Не знам дали ще помогне, но...
- сър Айвънхоу
Не знам дали ще помогне, но...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Не знам дали ще помогне, но...
всичко трябва да има някакви граници! аз също бях супер възмутена, когато разбрах за жизненоважната за града инвестиция да се направи още един мол!!!сър Айвънхоу написа:...ако имате желание, подкрепете!
преди 10-на години работех в близост до залата. шефа ми извади фирмени пари, за да им направи покрива, който в някакъв смисъл граничеше с нашия. и всички бяха толкова благодарни, а на мен ми беше толкова унизително да са благодарни за такова нещо, беше ме срам заради скапанярската бг действителност.
ми бедна, бийд... доживя и тва да видиш - зала българия да стане мол:shocked:
just perfect
e какво като стане мол
какво му е лошото
всичко трябва да е мол до мол
са какво да се бъркаме в частната собственост на мултигруп и сие
ако искат и паркинг да го направят
взима човек купува си нещо и се почва - тва не може онова не може
ми да не са го продавали като не може
какво му е лошото
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- Green Light
Да, какво му е лошото да се префасонира зала България. Беше важна, вече не е. Определено не е Александър Невски. И се намира в най- грозната част на булеварда. От тая страна трябва да се подкара всичко.
П.П. Там на ъгъла направиха една банка, как се казваше, малка кредитна банка за средния бизнес, все едно. Хората(те едни надути лайна бяха ама тва е друга тема) бая се измъчиха но си направиха здрав ремонт и от една олющена грозотия си стана хубава сграда. Зор беше да прилича отсреща на двореца, да е един стил, егати и стила. Е- прилича. Тва ще стане и със зала България. Ще си прилича на Генщаба отвън а вътре квот ще да е само да носи печалба. Ако е на загуба, тогава да се оплакваме, защото липсата на печалби гони парите другаде. В Румъния ги гони
П.П. Там на ъгъла направиха една банка, как се казваше, малка кредитна банка за средния бизнес, все едно. Хората(те едни надути лайна бяха ама тва е друга тема) бая се измъчиха но си направиха здрав ремонт и от една олющена грозотия си стана хубава сграда. Зор беше да прилича отсреща на двореца, да е един стил, егати и стила. Е- прилича. Тва ще стане и със зала България. Ще си прилича на Генщаба отвън а вътре квот ще да е само да носи печалба. Ако е на загуба, тогава да се оплакваме, защото липсата на печалби гони парите другаде. В Румъния ги гони
Точно това казвах оня ден на Маготича..Green Light написа: Хората(те едни надути лайна бяха ама тва е друга тема) бая се измъчиха но си направиха здрав ремонт и от една олющена грозотия си стана хубава сграда. Зор беше да прилича отсреща на двореца, да е един стил, егати и стила. Е- прилича. Тва ще стане и със зала България. Ще си прилича на Генщаба отвън а вътре квот ще да е само да носи печалба. Ако е на загуба, тогава да се оплакваме, защото липсата на печалби гони парите другаде. В Румъния ги гони
А банката я изтърбушиха отвъртре, но запазиха фасадата и я обновиха. В тоя район сградите са паметници на културата и не става толкоз лесно бутането им
Не съм съгласен пич. Все едно някой архитект или историк да оценява твоя труд. Нека си гледат работата хората и те да казват дали и какво е национална ценност, кое да се запази и кое не. Инак - да остане само Ал. Невски и всичко друго - на мултигруп (или новехолдинг, или квотоетам).Green Light написа:Да, какво му е лошото да се префасонира зала България. Беше важна, вече не е. Определено не е Александър Невски. И се намира в най- грозната част на булеварда. От тая страна трябва да се подкара всичко.
Иначе, както казва космическата валута - всеки град ще бъде мол до мол. Т.е. - няма да има градове. Ще има някакви безлични молове. Които след време ще станат излишни и ще ги срутят.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
Това казвам и аз. Водил се е спор, вадили са се професионални аргументи. един е говорил за архитектура, друг за финанси, трети за развитието на полиса и в резултат разрешението е издадено. Къде сега са тръгнали тая сюрия архитекти да събират мнения и подписи. Айко се вземат предвид мненията на хилядите маса народ, подписали се под петицията тва полезно ли ще е или вредно. В твойта работа мойто мнение трябва ли ти? Ама чакай, аз ще събера и още десет които да потвърдят, че точно моя акъл е важен. десет малко ли са? Ще пусна подписка, бе. Какво ще кажеш?ELBI написа:Не съм съгласен пич. Все едно някой архитект или историк да оценява твоя труд. Нека си гледат работата хората и те да казват дали и какво е национална ценност, кое да се запази и кое не. Инак - да остане само Ал. Невски и всичко друго - на мултигруп (или новехолдинг, или квотоетам).
