеш ли, че освен, че знам много неща наизуст (и не мисля, че е лошо това, даже напротив, но това е друга тема, а и ти всъщност не говориш за това :cool:) обикновено съм гениален в импровизацията?

Всъщност, детската градина тук ми идва малко в повече след всичките изкачвания и търкулвания в работата.

Но, както казват на книжовен латински...

That too shall pass.

:cool:
Публикувай отговор