За форума и половинките

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Амаранта

Re: За форума и половинките

Мнение от Амаранта »

Remmivs написа:

Пределно. И преди беше така. Но точно това ми е мътно. Служителят има една шапка само. И ако не го кефи си я взима и го е.е за 5, 50 или 500 началници. Прочее, те се трепят за служители, а не обратното.
Аз просто не съм попадала на подходящите места, явно. Дори последния път, когато ме свиха от друга фирма.
Сега съм на свободна практика и ми е несравнимо по-добре. Всеки си знае най-добре себе си.:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Пределно. И преди беше така. Но точно това ми е мътно. Служителят има една шапка само. И ако не го кефи си я взима и го е.е за 5, 50 или 500 началници. Прочее, те се трепят за служители, а не обратното.
Вчера из пресата нейде четох, че на някаква си конференция крупните работодатели се оплаквали от все по-силно усещащата се липса на квалифицирани кадри... Е, кажете ми, откъде да дойдат тия кадри?? От Афганистан и Виетнам ли (примерно)?? Па направи проучване в съответния ВУЗ (че и още от гимназия може), па си избери едно кадърно студенче, па му дай стипендия и после.... го скъсвай от ... бач. И постоянно да се учи, да чете, да се развива...

Айде, холан, хората топлата вода и велосипеда отдааааааавна са ги открили :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: шеф са ти всички задължения, които не можеш да си позволиш да не изпълниш, и както каза Капинчо по-горе този, който уж сам си е шеф има най-много шефове
Това е съвсем друга .. бира. Понятието "шеф" си носи точно определена семантика.. :winkw:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
latrevw написа: шеф са ти всички задължения, които не можеш да си позволиш да не изпълниш, и както каза Капинчо по-горе този, който уж сам си е шеф има най-много шефове
Това е съвсем друга .. бира. Понятието "шеф" си носи точно определена семантика.. :winkw:
просто аз така го разбирам и отчасти усещам върху себе си какво е сама да съм си шеф; другото - с шефката в офиса е доста по-лесно за изпълнение...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Mila написа:...Сега съм на свободна практика и ми е несравнимо по-добре. Всеки си знае най-добре себе си.:-)
Това е истината! :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 20:10, променено общо 1 път.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 20:10, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Чаве, аз вече писах някъде, че между службите ми се наложи една година да се правя на преводач - еднолична фирма и т.н. Не е за мен тази работа. Който и да дойде, все бърза - бачкаш по нощите да не го изпуснеш. Молиш се за една нормална нощ да се наспиш и тогава Бог чува молбите ти и ти праща три дни, в които никой не звъни с поръчка. Е, тогава съвсем не можеш да спиш и през час проверяваш дали не ти е повреден телефона. Искаш да излезеш в "отпуск" - на почивчица да идеш. Смяташ разходите, добавяш към тях пропуснатите приходи и ти се замайва главата. Сядаш и чакаш да дойде някой с толкова голяма полръчка, че да ти запълни времето през отпуската, за да не си на загуба. Като се върнеш, една камара бележки пъхнати в цепките на вратата "Къде си бе?" Много ми трябваш!". Половината от тези вече не се връщат при теб, щото са намерили друго местенце, което се е оказало я по-близо, я по-евтино.
Да не говорим за загубата на социален контакт.
Абе не е за мен това шефство.
Че аз да не мислиш, че не съм минала през това?? Проверях телефона по сто пъти, дали случайно не е развален, щото не звъни. Появиха се пейджърите, първа си купих :winkw: Само че!! Това беше преди 10 години. Сега отказвам, че и се крия понякога :shy:, преценявам си с кого искам да работя, с кого не, дали да стана в 5 или да си легна тогава, дали следобед да се отдам на ... (допълни си сам по избор:blum:) Кви социални контакти, кви пет лева?? Благодирим, дет се вика, ако трябва да контактувам с един отдел счетоводителки, които в пт без три минути са си събрали чантичките и са се втренчили в часовника (пример от действителна и то печеливша фирма!!!) Така че всеки си извървява пътя. Аз съм пробвала и едното, и другото, и мога категорично да кажа, че (да не дава Господ!!!, че всичко се случва), ако не се налага, никога няма да работя за някого другиго :-)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 20:11, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Не знам. Не следя бранша и как са се развили цените, но все си мисля, че и с пръстите на краката си да пишех пак не бих си докарал и 1/5 от заплатата, която получавам. Е, вярно е, че оттогава смених 4 фирми и все заради отношения с шефа, ама поне цената на услугата "търпение" се вдига.
Глей ся, нали се сещаш, че за да ти отговоря на този въпрос/констатация/мнение, трябва първо да си кажеш заплатата???
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Капинчо написа: Не знам. Не следя бранша и как са се развили цените, но все си мисля, че и с пръстите на краката си да пишех пак не бих си докарал и 1/5 от заплатата, която получавам. Е, вярно е, че оттогава смених 4 фирми и все заради отношения с шефа, ама поне цената на услугата "търпение" се вдига.
за предишното ти мнение те подкрепям, но тук мисля, че малко бъркаш, въпреки че много зависи какво работиш - аз също си превеждам освен другата работа и това, което вадя от преводите е 3 пъти повече от заплатата ми, но си натискам парцалите, защото и аз като теб искам социални контакти, много неща се научават по фирмите
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Можеш да ми кажеш (ако искаш) каква е цената на страница превод от английски и на английски. Аз ще сметна и ще ти кажа каква част от заплатата си бих получавал сега при равномерно захранване с работа, м?
Сори, ама аз не работя с английски, първо, а с малко по-скъпо платени езици :blum: Второ, много зависи с кого работиш, колко работиш, как работиш... Аз мога днес да направя 20 стр. (качествено, с проверка, четене и т.н.), има колеги, които правят с труд 5. Така че пак опира до много фактори :-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа:но си натискам парцалите, защото и аз като теб искам социални контакти, много неща се научават по фирмите
Ама се ядосваше по време на стачката - от траспорта, от това, че децата ти седят самички в къщи, че се прибираш каталясала :blum:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
latrevw написа:но си натискам парцалите, защото и аз като теб искам социални контакти, много неща се научават по фирмите
Ама се ядосваше по време на стачката - от траспорта, от това, че децата ти седят самички в къщи, че се прибираш каталясала :blum:
не схванах връзката
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Капинчо написа: Виж Латрево, (абе какво значи този ник и няма ли си галено име?) както Чавето натвърди, всичко зависи от това каква ми е сега заплатата, която за разлика от други години на ентусиазъм, сега изкарвам с 8-9 часа работа само в работните дни.
не обичам галени имена аз :winkw:

англ - бг превод, без да е спешен - 5лв на стр, т.е. ако правиш по 20стр като Чавето - 100 лв на ден, давай твойта ставка сега :-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: не схванах връзката
Ами едно от преимуществата на това, че сама съм си шеф, е че не завися от подробностите от пейзажа :grin: Това е връзката.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: англ - бг превод, без да е спешен - 5лв на стр, т.е. ако правиш по 20стр като Чавето - 100 лв на ден, давай твойта ставка сега :-)
Ти недей така, че вчера съм правила 8 часа 4 страници епикриза :crying::crying:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
latrevw написа: не схванах връзката
Ами едно от преимуществата на това, че сама съм си шеф, е че не завися от подробностите от пейзажа :grin: Това е връзката.
възмущението ми от стачката не зависи от това дали съм си шеф и дали децата ще са в къщи
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
latrevw написа: англ - бг превод, без да е спешен - 5лв на стр, т.е. ако правиш по 20стр като Чавето - 100 лв на ден, давай твойта ставка сега :-)
Ти недей така, че вчера съм правила 8 часа 4 страници епикриза :crying::crying:
ох, малеее, епикриза - ужас! ама пък не са ти я платили по 5лв, тъй че имало е за какво :lol:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Звенения

Мнение от Звенения »

Капинчо написа:(нашите не са ходили по ясли и градини).
Е с тоя удар си/сте уцелили греда! :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: възмущението ми от стачката не зависи от това дали съм си шеф и дали децата ще са в къщи
Ей, колко изплезени и намигащи човечета да сложа, да разбереш, че се закачам :harhar:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа:
Човеко, няма да ти отговоря само защото съм добре възпитана и блага по характер :( Разбирай го както искаш...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 20:12, променено общо 1 път.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Чакай бе Чаве, с какво те докачих сега? Подскажи, да знам поне за какаво да се извинявам!:blink:
Не си ме докачил, ти пък, просто ми се струва ужасно невъзпитано да коментирам чужди жени и деца. Ако си ми близък приятел, да си говорим, но нито ви познавам, нито нищо... Имам си някакви виждания и затова не ти отговорих.

