Физиологично или психично е
Физиологично или психично е
търсеното въздействие на постите предколедни?
- Green Light
Re: Физиологично или психично е
Ми като си удрям пръста с чук, какво е?Звеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?
Алтернатива за размисъл!Green Light написа:Ми като си удрям пръста с чук, какво е?
струва ми се - физиологично. Преди години е нямало хладилници, нямало е внос на пресни продукти от незнамкъде си и допускам, че се е оказало, че да се пости е най-добре за хората през този период. Религията след време просто дава още едно оправдание за постите. Нищо чудно и да е свързано и с практически съображения да се щадят домашните животни в този период.Звеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Според църквата...
Преди всичко примири се с врага си, като му простиш от сърце;
като видиш беден не се отвръщай от него, но му помогни с каквото можеш;
не завиждай никому;
не осъждай никого;
не поглеждай с пожелание;
не протягай ръце към онова, което не ти принадлежи;
не подавай ухо на клевети и лъжливи сведения за ближния си;
нека устата ти да са затворени за всичко лошо за твоя ближен;
пости с очи и уши, с ръце и нозе, с ум и сърце!
Бъди благоговеен във всичко, – бъди всякога смирен и кротък.
Защото каква полза, ако измъчваш тялото си с неядене,
а душата ти се надува от гордост?
Каква полза имаме от това да бледнеем от пост, когато побледняваме от завист?
Що за добродетел е да не пием вино, а да се опиваме от омраза?
Или да не ядем риба и месо, а да изяждаме братята си с клевети?
И така, като постим телесно, нека постим и духовно;
като очистваме тялото с въздържание от храна и питие,
нека очистваме душите си от суетни и нечисти мисли;
нека се украсяваме с милосърдие, кротост, смирение, примиряване с враговете,
с милост към всички наши ближни.
Мисля че е и двете, много лекари казват че е здравословно само ако не се изпада в крайни положения, но ако ще пречистваме душите си само по 40 дни какво остава за другата част от годината?:-)
не завиждай никому;
не осъждай никого;
Мисля че е и двете, много лекари казват че е здравословно само ако не се изпада в крайни положения, но ако ще пречистваме душите си само по 40 дни какво остава за другата част от годината?:-)
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
след време ще гледаме реклами от типа:Remmivs написа:А ти що питаш? Или - или. Нещата не са квантовани. Или поне квантите са доста по-дребни от това.
"Квантова диета - доказано отслабване за 5 наносекунди"
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: Според църквата...
Ежедневие трябва да е - да. Но поне тези периоди карат (почти) всички да се замислят. За душата си. Иначе аз не мисля, че постенето е вредно или полезно. Всичко е в мярката и дозата. А духовното никога не трябва да пости. Според мен винаги трябва да пирува. В светлината на добротата.Баба Яга написа:Мисля че е и двете, много лекари казват че е здравословно само ако не се изпада в крайни положения, но ако ще пречистваме душите си само по 40 дни какво остава за другата част от годината?:-)
Не се казва колко време трае отслабването (в горната реклама)...Remmivs написа:Аха. 5 наносекунди си абсолютно слаб - направо те няма в реала.ELBI написа:след време ще гледаме реклами от типа:
"Квантова диета - доказано отслабване за 5 наносекунди"После се връщаш с инверсиран дефект на масата.
важното, че всички завършват на масата!
Определено. И трябва да се борим срещу спирането на токаRemmivs написа:...Според мен винаги трябва да пирува. В светлината на добротата.
Ахам, иначе е някакъв скучен, праволинеен, успореден на линията на партията животRemmivs написа:Знам. Но реших да го извъртя. ....ELBI написа:Не се казва колко време трае отслабването (в горната реклама)...
важното, че всички завършват на масата!
- Green Light
Тва много хубаво, бе бабо Яго! Аз религията си я обичам. Да. Не знам защо твоя цитат не ми прилича да е според баш каноните на православната религия, та затва държа да кажа, че аз си обичам точно нея. Старата си, спокойна, умерена, без истерии православна българска християнска религия. Голяма грешка е, че нищо не учехме навремето.Баба Яга написа:Преди всичко примири се с врага си, като му простиш от сърце;
не завиждай никому;
не осъждай никого;
Тва е стар спор
Не можеш да въздействаш на тялото, без това да се отрази на психиката.Звеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?
