Всеки край е едно ново начало.Mila написа:Ох, все се опитвам да спра да пиша в тая тема, и все не успявам....БоЕВ написа:
Точно от там тръгнахме!
Не е сериозно да искаш всеки който се чувства застрашен от факта че се е родил българин да остави родната си къща, гробовете на близките си и да отиде някъде другаде и да живее в мир.
Ама не, вече спирам, изтрих всичко. Край.
Па ща...
- Глас в пустиня
Re: ....
Re: Па ща...
Извинена си!БоЕВ написа:
Извинявай Боев, ама на мен Вазов никога не ми е бил сред любимите автори.
Знам бе, на теб българското не ти е от любимите неща.[/quote]
И така да е? Какво следва от това?
Има ред други БЪЛГАРСКИ автори освен Вазов.
Като са по-добри автори от него какво да направя, а?
И не ща да чета САМО български автори, щот видиш ли, съм българка. Не ми е интересно да знам само мойто си. Леле, ми ако бях родена в Монако - с толкоз малко население, само на родна култура да разчитам, каква мъка!
- Глас в пустиня
ОК! Значи мислим еднакво. Аз съм последният дето ще вдигне оръжие и ще тръгне да отмъщава, но си запазвам правото да го направя ако трябва да защитя правото на децата си да се наричат българи.Remmivs написа:БОЕВ, друже, не искам да си брат с убийци, да не си предубеден, да нямаш отношение, да не помниш. Единственото, което ти казвам, или поне се опитвам, е да видиш доброто в себе си, защото го има, защото си човек. Единственото, което искам е всъщност да не изправяш неправдата с неправда. Миналото не можем да променим, но бъдещето вярвам, че е в нашите ръце.БоЕВ написа:Дали!
Едни еврей от половин век, задават въпроси и търсят извинение.
Последното изселване от македония е през 1948г. Тогава децата на българите са отнети на сила, натоварени на каруци, на 20 деца се е полагал по един придружител и са разпръснати из Румъния, Полша и Чехия.
Етническите чистки в Косово, Босна, Хърватска по кой завет са извършени и по кое време. Не мога да бъда брат с убийци, и не мога да не съм предубеден.
Споменавал ли съм че половината ми род е в Пирот и Ниш и че баща ми е роден в Пирот по време на така наречената "българска окупация"?!
Ми аз предпочитам да се говори конкретно, с имена.БоЕВ написа:Че чел, чел е. но никога не е твърдял че е много - справка темата на Айвън.pocti_bezobidna написа:Той, Боев, както не веднъж е отбелязвал, много е чел и няма време за странични неща.ELBI написа: Там се описват безобразията и на нашите войски, но определено това, което са ни причинили гърци и сърби ... не може да го забравиш. БоЕВ, ако не си я чел цялата книга - няма да съжаляваш да го сториш!
Писна ми от хленечене.
Ако някой хленчи, то това не съм аз, трябва ли да посочвам.
Не е лесно да си манипулатор, Боев.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
От време оно на особена почит са ония дето възпяват "...на баба си хурката."pocti_bezobidna написа: Има ред други БЪЛГАРСКИ автори освен Вазов.
Наистина - мисля точно като теб и съм готов на същото.БоЕВ написа:ОК! Значи мислим еднакво. Аз съм последният дето ще вдигне оръжие и ще тръгне да отмъщава, но си запазвам правото да го направя ако трябва да защитя правото на децата си да се наричат българи.
Споменавал ли съм че половината ми род е в Пирот и Ниш и че баща ми е роден в Пирот по време на така наречената "българска окупация"?!
Не знам, не смогвам всичко да чета.
Боев, не ставай смешен. Баш па Вазов сумА ти неща е написал на конвейр и по поръчка, ай, кротни малко..БоЕВ написа:От време оно на особена почит са ония дето възпяват "...на баба си хурката."pocti_bezobidna написа: Има ред други БЪЛГАРСКИ автори освен Вазов.
за принцесата4avdar4e написа:Интересно, кво ли учат в училище по история и литература в Монако???pocti_bezobidna написа: Не съм беее
Де късмет!
за кво друго
за принцесата грейс и за трите прасенца
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
А аз се чудя защо все ровиш и човъркаш тази тема....БоЕВ написа: Споменавал ли съм че половината ми род е в Пирот и Ниш и че баща ми е роден в Пирот по време на така наречената "българска окупация"?!
Тва все едно аз през пост да псувам комунистите, щото са взели на дядо ми фабриката и магазините и са го наврели на кучето в гъза (Змей, гледай ква съм смела в писанетоvyara написа: А аз се чудя защо все ровиш и човъркаш тази тема....
