Аз пък мисля, че не е така. Зад привидните клишета и черно-бялост всъщност се крие един зов да се вгледаш зад привидната им плоскост. Те това и са призвани да направят, според мен. Да те разбъркат. Отбъркването е изцяло твой път.ELBI написа:Притчите определено гледат едностранно на нещата. Те са за това. Да дадат някаква проста, черно-бяла насока. Те не ти дават някакво цялостно решение на живота, но ти дават прости и образни, ако щеш - клиширани - подходи и отговори на въпроси, които често ни тормозят.
...........
Re: Двата вълка в нас
Напротив - винаги трябва и пръста да се гледа, макар и да е на мъдрец.Remmivs написа:
Не. Иначе нямаше да има нито два вълка, нито борба между тях. Човешкият живот щеше да е песен - нагоре, нагоре, нагоре. Въпросът е ти на чия страна ще застанеш в крайна сметка. Нищо не е черно-бяло. Точно това се опитват да ти покажат притчите. И още, че всичко трябва да намериш сам. Те са като мъдрецът, който сочи луната. Не бива да гледаш пръста му.
Може път да ти показва среден...
- Глас в пустиня
Re: Аз пък искам да
Нов мит, ново двайсе!:-)ELBI написа:
Не си съвсем прав БоЕВ. До 19 век ....
За какво са революцийте мислиш - за забавление на масатите? Не!
Круп тръгва от потомствени миньори - рудокопачи. Примери много, но няма сми, защото вече(ако някой не е забелязъл) сме в 21-ви век и много от максимите които някога са работили, днес вече не важАт.
Ако аз съм видял луната в цялата небесна прелест на нощното небе и съм познал негата и магията на зова на звездите, може да ми е показвал и премъдрия си атрибут, все ми е тая.esti написа:Напротив - винаги трябва и пръста да се гледа, макар и да е на мъдрец.
Може път да ти показва среден...
Възможно е, но мен обикновено ме дразнят.Remmivs написа:Притчите определено гледат едностранно на нещата. Те са за това. Да дадат някаква проста, черно-бяла насока. Те не ти дават някакво цялостно решение на живота, но ти дават прости и образни, ако щеш - клиширани - подходи и отговори на въпроси, които често ни тормозят.
Може би трябва да потърся притча, която да ми помогне да намеря отговор на въпроса, защо ме дразнят.
Затормозяващо е, мда.
Мога да ти дам отговор, но не е притча. Не ги чети. Прави нещо, което ти доставя удоволствие. Не е задължително то да идва от това, че не си си уцелила топките с камъните. Пък то ти и нямаш де.esti написа:Възможно е, но мен обикновено ме дразнят.
Може би трябва да потърся притча, която да ми помогне да намеря отговор на въпроса, защо ме дразнят.
Затормозяващо е, мда.
Напротив, ще ги чета, за да мога всеки път да се дразня, като потвърждение, че не се променям.Remmivs написа:Мога да ти дам отговор, но не е притча. Не ги чети. Прави нещо, което ти доставя удоволствие. Не е задължително то да идва от това, че не си си уцелила топките с камъните. Пък то ти и нямаш де.esti написа:Възможно е, но мен обикновено ме дразнят.
Затормозяващо е, мда.
Не искам да се променям, тъкмо съм си свикнала на номерата.
Това е удоволствие.
- Green Light
И аз съм от тоя отбор. Предпочитам афоризми.esti написа:Възможно е, но мен обикновено ме дразнят.Remmivs написа:Притчите определено гледат едностранно на нещата. Те са за това. Да дадат някаква проста, черно-бяла насока. Те не ти дават някакво цялостно решение на живота, но ти дават прости и образни, ако щеш - клиширани - подходи и отговори на въпроси, които често ни тормозят.
Затормозяващо е, мда.
Де да знам защо, най вероятно това разкрива някакъв дълбок комплекс. Гаранция че съм комплексиран. Ти комплексирана ли си?