А колкото до парите - ние като семейство не можем да оплачем. Да, много хора получават и повече. Не, не им завиждам. Всеки си знае сметката и това, колко надупен може да бъде... Умишлено не пиша конкретни суми, защото не знам дали някой данъчен не чете тук. :winkw:

А и друго знам : човек може да живее и с 200 и с 200 милиона, но ако самият той не е доволен от това, което прави, никакви пари не могат да помогнат. Работила съм и сако и вако, даже сервитьорка съм била и съм държала тоалетна (в далечните години, когато бях слаба, дългокрака и малко по-красива :batting:), не ме е срам от работата. На мен ми харесва страшно това, което правя, защото нямам загубен в интелектуално отношение не ден, а час! Защото, ако ми се спи, ще легна да дремна, и после ще наваксам, защото... уф, писах вече.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Капинчо написа:...
При около 10 часов работен ден и аз правех до 20 страници (редактирани и с изчистени грешки). ...
малей... аз рядко правя/правех по 12-14 стр. на ден. Винаги съм си казвал, че 10 на ден е ОК. Не казвам, че 20 е невъзможно, но ми се вижда множко. Може би за лесен текст ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: малей... аз рядко правя/правех по 12-14 стр. на ден. Винаги съм си казвал, че 10 на ден е ОК. Не казвам, че 20 е невъзможно, но ми се вижда множко. Може би за лесен текст ...
Много е, разбира се, това са изключителни случаи. Аз нарочно я написах тая цифра, щот си е екстремна отвясъкъде.

П.П. Както едно време виках: искам дипломи, искам съдимости, не искам най-гадните неща да дават на мен :crying: (щото това си е правило!!) .... така един ден ми изтресоха 20 дипломи. Е, побърках се от сверяване на цифри, гадост :mad:

Важен е балансът, това е истината :grin:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:Дано пак не настъпя някоя гнила дъска и с това си откровение.
:rotfl24:
Як стрес, а? :lol:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 20:13, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Уф, сърцето ми прескочи. Три пъти си прочетох поста и не видях нищо обидно освен, че споря с теб Аз всъщност и не споря, а по-скоро казвам, че на МЕН не ми пасва подобна работа в дългосрочен план. А и не знам защо реши че трябва или не трябва да коментираш жена ми и децата. Аз просто дадох примар как се е случило при нас. Не казвам нито, че е добре, нито че не е. Всеки сам си знае какво му тежи и какво не.

Аз например мразя да ходя на ресторант. Повечето хора, които познавам обичат. Аз предпочитам да ми дойдат или да отида в на гости - по уютно ми е, избрал съм си цялата компания и музиката и не съм длъжен да се съобразявам с другите маси и оркестъра. Дано пак не настъпя някоя гнила дъска и с това си откровение.
Антъй, разбрахме се. :kiss: Важна е гледната точка. Това не е спор, обмяна на мнения е. Просто някои си ги запазвам за себе си, щото тва си е моето мнение :batting: Нъл тъй??

П.П. На мен пъпът ми е хвърлен по кръчмите, ама тия - без оркестър. И спри, ако обичаш да ходиш на пръсти, тогава има по-голяма опасност да настъпиш некоя гнила дъска, пък тя ще вземе да те удари по челото.... :rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Капинчо написа:
4avdar4e написа:
А и друго знам : човек може да живее и с 200 и с 200 милиона
Тук се подписвам. Аз установих на практика, че мога да похарча и 200 и 2000 за едно и също време и с един и същи резултат, т.е. без видим резултат.
за можене- може, но определено е по-добре да се живее с 200 милиона :blum: Аз поне до сега не съм живял по-лошо с повече пари. И не съм видял с нещо да съм се променил. Ала е истина, че не съм бил с 200 милиона. До сега :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: :rotfl24:
Як стрес, а? :lol:
Тука сме все едни ей такива :maggot:

П.П. Ся видях (или съм забравила!!) как се казва тая смайла :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.12.08, 20:13, променено общо 1 път.
Публикувай отговор