Кой е според вас?
Кой е според вас?
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
И като е настанало едно гласуване на принципа "Маоят роден град е най-хубавия в тази част на вселената"... стой та гледай.
Много, ама наистина много българи нямат обзор върху други градове. Не са живяли там достатъчно, за да дадат отговор по дори половината критерии.
Много, ама наистина много българи нямат обзор върху други градове. Не са живяли там достатъчно, за да дадат отговор по дори половината критерии.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: Кой е според вас?
софия.Баба Яга написа:и дали има такъв?
- Green Light
:))
Какъв е смисълът от лозунги, просто всеки си споделя мнението.Аз съм от Варна, но не мисля че това е градът в който мога да живея спокойно и щастливо, а с течение на времето Варна и София толкова много започнаха да си приличат...Green Light написа:Моля ти се, бе! Варненци ще спечелят, пак. Нечестно. Аман от тях.
Само София, долу Варна!
- Green Light
Тва място за мене е Банско. Страхотно е това Банско. В оня край не съм ходил в Гоце Делчев. Било пропуск, ще се поправим. Целият край е супер, ама Банско си е най- поRemmivs написа:Там, където ти е хвърлен пъпът. Там, където ти е хубаво. Там, където ти е тъжно. Там, където си, макар и да не си (нито ти, нито там) всъщност. Всичко е едно.
Тази зима? 1 седмица? Ще се опитам да намеря пак нещо евтинджос...Green Light написа:Тва място за мене е Банско. Страхотно е това Банско. В оня край не съм ходил в Гоце Делчев. Било пропуск, ще се поправим. Целият край е супер, ама Банско си е най- поRemmivs написа:Там, където ти е хвърлен пъпът. Там, където ти е хубаво. Там, където ти е тъжно. Там, където си, макар и да не си (нито ти, нито там) всъщност. Всичко е едно.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Dark Angel
- Green Light
Re: :))
Тва за лозунгите карай да върви, мойте майтапи не се разбират много- много, ама за живеенето да те питам. Като не мислиш че това е градът в който може да живееш спокойно и щастливо, къв го търсиш там, бе бабо? Парите ли те държат? Ами значи че в Трявна например или Елена или където харесваш, ще живееш бедно, тревожно, нещастно. Кой да бъде градът, твой любим тогава?Баба Яга написа:Какъв е смисълът от лозунги, просто всеки си споделя мнението.Аз съм от Варна, но не мисля че това е градът в който мога да живея спокойно и щастливо, а с течение на времето Варна и София толкова много започнаха да си приличат...Green Light написа:Моля ти се, бе! Варненци ще спечелят, пак. Нечестно. Аман от тях.
Само София, долу Варна!
Димитър Подвързачов ли беше дето вика: природата е пълна с красоти...когато ти е пълно протмонето със пари
- Green Light
Брадъре! Трябва! И ще!ELBI написа:Тази зима? 1 седмица? Ще се опитам да намеря пак нещо евтинджос...Green Light написа:Тва място за мене е Банско. Страхотно е това Банско. В оня край не съм ходил в Гоце Делчев. Било пропуск, ще се поправим. Целият край е супер, ама Банско си е най- поRemmivs написа:Там, където ти е хвърлен пъпът. Там, където ти е хубаво. Там, където ти е тъжно. Там, където си, макар и да не си (нито ти, нито там) всъщност. Всичко е едно.
- Dark Angel
Ами аз от 15 години не живея във Варна:lol:, отидох в едно селце, отначало на квартира и само за "малко", но останах завинаги, наистина протмонето ми е доста по празно но животът ми е много по спокоен, отношенията между хората са много по топли и залезите са по красиви.Green Light написа:Тва за лозунгите карай да върви, мойте майтапи не се разбират много- много, ама за живеенето да те питам. Като не мислиш че това е градът в който може да живееш спокойно и щастливо, къв го търсиш там, бе бабо? Парите ли те държат? Ами значи че в Трявна например или Елена или където харесваш, ще живееш бедно, тревожно, нещастно. Кой да бъде градът, твой любим тогава?Баба Яга написа:Какъв е смисълът от лозунги, просто всеки си споделя мнението.Аз съм от Варна, но не мисля че това е градът в който мога да живея спокойно и щастливо, а с течение на времето Варна и София толкова много започнаха да си приличат...Green Light написа:Моля ти се, бе! Варненци ще спечелят, пак. Нечестно. Аман от тях.
Само София, долу Варна!
Димитър Подвързачов ли беше дето вика: природата е пълна с красоти...когато ти е пълно протмонето със пари
- Nejimaki-dori
Егати, пъпът ми е хвърлен в Пловдив, хубаво ми е в Бургас, В София ми е тъжно. Пък там дето съм, макар и да не съм (нито аз , нито там) всъщност изобщо не е на тая планета.Remmivs написа:Там, където ти е хвърлен пъпът. Там, където ти е хубаво. Там, където ти е тъжно. Там, където си, макар и да не си (нито ти, нито там) всъщност. Всичко е едно.
И все пак, като че ли, може би Пловдив най ми е по-сърце
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
да го дуат и варненци и софиянциМоля ти се, бе! Варненци ще спечелят, пак. Нечестно. Аман от тях.
Само София, долу Варна!