Иначе, както казва космическата валута - всеки град ще бъде мол до мол. Т.е. - няма да има градове. Ще има някакви безлични молове. Които след време ще станат излишни и ще ги срутят.
Миналата година се взе решение за стрителство на небостъргач на мястото на ресторант Ропотамо- Ропотамо плаза. Ау, какъв шум се вдигна. Ропотамо! Ресторанта! Спомените! Сашо сладура и оркестъра, оле майко. Тва трябва да се спре!
- Не е разрешено по нормите на стрителството!
- Чакай, бе - отговарят - ей ти нормите. Разрешено си е.
- Ааа архитектурно не се вписва!
– Бе ето виж, бе, вписва си се!
- Кво, кво, кво, сетихме се! Има защитен вид. Е тая джанка ако я отрежете нарушавате закона. Не може да строите.
Защитен растителен вид има, братче, на алея яворов и на цариградско в разрушеното ропотамо.
Последно промяна от Green Light на 14.11.07, 13:24, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
виж сега, да си купиш - може. да си правиш квот си искаш на мястото на купеното - не може.Quid написа:e какво като стане мол
какво му е лошото
трябва да има граници някакви. друга работа е, че с кинти границите се размиват...
just perfect
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Green Light написа:Да, какво му е лошото да се префасонира зала България. Беше важна, вече не е.
Тук вече ми се иска да споря. Какво значи вече не е важна? Че тя е единствената концертна зала в София. Представяш ли си да я направят на мол...е га ти безхаберието и безкултурието. Всяка столица си има не една, а доста повече концертни зали, повечето от които вероятно са на загуба, но никой не ги рути. Ако ще 1% от населението само да ги посещава, поради характера на музиката, която се прави в такива зали, си е живо кощунство и тотално падане на колене пред чалгата, ако тръгнем да ги закриваме по икономически съображения.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Доколкото чух, зала България въобще не е предмет на преустройство/покупко-продажба/друго подобно.Пенчо Заека написа:Green Light написа:Да, какво му е лошото да се префасонира зала България. Беше важна, вече не е.
Тук вече ми се иска да споря. Какво значи вече не е важна? Че тя е единствената концертна зала в София. Представяш ли си да я направят на мол...е га ти безхаберието и безкултурието. Всяка столица си има не една, а доста повече концертни зали, повечето от които вероятно са на загуба, но никой не ги рути. Ако ще 1% от населението само да ги посещава, поради характера на музиката, която се прави в такива зали, си е живо кощунство и тотално падане на колене пред чалгата, ако тръгнем да ги закриваме по икономически съображения.
За хотела само става въпрос, и другият въпрос е каква е цената, на която ще кандисат някои хора
- Green Light
Как единствената, бе Заек? Ми зала едно? Ми три? Акустика имала, че и уникална на всичкото отгоре. Акустично проектиране и строителсво си има и си е строителсво, като всяко друго. Мила пише, че ще я запазят залата, аз очевидно не съм в час какво точно ще правят. Въпроса е принципен. Не трябва да се пазят сгради или каквото и да е заради сантиментални спомени, освен ако не са наистина някакви паметници. Културни, исторически, квит ще.Пенчо Заека написа:Green Light написа:Да, какво му е лошото да се префасонира зала България. Беше важна, вече не е.
На бас, че като е в обновена сграда тая зала ще преживее нов страхотен подем. Като почнат: ремонтираната зала България тва, обновената зала България онова, Мадона ще пее като подгряваща на струнен квартет, Бон Джоуви с кралския синфоничния оркестър, Пенчо Заека ще прочете новата си творба под звуците на чЕло, глей кво става.
П.П. До твойта Токуда построиха Рейнобоу център. Вътре има една многофункционална зала. Ще бъде с подвижен подиум, незнам си какво озвучаване, не знам си какво осветление, разни модерни галимации, не е голяма като зала България, ама ето - строи се. Модерно, ново, печелившо
- сър Айвънхоу
ELBI написа:Всъщност първоначалният постинг казваше нещо много простичко - който иска да го подпише.