Така де е тогава. Перверзията също се категоризира в сферата на удоволствията.esti написа:Напротив, ще ги чета, за да мога всеки път да се дразня, като потвърждение, че не се променям.
Това е удоволствие.
Ами тя темата много се извъртя, както обикновено.БоЕВ написа:Клишета!Mila написа: Не е все едно и също дали баба ти на 12г. са я дали слугиня в някоя градска къща, за да не пукне от глад на село,
или е била дъщеря в същата къща. Това е само пример.
Ти от кои си - от слугините или от потомствените аристократи?
Светът е пълен с преуспели дъщери на слугини, и само една Парис Хилтън, успешно отсрамва богатите къщи.
Това е само пример.
Нямам предвид кой е по-жизнеспособен, пробивен и амбициран.
Ставаше въпрос дали по това, какъв ставаш, когато забогатееш, може да се съди "що за стока" си. Според мен не може, и тезата си я развих в един друг пост, и някой ми отговори, после аз, и после пак и така се стигна до горнато изречение. То не дава преценки и прогнози за развитието.
Аз не съм продължил мисълта си какво се крие за черно-бялото - ти я продължаваш. Казах, че това са посоки/лесни отговори, а не цялостно решение. Което го каваш и ти. Не видях никъде противоречие между моите и твоите думи. Ерго - ти черпиш. Не бе- мой ред е...Remmivs написа:Аз пък мисля, че не е така. Зад привидните клишета и черно-бялост всъщност се крие един зов да се вгледаш зад привидната им плоскост. Те това и са призвани да направят, според мен. Да те разбъркат. Отбъркването е изцяло твой път.ELBI написа:Притчите определено гледат едностранно на нещата. Те са за това. Да дадат някаква проста, черно-бяла насока. Те не ти дават някакво цялостно решение на живота, но ти дават прости и образни, ако щеш - клиширани - подходи и отговори на въпроси, които често ни тормозят.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Инат си ти и търсиш перверзни пътища...esti написа:...Напротив, ще ги чета, за да мога всеки път да се дразня, като потвърждение, че не се променям.
Това е удоволствие.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Това за постоянността наистина само един близнак може да го мисли.Remmivs написа:Така де е тогава. Перверзията също се категоризира в сферата на удоволствията.esti написа:Напротив, ще ги чета, за да мога всеки път да се дразня, като потвърждение, че не се променям.
Това е удоволствие.Но не се заблуждавай с постоянността си. Поне.
Постоянството не е заблуда и го ИМА.
Надали. Комплексарите не говорят така и не са толкова отворени...Green Light написа:И аз съм от тоя отбор. Предпочитам афоризми.esti написа:Възможно е, но мен обикновено ме дразнят.Remmivs написа:Притчите определено гледат едностранно на нещата. Те са за това. Да дадат някаква проста, черно-бяла насока. Те не ти дават някакво цялостно решение на живота, но ти дават прости и образни, ако щеш - клиширани - подходи и отговори на въпроси, които често ни тормозят.
Затормозяващо е, мда.
Де да знам защо, най вероятно това разкрива някакъв дълбок комплекс. Гаранция че съм комплексиран. Ти комплексирана ли си?
Нито пък си правят майтап със себе си...
Ести - да си отговори, без да избягва въпросите свързани с прашките...
Винаги съм готова да се предам и да легна по гръб ако нещо ми изглежда убедително.ELBI написа:Инат си ти и търсиш перверзни пътища...esti написа:...Напротив, ще ги чета, за да мога всеки път да се дразня, като потвърждение, че не се променям.
Това е удоволствие.
Може би точно, защото не съм инат изглеждам перверзна.
- Глас в пустиня
Mila написа:
Ами тя темата много се извъртя, както обикновено.![]()
Да!Green Light написа: Ти комплексирана ли си?
Имам си в изобилие, дори мога да продавам ако някой си няма.