и бебетата знаят че най-готиния град за живеене
е Суворово
вече с нов кмет
хип-хип-ура
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Green Light
Баба Яга написа:
Ами аз от 15 години не живея във Варна:lol:, отидох в едно селце, отначало на квартира и само за "малко", но останах завинаги, наистина протмонето ми е доста по празно но животът ми е много по спокоен, отношенията между хората са много по топли и залезите са по красиви.
Поздрави за решението! Повече съм чувал да говорят за това, отколкото да го правят
П.П. В къщичка на кокоши крака, нали?
- Dark Angel
Ами в самото начало къщичката можеше спокойно да си стои на кокоши крак, но реших че за детето ми е по добре да живее сред природата и да не надава звуци на див ужас виждайки крава, сега като отида във Варна изпадам в ужас от коли, хора, мръсотия - не съжалявам за решението сиGreen Light написа:Баба Яга написа:
Ами аз от 15 години не живея във Варна:lol:, отидох в едно селце, отначало на квартира и само за "малко", но останах завинаги, наистина протмонето ми е доста по празно но животът ми е много по спокоен, отношенията между хората са много по топли и залезите са по красиви.
Поздрави за решението! Повече съм чувал да говорят за това, отколкото да го правят
П.П. В къщичка на кокоши крака, нали?
Захарна къщичка:shocked: - ммммм......вкусноооооDark Lady написа:захарна къщичкаGreen Light написа: П.П. В къщичка на кокоши крака, нали?
Завиждам ти благородно!!Баба Яга написа: Ами в самото начало къщичката можеше спокойно да си стои на кокоши крак, но реших че за детето ми е по добре да живее сред природата и да не надава звуци на див ужас виждайки крава, сега като отида във Варна изпадам в ужас от коли, хора, мръсотия - не съжалявам за решението си
И ние сме замислили нещо подобно, ама лошото е, че там, дето е нашето "пристанище", най-близкото училище е на километри, през девет села в десето
Това наистина е сериозен проблем, ако транспорта е несигурен единственият вариант е вие да и го осигурите, а не винаги това е възможно.4avdar4e написа:Завиждам ти благородно!!Баба Яга написа: Ами в самото начало къщичката можеше спокойно да си стои на кокоши крак, но реших че за детето ми е по добре да живее сред природата и да не надава звуци на див ужас виждайки крава, сега като отида във Варна изпадам в ужас от коли, хора, мръсотия - не съжалявам за решението си
И ние сме замислили нещо подобно, ама лошото е, че там, дето е нашето "пристанище", най-близкото училище е на километри, през девет села в десето
- Глас в пустиня
:))
За жилищен комплекс ли става въпрос?:lol:Баба Яга написа:.. Дали е комплекс?:-)[/b]
Аз съм точно обратното.БоЕВ написа:Град ли е не ми го хвали.
Село ли е или малко градче - не ми го хвали.
И чистия въздух, природата и красивите залези нямат нищо общо.
В малките селища хората са различни.
Заговарят те за щяло и нещяло, вглеждат се в теб, задават въпроси, не спазват почти никаква дистанция.
Дишат ми въздуха.
А в голям град това рядко се случва.
Това ми напомни дивия възторг на сина ми когато видя естествени домати за първи път. не спря да се диви, че във всеки двор растат домати и друг зарзават.Баба Яга написа:...
детето ми е по добре да живее сред природата и да не надава звуци на див ужас виждайки крава,
И мен това ме изнервя,esti написа: .....
Заговарят те за щяло и нещяло, вглеждат се в теб, задават въпроси, не спазват почти никаква дистанция.
Дишат ми въздуха.
.....
да не говорим, че не спират да те мерят с техните си аршини...
Иначе природа, въздух -хубаво, ама..
Това което казваш го има и в големият град, само че нещата там са на квартално ниво, поне моите наблюдения са такива, малката разлика е че когато имам нужда от помощ тук винаги се намират хора които ти "удрят" по едно рамо, вечер когато седнем у дома винаги някой ще мине и ще се обади дори и за две сладки думи до оградата, а ако тръгнеш из гората и има хора излезли на пикник никога няма да те оставят да подминеш ей така, не зная как да ти го обясня но има една топлина която в големия град липсва.esti написа:Аз съм точно обратното.БоЕВ написа:Град ли е не ми го хвали.
Село ли е или малко градче - не ми го хвали.
И чистия въздух, природата и красивите залези нямат нищо общо.
Дишат ми въздуха.
А в голям град това рядко се случва.
- Глас в пустиня
Има го и тоя момент. Но по принцип причините са комплексни, преселението(от селата към градовете) е процес обхванал зап. европ. страни преди 20-тина години, сега процеса е обратен, при нас всичко протича с ускорени темпове.Баба Яга написа: Дали е комплекс?:-)[/b]
Да де, точно това, което описваш за мен е дишане на въздуха - аз обичам да съм сама.Баба Яга написа:
Това което казваш го има и в големият град, само че нещата там са на квартално ниво, поне моите наблюдения са такива, малката разлика е че когато имам нужда от помощ тук винаги се намират хора които ти "удрят" по едно рамо, вечер когато седнем у дома винаги някой ще мине и ще се обади дори и за две сладки думи до оградата, а ако тръгнеш из гората и има хора излезли на пикник никога няма да те оставят да подминеш ей така, не зная как да ти го обясня но има една топлина която в големия град липсва.
За теб топлина, за мен нещо друго - хора разни, нали знаеш.
А за кварталното ниво не е съвсем така.
Аз почти не си познавам съседите и то съвсем осъзнато не искам да ги познавам.