оръжие?

Все същите
Аватар
Green Light

оръжие?

Мнение от Green Light »

Покрай това, че взех да търся разни работи, които бях чел за домашното насилие, попаднах на линкове за какво ли не. Има инфо за корупция, грабежи и убийства в мрежата, но не са много. Обаче от изповеди за изнасилвания и трафик на жени направо може да ви стане зле. Няма да пускам никакви линкове, нито пък ще чета повече защото ще взема да психясам. Все пак почти навсякъде се повтаря един съвет, който рядко е коментиран и увисва нелепо в темите. "Купете си оръжие!" Защо, бе хора сте против това? Насилниците са страшно много. Защо им помагаме така глупаво, като насаждаме и пропагандираме страх от оръжието? Сама жена по тъмно на улицата е по- защитена ако има в себе си пистолет. Статистиката била показала, че насилника винаги си плюе на петите в такъв случай. Ако сте вменяем, пълнолетен, неосъждан човек имате право да носите оръжие в България. Не ми трябва статистика за да съобразя че колкото повече жени си купят пистолети, толкова по- малко бавни изнасилвачи ще има по улицата.

П.П. Имало 50% вероятност жената до вас да е претърпяла опит за изнасилване през живота си. Ужаси някакви

Дай да не почвам
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

до някъде е така вероятно, но я си помисли в страха си как мога да изпозастрелям поне двама души, които може да налитат да ми откраднат чантата например, после ще лежа в затвор, защото никой няма да го нарече самозащита; ще трябва да живея с мисълта, че съм убила човек...
много е сложно
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Гледал ли си "Crash"? Много хубав филм.
Изображение
Аватар
ELBI

Re: оръжие?

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Покрай това, че взех да търся разни работи, които бях чел за домашното насилие, попаднах на линкове за какво ли не. Има инфо за корупция, грабежи и убийства в мрежата, но не са много. Обаче от изповеди за изнасилвания и трафик на жени направо може да ви стане зле. Няма да пускам никакви линкове, нито пък ще чета повече защото ще взема да психясам. Все пак почти навсякъде се повтаря един съвет, който рядко е коментиран и увисва нелепо в темите. "Купете си оръжие!" Защо, бе хора сте против това? Насилниците са страшно много. Защо им помагаме така глупаво, като насаждаме и пропагандираме страх от оръжието? Сама жена по тъмно на улицата е по- защитена ако има в себе си пистолет. Статистиката била показала, че насилника винаги си плюе на петите в такъв случай. Ако сте вменяем, пълнолетен, неосъждан човек имате право да носите оръжие в България. Не ми трябва статистика за да съобразя че колкото повече жени си купят пистолети, толкова по- малко бавни изнасилвачи ще има по улицата.

П.П. Имало 50% вероятност жената до вас да е претърпяла опит за изнасилване през живота си. Ужаси някакви

Дай да не почвам
В повечето случаи жертвите реагират неадекватно, а нападателите хич не чакат жертвата да си извади пистолета, да махне предпазителя, да го насочи в правилната посока и т.н. и т.н. Да не говорим,че ако е само за един обир на чанта примерно, кдъето се държи пистолета, и ако случайно пък се използва оръжието, жената ще е виновна според нашето законодателство, заради неправомерна употреба на сила...

Статистиката е безпощадна, когато се разглежда въпросът с оръжията - милиони хора щяха да са живи, ако нямаше оръжия... Няма нито едно доказателство, че оръжието спира престъпниците. Инак Америка щеше да е страната с най-малко престъпност.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:до някъде е така вероятно, но я си помисли в страха си как мога да изпозастрелям поне двама души, които може да налитат да ми откраднат чантата например, после ще лежа в затвор, защото никой няма да го нарече самозащита; ще трябва да живея с мисълта, че съм убила човек...
много е сложно
Хората казват - от затвор се излиза, от гроба не.
Та отде знаеш дали на тия, дето искат само да ти вземат чантата, няма да им дойде апетита с яденето? Да почнат с чантата, да минат през там друго квот се сетят и т.н.?

