на косъм съм. честно.Метаморф написа:даде ли ги?bead_ написа:най-накрая реших, че ми е най-лесно да дам 50 кинта на един циганин да й строши капачките и да приключа
:
Рошавата тема
Re: Рошавата тема
just perfect
- Света вода ненапита
разбирам те напълно...bead_ написа:на косъм съм. честно.Метаморф написа:даде ли ги?bead_ написа:най-накрая реших, че ми е най-лесно да дам 50 кинта на един циганин да й строши капачките и да приключа
:
Виж подводницата!
В поликлиниката ни, на Славейков е, бивша 2-ра, сега нам-си-кое-си ДКЦ, има 2 входа. И от двата се качваш по стълби (десетина, при това от високите). Но няма рампи. НЯ-МА. Айде, количката я вдигам, мога, правя го.. Но не е редно. Кой е отговорен за това???bead_ написа: на нашата държава децата са й последната грижа.
Как ли влизат инвалидите в тая поликлиника??
Окаме си, Бийдче, пък кервана си върви..
Пък днес един шофьор на такси ме напсува... Млад, засукан пич, пресичам на НДК (а аз пресичам ох как внимателно!!), оня кретен намалява и крещи: Има подлееееез! като се разфучах: Ела, бе, говедо, слез и влез с мен и количката в подлеза, да те видя.. Напсува ме и отпраши.. Как па не му запомних номера на тоя..
Неккви безмислени битки водим всеки ден, за загубени предварително каузи. Ох
мноо е кофти. обаче... наеш кат съм в зад волана и си викам "тия кво са тръгнали на разходка по платното. и що не спрат. не е ли по-лесно да спрат те, отколкото аз да спирам тая 2-тонна машина", а като съм пеша си викам "ей, качили се на коли и смятат, че всичко им е позволено!! хем на топло, хем на сухо, хем има пешеходна пътека, ама няма да ме пусне". та така. двете страни на медала. абе, истината е да си свиркаш.4avdar4e написа:
Пък днес един шофьор на такси ме напсува... Млад, засукан пич, пресичам на НДК (а аз пресичам ох как внимателно!!), оня кретен намалява и крещи: Има подлееееез! като се разфучах: Ела, бе, говедо, слез и влез с мен и количката в подлеза, да те видя.. Напсува ме и отпраши.. Как па не му запомних номера на тоя..
:
just perfect
Хахаха, ами то на лелката като й е 200лв. заплатата,bead_ написа:
заради една истерична лелка в детската градина минах през директор детска градина, регионален инспекторат по образование, агенция за закрила на детето, зам. кмет по образованието. най-накрая реших, че ми е най-лесно да дам 50 кинта на един циганин да й строши капачките и да приключа
тва аз ли го написах изобщо?!?!?????:shy:
найш колко й дреме от директори, инспекторати и т.н. - точно обратното е - директора трепери, да не вземе тя да напусне, че няма кой после...
омагьосан кръг...
аз бях решила по някакъв цивилизован начин да разреша проблема с нейната агресия. не се получи. явно щот не й дреме. и на човек небрежно му хрумват разни идеи как ще почне да й дреме...Амаранта написа:
Хахаха
п.п. не е смешно, но щом те радва
just perfect
Не бе, смехът ми не беше весел, но не знаех как да го напиша.bead_ написа:
...
Това е положението, искам да кажа. Можеш да се справиш само очи в очи, и то, ако й станеш симпатична. Това е един вид ирония на нашето време.
1. съвсем не се чувствам толкова безпомощна.Амаранта написа:Не бе, смехът ми не беше весел, но не знаех как да го напиша.bead_ написа:
...
Това е положението, искам да кажа. Можеш да се справиш само очи в очи, и то, ако й станеш симпатична. Това е един вид ирония на нашето време.
2. няма начин да й стана симпатична.
