Марките...
- сър Айвънхоу
Марките...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Марките...
И кво?
Много интересно -незнаех за произхода на думата..........
А за марките честничко да си призная - робувам, ама това е едно такова робство доброволно и с взаимна изгода.... и несмятам да вдигам освободително въстание.......Ми има си значение марката и това е, изключенията са само за да докажат правилото- рядко съм съжалила като купя дреха от любима марка, а освен sony друга електроника не зачита...това е положението....
А за марките честничко да си призная - робувам, ама това е едно такова робство доброволно и с взаимна изгода.... и несмятам да вдигам освободително въстание.......Ми има си значение марката и това е, изключенията са само за да докажат правилото- рядко съм съжалила като купя дреха от любима марка, а освен sony друга електроника не зачита...това е положението....
Freedom is just another word for nothing left to lose
- Green Light
Re: Марките...
Марките се раждат и умират. В зависимост от успеха на бизнеса. Това си е част от маркетинга, от успеха на някакъв продукт.сър Айвънхоу написа:...и тяхната същност?!
Не че не трябват да се чуват разни протестни гласове, но понякога се правят протести заради самият протест. И някой да се пише, че го е почнал.
Свобода, Санчо, свобода...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
свързано е с рекламата. Която е вид промиване на мозъка. Част от успеха за широко разпространение на една стока. Част от съвремения свят.Green Light написа:Хъм! Тва е интересно Айвъне. Не съм се замислял досега. Верно че си е вид зависимост.
А как ще отсяваме боклукчивите стоки? Например, представи си автомобилите - без марки.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
За марките в постсоциалистическия святELBI написа:свързано е с рекламата. Която е вид промиване на мозъка. Част от успеха за широко разпространение на една стока. Част от съвремения свят.Green Light написа:Хъм! Тва е интересно Айвъне. Не съм се замислял досега. Верно че си е вид зависимост.
А как ще отсяваме боклукчивите стоки? Например, представи си автомобилите - без марки.
pocti_bezobidna написа:
За марките в постсоциалистическия свят
тези дни си мислех да я препрочета, както и 9,99
разбира се, че е така. Както и името на един човекQuid написа:марката е знак за качество ,определени потребителски качества и престиж
са тва което си е готино си е готино
има ли смисъл да го обсъждаме
и затова Илф и Петров пишат в един фейлетон, че ако единден американците осъмнат без реклами няма да знаят с каква паста да си измият зъбите, какво да ядат, пият и каква тоалетна хартия да изполватELBI написа: свързано е с рекламата. Която е вид промиване на мозъка. Част от успеха за широко разпространение на една стока. Част от съвремения свят.
е - ролята на хумористите е да преувеличават... До някъде си е така - рекламите промиват мозъците, но определено това е за продукти със сходни качества и свойства.ppi написа:и затова Илф и Петров пишат в един фейлетон, че ако единден американците осъмнат без реклами няма да знаят с каква паста да си измият зъбите, какво да ядат, пият и каква тоалетна хартия да изполватELBI написа: свързано е с рекламата. Която е вид промиване на мозъка. Част от успеха за широко разпространение на една стока. Част от съвремения свят.
Когато кока-кола прави нова кока-кола (мисля, че е по-сладка нещо си там - преди 20-30 г. май) и прави супер реклама се оказва, че хората не харесват новия вкус и въпреки рекламата и всичко почват масов бойкот. Та - рекламата си е важна (и промива мозъка), но и продуктът е важен.
Тук навлизаме в икономически дебри и ще оставя по-квалифицираните коментари на УНСС-раджиите...
- Глас в пустиня
БоЕВ написа:Таласъми...извинете! Талисмани!
Кучето е териер някакъв и е много симпатично.
Гърците пък какво ти пречат?
БоЕВ написа:Таласъми...извинете! Талисмани!
Боев, тоя блог нали не е твой?
Щото ще казвам, че тоя открил топлата вода и си мисли, че хората в рекламата сега са се светнали. И не ми допада подобен поглед и т.н и т.н...
Обаче има един клип "Дълбоко гърло" пак там
- Глас в пустиня
сега разбирам защо Рем е такъв почитател на Файерфокс...БоЕВ написа:Таласъми...извинете! Талисмани!
не забелязах гърците да са някаква пречка...pocti_bezobidna написа:БоЕВ написа:Таласъми...извинете! Талисмани!
Кучето е териер някакъв и е много симпатично.
Гърците пък какво ти пречат?
