Как беше сега.Господ ни дал очи - от пръв поглед да преценяваме без да мислим.Хубавите са с добродетели.Грозните са зли,лъжливи,завистливи.Не да влагаш време и нерви да стигнеш сам до този извод,ами веднага да разбереш.А интелекта е според критерия на всеки.Как може някой да е умен за един тъпак,като той не може да прецени примерно.Remmivs написа:Определено!Dark написа:а сега нека и аз - начи с умен мъж е същото
ахам. затова мъжката красота е фикция някаква и манекените може спокойно да ги издавим /ако са глупави/
Ами тя нека да е умна пък нищо, че е красива.
Мъже
Re: Мъже
Нищо лично, само изказах мнение!
Мдааа, човек вижда това, което знае.графинята написа:А интелекта е според критерия на всеки.Как може някой да е умен за един тъпак,като той не може да прецени примерно.
Сега ми идва на акъла - ами вижда ли онова, което не знае? И като как по-точно не го вижда? А ако само си мисли, че знае, тогава какво по дяволите си мисли, че вижда....Аз невидима ли съм:roll: и други разни едни въпроси...
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен.графинята написа:Как беше сега.Господ ни дал очи - от пръв поглед да преценяваме без да мислим.Хубавите са с добродетели.Грозните са зли,лъжливи,завистливи.Не да влагаш време и нерви да стигнеш сам до този извод,ами веднага да разбереш.А интелекта е според критерия на всеки.Как може някой да е умен за един тъпак,като той не може да прецени примерно.Remmivs написа:Определено!Dark написа:а сега нека и аз - начи с умен мъж е същото
ахам. затова мъжката красота е фикция някаква и манекените може спокойно да ги издавим /ако са глупави/
Ами тя нека да е умна пък нищо, че е красива.
Очите преценяват външността. Не е задължително грозните да са зли и т.н. Може би е характерно, че по-често са, поради отношението на външния свят към тях.
Интелектът е сложничко нещо. Пък и там е на степени - аз бих добавил освен умния и тъпия и още 2 категории - посредствени и ужасно умни... Ама това си е мое виждане...според което посредствения е определено по-умен от тъпия, същото е за него и умния, а ужасно умните - просто им е ясно наличието на другите категории и своето място във върхушката 8)
Критериите са май ясни - интелектуалният продукт на всяка от категориите се измерва сравнително ясно 8) Количествено и качествено :)
Такива ми ти работи :)
Виждам тъ, Верче....vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.графинята написа:А интелекта е според критерия на всеки.Как може някой да е умен за един тъпак,като той не може да прецени примерно.
Сега ми идва на акъла - ами вижда ли онова, което не знае? И като как по-точно не го вижда? А ако само си мисли, че знае, тогава какво по дяволите си мисли, че вижда....Аз невидима ли съм:roll: и други разни едни въпроси...
Тук си!
въпросът е:
"Ако аз "виждам" красотата и ума,значи ли че съм умна и красива(както казва леля ми)?.."
Е, а де.doktorka написа:Виждам тъ, Верче....vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.графинята написа:А интелекта е според критерия на всеки.Как може някой да е умен за един тъпак,като той не може да прецени примерно.
Тук си!
въпросът е:
"Ако аз "виждам" красотата и ума,значи ли че съм умна и красива(както казва леля ми)?.."
Е, а де.
[/quote]
е кво "а,де"..!
Риторичен въпрос...!
тук всички сме "зрящи"...8)
е кво "а,де"..!
Риторичен въпрос...!
е кво "а,де"..!doktorka написа:Е, а де.
Риторичен въпрос...!
тук всички сме "зрящи"...8)[/quote]
Гледаме еднакво, но виждаме различно
Гледаме еднакво, но виждаме различноvyara написа:е кво "а,де"..!doktorka написа:Е, а де.
Риторичен въпрос...!
Пък аз две не виждам.
Panta rhei...
- Dark Angel
За леля си със сигурност си.За някои други обаче -тях трябва да питаш.doktorka написа:Виждам тъ, Верче....vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.графинята написа:А интелекта е според критерия на всеки.Как може някой да е умен за един тъпак,като той не може да прецени примерно.
Тук си!
въпросът е:
[quote="ELBI
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен.
Очите преценяват външността. Не е задължително грозните да са зли и т.н. Може би е характерно, че по-често са, поради отношението на външния свят към тях.
Интелектът е сложничко нещо. Пък и там е на степени - аз бих добавил освен умния и тъпия и още 2 категории - посредствени и ужасно умни... Ама това си е мое виждане...според което посредствения е определено по-умен от тъпия, същото е за него и умния, а ужасно умните - просто им е ясно наличието на другите категории и своето място във върхушката 8)
Критериите са май ясни - интелектуалният продукт на всяка от категориите се измерва сравнително ясно 8) Количествено и качествено :)
Такива ми ти работи :)[/quote]
Аха.Май всичко е много просто,пък ние го усложняваме..ама...както и да е.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен.
Такива ми ти работи :)[/quote]
Аха.Май всичко е много просто,пък ние го усложняваме..ама...както и да е.