Какъв Кин Конг, ква Манила бе, банда? Комарът е навсякъде сега. Сървъри в бимбанезия, акаунтинг в канада, банкови сметки никойнезнай, играчи пред мониторите. Мда. Много кинти се правят вече с този он(лайн) бизнес.zmeu написа:комарджийници огромни има и в Хонг Конг
това каква връзка има с творчеството на Вазов
общото м/у творчеството на вазов и комарджииницата в монако е черешовото топче:-)zmeu написа:комарджийници огромни има и в Хонг КонгQuid написа:кво тихоzmeu написа:тихо бреQuid написа:ти са от монако ли си?
нямаш си на идея ква комарджииница имат там тия пияници:blum:
това каква връзка има с творчеството на Вазов
Quasi Universal Intergalactic Denomination
- Глас в пустиня
А, защо не го правиш?pocti_bezobidna написа:Ми аз предпочитам да се говори конкретно, с имена.БоЕВ написа:Че чел, чел е. но никога не е твърдял че е много - справка темата на Айвън.pocti_bezobidna написа:Той, Боев, както не веднъж е отбелязвал, много е чел и няма време за странични неща.ELBI написа: Там се описват безобразията и на нашите войски, но определено това, което са ни причинили гърци и сърби ... не може да го забравиш. БоЕВ, ако не си я чел цялата книга - няма да съжаляваш да го сториш!
Писна ми от хленечене.
Ако някой хленчи, то това не съм аз, трябва ли да посочвам.
Не е лесно да си манипулатор, Боев.
До тук споменах Карнеги и едно стихче на Вазов(съвременик на събитията, по въпроса има писано и евромедийте тогава, било е шокиращо един престолонаследник да раздава шамари на деца в центъра на града).
Твойте доводи какви са? Освен че не обичаш вазовото творчество, сигурно и Карнеги и неговата анкета са нещо измислено... Е, а стигаде, спрете тая сърбоманска пропаганда и ли я преструктурирайте по друг начин.
Пиши, бе Чаве и теб ще те разберем.4avdar4e написа:Тва все едно аз през пост да псувам комунистите, щото са взели на дядо ми фабриката и магазините и са го наврели на кучето в гъза (Змей, гледай ква съм смела в писанетоvyara написа: А аз се чудя защо все ровиш и човъркаш тази тема....)
Всеки си има по някоя тиха лудост или болна тема, дето го гложди.
Моите са по-абстрактни.
Ти пък, изобщо не ми пука, там е работата. Такива са били времената, кво ся, да легна да умирам ли??vyara написа: Пиши, бе Чаве и теб ще те разберем.
Всеки си има по някоя тиха лудост или болна тема, дето го гложди.
Моите са по-абстрактни.
Просто давам сравнения, за толерантността, за повторенията, за пристрастността, ей такива едни нещица
Може ли да си говорим с имена? и конкретни примери от произведения.БоЕВ написа:От време оно на особена почит са ония дето възпяват "...на баба си хурката."pocti_bezobidna написа: Има ред други БЪЛГАРСКИ автори освен Вазов.
Ако ще видим литературни разговори, разбира се.
- Глас в пустиня
Смешен или не, това е положението! Сигурно и "Под игото" е аписана по поръчка. А, там има един любим момент - "... единственият луд който се реши да протестира беше Колчо и турцито га обесиха..."4avdar4e написа:Боев, не ставай смешен. Баш па Вазов сумА ти неща е написал на конвейр и по поръчка, ай, кротни малко..БоЕВ написа:От време оно на особена почит са ония дето възпяват "...на баба си хурката."pocti_bezobidna написа: Има ред други БЪЛГАРСКИ автори освен Вазов.
- Глас в пустиня
Предпочитам да водя разговор около събитията довели до написването на дадено произведение.pocti_bezobidna написа:Може ли да си говорим с имена? и конкретни примери от произведения.БоЕВ написа:От време оно на особена почит са ония дето възпяват "...на баба си хурката."pocti_bezobidna написа: Има ред други БЪЛГАРСКИ автори освен Вазов.
Ако ще видим литературни разговори, разбира се.
Останалото е вглеждане в пъпа и "конференция на тема - митът баташко клане".
Прекали простоБоЕВ написа: Смешен или не, това е положението! Сигурно и "Под игото" е аписана по поръчка. А, там има един любим момент - "... единственият луд който се реши да протестира беше Колчо и турцито га обесиха..."
реституция...4avdar4e написа:...Тва все едно аз през пост да псувам комунистите, щото са взели на дядо ми фабриката и магазините и са го наврели на кучето в гъза (Змей, гледай ква съм смела в писането)
мда. днес все смели теми вдигате. Странно, че не пиша по тях. Странен ден, а е още обяд...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ПитАх кой е тозе, едто хленчи и не щеш да го посочваш.БоЕВ написа: А, защо не го правиш?
До тук споменах Карнеги и едно стихче на Вазов(съвременик на събитията, по въпроса има писано и евромедийте тогава, било е шокиращо един престолонаследник да раздава шамари на деца в центъра на града).
