Ето кой си заработи еврото - честно и почтеноsnowprincess написа:социологията, организационната психология, трудовата психология, политическата психология, даже може и експерименталната психология да се занимават с колектив и тълпаELBI написа:е - обясни тогава кои науки разглеждат хората като "колектив"? Дейностите и решенията на този/тези колективи.Мнемозина написа:Не, не са всички.ELBI написа:ми да - всички социо-науки и подобни (щото имам съмнение, че са науки - там някой си решава нещо и винаги намира някакво "доказателство" в обществото/обществата) са точно за това.Mila написа:А дали някой изследва, има ли правила, които позволяват на рояци от милиони
относително сложни животни да формират колективен мозък, за да вземат решения...
Роякът вътре в нас, и роякът, в който участваме..
Не си прав.
Кои са подобни са социо-науките в твоите представи? А дали и историята няма да е сред тях?
всички социо-незнамкакви си...
Историята - тя е средство и до някъде да - дава понякога "правила", използвани (несъзнателно или съзнателно) от "рояците хора".
Ти си по-навътре в тези неща. Обясни ги
Всички за един - един за всички
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- snowprincess
Ъ-ъМнемозина написа:Само че тук идва вашият уж-спор с Елби за бързината на диетата.
Аз си представях нещо по-едновременно.
А иначе за това, за което ти пишеш, има една много интересна книга, която още не съм чела обаче.
Скоростта винаги е относителна. Зависи от средата.
Знаех си аз. Толкова съм умен, че хората вече книги пишат за това. Даже преди мен да ме споходят тези мисли. Това се вика славата ти да върви пред теб.
Remmivs написа:Ъ-ъМнемозина написа:Само че тук идва вашият уж-спор с Елби за бързината на диетата.
А иначе за това, за което ти пишеш, има една много интересна книга, която още не съм чела обаче.
Знаех си аз. Толкова съм умен, че хората вече книги пишат за това. Даже преди мен да ме споходят тези мисли. Това се вика славата ти да върви пред теб.
На въпроси от куиз шоуто ще отговарям срещу допълнително възнаграждениеМнемозина написа:На кого?ELBI написа:айде сега - тя се явяваше само подизпълнителМнемозина написа:Супер.ELBI написа:
Ето кой си заработи еврото - честно и почтено
Значи ние със Сноу ще си се разберем.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Може да оформим хипотеза за оборване на еднопосочността на времето, ако искаш.Remmivs написа:Ъ-ъМнемозина написа:Само че тук идва вашият уж-спор с Елби за бързината на диетата.
Колко му е.
Panta rhei...
Re: Всички за един - един за всички
Рой (рояк) пчели, оси, мухи, комари, но колония мравки, стадо говеда, ято патки, пасаж риби... За всички семейства си има думички, драги ми Господине, в нашия прекрасен (и много труден!) езикRemmivs написа: Роякът не винаги лети. Понякога ходи (мравки, термити), понякога плува (риби) понякога и лети (пчели, птици). Не е само йерархия, макар, че и такива оттенъци има.
ELBI написа:е - обясни тогава кои науки разглеждат хората като "колектив"? Дейностите и решенията на този/тези колективи.Мнемозина написа:Не, не са всички.ELBI написа:ми да - всички социо-науки и подобни (щото имам съмнение, че са науки - там някой си решава нещо и винаги намира някакво "доказателство" в обществото/обществата) са точно за това.Mila написа:А дали някой изследва, има ли правила, които позволяват на рояци от милиони
относително сложни животни да формират колективен мозък, за да вземат решения...
Роякът вътре в нас, и роякът, в който участваме..
Не си прав.
Кои са подобни са социо-науките в твоите представи? А дали и историята няма да е сред тях?
всички социо-незнамкакви си...
Историята - тя е средство и до някъде да - дава понякога "правила", използвани (несъзнателно или съзнателно) от "рояците хора".
Ти си по-навътре в тези неща. Обясни ги
социални науки си се наричат
много сте ги орязали.
справка-Уики..
Не говорим за формата/описанието, а за смисъла/съдържанието, Лейди Синя Връзка. Но благодаря за допълнението.4avdar4e написа:Рой (рояк) пчели, оси, мухи, комари, но колония мравки, стадо говеда, ято патки, пасаж риби... За всички семейства си има думички, драги ми Господине, в нашия прекрасен (и много труден!) език
Мнемозина написа:Може да оформим хипотеза за оборване на еднопосочността на времето, ако искаш.Remmivs написа:Ъ-ъМнемозина написа:Само че тук идва вашият уж-спор с Елби за бързината на диетата.
Колко му е.
Не ми забелЕзвай, ей ся се чудех да се ядосвам или да се смея на едно текстче с ГОЛЕМОгабаритно оръжие:mad:Remmivs написа: Не говорим за формата/описанието, а за смисъла/съдържанието, Лейди Синя Връзка. Но благодаря за допълнението.
Стига бе. Усмихвам ти се. Ето така4avdar4e написа:Не ми забелЕзвай, ей ся се чудех да се ядосвам или да се смея на едно текстче с ГОЛЕМОгабаритно оръжие:mad:
Ето, виждаш ли?Remmivs написа:Че тя отдавна е оформена. Всъщност във физиката нищо не налага времето да е еднопосочно. Дори е крайно странно, защото би трябвало да има симетрия.Мнемозина написа:Може да оформим хипотеза за оборване на еднопосочността на времето, ако искаш.
Колко му е.
От нас са взели пример!
Panta rhei...