Към Грийна - за другите не знам, аз не си вземам щото не съм готов още. Някой ден ще имам със сигурност. Но в момента виждам повече против отколкото за. Ако искаш мога да опитам да ги систематизирам и ти да ги обориш едно по едно... или пък ан блок - както си решиш :)

ПП. Донякъде е фактор да нямам още оружие и факта, че не са чак толкоз много тия, дето ми налитат да ме (из)насилват... :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

помислете и за хилядите случаи на инциденти, фатални, при които децата намират оръжията на татковците си.

никой не е застрахован, колкото и да е внимателен, децата са изобретателни, а последствията ужасяващи

Гасподе, верно, че едно е да умреш друго - да си в затвора, ама мислиш ли, че ще мога да живея след затвора, след всичко, което евентуално би ми се случило, ами децата ми през времето докато съм в затвора и развалината, която ще съм след това...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:Към Грийна - за другите не знам, аз не си вземам щото не съм готов още. Някой ден ще имам със сигурност. Но в момента виждам повече против отколкото за. Ако искаш мога да опитам да ги систематизирам и ти да ги обориш едно по едно... или пък ан блок - както си решиш :)

ПП. Донякъде е фактор да нямам още оружие и факта, че не са чак толкоз много тия, дето ми налитат да ме (из)насилват... :grin:
И аз сигурно ще си взема едно такова, но за използване в извънградски условия само (има доста случаи и на хора, убити от рикоширали куршуми - даже в България). Чудя се защо няма ефективни пистолети със стрелички, дето приспиват/унасят. Тогава и грешка да стане - обратима е...

В страните с по-тежък режим за раздаване на оръжие, смъртността от огнестрелни рани е толкова по-ниска... Демек - ужасно много хора дължат живота си на един прост закон...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа: Гасподе, верно, че едно е да умреш друго - да си в затвора, ама мислиш ли, че ще мога да живея след затвора, след всичко, което евентуално би ми се случило, ами децата ми през времето докато съм в затвора и развалината, която ще съм след това...
То стигне ли се до там все е кофти
Но е по-добре отколкото да останат сирачета, мисля...
Абе мнооого може да се говори по темата

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ELBI написа: И аз сигурно ще си взема едно такова, но за използване в извънградски условия само (има доста случаи и на хора, убити от рикоширали куршуми - даже в България). Чудя се защо няма ефективни пистолети със стрелички, дето приспиват/унасят. Тогава и грешка да стане - обратима е...

В страните с по-тежък режим за раздаване на оръжие, смъртността от огнестрелни рани е толкова по-ниска... Демек - ужасно много хора дължат живота си на един прост закон...
И обратното е вярно - в Швейцария нямат армия и всички си държат оръжията в къщи. Картечници Фключително. Резултат - почти никаква престъпност. Да ти разправя ли (мита) за албанската банда в зората на демокрацията, която опитала да обере някаква отдалечена от града къща?

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:Статистиката е безпощадна, когато се разглежда въпросът с оръжията - милиони хора щяха да са живи, ако нямаше оръжия... Няма нито едно доказателство, че оръжието спира престъпниците. Инак Америка щеше да е страната с най-малко престъпност.
Ами не е така, не си прав. доказателствата са в другата посока. Където е по- свободен режима да носене и където хората имат навика да носят оръжие в себе си може и да има висока престъпност, но тя е компютърна, измами, фалшификации....всякаква, без грабежи и изнасилвания. Тези две престъпления клонят към нула в Тексас и Алабама.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

vyara написа:Гледал ли си "Crash"? Много хубав филм.
:-) Верче, я кажи за филма, втори път го споменаваш
аз ..щото си мисля, че може да съм го гледала, но толкова не съм във форма, че не можах и с търсачка да се подестя :shy: и ако не съм го поне да знам, че не съм де..
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Латрево права си за себе си. Според мен прекалено се страхуваш от нещо не толкова опасно като хипотетичната непредпазливост с оръжието и прекалено малко за нещо много опасно, като престъпниците, които са си реално на улицата. Аз не мога да променя това убеждение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:...всякаква, без грабежи и изнасилвания. Тези две престъпления клонят към нула в Тексас и Алабама.
тва сигурно щот кравите не им се занимава с бюрокрацията да подават оплаквания в полицията

а иначе - сериозно. не виждам как жена ще съумее да използва огнестрелно оръжие, ако я нападнат. по-скоро трябва да избягва ситуация, в която може да се случи нападение, отколкото да разчита на самозащита.
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:
ELBI написа: И аз сигурно ще си взема едно такова, но за използване в извънградски условия само (има доста случаи и на хора, убити от рикоширали куршуми - даже в България). Чудя се защо няма ефективни пистолети със стрелички, дето приспиват/унасят. Тогава и грешка да стане - обратима е...

