Ето, ето, знаех си!esti написа:Айде поредната сромна - в подсъзнанието и бил.Мнемозина написа: И щях да ти кажа, че пълният член ми е в подсъзнанието, ама като те знам, не го казвам.)
На всички ни е баш в съзнанието, ама....:twisted:

Ето, ето, знаех си!esti написа:Айде поредната сромна - в подсъзнанието и бил.Мнемозина написа: И щях да ти кажа, че пълният член ми е в подсъзнанието, ама като те знам, не го казвам.)

esti написа:Вижте кво, ставате цинични!
Престанете веднага, щото и мен подвеждате.
Именно - нарочно го направи, щото знаеш!:mad:Мнемозина написа:Ето, ето, знаех си!esti написа:Айде поредната сромна - в подсъзнанието и бил.Мнемозина написа: И щях да ти кажа, че пълният член ми е в подсъзнанието, ама като те знам, не го казвам.)
В кое си невинна?esti написа:Именно - нарочно го направи, щото знаеш!:mad:Мнемозина написа:Ето, ето, знаех си!esti написа:Айде поредната сромна - в подсъзнанието и бил.Мнемозина написа: И щях да ти кажа, че пълният член ми е в подсъзнанието, ама като те знам, не го казвам.)
Аз съм абсолютно невинна!
Коя, оная пред ваната, дето се стъпва на нея с мокри крачета?:blum:Звеневия написа:esti написа:Вижте кво, ставате цинични!
Престанете веднага, щото и мен подвеждате.
Къде е изтривалката?
В подсъзнателните ми наличности.Мнемозина написа:
В кое си невинна?
А, добре.esti написа:В подсъзнателните ми наличности.Мнемозина написа:
В кое си невинна?
Ееее, ти ме уби сега!Remmivs написа:или поне това, което влагаме в тази дума в днешния й контекст е, според мен, генетично детерминиран.
какво е генетично детерминирано а?!Мнемозина написа:Ееее, ти ме уби сега!Remmivs написа:или поне това, което влагаме в тази дума в днешния й контекст е, според мен, генетично детерминиран.
Как може да е генетично детерминирано нещо, което е такова само в днешен контекст?![]()
Добре де, може и да може, но не мога да си го представя някак.
Да не говорим, че изписахме три страници, без да си изясним кой какво разбира под цинизъм.
А аз преди малко установих, че той има нещо общо и с жестокостта.
Уф, що нямам време сега за бистрене...
Както и повечето човешки на толерантност, спокойствие, откритост, невъздържаност, лицемерие... и т.н. и т.н.Remmivs написа:или поне това, което влагаме в тази дума в днешния й контекст е, според мен, генетично детерминиран.
Точно това казах и аз - зависи от дефиницията. За мен, днешната дефиниция на цинизма е вулгарно, безпардонно и донякъде повърхностно отношение към заобикалящия ни свят и/или нас самите. И в този смисъл е генетично детерминиран.Мнемозина написа:Ееее, ти ме уби сега!
Как може да е генетично детерминирано нещо, което е такова само в днешен контекст?![]()
Да не говорим, че изписахме три страници, без да си изясним кой какво разбира под цинизъм.
Аха.Remmivs написа:Точно това казах и аз - зависи от дефиницията. За мен, днешната дефиниция на цинизма е вулгарно, безпардонно и донякъде повърхностно отношение към заобикалящия ни свят и/или нас самите. И в този смисъл е генетично детерминиран.Мнемозина написа:Ееее, ти ме уби сега!
Ами количествените натрупвания (индивид) водят до количествени натрупвания (вид).Мнемозина написа:Аха.
У всеки човек - или в човешкия род?
Ей това не ми е ясно с генетичното детерминиране в случая.
катастрофа - ситуация причинена от патка/паток, несъобразил се със снега / дъжда по пътя.Quid написа:мисли позитивно
кви са
тия глупости:-)
Хегел. Първи закон на диалектиката. Или беше вториRemmivs написа:Ами количествените натрупвания (индивид) водят до количествени натрупвания (вид).Мнемозина написа:Аха.
У всеки човек - или в човешкия род?
Ей това не ми е ясно с генетичното детерминиране в случая.
Аз, май мисля като Мнемозина. Цинизма е поза. По- готино седи на младите. На възрастните не им отива, пък и позите са им дотегнали малко с годините. Не е лош, дето викаш, в малки количества и така нататък, ала Оскар Уайлд, но все пак си е позьорство. Не знам дали има хора, които са циници насаме със себе си. Може и да има, ама къде живеят тогава.esti написа:Нали разбираш, че аз не говоря за някакъв краен и брутален цинизъм.Мнемозина написа:
Аз съм срещала. Двама. И двамата не бяха циници.
Цинизмът няма нищо общо с мъдростта.
Цинизма си е цинизъм, както и мърдостта си е мъдрост, но и в двата случая всичко зависи от дозата и степента. Като лекарствата.
Та, лошо нещо ли е цинизъм в малки дози?
Нещо, като каляването на волята и тялото, когато му поднасяш умерени натоварвания и премеждия.
Аз пък що ли си мисля, че при по-старите позите вече са втора кожа. Има ги повече.Green Light написа:
Аз, май мисля като Мнемозина. Цинизма е поза. По- готино седи на младите. На възрастните не им отива, пък и позите са им дотегнали малко с годините. Не е лош, дето викаш, в малки количества и така нататък, ала Оскар Уайлд, но все пак си е позьорство. Не знам дали има хора, които са циници насаме със себе си. Може и да има, ама къде живеят тогава.
Да - де да знам. И аз така.esti написа: Аз пък що ли си мисля, че при по-старите позите вече са втора кожа. Има ги повече.
Докато при младите не е позьорство, а копиране на поведение - докато си налучкат и оформят собствен стил.
Де да знам...
Изобщо не е поза.. Или при повечето не е поза.Green Light написа: Аз, май мисля като Мнемозина. Цинизма е поза. По- готино седи на младите. На възрастните не им отива, пък и позите са им дотегнали малко с годините. Не е лош, дето викаш, в малки количества и така нататък, ала Оскар Уайлд, но все пак си е позьорство. Не знам дали има хора, които са циници насаме със себе си. Може и да има, ама къде живеят тогава.
Ама според мен не е поза.Green Light написа:Аз, май мисля като Мнемозина. Цинизма е поза. По- готино седи на младите. На възрастните не им отива, пък и позите са им дотегнали малко с годините. Не е лош, дето викаш, в малки количества и така нататък, ала Оскар Уайлд, но все пак си е позьорство. Не знам дали има хора, които са циници насаме със себе си. Може и да има, ама къде живеят тогава.esti написа:Нали разбираш, че аз не говоря за някакъв краен и брутален цинизъм.Мнемозина написа:
Аз съм срещала. Двама. И двамата не бяха циници.
Цинизмът няма нищо общо с мъдростта.
Цинизма си е цинизъм, както и мърдостта си е мъдрост, но и в двата случая всичко зависи от дозата и степента. Като лекарствата.
Та, лошо нещо ли е цинизъм в малки дози?
Нещо, като каляването на волята и тялото, когато му поднасяш умерени натоварвания и премеждия.