3. излиза в дълъг болничен и тва е.
just perfect
)
Щом не си безпомощна (това пък "безпомощна" какво ли означава
), просто си реши цивилизовано проблема - наистина е странно, някаква си лелка да те докара до там, че да ходиш да договаряш с цигани "мокри поръчки". Ти въобще как си го представяш това - виждаш някакъв циганин, и ей тъй го заговаряш и той - хоп - навива се. После отивате двамката да му я покажеш и т.н....
Че това е лудост, бе!
Извинявай, ама това с циганина и капачките е пълна простотия.bead_ написа:
1. съвсем не се чувствам толкова безпомощна.
Щом не си безпомощна (това пък "безпомощна" какво ли означава
циганинът е метафораАмаранта написа:)Извинявай, ама това с циганина и капачките е пълна простотия.bead_ написа:
1. съвсем не се чувствам толкова безпомощна.
Щом не си безпомощна (това пък "безпомощна" какво ли означава), просто си реши цивилизовано проблема - наистина е странно, някаква си лелка да те докара до там, че да ходиш да договаряш с цигани "мокри поръчки". Ти въобще как си го представяш това - виждаш някакъв циганин, и ей тъй го заговаряш и той - хоп - навива се. После отивате двамката да му я покажеш и т.н....
Че това е лудост, бе!
just perfect
Бийд, би ли разказала малко по-подробно какъв точно е конфликтът??? Защото много странно ми се вижда, че си стигнала до толкова институции, а няма решение ...bead_ написа: 1. съвсем не се чувствам толкова безпомощна.
С най-добро чувство те питам, знаеш, но ако не искаш, недей...
П.П. Аз не бих имала твоята упоритост, май Циганина щях да го цаня още на ниво директорка
Е то всичко беше метафора.bead_ написа:
циганинът е метафора
- Green Light
Едно време, преди сто години в една друга паралелна(или па може и перпендикулярна да е била) вселена взехме с един приятел да правим съдружие и да отваряме магазинчета за алкохол и цигари. И тръгвам аз по институциите. Първо в общината, приемната, не тва гише, не другото, тука да не е информация, четете табелките.. най- накрая успявам да стигна до правилното. Една слаба, висока, много червенокоса жена, май къна се казва тоя оцветител, с огромни тъмни очила. Никога няма да я забравя. Извинете викам, после викам пак - извинете, понеже тя не ме чува, хем е на сантиметри, едно стъкло ни дели. Прощавайте! Моля! Извинявам се, много! Тцъ! Няма никой! Решавам да чакам. Чакам, чакам, поне пет минути, докато тая най- накрая се обърна. Почука по стъклото с химикалката за да ми покаже че там пише какво и защо. Там където пише какъв формуляр трябва да се попълни и където изобщо не е описан моя случай, и всъщност именно това искам да попитам. И пак потъна в съзерцание. Аз леко втвърдих нотките. Ама лекичко, не е нещо да съм настоявал или недай Боже, за права да говоря. Просто я помолих да ми обясни, понеже случая ми е такъв и такъв и значи какво трябва да направя? И тя, Чавдарче, като се разфуча, не съм ли виждал че работи, тя да не е бюро справки, ако всеки я прекъсва за глупости, тя колко работа ще свърши... бурна лекция пет минути. Хората наоколо взеха да ме поглеждат с възмущение. Може ли такива работи, бе младеж! Аз, много притеснен, успях да вмъкна една единствена фраза- за това че и аз искам да свърша моята си работа. И това беше най- дълбоката ми грешка!4avdar4e написа:Бийд, би ли разказала малко по-подробно какъв точно е конфликтът??? Защото много странно ми се вижда, че си стигнала до толкова институции, а няма решение ...bead_ написа: 1. съвсем не се чувствам толкова безпомощна.