За леля си със сигурност си.За някои други обаче -тях трябва да питаш.
[/quote]
Айййде ,няма нужда...да питам
Аз си знам...Графиньо....
не си ли личи?
не си ли личи?
doktorka написа:За леля си със сигурност си.За някои други обаче -тях трябва да питаш.
не си ли личи?[/quote]
Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
Препоръчвам Адамс: Мислиш си, че ако то не те вижда, и ти не го виждаш.Remmivs написа:Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
По-простичко е някак си.
Panta rhei...
Шекли и одеалото? 8)Мнемозина написа:Препоръчвам Адамс: Мислиш си, че ако то не те вижда, и ти не го виждаш.
По-простичко е някак си.
Не не, беше някакво животно от Стопаджията.Remmivs написа:Шекли и одеалото? 8)Мнемозина написа:Препоръчвам Адамс: Мислиш си, че ако то не те вижда, и ти не го виждаш.
По-простичко е някак си.
Panta rhei...
Не е ли обратното?:roll:Мнемозина написа:Препоръчвам Адамс: Мислиш си, че ако то не те вижда, и ти не го виждаш.Remmivs написа:Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
По-простичко е някак си.
- Dark Angel
пешкираМнемозина написа: Не не, беше някакво животно от Стопаджията.
Обратното на кое?vyara написа:Не е ли обратното?:roll:Мнемозина написа:Препоръчвам Адамс: Мислиш си, че ако то не те вижда, и ти не го виждаш.Remmivs написа:Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
По-простичко е някак си.
Това животно беше обратно на щрауса:
Щраусът си мисли, че ако той не те вижда - и ти не го виждаш.
Пък това животно си мисли, че ако ти не го виждаш - и то не те вижда.
Ама трябва да поровя да видя как се казваше.
Panta rhei...
Че аз не съм ли в клуба:D Кажи нещо по въпросите.Remmivs написа:Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
Ми да де, нали и аз това казвам:DМнемозина написа:Обратното на кое?vyara написа:Не е ли обратното?:roll:Мнемозина написа:Препоръчвам Адамс: Мислиш си, че ако то не те вижда, и ти не го виждаш.Remmivs написа:Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
По-простичко е някак си.
Това животно беше обратно на щрауса:
Щраусът си мисли, че ако той не те вижда - и ти не го виждаш.
Пък това животно си мисли, че ако ти не го виждаш - и то не те вижда.
Ама трябва да поровя да видя как се казваше.
А обратното на щраус не е ли суарщ?
Знам. Направих връзка (асоциация) с един много готин разказ на Шекли. А щраусите всъщност се навеждат за да слушат. Знам, че съм го казвал и преди.Мнемозина написа:Не не, беше някакво животно от Стопаджията.
В клуба на незнаещите, Вяра. Онези осъзнали кръгчетата си.vyara написа:Че аз не съм ли в клуба:D Кажи нещо по въпросите.Remmivs написа:Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
Така ли? И никога не си заравят главите в пясъка:roll:..., че откъде имат такава слава.8)Remmivs написа:Знам. Направих връзка (асоциация) с един много готин разказ на Шекли. А щраусите всъщност се навеждат за да слушат. Знам, че съм го казвал и преди.Мнемозина написа:Не не, беше някакво животно от Стопаджията.
Подозирах, но явно съм го пропуснала този разказ.Remmivs написа:Знам. Направих връзка (асоциация) с един много готин разказ на Шекли. А щраусите всъщност се навеждат за да слушат. Знам, че съм го казвал и преди.Мнемозина написа:Не не, беше някакво животно от Стопаджията.
И за щраусите знам, ама пусто като им е излязло вече име.
Panta rhei...
Знайш ли какво ме дразни при тебе? Че все говориш обобщени работи. Така не е интересно. Въпросите си бяха конкретни.Remmivs написа:В клуба на незнаещите, Вяра. Онези осъзнали кръгчетата си.vyara написа:Че аз не съм ли в клуба:D Кажи нещо по въпросите.Remmivs написа:Добре дошла в клуба. Примерно на Зенон.vyara написа:Мдааа, човек вижда това, което знае.
Виж сега, те не са най-умните птици (окото им е по-голямо от мозъка), но не се крият, а се навеждат, за да чуят по-добре (щото земята е по-добър проводник на звука от въздуха, а и скоростта на звука там е доста по-висока) откъде идва звука/опасността и да се отдалечат в противоположна посока като смазана светкавица. Славата им е градска/сафарска легенда просто.vyara написа:Така ли? И никога не си заравят главите в пясъка:roll:..., че откъде имат такава слава.8)
Ами, съжалявам, Лейди Вяра. Ние, дървените философи, сме си такива. Въздухари. Дай пак конкретни въпроси. Ще се постарая да не излитам в стратосферата.vyara написа:Знайш ли какво ме дразни при тебе? Че все говориш обобщени работи. Така не е интересно. Въпросите си бяха конкретни.
