оръжие?

Все същите
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Към Елби: Да, и аз мисля че не се различаваме съществено. Но там където се различаваме - ти бъркаш. Относно прословутите инциденти в къщи - броя им е малък, огромния процент от тоя малък брой е с незаконно оръжие(а това говори за определен вид морал и отношение), но всичко това с лека ръка го пропускаме само при един разказ за наранено дете. Както и да е, не мисля че ще те убедя. Няма голямо значение дали бъркаш за инцидентите с писатолети в семействата в Америка или бъркам аз. Мисля че е излишно да ползваме статистиката в тоя спор, това се опитах да ти кажа. Според мен: повече оръжие в хората, по- независим народ, по- малко престъпност, повече отговорност. Тва си мисля
Към Сноу: Най- вероятната причина при която може да ми потрябва оръжието е да се опитат да ме оберат. Не че съм грозен или нещо, де... Бе, да не дава господ

:shy: що не питате някой разминал ли се е с инциденти?
не ми се искаше да разказвам, понеже съм се нагледала на простотиите на хора с разрештелни за оръжие и с професии с оръжие. хиляда наум имам, познавам човек, който не е бил в затвора за невнимание; пияни, на които им се търкаля оръжието по земята - достатъчно; малоумник, стрелящ уж във въздуха, но му е размътен погледа .... Психично здрави иначе.
Ще разкажа само как аз, която съм с претенции за отговорност, щях да застрелям човек. Бившият ми мъж имаше оръжие /:grin: жив е още/. Напълно отговорен и с много опит. Реши, че ще ме учи да зареждам и подобни ... така няколко пъти... Един ден го чисти и аз мрънкам да ми го даде за малко... Пълним, вади, проверява, натискам спусъка в стаята, нищо, после пак...после патрон в цевта така се слага, това е предпазителя, дрън-дрън..пълним, изпразваме, проверка, прицели се, усещаш ли спусъка, натисни, до тук ок .. стои до мен и внимаваме... В един момент стоя с празния пистолет и съм го насочила към него. Смея се докато се прицелвам и го питам дали знае колко ме дразни понякога, невнинни шегички ... Не знам кое ме спря тогава, не натиснах и му подавам пистолета... засмързна...останал патрон в цевта..аз загубих говор и картина. Просто не можех да осмисля как, като сме толкова отговорни, по дяволите!!! Той го изби на майтап бързо. Вика "Виж сега колко е хубаво, че се караме тихо, хората щяха да ти повярват, че е инцидент.." Тука ти си различен, Сет е различен, Бейби - също, децата на Сет ... Аз съм се разминала само с шок и не ми попречи да дойда на стрелбите, но отдавна не страдам от прекалена самоувереност. Беше ми за урок, понеже винаги съм твърдяла, че е от безотговорност...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Semiramis написа::shy: що не питате някой разминал ли се е с инциденти?
не ми се искаше да разказвам, понеже съм се нагледала на простотиите на хора с разрештелни за оръжие и с професии с оръжие. хиляда наум имам, познавам човек, който не е бил в затвора за невнимание; пияни, на които им се търкаля оръжието по земята - достатъчно; малоумник, стрелящ уж във въздуха, но му е размътен погледа .... Психично здрави иначе.
Ще разкажа само как аз, която съм с претенции за отговорност, щях да застрелям човек. Бившият ми мъж имаше оръжие /:grin: жив е още/. Напълно отговорен и с много опит. Реши, че ще ме учи да зареждам и подобни ... така няколко пъти... Един ден го чисти и аз мрънкам да ми го даде за малко... Пълним, вади, проверява, натискам спусъка в стаята, нищо, после пак...после патрон в цевта така се слага, това е предпазителя, дрън-дрън..пълним, изпразваме, проверка, прицели се, усещаш ли спусъка, натисни, до тук ок .. стои до мен и внимаваме... В един момент стоя с празния пистолет и съм го насочила към него. Смея се докато се прицелвам и го питам дали знае колко ме дразни понякога, невнинни шегички ... Не знам кое ме спря тогава, не натиснах и му подавам пистолета... засмързна...останал патрон в цевта..аз загубих говор и картина. Просто не можех да осмисля как, като сме толкова отговорни, по дяволите!!! Той го изби на майтап бързо. Вика "Виж сега колко е хубаво, че се караме тихо, хората щяха да ти повярват, че е инцидент.." Тука ти си различен, Сет е различен, Бейби - също, децата на Сет ... Аз съм се разминала само с шок и не ми попречи да дойда на стрелбите, но отдавна не страдам от прекалена самоувереност. Беше ми за урок, понеже винаги съм твърдяла, че е от безотговорност...
Добре, че сте се разминали!