С най-добро чувство те питам, знаеш, но ако не искаш, недей...![]()
П.П. Аз не бих имала твоята упоритост, май Циганина щях да го цаня още на ниво директорка
На това гише последователно трябваше да подавам разрешения от:
-архитектурен отдел на общината
-декларация за платени данъци
-съдебно решение и актуално състояние и всички фирмени там бумаги, булстат, с бележки разни от булстата, свързани с данъчния номер, тогава имаше такива работи и нам кво си още
-касов апарат и прошнурована и пронумерована касова книга
-от ВиК че имам партида и водомер
-от ХЕИ
-Електро
-пожарната
Начи тая жена ме е връщала по три пъти за всяко нещо. По времето, когато вадех разрешителното от ВиК изпусках някакъв срок и знаех, че тя ме дебне за това, и се случи та попаднах на подобна мила баба в самото ВиК. За там си е отделен разказ, но да ти кажа само, че образа от ВиК ме преметна, да отида да си взема бележката в деня, когато целокупната им фирма получава заплати на майната си, в Обеля или нам къде си. Цял следобед. Именно следобеда, когато ми изтича срока. Там си бяхме само аз, пазача и три гълъбчета. Почти се разплаках от нерви! Завиждах им на тия гълъбчета.
И накрая след всичкото хапане отпред и отзад, след всички безсънни нощи(наште съвсем сериозно почнаха да се притесняват за мен. Майка ми предлагаше да пия от нейните хапчета за сън, систър ми прочете лекция за инфарктите и инсултите... Бях се тикосал, честно) Най- накрая гадната гад ми подаде разрешителното през тва гише. Дръпнах се настрани и попълвам значи аз: получил, дата, подпис, и гледам едно момче кеси пред гишето. Нерви се, нерви се, тропа с крак и накрая почука по стъклото. Ама- може ли- вика такова нещо- десет минути чакам тука, обърнете ми внимание! На тая жена и светнаха очите в червено. Честна дума, не лъжа! През тъмните очила се виждаше.
Последно промяна от Green Light на 02.10.08, 08:43, променено общо 1 път.
Ха-ха... Демон в човешки образ, мда...Green Light написа: На тая жена и светнаха очите в червено. Честна дума, не лъжа! През тъмните очила се виждаше.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Има една госпожа в градината на децата, случвало се е да са при нея като бяха на сборни групи лятото. Много е груба, не се съобразява какво говори даже и като знае, че някой родител може да я чуе. Абе груба жена (не като външност, външно мяза на стройна рускиняАмаранта написа:Не бе, смехът ми не беше весел, но не знаех как да го напиша.bead_ написа:
...
Абе на дебилите уважението не им действа.vyara написа: Показваш уважение независимо от всичко и лека полека нещата с променят в твоя полза. Но трябва време и търпение, пък то все е дефицитно....
А докато си чакаш времето с търпение може да ти побъркат детето.
Здрава ръка трябва - цивилизовано, но здраво трябва да се пипа.
Абе, зависи, можеш ли да споделиш личен опит с хепиенд?esti написа:Абе на дебилите уважението не им действа.vyara написа: Показваш уважение независимо от всичко и лека полека нещата с променят в твоя полза. Но трябва време и търпение, пък то все е дефицитно....
Някои не са дебили, а чисто куку, и то се отключва при определени фрази. А детето ти си стои там, като заложник. Някой знае ли въобще какво се случва вътре в групата, особено при по-малките деца, дето дори не могат и да разкажат?!
Мога и съм го споделяла тук.Амаранта написа:
Абе, зависи, можеш ли да споделиш личен опит с хепиенд?
Някои не са дебили, а чисто куку, и то се отключва при определени фрази. А детето ти си стои там, като заложник. Някой знае ли въобще какво се случва вътре в групата, особено при по-малките деца, дето дори не могат и да разкажат?!
И да, винаги знаех какво става в групата.
Затова и придобих опит - защото знаех.
