Тема: МЪЖЪТ И ЖЕНАТА - Михаил Лайтман
М?
Е, да де- за да е интересно, щото е филм.БоЕВ написа:А, Мила от Марс?:lol:[unknown] написа:Обратното.БоЕВ написа:Жените са от Марс, а мъжете от Венера...или обратното беше.

Ами аз от цялата работа схванах (макар и по диагонал), че мъжът е създаден по подобие на Твореца, а жената - по подобие на мъжа и той е нейният проводник към духовното. Тъй че, като едни проводници, моля да ме осветлитеQuid написа:лайтман е име
почти всичко имам от него
на неговата страница в нета повечето негови книги човека ги е сложил
кабала е голяма работа
еврейска далавера достойна за уважение
сложно е
иначе какво да го коментира човек
то си е ясно
и розенкройцерите горе долу така виждат нещата
ми умни мъже
интересно е когато жени се опитват да навлизат в тази материя
голямо шоу е:-)
Аз пък даже не си направих труда да го прочетаvyara написа: Ами аз от цялата работа схванах (макар и по диагонал), че мъжът е създаден по подобие на Твореца, а жената - по подобие на мъжа и той е нейният проводник към духовното. Тъй че, като едни проводници, моля да ме осветлите
А това, което аз сванах от всичко е, че един мъж, колкото и да е духовно възнесен,vyara написа: Ами аз от цялата работа схванах (макар и по диагонал), че мъжът е създаден по подобие на Твореца, а жената - по подобие на мъжа и той е нейният проводник към духовното. Тъй че, като едни проводници, моля да ме осветлите
Да бе, ама тоя такива ги разправя значи. Е, хубави работи казва за жените, но...4avdar4e написа:Аз пък даже не си направих труда да го прочетаvyara написа: Ами аз от цялата работа схванах (макар и по диагонал), че мъжът е създаден по подобие на Твореца, а жената - по подобие на мъжа и той е нейният проводник към духовното. Тъй че, като едни проводници, моля да ме осветлите
За мен истинска е оная (разказвала съм ти я) притча, дето са две половинки на едно цяло и са осъдени/обречени цял живот да се търсят..
То това и без да го чета го знам.Mila написа:А това, което аз сванах от всичко е, че един мъж, колкото и да е духовно възнесен,vyara написа: Ами аз от цялата работа схванах (макар и по диагонал), че мъжът е създаден по подобие на Твореца, а жената - по подобие на мъжа и той е нейният проводник към духовното. Тъй че, като едни проводници, моля да ме осветлите
никога не знае къде са му чорапите.
Многословие, пустословие, повторения, противоречия.... Това видях аз, докъдето успях да прочета, преди да ми писне. Специално за мъжете и женитеvyara написа: Да бе, ама тоя такива ги разправя значи. Е, хубави работи казва за жените, но...
стараят се многоМнемозина написа:Какво правят жените, когато се опитват да навлизат в тази материя?Quid написа:конкретизирай си въпроса ако е възможно.
Така става ли?
Интересно - но и логично.Quid написа:стараят се многоМнемозина написа:Какво правят жените, когато се опитват да навлизат в тази материя?Quid написа:конкретизирай си въпроса ако е възможно.
Така става ли?
по доста показатели превъзхождат повечето мъже но не съм видял да прескочат една граница
нещо или им пречи или спира
не знам
Mila написа:А аз не мога да проумея в какво се заключава проблемацията...
Значи, ако тва мъжовете страдате, че не сте единствения и най-съвършен и неповторим пол, ще ви кажа :
- Ето на - тъпа съм и несъвършена, щото не съм мъж. Е, тва е - всичко друго, но мъж не съм.
Много съм виновна за кУето. И за да изкупя тази вина, до гроб ще ви прислужвам - пера, чистя, готвя, ще се преструвам, че печеля по-малко пари, ще разучавам нови методи за сексуалното ви удовлетворение, и няма да спирам да ви се възхищавам през цялата време. Ох, има още много други неща, които правя, ще продължа да правя и усъвършенствам....Мда. Надявам се вече да стане по-спокойно.
А, да, сега се сетих- няма да се занимавам с кабала, алабала и др. подобни. Имам си работа.
Тези, които решат да вникнат. Болшинството скачат като опарени или с настъпено Его или там кво ли...Quid написа:стараят се многоМнемозина написа: Какво правят жените, когато се опитват да навлизат в тази материя?
по доста показатели превъзхождат повечето мъже но не съм видял да прескочат една граница
нещо или им пречи или спира
не знам
А! Е така реагират болшинството... нищо, че са умни /и красиви и незаменими и работни и грижовни и мили...и т.н./Mila написа:- Ето на - тъпа съм и несъвършена, щото не съм мъж. Е, тва е - всичко друго, но мъж не съм.
Много съм виновна за кУето. И за да изкупя тази вина, до гроб ще ви прислужвам - пера, чистя, готвя, ще се преструвам, че печеля по-малко пари, ще разучавам нови методи за сексуалното ви удовлетворение, и няма да спирам да ви се възхищавам през цялата време. Ох, има още много други неща, които правя, ще продължа да правя и усъвършенствам....Мда. Надявам се вече да стане по-спокойно.
А, да, сега се сетих- няма да се занимавам с кабала, алабала и др. подобни. Имам си работа.
Коя точно, от всички повърхности, имаш предвид?!:-)МЪЖжжж написа: А! Е така реагират болшинството... нищо, че са умни /и красиви и незаменими и работни и грижовни и мили...и т.н./
Плъзгане по повърхността...
Не е от т`ва.maggot написа: Ай, че се разприказвах... сигур щото любимото е дауече и уипсва.
Напротив, четем езотерична, екзотерична и сЕква литература, вкл. и това. И имаме някаква представа.МЪЖжжж написа: Не е от т`ва.Просто се хвърлят хората да коментират преди дори да са прочели, камо ли да са се опитали да вникнат за кво иде реч...
Виж колко мнения от вчера до днес.
Аз затова питах само Графа. Щеше да ми е интересен един доста по-задълбочен коментар именно от него.
Предполагам и на вас.
Извинявай, не ми се искаше да се намесвам.МЪЖжжж написа: Нц. Аз искам от специалист да чуя. Аз съм лаик.
Това, че "четеш", не значи "вникваш"...или поне аз не се чувствам така
Само виждам все по големия свят извън диаметъра на окръжноста.
А казват, че учителя се появявал, когато...Mila написа: Извинявай, не ми се искаше да се намесвам.
Само се чудя, за какво ти е още един коментар,ако и без това не вникваш, това ще са само още малко думи.
Quid написа:лайтман е име
почти всичко имам от него
на неговата страница в нета повечето негови книги човека ги е сложил
кабала е голяма работа
еврейска далавера достойна за уважение
сложно е
иначе какво да го коментира човек
то си е ясно
и розенкройцерите горе долу така виждат нещата
ми умни мъже
интересно е когато жени се опитват да навлизат в тази материя
голямо шоу е:-)
мда. Сложни въпроси. Проблемът с дискусия на религиите е, че някои могат да се обидят. При това сериозно.Semiramis написа:за такива, на които им е скучно...да си намират занимавкаELBI написа:начи кинти са играли ...Semiramis написа:ELBI написа:това да не е еврейски вариант на "Беседи с Учителя?"
и да и не
но има и диаграми ..за цвят...