Първо правило за мен е да не насочваш оръжие към нещо, по което нямаш намерение да стреляш. Дори може би съм понякога досаден за майки на момченца с пистолетчета когато им го казвам докато ме гърмят.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа: :shy: що не питате някой разминал ли се е с инциденти?
Аз съм го разказвала, бе. Работех във Варна тогава. И шефа ми си чистеше въздушната пушка. По някое време пушката гръмна в краката ми и направи дупка в пода. На педя от мен. Беше в затворено помещение и не знам как не оглушах. Тогава изобщо не се замислих сериозно за това...
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Първо правило за мен е да не насочваш оръжие към нещо, по което нямаш намерение да стреляш. Дори може би съм понякога досаден за майки на момченца с пистолетчета когато им го казвам докато ме гърмят.
Не си само ти, не си....
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа: ...
Ама виж сега, има едно много важно правило за хората носещи оръжие, а именно никога да не се насочва пищова към човек, дори, когато е празен, че дори и разглобен.
Вие не сте го спазили това правило.
А би трябвало мъж ти да го знае щом е бил с опит.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Аха, и за още нещо се сещам. Братът на една моя позната по невнимание уби приятеля си и избяга завинаги в чужбина... Стават такива работи....
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа: Към Сноу: Най- вероятната причина при която може да ми потрябва оръжието е да се опитат да ме оберат. Не че съм грозен или нещо, де... Бе, да не дава господ
добре де, опиши я примерната ситуацията, как си я представяш

на нас са ни крали кола, виждала съм в момент, когато крадат на друг колата... и кво заставаш пред колата с вдигнат пистолет и почваш да трещиш

някой ти казва с пистолет насочен към теб: "слизай от колата", а ти ще извадиш твоя, така ли???

разчиташ, че някой ще краде и в себе си ще има нож, а ти ще го сплашиш с пистолет ли?

щото ако има и той пистолет е по-добре да си траеш и да не вадиш твоя, извадиш ли го, значи трябва да гърмиш (това е нещо, което съм гледала по филмите)

и още един въпрос - колко пъти си влизал във физическа саморазправа?
всяко едно заядливо копеле може да има оръжие в джоба си, ще ги мерите ли?
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

esti написа:
Semiramis написа: ...
Ама виж сега, има едно много важно правило за хората носещи оръжие, а именно никога да не се насочва пищова към човек, дори, когато е празен, че дори и разглобен.
Вие не сте го спазили това правило.
А би трябвало мъж ти да го знае щом е бил с опит.

не, теоретично правилата ги знаем всички.
Имаме близък, който на един студентски празник стреля през прозореца на хижата за кеф на децата, куршумът рикушира в нещо извън хижата и убива студент, излязал с гаджето навън...
казвам само, че не е толкова просто
по същата причина караш с по-висока скорост когато прецениш, че контролираш положението
нещо такова

:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Green Light написа: Към Сноу: Най- вероятната причина при която може да ми потрябва оръжието е да се опитат да ме оберат. Не че съм грозен или нещо, де... Бе, да не дава господ
добре де, опиши я примерната ситуацията, как си я представяш

на нас са ни крали кола, виждала съм в момент, когато крадат на друг колата... и кво заставаш пред колата с вдигнат пистолет и почваш да трещиш

някой ти казва с пистолет насочен към теб: "слизай от колата", а ти ще извадиш твоя, така ли???

разчиташ, че някой ще краде и в себе си ще има нож, а ти ще го сплашиш с пистолет ли?

щото ако има и той пистолет е по-добре да си траеш и да не вадиш твоя, извадиш ли го, значи трябва да гърмиш (това е нещо, което съм гледала по филмите)

всяко едно заядливо копеле може да има оръжие в джоба си, ще ги мерите ли?
Мисля си, че ще запазя самообладание и ще успея да употребя пистолета си добре, бързо и точно. Не мога да ти опиша ситуация, но ако престъпника срещу мене няма пистолет, тогава може би аз ще съм по- силен, такива работи си мисля. Колко пъти съм имал случай на физическа саморазправа? Много малко, аз не съм конфликтен човек. Често сме се били с един съсед, който се изживява като борец, но това е на километри далече от ситуация в която ще използвам пистолет. Ако заядливото копеле има пистолет и иска да го използва срещу мене, по- добре е и аз да имам
Аватар
doktorka

аз,аз да отговоря!