Но не разчитах да се информирам само от децата. Има си и други начини.
aaaaa znae se..;)Амаранта написа:Абе, зависи, можеш ли да споделиш личен опит с хепиенд?esti написа:Абе на дебилите уважението не им действа.vyara написа: Показваш уважение независимо от всичко и лека полека нещата с променят в твоя полза. Но трябва време и търпение, пък то все е дефицитно....
men redovno me prashtaha pri dqvolite dolu ,kudeto bqha kotelite na parnoto.
men i Stanislav.
daaammmm
Не съм чела, но моят личен опит не е много позитивен,esti написа:
Мога и съм го споделяла тук.
И да, винаги знаех какво става в групата.
Затова и придобих опит - защото знаех.
Но не разчитах да се информирам само от децата. Има си и други начини.
уж и аз мислех, че имам начини, а и директорката ми беше близка.
Някои неща ги научих година по-късно. Някой път ще разкажа, сега нямам толкова време.
Уволних директорката - това позитивен опит ли е?Амаранта написа:
Не съм чела, но моят личен опит не е много позитивен,
И то по съвсем цивилизован и канален ред.
Инспекторати, кметове....
Тези, които не си заслужават уважението не им го давам.
Но в детската имаше и такива учителки и лели, които и до днес, като се видим се прегръщаме и целуваме на улицата.
Бе директорките са лесни,esti написа: Уволних директорката - това позитивен опит ли е?
И то по съвсем цивилизован и канален ред.
Инспекторати, кметове....
Тези, които не си заслужават уважението не им го давам.
Но в детската имаше и такива учителки и лели, които и до днес, като се видим се прегръщаме и целуваме на улицата.
ама лелите са друго. Иначе оная овца и тя, като ме види, налита да ме целува...
Директорките често са приятелки с онези от инспектората и не е много лесно да ти кажа.Амаранта написа:
Бе директорките са лесни,
чудя се, дали не мога да я осъдя за блудство (поне).
А лелите нямат такъв гръб.
В интерес на истината имала съм проблем само с една леля, но тя бързо клекна.
А овцата, за да налита да те целува, значи не си била достатъчно красноречива - ако си я кастрила за проблема де.
Не бе, тя просто се стреми да бъде истинска християнка - обича враговете си.esti написа: А овцата, за да налита да те целува, значи не си била достатъчно красноречива - ако си я кастрила за проблема де.
Бе смахната история ти казвам, добре че приключи.
Уби ли я?Амаранта написа:
Не бе, тя просто се стреми да бъде истинска християнка - обича враговете си.
Бе смахната история ти казвам, добре че приключи.
Кво прайте вие, бе!esti написа:Директорките често са приятелки с онези от инспектората и не е много лесно да ти кажа.Амаранта написа:
Бе директорките са лесни,
чудя се, дали не мога да я осъдя за блудство (поне).
А лелите нямат такъв гръб.
В интерес на истината имала съм проблем само с една леля, но тя бързо клекна.
А овцата, за да налита да те целува, значи не си била достатъчно красноречива - ако си я кастрила за проблема де.
Не си представям някой татко да ходи да се разправя, да уволнява и прочие. Това ми се вижда като епични войни направо!
Татковците не се занимават с такива работи.vyara написа: Кво прайте вие, бе!
Не си представям някой татко да ходи да се разправя, да уволнява и прочие. Това ми се вижда като епични войни направо!
Това е работа на майките.
Грийне, бе, обичам те, бе, човек, ей тъй, платонично (чу ли, Бейби!!!), ама многоGreen Light написа: Едно време, преди сто години в една друга паралелна(или па може и перпендикулярна да е била) вселена взехме с един приятел да правим съдружие и да отваряме магазинчета за алкохол и цигари. И тръгвам аз по институциите...
Ало, топлофикация ли е? Не, енергото. Ааа, и на вас да ви..
Ох, имах предвид, че с директорка по-лесно ще се разбереш (поне аз така, де),vyara написа:
Кво прайте вие, бе!
тя Ести ги уволнява, не аз, не аз.