Абе нека мозъка ти да е станал на паяжина и да те видя къф добряк ще бъдеш.Remmivs написа:
Клетките ни, веществата в нас се рециклират на има няма няколко години (мога да проверя точно колко ако някой се интересува или пък докторите ще ни помогнат), различните органи се рециклират с различен период но като цяло много малко са атомите, които остават постоянно в нас. И атомите не остаряват. Та парадокса на Арго е в пълна сила и за нас. А пък и вторият фазов преход (ако раждането е първия) може и да е към по-добро. Може.
4в1
Не, точно това ти казвам - при този човек това беше и постигнато с годините.esti написа:Възрастта не е фиксирана.Мнемозина написа:
Един от най-светлите и прекрасни хора, които съм познавала, от тези, които винаги гледат с любопитство и с обич, той просто пръскаше светлина наоколо и наистина правеше света и хората около себе си по-добри със самото си отношение към тях - и беше над 70-те.
Вероятно при този човек страческите изменения биха се появили по-късно....
А и вие под един покрив ли живеехте?
Питам, защото и дядо ми (почина на 94) също пръскаше светлина наоколо и никой външен човек не можеше да повярва, че отвреме навреме се опитваше да раздава правосъдие с бастуна, нещо, което във времената, когато беше с акъла си беше немислимо.
Беше го подгонила склерозата накрая и....
А беше най-кроткия, умен, добър и мъдър човек, когото съм познавала.
И не разбирам защо да няма и такава възможност за остаряване.
Човек, който би раздавал на 90 години правосъдие с бастуна, не би го правил на 30 само поради липса на бастун.
Клетките не са всичко. Има нещо у нас, което може да върви напред винаги, до самия край - а може би и след него.
Panta rhei...
Не отричам стремежа на хората да се усъвършенстват.Мнемозина написа:
Не, точно това ти казвам - при този човек това беше и постигнато с годините.
И не разбирам защо да няма и такава възможност за остаряване.
Някои дори успяват...
Този човек вероятно е успял много преди на стане на 70.
Както вече казах, няма фиксирана, задължителна възраст за промените.
И не разбирам, защо не приемате, че не само тялото остарява, а и мозъка.
Не.Човек, който би раздавал на 90 години правосъдие с бастуна, не би го правил на 30 само поради липса на бастун.
На 90 и със склероза този човек само по ЕГН е същия, като онзи който е бил на 30.
В известен смисъл е така.Клетките не са всичко. Има нещо у нас, което може да върви напред винаги, до самия край - а може би и след него.
Често старците се вдетиняват....
Отклонявате ми темата в посока, която изобщо не е предмет на обсъждане в момента.Remmivs написа:Remmivs nodsМнемозина написа:Клетките не са всичко. Има нещо у нас, което може да върви напред винаги, до самия край - а може би и след него.
Знам, че не обичате да посягат на идеализма ви, но аз и не искам да ви посягам.
Не ми се спори с вас, защото просто разглеждаме темата от различни ъгли - аз от рационалния, а вие си знаете вашия си.......рачешки и близнашки
Споровете са хубаво нещо, но в случая аз не търся някаква абсолютна истина, която да налага по-панорамен поглед на темата.
Разглеждам само един детайл и в него просто няма място за спор.
Ъъъъ, и кой беше детайлът?esti написа:Отклонявате ми темата в посока, която изобщо не е предмет на обсъждане в момента.Remmivs написа:Remmivs nodsМнемозина написа:Клетките не са всичко. Има нещо у нас, което може да върви напред винаги, до самия край - а може би и след него.
Знам, че не обичате да посягат на идеализма ви, но аз и не искам да ви посягам.
Не ми се спори с вас, защото просто разглеждаме темата от различни ъгли - аз от рационалния, а вие си знаете вашия си.......рачешки и близнашки:lol:
Споровете са хубаво нещо, но в случая аз не търся някаква абсолютна истина, която да налага по-панорамен поглед на темата.
Добре де, и аз не искам да посягам на рационалния ъгъл, обаче пък недей чак толкова да го смрачняваш.