Мнение от doktorka »

всяко едно заядливо копеле може да има оръжие в джоба си, ще ги мерите ли?[/quote]

отговор:
Слизам от колата веднага,давам им парите...и пр ..тпва малко ме вълнува
ОТГОВОР
Ако посегне някой на децата ми,или насилствено на същността ми и моя живот-тогава...

има два вида млекопитаещи-тревопасни и хищници
А хората имат право да избират.
както им изнася
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

И какво избират в живота хората?

това за избора е измислено за да не се избесят повечето хора сами
Аватар
doktorka

даааа

Мнение от doktorka »

caliostro написа:И какво избират в живота хората?

и за да имат работа психиатрите

:blum:
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа:
Имаме близък, който на един студентски празник стреля през прозореца на хижата за кеф на децата, куршумът рикушира в нещо извън хижата и убива студент, излязал с гаджето навън...
по същата причина караш с по-висока скорост когато прецениш, че контролираш положението
нещо такова

Това не го разбирам. Откъде идва чувството, че се контролира положението, когато се нарушават правилата.
Та нали точно правилата и законите са с тази цел - контрол на положението. Всичко извън тях (правилата) вече е риск, а когато се рискува се разчита повече на късмет, отколкото на някакъв контрол над ситуацията.
Тръпката и адреналина, когато се кара бързо или примерно се насочва оръжие срещу човек, ей така на майтап идва точно от неосъзнатото или осъзнато чувство, че положението не е изцяло под контрол.
Риска винаги води до емоции, а това привлича хората.
Понякога за добро, а често и за зло.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Semiramis написа:

:blink::shocked::?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Re: даааа

Мнение от Quid »

doktorka написа:
caliostro написа:И какво избират в живота хората?

и за да имат работа психиатрите

:blum:
е да
за това съм напълно съгласен
така е :lol:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

esti написа:
Semiramis написа:
нещо такова

Това не го разбирам. Откъде идва чувството, че се контролира положението, когато се нарушават правилата.
Та нали точно правилата и законите са с тази цел - контрол на положението. Всичко извън тях (правилата) вече е риск, а когато се рискува се разчита повече на късмет, отколкото на някакъв контрол над ситуацията.
Тръпката и адреналина, когато се кара бързо или примерно се насочва оръжие срещу човек, ей така на майтап идва точно от неосъзнатото или осъзнато чувство, че положението не е изцяло под контрол.
Риска винаги води до емоции, а това привлича хората.
Понякога за добро, а често и за зло.
ами не знам. аз искам да чуя, че всички спазват ограниченията в скоростта.
и че спазват всички правила.
написала съм го, за да може поне един човек ако го прочете да му бъде полезно
annonymus

Мнение от annonymus »

Semiramis написа: :shy: що не питате някой разминал ли се е с инциденти?
Аналогичен случай - трябва да съм била 15-16г., "незареден" пистолет, я да го покажа на съседчето да видиш какво имаме вкъщи, не, не е зареден, ей сега ще те гръмна, какъв майтап. Добре че го насочих надругаде (убедена бях, че няма как да е зареден) - и до сега не знам какво ме накара. Ама гръмна. Щях да гръмна въпросното съседче почти от упор. Ще ми държи влага цял живот, ебати.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Semiramis написа: :-)
Всичко е карма, споко, не му е било писано на мъжа ти да го гръмнеш, друго няма :)
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

frisky lioness написа:
Semiramis написа:

:blink::shocked::?
какво, Фриски :lol:
ми да ти разкажа ли как като живеех под наем във военните блокове развих рефлекс да се прибирам за секунда от терасата, щото има купон и пияния чечко учи синът си да стреля...
или как стоя на терасата на същия онзи блок, пуша си тихо към 1 през нощта и гледам как между храстите долу се боричкат котета... Задава се един ротвайлер отнякъде и ги напада.. Мисъл първо: идиот, как си е пуснал кучето-убиец..ами ако някой се прибира по това време...Мисъл втора: Що така говоря, може би собственикът контролира кучето, аз пък каква съм...а, ето го, задава се и той ...Мисъл три: Уф, като го гледам тоя на какво прилича /около 20-25 г, бръсната глава и походка "ти на мен така ли ще ми говориш".. Следваща мисъл: Ама съм и аз, кой каза че по това трябва да съдя момчето... Трябва да ти кажа, че момчето извади патлак отнякъде и започна да стреля на посоки между храстите. Явно по котетата, които избягаха от песа...
Това са психично здрави хора и абсолютно безотговорни по моя критерий ...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Смятам, че това с котетата направо си беше удар под кръста...
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа:Смятам, че това с котетата направо си беше удар под кръста...