Твойте доводи какви са? Освен че не обичаш вазовото творчество, сигурно и Карнеги и неговата анкета са нещо измислено... Е, а стигаде, спрете тая сърбоманска пропаганда и ли я преструктурирайте по друг начин.
Каква сърбоманска порпаганда?
Ако харесвам Кустурица (примерно) съм сърбоман, така ли?
Ти си тоя, дето през ден, през два пуска теми за това как Х и Y тъпчат българщината. Къде човече? В Сърбия? В Гърция? Саседи - не-помня-как-ги-нарече...
А стига набива на хората в канчетата, че живеем заобиколени от вълци.
- Глас в пустиня
Ами аз досега мисля, че не съм псувал!4avdar4e написа:Тва все едно аз през пост да псувам комунистите, щото са взели на дядо ми фабриката и магазините и са го наврели на кучето в гъза (Змей, гледай ква съм смела в писанетоvyara написа: А аз се чудя защо все ровиш и човъркаш тази тема....)
За тво я не знам, но моят се води "безследно изчезнал", заличен е от всякакви регистри, не е раждан изобщо. Пак от същите комунисти.
трябва да си4avdar4e написа: Тва все едно аз през пост да псувам комунистите, щото са взели на дядо ми фабриката и магазините и са го наврели на кучето в гъза (Змей, гледай ква съм смела в писането)
защото там са го навряли човека
моят дядо е имал ягуар със ЗГ може би
и него там го наврели
"Под игото" е нечетивна. Казах ти вече, като автор Вазов е добър в кратката проза. С романа хич не е случил. Разбира се, това е първият роман в БГ литературата и е написан именно с цел да бъде първият, така че не можем да не признаем приноса на Вазов към развитието на жанровете и не можем ад го извадим от учебниците.БоЕВ написа:Смешен или не, това е положението! Сигурно и "Под игото" е аписана по поръчка. А, там има един любим момент - "... единственият луд който се реши да протестира беше Колчо и турцито га обесиха..."4avdar4e написа:Боев, не ставай смешен. Баш па Вазов сумА ти неща е написал на конвейр и по поръчка, ай, кротни малко..БоЕВ написа:От време оно на особена почит са ония дето възпяват "...на баба си хурката."pocti_bezobidna написа: Има ред други БЪЛГАРСКИ автори освен Вазов.
- Глас в пустиня
Досега мисля че не съм писал за "западните покрайнини". Но, да, права си ровя и човъркам за беломорието, за македония за кримските българи, за одринско...vyara написа:А аз се чудя защо все ровиш и човъркаш тази тема....БоЕВ написа: Споменавал ли съм че половината ми род е в Пирот и Ниш и че баща ми е роден в Пирот по време на така наречената "българска окупация"?!
А, не! Няма да дъвча едно и също нещо с месеци.БоЕВ написа: Предпочитам да водя разговор около събитията довели до написването на дадено произведение.
Останалото е вглеждане в пъпа и "конференция на тема - митът баташко клане".
Кой разбрал - разбрал.
всеки път - едно и също
промиване на мозъка на човек, който вижда от повече от една камбанария е изключително трудно.
Да го преведа ли? Боев, всеки път темата ти е трудна понеже виждаме от повече страни. Но това не значи, че някой минава в другия лагер. Преводът е огрубен, сори.
промиване на мозъка на човек, който вижда от повече от една камбанария е изключително трудно.
Да го преведа ли? Боев, всеки път темата ти е трудна понеже виждаме от повече страни. Но това не значи, че някой минава в другия лагер. Преводът е огрубен, сори.
Последно промяна от Semiramis на 22.11.07, 12:12, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
4avdar4e написа:Прекали простоБоЕВ написа: Смешен или не, това е положението! Сигурно и "Под игото" е аписана по поръчка. А, там има един любим момент - "... единственият луд който се реши да протестира беше Колчо и турцито га обесиха..."
С какво?:shocked:
Обидих ли някого? Напсувах ли? Какво толкова лошо направих?:shocked:
- Глас в пустиня
Пускам теми около исторически събития, за които се знае малко или почти нищо, благодарение на информационната завеса и правата линия на комун. интернационал.pocti_bezobidna написа: Ти си тоя, дето през ден, през два пуска теми за това как Х и Y тъпчат българщината. Къде човече? В Сърбия? В Гърция? Саседи - не-помня-как-ги-нарече...
А стига набива на хората в канчетата, че живеем заобиколени от вълци.
Отричането и омаловажаването на тия събития е низко и мерзко, долно.
Ако някой нещо набива в "канчетата" на хората, то това не съм аз - давам храна за размисъл и всеки сам си прави изводи.
- Глас в пустиня
"Това е класика! И салама е класика.":lol:pocti_bezobidna написа: Кой разбрал - разбрал.
Така се води спор - който разбрал-разбрал, дайте следващата икона за оплюване!