Така че постите са нещо като 2 в 1,
а и няма смисъл отсега да разделяме душата от тялото- някой ден те сами ще се разделят.
То и класическите философи май бяха забранени, ама...Green Light написа: Голяма грешка е, че нищо не учехме навремето.
Тва е стар спор
За обучението на нашия наследник изрично ни помолиха да попълним декларация, че, като негови настойници, нямаме нищо против да изучава религия... И то не за друго, а за да придобие(ят) основни насоки по отношение на мислите, чуствата и т.н. на иконописците.
Иконописа свързан ли е с религията?
Има канони, но...
Щот, чат-пат, като надничам по сергиите (мноо подходящо място) пред Света София и ми се додрайфувува от "шедьоври"...
- Глас в пустиня
Звеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?
а духовно и морално що да не е?
скоро ми се наложи да подарявам. насилвах се, насилвах се и ... много трябвало да е икона. накрая едни чаши и айде стига толкова.Звеневия написа:
Има канони, но...
Щот, чат-пат, като надничам по сергиите (мноо подходящо място) пред Света София и ми се додрайфувува от "шедьоври"...
- Nejimaki-dori
Ами без алкохол?!snigmi написа:Каквото и да е въздействието-твърде са продължителни,мисля -1 седм. стига,еле без sex..
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Този иконопис по сергиите е свързан с една по-друга религия.Звеневия написа:
Има канони, но...
Бях открила един добър, но как се казваше... трябва да питам.
Panta rhei...
ELBI написа:струва ми се - физиологично. Преди години е нямало хладилници, нямало е внос на пресни продукти от незнамкъде си и допускам, че се е оказало, че да се пости е най-добре за хората през този период. Религията след време просто дава още едно оправдание за постите. Нищо чудно и да е свързано и с практически съображения да се щадят домашните животни в този период.Звеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?
Преди години е нямало хладилници, но си е било студеничко.
Има утилитарни причини, но не е тази - други са.
Свързано е с биологичния цикъл на добитъка по-скоро.
Panta rhei...
не винаги е било студено. Едно 5-10 градуса... разваля месото отма.Мнемозина написа:ELBI написа:струва ми се - физиологично. Преди години е нямало хладилници, нямало е внос на пресни продукти от незнамкъде си и допускам, че се е оказало, че да се пости е най-добре за хората през този период. Религията след време просто дава още едно оправдание за постите. Нищо чудно и да е свързано и с практически съображения да се щадят домашните животни в този период.Звеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?
Ако погледнеш последното ми изречение - допуска точно това, за което и ти говориш в последното твое
Е ми да, така е, не съм те дочела при отговора си.ELBI написа:не винаги е било студено. Едно 5-10 градуса... разваля месото отма.Мнемозина написа:ELBI написа:[
струва ми се - физиологично. Преди години е нямало хладилници, нямало е внос на пресни продукти от незнамкъде си и допускам, че се е оказало, че да се пости е най-добре за хората през този период. Религията след време просто дава още едно оправдание за постите. Нищо чудно и да е свързано и с практически съображения да се щадят домашните животни в този период.
Ако погледнеш последното ми изречение - допуска точно това, за което и ти говориш в последното твоеПък и си признавам, че не знам много по въпроса. Но има логика, има мисъл
Но исках да ти кажа всъщност, че ако не се щадяха животните в този период, температурите нямаше да бъдат никаква спирачка.
Panta rhei...
така е. Все пак трябва да се има пред вид липсата на хладилници, а и (или поради което) навремето месо се е ядяло рядко - помня баба ми как разправяше, че това е ставало най-често по празници и т.н. и т.н. А тя не е била от бедно семейство.Мнемозина написа:...
Е ми да, така е, не съм те дочела при отговора си.