и аз така го схванах. Може пък случайно да съм се объркал?БоЕВ написа:Ако не си толкова предубедена, със сигурност щеше да разбереш че, гърците се споменуват с добро тоя път.pocti_bezobidna написа: Гърците пък какво ти пречат?
- Глас в пустиня
Нямам представа на кого е! Попаднах случайно на него и клипове не съм гледал - съжалявам. Пуснах го в контекста на марките. Може коментара и да не е върха, но определено ме замисля, всъщност автора е против(според мен) сляпото прилагане на учебникарски похвати. В мненията под текста се изказват предположения за отминаването на тоя вид рекламиране, с които съм съгласен, не е нужно да се открива топлата вода, просто трябва да се прояви малко фантазия и повечко четене от страна на маркетърските екипи. С повишаване на потребителската култура, тия методи на въздействие постепенно ще отмират, предимство се дава на маркировките върху опаковката/етикета и сертификатите които фирмата производител притежава.Semiramis написа:БоЕВ написа:Таласъми...извинете! Талисмани!
Боев, тоя блог нали не е твой?
Щото ще казвам, че тоя открил топлата вода и си мисли, че хората в рекламата сега са се светнали. И не ми допада подобен поглед и т.н и т.н...
Обаче има един клип "Дълбоко гърло" пак там
:shy:
- Глас в пустиня
БоЕВ написа: ....всъщност автора е против(според мен) сляпото прилагане на учебникарски похвати. В мненията под текста се изказват предположения за отминаването на тоя вид рекламиране, с които съм съгласен, не е нужно да се открива топлата вода, просто трябва да се прояви малко фантазия и повечко четене от страна на маркетърските екипи. С повишаване на потребителската култура, тия методи на въздействие постепенно ще отмират, предимство се дава на маркировките върху опаковката/етикета и сертификатите които фирмата производител притежава.
- Глас в пустиня
pocti_bezobidna написа:БоЕВ написа: ....всъщност автора е против(според мен) сляпото прилагане на учебникарски похвати. В мненията под текста се изказват предположения за отминаването на тоя вид рекламиране, с които съм съгласен, не е нужно да се открива топлата вода, просто трябва да се прояви малко фантазия и повечко четене от страна на маркетърските екипи. С повишаване на потребителската култура, тия методи на въздействие постепенно ще отмират, предимство се дава на маркировките върху опаковката/етикета и сертификатите които фирмата производител притежава.:rotfl24::rotfl24:
Айде като ти отмине сподели, та да се посмееме всички.
- Глас в пустиня
Прав си, макар че, когато крачещите в грешната посока са мнозинство и сал един им сочи праведния път...мен лично ме притеснява.ELBI написа:нещо характерно за българите, с право да гласуват в последните години... такива грешки станаха...БоЕВ написа:Много ще станем объркалите се!ELBI написа: Може пък случайно да съм се объркал?
днес не ми се водят протяжни и в крайна сметка изморителни спорове.ELBI написа:и аз така го схванах. Може пък случайно да съм се объркал?БоЕВ написа:Ако не си толкова предубедена, със сигурност щеше да разбереш че, гърците се споменуват с добро тоя път.pocti_bezobidna написа: Гърците пък какво ти пречат?
Може би друг път ще имам настроение
Според мен този спор беше доста кратък и ясенpocti_bezobidna написа:днес не ми се водят протяжни и в крайна сметка изморителни спорове.ELBI написа:и аз така го схванах. Може пък случайно да съм се объркал?БоЕВ написа:Ако не си толкова предубедена, със сигурност щеше да разбереш че, гърците се споменуват с добро тоя път.pocti_bezobidna написа: Гърците пък какво ти пречат?
Може би друг път ще имам настроение
- Глас в пустиня
Аз ни една от двете не успях да прочета докрайppi написа:pocti_bezobidna написа:
За марките в постсоциалистическия свят![]()
тези дни си мислех да я препрочета, както и 9,99
- Глас в пустиня
Хубуу!Semiramis написа:БоЕВ написа:Който се смее последен се смее най-добре!:-)pocti_bezobidna написа:така се караха другарките в училищеБоЕВ написа: Айде като ти отмине сподели, та да се посмееме всички.
Тц. Не ми се споделя, егоист съм, сама ще си се смея![]()
имах да кажа нещо, но сега няма пък!
нали? всички фирми с един талисман, тия тарикати от файерфокс - с два!:winkw:ELBI написа:сега разбирам защо Рем е такъв почитател на Файерфокс...БоЕВ написа:Таласъми...извинете! Талисмани!
just perfect