Обичате ли китайско?

Все същите
Аватар
ELBI

Re: Обичате ли кинайско?

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
snowprincess написа:прав си, но кой яде сурово свинско или телешко
жабарите! кльопат карпачо на поразия
в Холандия съм ял сурово телешко. На много тънко нарязано - голяма вкуснотия

а татар кюфтетата в бившата ГДР си бяха съвсем сурови... И вкусни!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Dark Lady написа:
Remmivs написа: Някой за суши?
аз
Преди малко на витрината на една книжарница видях книга за суши и изстенах като гладна бременна жена, устата ми се напълни със слюнки... Суши-абстиненция!!!
Само че в България ме е малко страх да ям сурова риба - рибата трябва да е прясна, а тук не знам откъде я карат и как я съхраняват.
Бих пийнала обаче мисоширу - онази "гребната морска вода барабар с водораслите", за която bead говори. :blum: Има и маки с краставици, яйце и др. вътре вместо риба.
Колкото до червеите - 5 години живях в родината на сушито и не съм чула за тях. Може и да има - паразити можеш да хванеш от всякакво развалено месо, независимо от географията...
Японците ядат и сурово телешко, и сурово пилешко и още много други неща сурови, но казват, че най-безопасното било суровото конско. Аз не посмях да пробвам - обаче е дълго за разправяне как колегите ми водеха всички гости-чуждестранни професори на ресторанти със сурово месо! :grin:

Бих дошла с вас най-вече за компанията. :-) Изпитите ми са на 20 и 21 ноември и после поне още седмица ще съм в България! :beer:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа: Така си е. Което си е така, така си е. Не ме е страх от суши повече отколкото от кренвиршите (не, че ги ям де). Виж, онова с рибата дето била нам ква си и може и да гушнеш китката от отровата й ако не е добре приготвена, а това било голям майсторлък, не ми се пробва. Егати и японската (?) рулетка.
За рязането на фугу готвачът трябва да учи няколко години и да получи диплома. Ако все пак се издъни, и той трябва да умре с клиентите.
Впрочем хапвала съм от прословутата риба, но никакво впечатление не ми направи - видя ми се безвкусна. Не мисля, че си струва рискът, но японците си я тачат...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Stranniche написа: За рязането на фугу готвачът трябва да учи няколко години и да получи диплома. Ако все пак се издъни, и той трябва да умре с клиентите.
Впрочем хапвала съм от прословутата риба, но никакво впечатление не ми направи - видя ми се безвкусна. Не мисля, че си струва рискът, но японците си я тачат...
ядеш рибата не заради вкуса.....

друго е.....
Изображение
Публикувай отговор