Може да няма място за лягане по гръбesti написа:Винаги съм готова да се предам и да легна по гръб ако нещо ми изглежда убедително.ELBI написа:Инат си ти и търсиш перверзни пътища...esti написа:...Напротив, ще ги чета, за да мога всеки път да се дразня, като потвърждение, че не се променям.
Това е удоволствие.
Може би точно, защото не съм инат изглеждам перверзна.
Различни ситуации, различни подходи...
Като цяло си убедителна - да знаеш...
Тъй, тъй...ELBI написа:
Надали. Комплексарите не говорят така и не са толкова отворени...
Грийн не е комплексар, щото бил отворен и говорел еди как си, правел си майтап със себе си...
А ести?
Ми тя да си отговори.
За грийн можеш да кажеш, а за мен не.
Така е то!ELBI написа:Може да няма място за лягане по гръб![]()
Различни ситуации, различни подходи...
Като цяло си убедителна - да знаеш...
Как да не мога да кажа - мога, разбира се, но не исках да те комплексирамesti написа:Тъй, тъй...ELBI написа:
Грийн не е комплексар, щото бил отворен и говорел еди как си, правел си майтап със себе си...
А ести?
Ми тя да си отговори.
За грийн можеш да кажеш, а за мен не.:blum:
Що бе, ние сме от най-постоянните. Няма по-постоянни от нас. По Хераклит де.esti написа:Това за постоянността наистина само един близнак може да го мисли.
Постоянството не е заблуда и го ИМА.
Днес ти и Рем, както винаги сте много елегантни.ELBI написа:
Как да не мога да кажа - мога, разбира се, но не исках да те комплексирам
С гаргарата.
- Green Light
Ти що гледаш в канчето на момчето? Днеска Бийд ми каза в прав текст, че съм малък хем без Брежнев, директно. Едно на нула. И Елби каза че съм отворен. Две на нула. Даже три на нула, понеже тъща ми направила у нас едни чушки, понеже много ги обичам. На тебе свеки нещо да ти е сготвила, понеже го обичаш?esti написа:Тъй, тъй...ELBI написа:
А ести?
Ми тя да си отговори.
За грийн можеш да кажеш, а за мен не.:blum:
Три на нула.
Комплексарка!
Прилепнали дънки, спортно сако...esti написа:...Днес ти и Рем, както винаги сте много елегантни.
...
...дързост в погледа гори
Еее, вече прекали с тези аватари.ELBI написа:
На мен в прав текст рядко ми говорят.Green Light написа: Ти що гледаш в канчето на момчето? Днеска Бийд ми каза в прав текст, че съм малък хем без Брежнев, директно. Едно на нула. И Елби каза че съм отворен. Две на нула. Даже три на нула, понеже тъща ми направила у нас едни чушки, понеже много ги обичам. На тебе свеки нещо да ти е сготвила, понеже го обичаш?
Три на нула.
Комплексарка!
Затова си тълкувам, както ми е удобно и винаги си го докарвам така, че да ми харесва.
Това, че съм комплексарка как да го тълкувам?
Затова те мразя - говориш направо.
на дълбок, девствен сняг е ... мммм... кеф...Mila написа:Еее, вече прекали с тези аватари.ELBI написа:
Бе не е много девствен, така като го гледам. Ти си поне вторият.ELBI написа:на дълбок, девствен сняг е ... мммм... кеф...
Както казват в Банско - "по целото".ELBI написа:на дълбок, девствен сняг е ... мммм... кеф...Mila написа:Еее, вече прекали с тези аватари.ELBI написа:
Тц. Това ми е второто спусканеRemmivs написа:Бе не е много девствен, така като го гледам. Ти си поне вторият.ELBI написа:на дълбок, девствен сняг е ... мммм... кеф...
Да не си взел жилищен кредит от "Пиреус"???Green Light написа:Даже три на нула, понеже тъща ми направила у нас едни чушки, понеже много ги обичам.