Но исках да ти кажа всъщност, че ако не се щадяха животните в този период, температурите нямаше да бъдат никаква спирачка.
Ама не е заради хладилниците, бе, човек, нали това ти казвам!ELBI написа:така е. Все пак трябва да се има пред вид липсата на хладилници, а и (или поради което) навремето месо се е ядяло рядко - помня баба ми как разправяше, че това е ставало най-често по празници и т.н. и т.н. А тя не е била от бедно семейство.Мнемозина написа:...
Е ми да, така е, не съм те дочела при отговора си.
Като са били не-бедни, какво им е пречело всеки ден да ядат по една кокошка?
Други са причините.
Panta rhei...
Бе не са гледали по толкова кокошки. Пък и всеки ден кокоше - писваМнемозина написа:...Като са били не-бедни, какво им е пречело всеки ден да ядат по една кокошка?
Други са причините.
Кат ги знаеш причините така добре - пиши, не се прави на алкайда...
Разкрих провокатор във форума!ELBI написа:Бе не са гледали по толкова кокошки. Пък и всеки ден кокоше - писваМнемозина написа:...Като са били не-бедни, какво им е пречело всеки ден да ядат по една кокошка?
Други са причините.
Ето го!
Кокошките ги разбирам аз, не се притеснявай.
Един от смислите на това е в баланса, природния баланс.
Човекът е част от природата. И доколкото религията определя също правилата на живота му, те служат и на това.
Нещо такова - накратко.
Panta rhei...
Не забеляза ли, че в основната ми теза (или съм пропуснал да я напиша) споменах, че религията се нагажда към правилата за правилен/добър/здравословен живот на хората, а не обратното!!!Мнемозина написа:Разкрих провокатор във форума!ELBI написа:Бе не са гледали по толкова кокошки. Пък и всеки ден кокоше - писваМнемозина написа:...Като са били не-бедни, какво им е пречело всеки ден да ядат по една кокошка?
Други са причините.
Ето го!
Кокошките ги разбирам аз, не се притеснявай.
Един от смислите на това е в баланса, природния баланс.
Човекът е част от природата. И доколкото религията определя също правилата на живота му, те служат и на това.
Нещо такова - накратко.
Религията е възникнала СЛЕД като са били утвърдени правилата за оцеляване. Не обратното!
Нещо такова- накратко
Без да споменаваме хладилници и кокошки
Не се знае. Има една хипотеза, според която най-древната професия е на свещеника, а не тази, за която се мисли обикновено.ELBI написа:
Религията е възникнала СЛЕД като са били утвърдени правилата за оцеляване. Не обратното!
...
- snowprincess
днес ли почват или се чудиш дали да ги подкарашЗвеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?

сори - оцеляването е било хиляди, милиони години ПРЕДИ най-древната професия...Mila написа:Не се знае. Има една хипотеза, според която най-древната професия е на свещеника, а не тази, за която се мисли обикновено.ELBI написа:
...
Не се ядосвай, де.ELBI написа: Не забеляза ли, че в основната ми теза (или съм пропуснал да я напиша) споменах, че религията се нагажда към правилата за правилен/добър/здравословен живот на хората, а не обратното!!!
Нещо такова- накратко![]()
Без да споменаваме хладилници и кокошки
Нюансът е важен в случая.
Едното е балансът в природата - и човекът като част от него.
Другото е здравословният живот (за което говориш ти).
Panta rhei...
Ивайло Петров, кокошата яхния и черната каракачанка - годежаркаМнемозина написа: Кокошките ги разбирам аз, не се притеснявай.![]()
Но правилата се променят.ELBI написа:сори - оцеляването е било хиляди, милиони години ПРЕДИ най-древната професия...Mila написа:Не се знае. Има една хипотеза, според която най-древната професия е на свещеника, а не тази, за която се мисли обикновено.ELBI написа:
...
Искам да го видя това - Зв. и 40-дневни постиsnowprincess написа:днес ли почват или се чудиш дали да ги подкарашЗвеневия написа:търсеното въздействие на постите предколедни?