Рационализмът е като работата - ако ти пречи на пиенето, зарежи го.
Или нещо такова.
Panta rhei...
- Dark Angel
- Dark Angel
- snowprincess
А моята майка, която е рационална дева,:winkw:esti написа:Не ми се спори с вас, защото просто разглеждаме темата от различни ъгли - аз от рационалния, а вие си знаете вашия си.......рачешки и близнашки:lol:
на 40 рече, че повече няма да носи панталон, и въобще, ще я кара по-яваш, яваш, защото човек остарява, дадености, нали.
На 60 й писна да е стара, обу панталон и подхвана собствен бизнес. Сега, почти на 70 продължава напред, вече се наслаждава на добрата си реализация, и макар да не прави дълги планове за бъдещето, мисля че се чувства много по-добре и много по-ентусиазирана, отколкото преди.
що да не я дам азsnowprincess написа:ти ли ще даваш наградатаQuid написа:има човек познал верният отговор:rotfl24:zmeu™ написа:ц ц ц
вие сте се сдухали бре
няма лошо:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Ами този - природни закони и необратими процеси.Мнемозина написа:
Ъъъъ, и кой беше детайлът?
Добре де, и аз не искам да посягам на рационалния ъгъл, обаче пък недей чак толкова да го смрачняваш.
Или нещо такова.
И не го смрачнявам вООбще!
Може би вие така го виждате - като нещо мрачно и лошо...
Аз го приемам, като нещо нормално и смело мога да заявя, че не се страхувам от това, което ме чака.....поне не панически, защото всичко си има обяснение, посоката отдавна е позната на човечеството, а в моята природа е заложено, да се чувствам спокойна и сигурна, когато съм в позната среда и посока. Па ако ще тя да води до смърт.
Нещата от живота бе хора...
А моята майка е рак на 63 години и ми фърля мъгла по всички параграфи.Амаранта написа:
А моята майка, която е рационална дева,:winkw:
на 40 рече, че повече няма да носи панталон, и въобще, ще я кара по-яваш, яваш, защото човек остарява, дадености, нали.
На 60 й писна да е стара, обу панталон и подхвана собствен бизнес. Сега, почти на 70 продължава напред, вече се наслаждава на добрата си реализация, и макар да не прави дълги планове за бъдещето, мисля че се чувства много по-добре и много по-ентусиазирана, отколкото преди.
А, анджък.esti написа:Ами този - природни закони и необратими процеси.Мнемозина написа:
Ъъъъ, и кой беше детайлът?
Или нещо такова.
И не го смрачнявам вООбще!
Може би вие така го виждате - като нещо мрачно и лошо...
Аз го приемам, като нещо нормално и смело мога да заявя, че не се страхувам от това, което ме чака.....поне не панически, защото всичко си има обяснение, посоката отдавна е позната на човечеството, а в моята природа е заложено, да се чувствам спокойна и сигурна, когато съм в позната среда и посока. Па ако ще тя да води до смърт.
Нещата от живота бе хора...
Необратими процеси.
Ей това се опитвах да ти кажа, ама пусто на деви трудно обяснявам напоследък: духовното израстване може да бъде и необратим процес.
Не "винаги е".
Но със сигурност може да бъде.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
Баси и риването настана!Мнемозина написа:Пак имам два отговора:
1. Беззвучният плач е най-сърцераздирателен.
2. Вие не, ама ето че други хора реват, дето нещо ви мъчи.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ама къде съм казала, че Всеки като остарее се превръща от духовно израснал в проста амеба....или недай си боже в чехълче.Мнемозина написа:
А, анджък.
Необратими процеси.
Ей това се опитвах да ти кажа, ама пусто на деви трудно обяснявам напоследък: духовното израстване може да бъде и необратим процес.
Не "винаги е".
Но със сигурност може да бъде.
Единственото, което казвам и повтарям вече няколко пъти е, че посоката промяна към лошо е много по-логична и често срещана в процеса на остаряване, отколкото обратното.