Аз го направих
П.П. А за винцето със сиренцето, трябва да намерим време с теб да пийнем, хапнем, пораздумим!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Кефиш Грийн!Green Light написа:Как единствената, бе Заек? Ми зала едно? Ми три? Акустика имала, че и уникална на всичкото отгоре. Акустично проектиране и строителсво си има и си е строителсво, като всяко друго. Мила пише, че ще я запазят залата, аз очевидно не съм в час какво точно ще правят. Въпроса е принципен. Не трябва да се пазят сгради или каквото и да е заради сантиментални спомени, освен ако не са наистина някакви паметници. Културни, исторически, квит ще.Пенчо Заека написа:Green Light написа:Да, какво му е лошото да се префасонира зала България. Беше важна, вече не е.
На бас, че като е в обновена сграда тая зала ще преживее нов страхотен подем. Като почнат: ремонтираната зала България тва, обновената зала България онова, Мадона ще пее като подгряваща на струнен квартет, Бон Джоуви с кралския синфоничния оркестър, Пенчо Заека ще прочете новата си творба под звуците на чЕло, глей кво става.
П.П. До твойта Токуда построиха Рейнобоу център. Вътре има една многофункционална зала. Ще бъде с подвижен подиум, незнам си какво озвучаване, не знам си какво осветление, разни модерни галимации, не е голяма като зала България, ама ето - строи се. Модерно, ново, печелившо
Никой им неще опиканата зала, хората искат да надстроят над нея, а основният аргумент е, че ще се скапе акустиката. Нещо от сорта - не е важно че на мене не ми е добре, важното е че на Вуте му е злезе.
Била "паметник на културата" - айдеде, на коя култура, на майте, на Ацтеките...обема на преустроиство и промяна на един паметник на културата зависи от "категорията" или от кое ниво е - местно, национално, световно. Еми като толкова ги еня да си я подържат - трябва да се вкарат яки глоби за зле подържани сгради.
аз мнооо бих искал да направя едно голямо голямо дарение но съм у банкрут попаднал и фалитELBI написа:А които са направили дарение, да съберат от форума за още едноQuid написа:всики които са подписали сега е добре и по едно дарение да направят с благотворителна цел.
иначе бих раздал всичко за яки дарения:blum:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Зала 1 в НДК никога не е била концертна. Някога Тоше разпореди строителството, за да има къде БКП да си провеждат конгресите. Има скапана акустика, и когато се правят симфонични концерти се налага да озвучават с микрофони, от което качеството на звука отива на кино. Същото важи и за зала 3. Единствената концертна зала със свястна акустика е България. Ако ще я преустрояват външно - нямам против, но не знам защо си мисля, че ще земат да я обърнат на мол. А за Рейнбоу, да ти кажа, знам, че ще има конферентни зали, т.е. акустично непригодни за концерти. Аз поне не познавам жив архитект, който да е наясно как се постига добра акустика за музика. Иначе оценявам сарказма ти относно това как ще протичат (евентуално) бъдещите събития в коя да е зала.Green Light написа:
Как единствената, бе Заек? Ми зала едно? Ми три? Акустика имала, че и уникална на всичкото отгоре. Акустично проектиране и строителсво си има и си е строителсво, като всяко друго. Мила пише, че ще я запазят залата, аз очевидно не съм в час какво точно ще правят. Въпроса е принципен. Не трябва да се пазят сгради или каквото и да е заради сантиментални спомени, освен ако не са наистина някакви паметници. Културни, исторически, квит ще.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Green Light
Стига, бе! Къв сарказъм пък ти? Не беше сарказъм. Евентуалното е за четенето от зайци, иначе челото си свири съвсем неевентуално, доколкото знаеме. А ние знаеме.Пенчо Заека написа: Иначе оценявам сарказма ти относно това как ще протичат (евентуално) бъдещите събития в коя да е зала.
За залите - ОК, ти си по- стара, по- знаеш - на ти сарказъм!
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
даже ЗГ?Quid написа:аз мнооо бих искал да направя едно голямо голямо дарение но съм у банкрут попаднал и фалитELBI написа:А които са направили дарение, да съберат от форума за още едноQuid написа:всики които са подписали сега е добре и по едно дарение да направят с благотворителна цел.