И обратното е вярно - в Швейцария нямат армия и всички си държат оръжията в къщи. Картечници Фключително. Резултат - почти никаква престъпност. Да ти разправя ли (мита) за албанската банда в зората на демокрацията, която опитала да обере някаква отдалечена от града къща?
Швейцария е друга приказка/пример. За разлика от другите страни там е чисто, има жестоко спазван ред и правила, богата страна и т.н.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
ELBI написа:Статистиката е безпощадна, когато се разглежда въпросът с оръжията - милиони хора щяха да са живи, ако нямаше оръжия... Няма нито едно доказателство, че оръжието спира престъпниците. Инак Америка щеше да е страната с най-малко престъпност.
Ами не е така, не си прав. доказателствата са в другата посока. Където е по- свободен режима да носене и където хората имат навика да носят оръжие в себе си може и да има висока престъпност, но тя е компютърна, измами, фалшификации....всякаква, без грабежи и изнасилвания. Тези две престъпления клонят към нула в Тексас и Алабама.
Абе това си е нож с две остриета отвсякъде.
Някакви спрейове не са ли по-адекватно решение?
Де да знам. Пуцалото си е пуцало, пък в държава като нашата, дето народа тотално е изтрещял и ти скача за един поглед накриво, направо не си е работа носенето на оръжие.
За себе си да кажа - и да имам право да го нося - ще ми тежи (оно си е желязо все пак); ще забравя да го чистя, да му слагам предпазителя; ако не дай си боже ми дотрябва - няма да посмея да стрелям срещу човек най-вероятно; кой знае накъде ще го насоча и т.н. В моите ръце си е направо беля такова нещо. Най-вероятно аз да се прострелям неволно някъде ровейки за нещо из чантата.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Аз съм ЗА оружието:-) :guns:

Ама тва е щот както съм споменавала в някой от предишните си животи съм била наемен килър:grin::cool:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
И като в другите щати хората носят оръжие, що там ги има тези 2 престъпления?

Освен това Тексас и Алабама са предимно селски/rural щати... В такива места по принцип има по-малко грабежи и изнасилвания. Да не говорим, че "пропускаш" статистиката за огромния брой битови инциденти поради притежание на оръжие.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

pocti_bezobidna написа: Най-вероятно аз да се прострелям неволно някъде ровейки за нещо из чантата.
то не се държи в чанта, а в жартиера!
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Semiramis написа:
vyara написа:Гледал ли си "Crash"? Много хубав филм.
:-) Верче, я кажи за филма, втори път го споменаваш
аз ..щото си мисля, че може да съм го гледала, но толкова не съм във форма, че не можах и с търсачка да се подестя :shy: и ако не съм го поне да знам, че не съм де..
Ами много ми хареса, снощи го гледах. Поплаках си.
За света, в който живеем. За насилието, за доброто и злото, за връзката между всички хора или по-скоро за неразривната обвързаност. Имаше някои много силни моменти. Не искам да ти го разказвам, а и трудно ще мога. Но определено го препоръчвам на всеки.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Грийни, мисля, че гледаш малко високомерно и безотговорно на нещата... Пример съвсем пресен. Вчера предадох превода на един учебник за полицаи. Как се обезвреждат извършители на престъпления, различни ситуации, различни методи. Доста странички. Идея си нямаш вероятно през какво обучение трябва да премине един човек, за да е готов реално да действа в ситуация на нападение - физически, психически.. Големи бели могат да станат, ако всеки почне да развява оръжие, та дори и не огнестрелно. Със Зв. много сме си говорили по въпроса, защото той има опит в реална (почти) военна ситуация във Вътрешни войски. Слава Богу, мисли като мен (а и смее ли иначе:winkw:)

П.П. Аз съм изживяла опит за изнасилване, на улицата, в центъра на София, бях 1 курс студентка, на 18. Ако ти е интересно, да ти разкажа как се случи и защо нищо не можах да направя? Поне се отървах от изнасилването и минах метър - само с психическия шок.