А как се отдалечава една смазана светкавица, ако мога да запитам:lol: (Ти смазана, размазана или премазана имаш предвид)Remmivs написа:Виж сега, те не са най-умните птици (окото им е по-голямо от мозъка), но не се крият, а се навеждат, за да чуят по-добре (щото земята е по-добър проводник на звука от въздуха, а и скоростта на звука там е доста по-висока) откъде идва звука/опасността и да се отдалечат в противоположна посока като смазана светкавица. Славата им е градска/сафарска легенда просто.vyara написа:Така ли? И никога не си заравят главите в пясъка:roll:..., че откъде имат такава слава.8)
Вижда ли човек онова, което не знае, например. (не дали гледа, а дали вижда. Ако трябва да дефинирам най-напред "вижда":lol:)Remmivs написа:Ами, съжалявам, Лейди Вяра. Ние, дървените философи, сме си такива. Въздухари. Дай пак конкретни въпроси. Ще се постарая да не излитам в стратосферата.vyara написа:Знайш ли какво ме дразни при тебе? Че все говориш обобщени работи. Така не е интересно. Въпросите си бяха конкретни.
Гресирана. Greased lightning. Значи, обикновената светкавица се отдалечава със скоростта на светлината С ~ 300 000 км./с. Гресираната е по-бърза, закото смазката й осигурява по-малко съпротивление.vyara написа:А как се отдалечава една смазана светкавица, ако мога да запитам:lol: (Ти смазана, размазана или премазана имаш предвид)
Милиони благодарности, сър, задето тъй хубаво ма осветлихте (сус светлинна скорост и светлинна светлинност, тъй ако мога да го нарека, ако позволявате, сър..Remmivs написа:Гресирана. Greased lightning. Значи, обикновената светкавица се отдалечава със скоростта на светлината С ~ 300 000 км./с. Гресираната е по-бърза, закото смазката й осигурява по-малко съпротивление.vyara написа:А как се отдалечава една смазана светкавица, ако мога да запитам:lol: (Ти смазана, размазана или премазана имаш предвид)
Да. Вижда го. Не всеки. Но някои го виждат. Отначало никой не го разбира. Но идва някой и казва "ей, това е ей така бе моруци". И се ражда примерно СТО и ОТО (Айнщайн). И всички викат "Въй, вярно бе! Как не сме се сетили по-рано (сами)?". Та тъй. Обаче сме ограничени от сетивата си и от капацитета на мозъка си. Засега...vyara написа:Вижда ли човек онова, което не знае, например. (не дали гледа, а дали вижда. Ако трябва да дефинирам най-напред "вижда":lol:)
- Dark Angel
сори че се намесвам, ма си мисля - за тия неща дето се откриват - дали всъщност човека който ги открива просто да ги е видял. и после отива да си вземе нобеловата наградаvyara написа: Вижда ли човек онова, което не знае, например. (не дали гледа, а дали вижда. Ако трябва да дефинирам най-напред "вижда":lol:)
тъй.
излизам от приказката
- Dark Angel
мислила съм си за простите неща - иглата за шиене примерно, тя е след шилотоRemmivs написа: Да. Вижда го. Не всеки. Но някои го виждат. Отначало никой не го разбира. Но идва някой и казва "ей, това е ей така бе моруци". И се ражда примерно СТО и ОТО (Айнщайн). И всички викат "Въй, вярно бе! Как не сме се сетили по-рано (сами)?". Та тъй. Обаче сме ограничени от сетивата си и от капацитета на мозъка си. Засега...
супер просто нали
спирам
Трябваше да дефинирам "вижда" явно. Щом никой не го разбира, значи не го вижда, тъй си мисля. Т.е. вижда=разбира в моя случай, във въпроса ми де.Remmivs написа:Да. Вижда го. Не всеки. Но някои го виждат. Отначало никой не го разбира. Но идва някой и казва "ей, това е ей така бе моруци". И се ражда примерно СТО и ОТО (Айнщайн). И всички викат "Въй, вярно бе! Как не сме се сетили по-рано (сами)?". Та тъй. Обаче сме ограничени от сетивата си и от капацитета на мозъка си. Засега...vyara написа:Вижда ли човек онова, което не знае, например. (не дали гледа, а дали вижда. Ако трябва да дефинирам най-напред "вижда":lol:)
А-а-а... Проумява. Ами това вече е дар. Свише според мен. Прозрение се нарича още. Ти питаш дали го разбира преди да го разбере, така ли? Ами не. 8)vyara написа:Трябваше да дефинирам "вижда" явно. Щом никой не го разбира, значи не го вижда, тъй си мисля. Т.е. вижда=разбира в моя случай, във въпроса ми де.
Абстрахирай се от Айнщайн и теориите. Например казваш на някой "преживях катастрофа". Истински може би ще те разбере този, който я е преживял, а не този който я е виждал. Те и двамата уж знаят, но знаят различно. В това знаене няма предел, под който не знаеш и над който знаеш...Remmivs написа:А-а-а... Проумява. Ами това вече е дар. Свише според мен. Прозрение се нарича още. Ти питаш дали го разбира преди да го разбере, така ли? Ами не. 8)vyara написа:Трябваше да дефинирам "вижда" явно. Щом никой не го разбира, значи не го вижда, тъй си мисля. Т.е. вижда=разбира в моя случай, във въпроса ми де.