иначе бих раздал всичко за яки дарения:blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не си прав. Културата в много цивилизовани държави е до известна степен финансово подпомагана от общините, държавните институции и пр. Иначе ако се разчита само на печалбата, всичко ще се превърне само в масова култура и тъпотия. В България един Азис и разни фолк певачки печелят повече, има интерес - значи те имат право на съществуване, а класическата музика няма!БоЕВ написа:Кефиш Грийн!Green Light написа:Как единствената, бе Заек? Ми зала едно? Ми три? Акустика имала, че и уникална на всичкото отгоре. Акустично проектиране и строителсво си има и си е строителсво, като всяко друго. Мила пише, че ще я запазят залата, аз очевидно не съм в час какво точно ще правят. Въпроса е принципен. Не трябва да се пазят сгради или каквото и да е заради сантиментални спомени, освен ако не са наистина някакви паметници. Културни, исторически, квит ще.Пенчо Заека написа:Green Light написа:Да, какво му е лошото да се префасонира зала България. Беше важна, вече не е.
Никой им неще опиканата зала, хората искат да надстроят над нея, а основният аргумент е, че ще се скапе акустиката. Нещо от сорта - не е важно че на мене не ми е добре, важното е че на Вуте му е злезе.
Била "паметник на културата" - айдеде, на коя култура, на майте, на Ацтеките...обема на преустроиство и промяна на един паметник на културата зависи от "категорията" или от кое ниво е - местно, национално, световно. Еми като толкова ги еня да си я подържат - трябва да се вкарат яки глоби за зле подържани сгради.
Питаш "на коя култура" - ами има на коя. Защото имаме добри музиканти - много от тях пътуват по света и са приети добре, но част от тях са тръгнали от зала "България" и се връщат отвреме навреме там. Цените на билетите тук са далеч по-ниски от тези в развитите страни, но българската аудитория - поне тази, която посещава този род концерти, не може да си позволи повече. Парите са у онези, които строят молове.
А интерес към класическата музика има. Това лято пред Народния Театър на голям екран прожектираха концерти на Караян. В градинката беше пълно - хората седяха дори и под дъжда да слушат. Това, че ти не се интересуваш, не значи, че никой не го е грижа /не искам да прозвучи грубо, нищо лично
- Dark Angel
колко бяха билетите за под дъжда?Stranniche написа: А интерес към класическата музика има. Това лято пред Народния Театър на голям екран прожектираха концерти на Караян. В градинката беше пълно - хората седяха дори и под дъжда да слушат. Това, че ти не се интересуваш, не значи, че никой не го е грижа /не искам да прозвучи грубо, нищо лично/

- Green Light
Тия, бедните любители на класическа музика, дали според тебе имат отношение къде я слушат музиката, дето я дотира държавата. Тоя спор на нищо се превърна. Аз и Боев слушаме Азис докато се тъпчем с луканка, ти с Айвъна слушате Караян зъзнейки под дъжда. Аре да прескочиме няколко серии на филма и да събереме двете групи на Лиляно моме, неврокопските танцьори и джудас прийст в механата.Stranniche написа: А интерес към класическата музика има. Това лято пред Народния Театър на голям екран прожектираха концерти на Караян. В градинката беше пълно - хората седяха дори и под дъжда да слушат. Това, че ти не се интересуваш, не значи, че никой не го е грижа /не искам да прозвучи грубо, нищо лично/
Впрочем съвсем офф за акустичното строиелство ми се искаше да кажа нещо. И Пенчо и аз сме прави, така мисля. Хем е обикновенно, хем никой не разбира. Акустиката е малко черна дупка. Има зали които имат невероятна акустика и никой не знае аджаба защо. Строи се, после се почва да се правят кухини, после разни тела се слагат тук там и накрая се получава нещо. Тва си спомням от акустика. Няма архитект, който да каже дали и защо, та затва и Пенчо не познава такъв. Отдруга страна е права в тоя смисъл, че ето със зала България е е получило по- добре(тва сега ми се изЯсни) отколкото с НДК. Ама айде стана ясно няма да се бута. Стига с тоя дъжд и тоя Караян
Кат казА Караян та се сетихGreen Light написа:Отдруга страна е права в тоя смисъл, че ето със зала България е е получило по- добре(тва сега ми се изЯсни) отколкото с НДК. Ама айде стана ясно няма да се бута. Стига с тоя дъжд и тоя Караян
Преди години бях на концерт, дирижиран от него, в НДК, зала 1. Баш зад гърба му. Е, вЕрвай ми, чувах само първата цигулка:mad:
П.П. Аз не вярвам, че ще бутнат зала "България", напротих, четох, че ще се впише в комплекса и ще се инвестира в нови (нескърцащи!!!!) седалки, ремонт и т.н.
