Gaspode написа:БоЕВ написа:
Имам роднини шавиорчета в гаража.

Не са изроди некви, и те семейства хранят, и те натискат педали по нощите, докато Д-тата си почиват от една софра до друга.

Боев, като цяло това важи за всички ни. От всички има свестни и не толкоз. За стадото и мършата няма кво да ти напомням, мисля

За съжаление, обаче, много по-лесно се обобщава когато е за лошо отколкото за добро. Аз тези двата случая съм ги преживял лично. Не знам кой е бил насреща, но съм склонен да приема, че в по-голямата част от времето си той е нормален добър човек. Никой не е светец, най-малко пък аз...
Сещам се за един цитат по темата, ей ся ш(гу изровя
Виж, Гасподе, нямам намерение да упреквам или да защитавам някого.
Свестни и боклуци има навсякъде - да. Но на мен ми е интересно как така, стойностни хора започват да се държат като боклуци. Да вземем д-р Ваньо Шарков например, познавам го отпреди ерата на политическите му изяви, професионалист от всякъде, много добър лекар, много добър като човек...но сега е в разгара на спора за мед. обслужване в у-щата, аргуминтите са му против. Та, може и да се заблуждавам, но всичко иде от командирския тип на партиите и олигарчхичният им привкус. Ако чакаме сами да се пречистят и реорганизират това няма да стане. Лидерите си избират парт. талибани които да са им верни без оглед на професионални и личностни качества, няма начин кадърен и стоиностен човек да пробие при това положение. И какво правим? Дуднем си глупости и отказваме да гласуваме - още по-добре за тях. Народа трябва да се събуди и да започне да се организира и да търси правата си, да осъществява вижданията си...вярно машината за кал ще трака на пълни обороти, но друг начин няма - няма.