maggot написа:Хора, кой се е сблъсквал или има познания за това как мога да се справя с конденз?
Най-интересното е, че е само в едната стая. Миналата година пак имаше, но го отдадох на спукания ждам на дограмата. Е, оправих го лятото но сега конденза е дори и по-голям. В ъгъла, по стената до прозореца направо тече! Като рекичка е станало. Самия прозорец и той също е дивно мокър. Не коментирам мухъла който се появи (слава богу - мие се), ама ми писна. И не знам какво да направя вече.

Дайте акъл?
Цяла сутрин чета по разни сайтове за проблема. Даже мислех да пускам същата тема, ама се отказах, че нали много битово, па тоя клуб уж за възвишени теми...
Проблема с конденза ми е много сериозен откакто направих външна изолация и смених дограмата. Вярно, че температурата се вдигна с десетина градуса, но сме като в баня. По стъклата направо се стича вода. Не знам дали на дограмата не трябва да се пробият още дупки от външната страна за проветрение. Можеи да реши донякъде проблема. Климатиците не помагат, четох доста отзиви за
влагоуловители, ама те скъпи колкото един климатик, бе...
Има и един евтинджос- 75 лева.
Жена ми е слушала реклама за влагоуловителни гъби, ама така и нищо не намерих по хипермаркетите.