Красотата на езиците

Все същите
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

немския ми е №1 не мога да си изкривя душата - то си е усещане просто
след майчиния БГ естествено
английския ми се налага много повече да го използвами да работя с него, но пък не съм чела чак толкоз литература на английски, колкото на немски(чак ми е тъжно понякога,че има неща, които звучат гениялно красиво и просто на немски, а на други езици не става тъй да се преведат) - то не се и налага - той е навсякъде
Руския го уважавам безкрайно много и безкрайно много го неумея.... обичам да говоря глупости на руски просто щото ми харесва как звучат.:shy:
Чаве за тез 9 езика - един французин ми беше казал преди месец, че петия бил критичен, от там нататък ставало лесно да увеличаваш бройката, тъй че ако е бил прав, в което аз още не съм се убедила, за съжаление - значии яснаа е твойта...:-)
френски се хванах да уча за кратко - абсолютна боза ми е - но разбирам малко
Холандски никога не съм учила, но съм общувала много с тези хора и за това ги разбирам като говорят
Мечта ми е да уча испански, абе и други езици искам да учаа, ама дали ще ми стигне живота, не зная....и така де....:-) такива мити работи
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bibilyana написа: Чаве за тез 9 езика - един французин ми беше казал преди месец, че петия бил критичен, от там нататък ставало лесно да увеличаваш бройката, тъй че ако е бил прав, в което аз още не съм се убедила, за съжаление - значии яснаа е твойта...:-)
Абсолютно е така, още повече, че преобладаващата част при мен са славянски... В един момент виждаш думата, виждаш изречението и всичко ти е ясно :blink:

Същото беше като учех немски (след руски, английски и чешки), толкоз лесен ми се видя - САМО 4 падежа, много по-лека граматика... Е, четеш с двата пръста :winkw:

Виж, на френски обичам само да ми ... говорят :blum:, тоя език едва ли ще се навия някога да уча, безобразно сложен ми се вижда :shy:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа: Виж, на френски обичам само да ми ... говорят :blum:, тоя език едва ли ще се навия някога да уча, безобразно сложен ми се вижда :shy:
Да ама след него тва английски, италиански, испански, найш колко лесно се учат. Затова от по-трудния език трябва да се почне. Аз навремето хич не бях доволна, че с френски ме приеха. Исках английски. Обаче първата ми учителка по френски ме накара да се влюбя в този език.
Но ако трябва да се върна на темата, само българския ми звучи като магия, защото го знам най-добре, не за друго :lol:. Изобщо смятам, че думите носят кодове. Това как ще ги подбереш, какъв словоред ще избереш даже, всичко носи послания, които идват отвъд думите и предават много повече от значението им.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Красотата на езиците

Мнение от сър Айвънхоу »

А аз езиците ги харесвам добре сварени и панирани!
Може и в гювече... с повечеко чесънче и сосче...
Най-добри са телешките, ама и свински не отказвам.

П.П. А какво мезенце са за червено винце...

П.П. Миличка, ти си знаеш: :harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Да ама след него тва английски, италиански, испански, найш колко лесно се учат. Затова от по-трудния език трябва да се почне. Аз навремето хич не бях доволна, че с френски ме приеха. Исках английски. Обаче първата ми учителка по френски ме накара да се влюбя в този език.
Но ако трябва да се върна на темата, само българския ми звучи като магия, защото го знам най-добре, не за друго :lol:. Изобщо смятам, че думите носят кодове. Това как ще ги подбереш, какъв словоред ще избереш даже, всичко носи послания, които идват отвъд думите и предават много повече от значението им.
Аз затова държах Филчето да учи първо немски... Английският му се видя песен :grin:

Аз английски, немски и испански поназнайвам, ама това, което съм чувала/виждала във френски... бъррррррр... аз няма да мога да кажа га съм родена, бе :winkw: Ама като в "Риба, наречена Уанда", ако някой ми пейка на уше на френски (може и на запис:grin:), мммммм. Италианският е сякаш по-романтичен, френският е страшно секси:shy: Ама измествам темата :rotfl24:

А колкото до езиковите кодове... Ей ся ако се разпиша, утече нощта :winkw:

П.П. Ай ся да изложа Зв. :winkw:
От казармата!!! има една тетрадка, на чиято корица пише: "Един чужде език - една жълтица повече в джоба" :shy:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

bibilyana написа: Руския го уважавам безкрайно много и безкрайно много го неумея.... обичам да говоря глупости на руски просто щото ми харесва как звучат.:shy:

Холандски никога не съм учила, но съм общувала много с тези хора и за това ги разбирам като говорят
Мечта ми е да уча испански, абе и други езици искам да учаа, ама дали ще ми стигне живота, не зная....и така де....:-) такива мити работи
Аз също съм така с руския. Едно време в училище никой не гледаше сериозно на него /залягаше се само над английския/ и никога не сме го учили сериозно и систематично. На стари години реших да си го "припомня" и се оказа, че почти няма какво да си спомня :shocked:.
Сега в офиса на мъжа ми търсят човек едновременно с испански и руски, аз съм без работа и без пари, обаче не смея да кажа, че владея руски. Много ме е яд! :wand:

Впрочем дори да ги учиш сериозно, езиците се забравят, когато не се използват. Поне при мен е така. Имам два добре владяни и добре забравени езика.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Stranniche написа:
bibilyana написа: Руския го уважавам безкрайно много и безкрайно много го неумея.... обичам да говоря глупости на руски просто щото ми харесва как звучат.:shy:

Аз също съм така с руския. Едно време в училище никой не гледаше сериозно на него /залягаше се само над английския/ и никога не сме го учили сериозно и систематично. На стари години реших да си го "припомня" и се оказа, че почти няма какво да си спомня :shocked:.
Сега в офиса на мъжа ми търсят човек едновременно с испански и руски, аз съм без работа и без пари, обаче не смея да кажа, че владея руски. Много ме е яд! :wand:

Впрочем дори да ги учиш сериозно, езиците се забравят, когато не се използват. Поне при мен е така. Имам два добре владяни и добре забравени езика.
английският има незабележимо на пръв поглед богатство...
испанският ( не испанчугският,а испанският) е .
френският е на тримата мускетари...,но не ме привлича.
малко ми етвърде сладък
немският е тъкмо като за мен!Рязък и точен ( като слушаш опера на немски си е КУПОН!)
руският е като стих ( с това го свързвам)
италианският е като песен
японският ми е мечта да го науча
португалският ми е грозен( честно)
австралийският английски ме кефи на макс!
и...
българският си е любов
:kiss:
Аватар
snowprincess

Re: Красотата на езиците

Мнение от snowprincess »

аз и голямата ми принцеса "чуваме" езиците
мъжът ми е на "ти" с математиката, но дори пред македонският език блокира
малката ми е най-добре, щото се прави винаги на глуха :lol:
Изображение
Публикувай отговор