П.П.П. И друг път съм казвала - в моята къща ще има огнестрелно оръжие само през трупа ми!
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
pocti_bezobidna написа: Най-вероятно аз да се прострелям неволно някъде ровейки за нещо из чантата.
то не се държи в чанта, а в жартиера!
Да бе! Е***и пищова! Или е***и жартиера.
Аз да не съм Лара Крофт. Тя и Калашник може да носи в жартиера.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
П.П. Аз съм изживяла опит за изнасилване, на улицата, в центъра на София, бях 1 курс студентка, на 18. Ако ти е интересно, да ти разкажа как се случи и защо нищо не можах да направя? Поне се отървах от изнасилването и минах метър - само с психическия шок.

П.П.П. И друг път съм казвала - в моята къща ще има огнестрелно оръжие само през трупа ми!
подкрепям напълно, мен пък се опитаха да ме изнасилят, когато бях в трети клас, късметът ми помогна да се отърва

не е това начина за ограничаване на престъпността
annonymus

Мнение от annonymus »

Зелени, подозирам че провокираш нещо. Нишанче пускаш, ама какво мислиш ти всъшност?:-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
не е това начина за ограничаване на престъпността
Точно. Нямаме правораздаване, дори бих казала и закони...

Изнасилвач, убиец-съд по бързата процедура. Затвор и задължителна кастация, най-вече на изнасилвачите. Като го направят с двама-трима и ....другите след тях ще се замислят повече, когато им се прииска всеки път щом им се препикае:mad::evil:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа: П.П. Аз съм изживяла опит за изнасилване, на улицата, в центъра на София, бях 1 курс студентка, на 18. Ако ти е интересно, да ти разкажа как се случи и защо нищо не можах да направя? Поне се отървах от изнасилването и минах метър - само с психическия шок.

Като сме тръгнали да споделяме, и аз съм преживяла само опит. Отървах се, щото вдигнах огромен шум и не можех да допусна, че може да ми се случи. Но съм изпитвала чувството на безпомощност... Е, не бих го гръмнала оня. Но ако се случи на децата ми, по-добре да нямам под ръка оръжие.
Пфуууу, гаден свят. Гадни мъже. :mad:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:Грийни, мисля, че гледаш малко високомерно и безотговорно на нещата... Пример съвсем пресен. Вчера предадох превода на един учебник за полицаи. Как се обезвреждат извършители на престъпления, различни ситуации, различни методи. Доста странички. Идея си нямаш вероятно през какво обучение трябва да премине един човек, за да е готов реално да действа в ситуация на нападение - физически, психически.. Големи бели могат да станат, ако всеки почне да развява оръжие, та дори и не огнестрелно. Със Зв. много сме си говорили по въпроса, защото той има опит в реална (почти) военна ситуация във Вътрешни войски. Слава Богу, мисли като мен (а и смее ли иначе:winkw:)

За жалост се сещам за подобен случай на моя позната (обаче гадът там успя). Не само не е имала възможност да извади пистолет и да се защити, ами не е могла и да избяга даже... Онзи гад я сграбчва веднага за ръце и гърло и ... ужасна история... изобщо гледането на много филми как добрият герой (нападнатата жена) вади пищака и утрепва лошите няма нищо общо с действителността.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Покрай това, че взех да търся разни работи, които бях чел за домашното насилие, попаднах на линкове за какво ли не. Има инфо за корупция, грабежи и убийства в мрежата, но не са много. Обаче от изповеди за изнасилвания и трафик на жени направо може да ви стане зле. Няма да пускам никакви линкове, нито пък ще чета повече защото ще взема да психясам. Все пак почти навсякъде се повтаря един съвет, който рядко е коментиран и увисва нелепо в темите. "Купете си оръжие!" Защо, бе хора сте против това? Насилниците са страшно много. Защо им помагаме така глупаво, като насаждаме и пропагандираме страх от оръжието? Сама жена по тъмно на улицата е по- защитена ако има в себе си пистолет. Статистиката била показала, че насилника винаги си плюе на петите в такъв случай. Ако сте вменяем, пълнолетен, неосъждан човек имате право да носите оръжие в България. Не ми трябва статистика за да съобразя че колкото повече жени си купят пистолети, толкова по- малко бавни изнасилвачи ще има по улицата.