Не можеш да се спуснеш два пъти по един и същи сняг. Макар, че с това си редуцирам до абсурд собствената теза де.ELBI написа:Тц. Това ми е второто спускане
ти нещо ... май ги знаеш нещата...га ще се качваш? Да направим една тройка с ГрийнаMila написа:...Както казват в Банско - "по целото".
- Green Light
Сега. Знам, че мене всички ме обичат. Тоест ти говориш иносказателно. Искаш да кажеш, че не можеш да се удържиш и заради това изпитваш чувство на обърканост и раздразнение. Това ти сега не го виждаш ясно, понеже комплексите ти пречат много (понеже ако например се ориентираш в твойте си, пред взора ти застават и моите и гората си е наистина гъста, та гаранция - не виждаш и не знаеш, тва е) но това е искрено възхищение и привързаност, ако не и направо любов. Като порастнеш (като умре и Кастро вече) ще разберешesti написа: Затова те мразя
вие двамцата да не се отеглите в някое закътано ъгълче?Green Light написа:Сега. Знам, че мене всички ме обичат. Тоест ти говориш иносказателно. Искаш да кажеш, че не можеш да се удържиш и заради това изпитваш чувство на обърканост и раздразнение. Това ти сега не го виждаш ясно, понеже комплексите ти пречат много (понеже ако например се ориентираш в твойте си, пред взора ти застават и моите и гората си е наистина гъста, та гаранция - не виждаш и не знаеш, тва е) но това е искрено възхищение и привързаност, ако не и направо любов. Като порастнеш (като умре и Кастро вече) ще разберешesti написа: Затова те мразя
то ти закътани остави ли? май си разорал де-що има сняг...ELBI написа:
вие двамцата да не се отеглите в някое закътано ъгълче?
just perfect
пак ще падне и пак ще е нов...bead_ написа:то ти закътани остави ли? май си разорал де-що има сняг...ELBI написа:
вие двамцата да не се отеглите в някое закътано ъгълче?
Нещо като всяко ново влюбване е... уж ти се е случвало, а ... май не...
Няма такава вероятност.ELBI написа:вие двамцата да не се отеглите в някое закътано ъгълче?Green Light написа:Сега. Знам, че мене всички ме обичат. Тоест ти говориш иносказателно. Искаш да кажеш, че не можеш да се удържиш и заради това изпитваш чувство на обърканост и раздразнение. Това ти сега не го виждаш ясно, понеже комплексите ти пречат много (понеже ако например се ориентираш в твойте си, пред взора ти застават и моите и гората си е наистина гъста, та гаранция - не виждаш и не знаеш, тва е) но това е искрено възхищение и привързаност, ако не и направо любов. Като порастнеш (като умре и Кастро вече) ще разберешesti написа: Затова те мразя
Ако попадна в закътано ъгълче с Грийн трябва и медицински екип да си водя.
Ама наистина го мразя!
Колкото и да се напъвам, не мога да го затапя и да блесна малко и аз.
Ми ползвайте предпазни средства - тогава екип няма да ви трябва...esti написа:Няма такава вероятност.ELBI написа:вие двамцата да не се отеглите в някое закътано ъгълче?Green Light написа:Сега. Знам, че мене всички ме обичат. Тоест ти говориш иносказателно. Искаш да кажеш, че не можеш да се удържиш и заради това изпитваш чувство на обърканост и раздразнение. Това ти сега не го виждаш ясно, понеже комплексите ти пречат много (понеже ако например се ориентираш в твойте си, пред взора ти застават и моите и гората си е наистина гъста, та гаранция - не виждаш и не знаеш, тва е) но това е искрено възхищение и привързаност, ако не и направо любов. Като порастнеш (като умре и Кастро вече) ще разберешesti написа: Затова те мразя
Ако попадна в закътано ъгълче с Грийн трябва и медицински екип да си водя.
Ама наистина го мразя!
Колкото и да се напъвам, не мога да го затапя и да блесна малко и аз.