ъъъъ, не съобразих ....

:shy:
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Мисля си, че ще запазя самообладание и ще успея да употребя пистолета си добре, бързо и точно. Не мога да ти опиша ситуация, но ако престъпника срещу мене няма пистолет, тогава може би аз ще съм по- силен, такива работи си мисля. Колко пъти съм имал случай на физическа саморазправа? Много малко, аз не съм конфликтен човек. Често сме се били с един съсед, който се изживява като борец, но това е на километри далече от ситуация в която ще използвам пистолет. Ако заядливото копеле има пистолет и иска да го използва срещу мене, по- добре е и аз да имам
Виж, не пречи човек да има оръжие. Просто мисля, че не трябва да се дава не всеки. Психо-тестове, такива неща. Мисля си още, че ако се резреши на всеки да иде и да си купи, съвсем ще му загубим края. Ценността на човешкия живот е една от малкото ценности, дето са останали без да ги пратим по дяволите.
Една безконтролна продажба на оръжие означава че всеки има право да стреля и става дявол на магаре...
Можеш да стреляш ако те нападнат, ако те крадат, ако те изнервят, ако някой не те кефи...
Лично аз здравата ще се притесня, ако знам че 80% от хората около мен са въоражени.
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа:
И аз искам да го чуя, но.....
А твоя пример наистина е показателен, за това как не трябва да се пренебрегват правилата, дори и когато си мислим, че всичко е под контрол.
Ся да не излезе, че аз съм най-съвестната - и аз нарушавам някои правила.
Но по отношение на шофирането, оръжията и безобасния сех съм безкомпромисно принципна.:lol:
А има неща за които съм абсолютно безпринципна.:lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Който спазва правилата по пътищата ще го даряват с мп3 плеърче :rotfl24:

баси
понякога си мисля че сънувам кофти сън :lol:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа: Мисля си, че ще запазя самообладание и ще успея да употребя пистолета си добре, бързо и точно. Не мога да ти опиша ситуация, но ако престъпника срещу мене няма пистолет, тогава може би аз ще съм по- силен, такива работи си мисля. Колко пъти съм имал случай на физическа саморазправа? Много малко, аз не съм конфликтен човек. Често сме се били с един съсед, който се изживява като борец, но това е на километри далече от ситуация в която ще използвам пистолет. Ако заядливото копеле има пистолет и иска да го използва срещу мене, по- добре е и аз да имам
Виж, не пречи човек да има оръжие. Просто мисля, че не трябва да се дава не всеки. Психо-тестове, такива неща. Мисля си още, че ако се резреши на всеки да иде и да си купи, съвсем ще му загубим края. Ценността на човешкия живот е една от малкото ценности, дето са останали без да ги пратим по дяволите.
Една безконтролна продажба на оръжие означава че всеки има право да стреля и става дявол на магаре...
Можеш да стреляш ако те нападнат, ако те крадат, ако те изнервят, ако някой не те кефи...
Лично аз здравата ще се притесня, ако знам че 80% от хората около мен са въоражени.
днес се рових в нета заради тази тема и прочетох, че около 2 млн. човека са притежатели на оръжие в България

аз съм зле с математиката, но като махнеш бабите и дядовците, махни и децата, колко процента остават въоръжените около теб
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

аз за кво искам хеликоптер
що е сган ....
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

esti написа:
Semiramis написа:
И аз искам да го чуя, но.....
А твоя пример наистина е показателен, за това как не трябва да се пренебрегват правилата, дори и когато си мислим, че всичко е под контрол.
Ся да не излезе, че аз съм най-съвестната - и аз нарушавам някои правила.
Но по отношение на шофирането, оръжията и безобасния сех съм безкомпромисно принципна.:lol:
А има неща за които съм абсолютно безпринципна.:lol:

най-после се разбрахме
за безопасен секс какво ли ще раздават
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

...
Лично аз здравата ще се притесня, ако знам че 80% от хората около мен са въоражени.[/quote]
днес се рових в нета заради тази тема и прочетох, че около 2 млн. човека са притежатели на оръжие в България

аз съм зле с математиката, но като махнеш бабите и дядовците, махни и децата, колко процента остават въоръжените около теб[/quote]

ми ,баща ми е имал оръжие откакто се помня.
и си стоеше в къщи,никога заредено
и ни се обясняваше защо не бива да е заредено,когато не се използва.
спомени имам и от патроните и от пушката.
никога не ми е идвало на ум да я напълня и да си пострелям ей така за удоволствие.

съседът на 9 тия етаж беше ловец.
този точно до нас беше също.
този отгоре -тоже
значи от един вход с 18 апартамента 4 ма със сигурност имаха оръжие.
не си спомням имахме ли военни във входа...?
е?
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа:
най-после се разбрахме
за безопасен секс какво ли ще раздават
Ама ние от началото се разбрахме бе, просто аз съм малко чепата и рязка на моменти и често хората си мислят, че нещо им противореча, а пък аз само си казвам мнението. Така де, толкова рядко имам мнение, че когато го имам, не пропускам да си го рекна, дори и да не е съвсем по темата:lol:

А за безопасен сех трябва да се раздават монашески дрехи, защото най-безопасния сех е липсата на такъф.:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа: Според мен: повече оръжие в хората, по- независим народ, по- малко престъпност, повече отговорност. Тва си мисля
Те по това ужасно много се различаваме. Моята теза е : По-малко оръжие в хората, по-малко инциденти с фатален край. Даже 1 човешки живот да спасиш (а липсата на оръжие спасява много такива) - пак е нещо. Статистиката е безсилна тук. Един живот е повече от всяка статистика. Отговорните и тренираните - нямам против да имат оръжие. Обаче за жалост повечето хора нито са отговорни (доказано е с поведение на пътя, на улицата, в службата, къде ли не), нито са независими.

В случаят, когато ме убедиш, че сме отговорни, дисциплинирани (част от отговорността) и тренирани като швейцарците - може да съм доста по-мек...

В момента от една страна всички признават (мисля, че и твои мнения съм чел по темата) как има безаконие, безредие и безхаберие в държавата (която се състои от нейните поданици), а от друга страна ти пледираш за раздаване на оръжие на тези хора...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ха! Сега се сетих да го питам Рем. Ние като не сме зрели за един прост референдум, как сме узрели да носим оръжие и да живеем в общество на въоръжени?
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Ха! Сега се сетих да го питам Рем. Ние като не сме зрели за един прост референдум, как сме узрели да носим оръжие и да живеем в общество на въоръжени?
Правилен въпрос!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:Ха! Сега се сетих да го питам Рем. Ние като не сме зрели за един прост референдум, как сме узрели да носим оръжие и да живеем в общество на въоръжени?
Ами точно това искам да питам и Грийн, и Гасподе, и Сет и всички, дето дават едни интересни противоречия... Всъщност разговорът с тях ме навежда, че те не искат да обсъждат темата с оръжията, а друга тема - АЗ. Да се опитам да я напиша?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

би било хубаво да обсъждаме
как по добре и оптимално да се въоражаваме
отколкото
дали да се въоръжаваме или не
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Semiramis написа:Това са психично здрави хора
Едва ли...
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Дядо Капинчо

Re: оръжие?

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 17.11.08, 20:38, променено общо 1 път.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

kapincho написа:
ELBI написа: В повечето случаи жертвите реагират неадекватно, а нападателите хич не чакат жертвата да си извади пистолета, да махне предпазителя, да го насочи в правилната посока и т.н. и т.н.
Затова Smith&Wesson - the original point & click interface:winkw:
ей за туй ми е думата
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 17.11.08, 20:39, променено общо 1 път.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

kapincho написа:
doktorka написа:
ей за туй ми е думата
Изображение
Абсилютно!

А като му сложиш .357Magnum, не трябва и да уцелваш. На VIP-а с каквото и да пуцат, спират и се ослушват като запее S&W 686+ (по-голямото братче на Lady-то)
аз съм с Hornady 38 spcl

:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 17.11.08, 20:39, променено общо 1 път.
Публикувай отговор