Дай да не почвам
Не започвай, или кажи си...
Аз само мога да кажа как съм полудявала от безумието на хора с оръжие. Не знам от тях кой ще ни пази ... Имала съм нещастието да съм достатъчно близо.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

За трети път ви казвам, гледайте "Crash". Ще разберете за оръжията.
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:П.П.П. И друг път съм казвала - в моята къща ще има огнестрелно оръжие само през трупа ми!
Според мен, ако си в селска среда/горска, където имате и куче (да предупреди и ти даде време да извадиш оръжието, което време хората нямат при нападение от опитни престъпници на улицата/нощем) нещата са много по-различни ...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Що се хванахте всички за пищаците? МетафУрично казано :grin:
Верно, че Грийн провокативно писа за огнестрелни... но един добър нож в повечето случаи е по-полезен, по-достъпен, по-лесен за ползване и т.н. от пистолет. Стига да си решен да го ползваш. Което е май най-важното и най-често се забравя. Дори и танк да имаш, ако не си готов да го използваш, е все едно да си носиш воден пистолет.
Трябва тренировки. Подготовка. Психическа преди всичко. И някакво оружие под ръка. Каквото и да е, стига да е на лесно място и да си свикнал/а да го използваш.

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа:Що се хванахте всички за пищаците? МетафУрично казано :grin:
Верно, че Грийн провокативно писа за огнестрелни... но един добър нож в повечето случаи е по-полезен, по-достъпен, по-лесен за ползване и т.н. от пистолет. Стига да си решен да го ползваш. Което е май най-важното и най-често се забравя. Дори и танк да имаш, ако не си готов да го използваш, е все едно да си носиш воден пистолет.
Трябва тренировки. Подготовка. Психическа преди всичко. И някакво оружие под ръка. Каквото и да е, стига да е на лесно място и да си свикнал/а да го използваш.
Ти луд ли си бе. Аз риба или пиле като режа и изпадам в ужас.
Много ми се иска да мога да натроша кокалите на който ми вдига кръвното. Ей, така, да го потроша целия и една година да е в гипсово корито да има време за размисъл. Ама късно ми е да ходя по бойни изкуства, пък и ако се случи някой як. :roll:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: Трябва тренировки. Подготовка. Психическа преди всичко. И някакво оружие под ръка. Каквото и да е, стига да е на лесно място и да си свикнал/а да го използваш.
Не съм съгласна!

Защо трябва аз да ходя на тренировки!
Що да не ходят изнасилвачите на уроци по някакво изкуство - да си извисяват духа и да сублимират сексуалната си енергия в творческа такава (че и Фройд да прочетат)? :grin:

П.П. И аз не искам оръжия, писала съм го. Имам си две точилки.
Panta rhei...
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

АЗ си мисля, че може някаква алтернатива на оръжие да се въведе (то си ги има алтернативите де) - и аз не знам каква - газ някъв, спрей - пистолет с някви гумени патрони или нещо от сорта, което да нарани целта, но не и да й причини трайни увреждания или пък смърт.
Мисля,че е по-хуманно, не за друго ми щото може да е някой дето е пълен изверг, да е убил не знам колко си деца примерно, ама ако няма доказателства и няма да го осъдят...и той щото е мъртъв, ще е един вид - жертва.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Киселина в шишенце от парфюм:twisted:
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа: Ти луд ли си бе. Аз риба или пиле като режа и изпадам в ужас.
Много ми се иска да мога да натроша кокалите на който ми вдига кръвното. Ей, така, да го потроша целия и една година да е в гипсово корито да има време за размисъл. Ама късно ми е да ходя по бойни изкуства, пък и ако се случи някой як. :roll:
Не ти личи от писанията... мното стръвна изглеждаш :blum::blum:
Затуй казах психическа подготовка. Почваш с рязане на пиле, после вивисекция на жаба, и лека полеа... :grin:

Бтв, нож е доста по-опасен от пищов особено на близки дистанции. Обаче няма същия спиращ ефект. Абе най-добре да не ти се случва...