Стига, но вали из ведро. Тези управници, тези обръчи от фирми - объркаха и времетоGreen Light написа:... Стига с тоя дъжд и тоя Караян
Довечера - горещ душ, червено винце... само давам бързо манджа на кучетата и буф...на масата
на ухо ли са ти свирили с цигулката сестро?4avdar4e написа:Кат казА Караян та се сетихGreen Light написа:Отдруга страна е права в тоя смисъл, че ето със зала България е е получило по- добре(тва сега ми се изЯсни) отколкото с НДК. Ама айде стана ясно няма да се бута. Стига с тоя дъжд и тоя Караян
Преди години бях на концерт, дирижиран от него, в НДК, зала 1. Баш зад гърба му. Е, вЕрвай ми, чувах само първата цигулка:mad:
П.П. Аз не вярвам, че ще бутнат зала "България", напротих, четох, че ще се впише в комплекса и ще се инвестира в нови (нескърцащи!!!!) седалки, ремонт и т.н.
малиииииииии:-)
- Stranniche
- Обратна връзка:
Безплатно.Dark Lady написа:колко бяха билетите за под дъжда?Stranniche написа: А интерес към класическата музика има. Това лято пред Народния Театър на голям екран прожектираха концерти на Караян. В градинката беше пълно - хората седяха дори и под дъжда да слушат. Това, че ти не се интересуваш, не значи, че никой не го е грижа /не искам да прозвучи грубо, нищо лично/
Мисля, че Institut Francais го спонсорираше. Всяка година през лятото има такова нещо в градинката и винаги е пълно. Хората ходят с голямо желание.
- Stranniche
- Обратна връзка:
И аз бях на онзи концерт на Караян в НДК - беше голямо събитие за ценителите в България.4avdar4e написа: Кат казА Караян та се сетих
Но акустиката наистина не беше добра - сякаш звукът се поглъщаше някъде...
- Dark Angel
а, е те това имах предвид - интерес към безплатна класическа музика имаStranniche написа:Безплатно.Dark Lady написа:колко бяха билетите за под дъжда?Stranniche написа: А интерес към класическата музика има. Това лято пред Народния Театър на голям екран прожектираха концерти на Караян. В градинката беше пълно - хората седяха дори и под дъжда да слушат. Това, че ти не се интересуваш, не значи, че никой не го е грижа /не искам да прозвучи грубо, нищо лично/
Мисля, че Institut Francais го спонсорираше. Всяка година през лятото има такова нещо в градинката и винаги е пълно. Хората ходят с голямо желание.
а ако билетите бяха по 30 лева? дали хората щяха да ходят с голямо желание?
щото лафа "Шамар да е ама на аванта" вервам го знаеш

- Stranniche
- Обратна връзка:
Първо, не е заради авантата. Колкото и да ми дават на аванта да слушам чалга, няма да "се възползвам".Green Light написа: Тия, бедните любители на класическа музика, дали според тебе имат отношение къде я слушат музиката, дето я дотира държавата. Има зали които имат невероятна акустика и никой не знае аджаба защо. Строи се, после се почва да се правят кухини, после разни тела се слагат тук там и накрая се получава нещо. Тва си спомням от акустика. Няма архитект, който да каже дали и защо, та затва и Пенчо не познава такъв. Отдруга страна е права в тоя смисъл, че ето със зала България е е получило по- добре(тва сега ми се изЯсни) отколкото с НДК. Ама айде стана ясно няма да се бута. Стига с тоя дъжд и тоя Караян
А за акустиката - има си архитекти и за това. Преди години бях на концерт в прословутата опера в Сидни - един възръстен човек ме видял, че се мотая около сградата и явно нямам пари, и ми предложи билет:-). Човекът се оказа постоянен посетител. Обясни ми, че скоро щели да затворят операта за дълъг ремонт, за да подобрят акустиката. Не знам какво е станало по-нататък, защото си тръгнах от Австралия. Но явно имат специалисти-архитекти за тези неща.
Stranniche написа:Първо, не е заради авантата. Колкото и да ми дават на аванта да слушам фолк, няма да "се възползвам".
И за това, че общините дават пари и за елементаризацията следваща меркантилизацията и за още много други неща, които ти и други изписаха тук.
Културата е нещо, на което не бива да се посяга. Колкото и гладен да си. Защото след като се нахраниш, ще останеш още по-недоял.