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Т.е. силно ограничено и строго контролирано използване/притежание. А -тогава съм за... То и в момента си е така в България (за жалост с подкуп и познати разрешително и оръжие се взима прекалено лесно в момента).

Случайно да знаете броят на убитите в САЩ от огнестрелно оръжие за периода 1992-2002 ? Ами то е 328 000. Средно по 32 000 на година

и още нещо извадено (безпристрастно - просто цифри, които никой не оспорва, щото могат да се намерят пристрастни про- и анти- тези/статии за оръжията)

In 1995 a firearm was the weapon used in about 7 out of 10 murders in the United States. In 1994, there were 39,720 firearm-related deaths in the United States; 13,593 people were murdered with handguns; 20,540 committed suicide by using firearms; 1,610 people were killed accidentally with firearms; and the remaining 3,977 died from other firearm-related incidents including self-defense; justifiable use of force by a law enforcement officer; and homicide using a firearm other than a handgun. About 1.3 million violent crimes were reported which included the use of firearm, more than 86% of them involved a handgun.

More U.S. teens aged 15-19 die of gunshot wounds than of all natural causes combined, and firearms are involved in 65% of all suicides among persons under the age of 25.

An estimated 150,000 people are treated annually in U.S. hospital emergency units for nonfatal gun-related injuries and approximately 80,000 require admission for in-patient care. Cost estimates range from $1.4 billion to $4.0 billion annually in direct medical costs and $19 billion annually in indirect costs, such as lost future earnings, permanent disability, etc. An estimated 86% of gun shot victims receiving medical treatment in hospital emergency units are uninsured or insured by Medicaid, so tax payers bear most of the cost of their medical care.

The F.B.I.'s stolen gun file contains over 2 million reports, 60% of which are reports of stolen handguns, although handguns represent only one third of all firearms privately owned in the U.S.

Такива ми ти работи...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа: Не ти личи от писанията... мното стръвна изглеждаш :blum::blum:
Затуй казах психическа подготовка. Почваш с рязане на пиле, после вивисекция на жаба, и лека полеа... :grin:

Бтв, нож е доста по-опасен от пищов особено на близки дистанции. Обаче няма същия спиращ ефект. Абе най-добре да не ти се случва...
Не съм кръвожадна, не обичам кръв. А и от счупване никой не е умрял. :grin:
Даже съм милостива, ако искаш да знаеш. Ама кво ли знаеш ти! Седнал да ми обяснява на мене. Като не си преживял някои неща, недей много дрънка!
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: Почваш с рязане на пиле, после вивисекция на жаба

.
ей, не ме настъпвай по мазола
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Не съм съгласна!

Защо трябва аз да ходя на тренировки!
Що да не ходят изнасилвачите на уроци по някакво изкуство - да си извисяват духа и да сублимират сексуалната си енергия в творческа такава (че и Фройд да прочетат)? :grin:

П.П. И аз не искам оръжия, писала съм го. Имам си две точилки.
Съгласна, несъгласна - това е положението. Ако искаш ТЕБ да не те бият трябва ТИ да ходиш на тренировки.
Изнасилвачите за ходят на икебана ако щат... ама ще е късно.. .щото за да е изнасилвач значи поне веднъж някого е изнасилил... А идеята е да не може... Щото иначе е след дъжд - качулка :)

ПП. Точилка също става. Но трябва да я носиш постоянно :grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

bead_ написа:
Gaspode написа: Почваш с рязане на пиле, после вивисекция на жаба

.
ей, не ме настъпвай по мазола
Нямах предвид твоята жаба...
Или ти имаш предвид, че си я взела за вивисекция? Обърках се нещо :grin::grin:

Публикувай отговор