Какво да ти кажа - един такъв е женен за братвчедка ми (за богатата ми братовчедка). Какво да ти кажа - нейното развлечение пък е да го унижава пред общите им приятели. Тъпа работа. Но аз наистина нямам оценка. Може всякак.поручик Ржевски написа:Бе аз не питам за честотата на повторение на събитията или за статистика.Mila написа:поручик Ржевски написа:
Прост въпрос ви зададох бе момичета: Как бихте погледнали на мъж, който заявява, че се влюбва само в богати жени? Отговорете ми плс.
Аааа, това ли бил въпросът? Ми никак - не ме интересува. Сигурно защото рядко се случва. Женския вариант е по-разпространен.
И не казвай, че не те интересува - не може да нямаш мнение.
тема за Вярата ( ІІ част )
Re: тема за Вярата ( ІІ част )
Визия и интелект имаме в нашето подсъзнание. Визията, мирисът, допирът до кожата определят биологичната ни съвместимост и способността да се роди здраво поколение (кратък трактат на тема "Произход и функция на целувката" друг път, колеги). Интелектът ни пък е свързан с устойчивото отглеждане на родените деца. Щото ние, за разлика от повечето животни, се грижим за тях през доста продължителен период. Парите са израз на резултата в играта наречена успех. Не визирам мръсните пари. А тези, които могат да се постигнат при определен потенциал и, разбира се, благосклонно раздаване от съдбата. Друг е въпросът, който зачекна Лейди Маггот, а именно, дали при евентуален нелош резултат, индивидът запазва същността си.
Това е на тялото ни бря. Душата къде остана? Тя има ли я или я няма? А дали се влюбва и в какво?maggot написа:Всички сме такива - разплодни добичета. Целта на съществуването ни както при абсолютно всички живинки на тази планета е да създадем здраво и добруващо поколение.почти безобидна написа: Ми малко като крава за разплод се почуствах, ама знам ли - може да е вярно...:eek:
Само едно не мога да си обясня - защо всеки човек търси смисъла на живота в нещо друго?
- Dark Angel
тъй, твойта камбанария е удобно място да се прицелвашпоручик Ржевски написа: Истината не винаги е красива.
А м/у другото можех и по-тежка дума да употребя.
От моята си камбанария и с моите си виждания по темата съм чист като капка роса.
можеш да почнеш с момичетата от социалните домове, 99 % мечтаят да избягат от мизерията с цялата си душа и сърце и са готови на много /да не казвам всичко/
В себеси е страшно кат се влюби:P:lol:Remmivs написа:Това е на тялото ни бря. Душата къде остана? Тя има ли я или я няма? А дали се влюбва и в какво?maggot написа:Всички сме такива - разплодни добичета. Целта на съществуването ни както при абсолютно всички живинки на тази планета е да създадем здраво и добруващо поколение.почти безобидна написа: Ми малко като крава за разплод се почуствах, ама знам ли - може да е вярно...:eek:
Само едно не мога да си обясня - защо всеки човек търси смисъла на живота в нещо друго?
Memento mori.
Да, аз бих съкратила въпроса дори още. Защо изобщо търси?maggot написа: Само едно не мога да си обясня - защо всеки човек търси смисъла на живота в нещо друго?
Трябва повече да гледа и да се вслушва, защото всички отговори ги имало в нас самите... така съм чувала
Може и още да се съкрати "Защо?" е напълно достатъчно.vyara написа:
Да, аз бих съкратила въпроса дори още. Защо изобщо търси?
Трябва повече да гледа и да се вслушва, защото всички отговори ги имало в нас самите... така съм чувала
Всъщност с горното исках да кажа, че даже и "защо" е многоMila написа:Може и още да се съкрати "Защо?" е напълно достатъчно.vyara написа:
Да, аз бих съкратила въпроса дори още. Защо изобщо търси?
Думите все идват в повече
Сетих се за една притча.
Един мъдрец обичал да се разхожда сутрин в градината си в пълно мълчание и просто да се наслаждава. Един ден го придружил негов приятел и двамата се разхождали в пълно мълчание и се наслаждавали. По едно време оня отбелязал "Какво прекрасно утро!". След това друг някой попитал мъдреца как му се е сторила разходката и той отвърнал "Разходката щеше да бъде прекрасна, но онзи всичко развали"
- Stranniche
- Обратна връзка:
Парите могат да се загубят - инфлация, фалит, държавен преврат и "национализация" на собствеността... И тогава какво остава - човекът, който някога е имал пари и сега няма. Нето теглоMila написа:
И на мен ми изглежда съвсем нормално една жена да предпочете по-богатият мъж.
Все пак, ние имаме нужда от стабилност, за да отглеждаме спокойно децата си.
п.п. От горното да не се разбира, че съм се омъжила за богат - просто искам да кажа, че ги разбирам момичетата.
Вярно, че децата имат нужда от пари, но за психологическото им израстване и за това, какви хора ще станат и как ще се чувстват, много по-важна е личността на бащата.
Богатството като критерий за избор крие доста рискове.
- Stranniche
- Обратна връзка:
ГЕНИАЛНО ФОРМУЛИРАНО!!!!!!!!!!!Remmivs написа: Парите нямат смисъл освен да не мислиш за пари.
- Stranniche
- Обратна връзка:
То няма гаранция, но все пакbead_ написа:един мъж, особено ако е на крехката възраст 18-28, най-вероятно не е успял /в смисъла, който най-често влагаме в тази дума/, но умната жена винаги ще забележи потенциала. т.е. в някакъв смисъл, рем, си прав, че избираме стойностния човек, който в годините напред може при определени обстоятелства да фискализира качествата си.Remmivs написа: И за това, че те подсъзнателно избират повече или по-малко успял мъж. Може да не е Крез и обикновено не е. Но има данни, че ще отгледа добре поколението. Това е нормално и естествено.
не е важно да избереш богат мъж, защото всеки качествен мъж /дано не прозвучи грозно тази квалификация/ може да стане и богат, ако съпругата му осигури необходимите условия за това и ако желае това.
- Stranniche
- Обратна връзка:
И 100% от тях мечтаят някой да ги обича.Dark написа:можеш да почнеш с момичетата от социалните домове, 99 % мечтаят да избягат от мизерията с цялата си душа и сърце и са готови на много /да не казвам всичко/
- Stranniche
- Обратна връзка:
Значи и аз съм била умна - да не повярва човек!Mila написа:4avdar4e написа: П.П. Аз пък си избрах мъж, дето може да си глади ризите сам и да готви:lol:
Умница си ти!:lol: Ми аз де гледАх навремето?:oops:
Мен пък кой ли не ме оплю, че не съм се омъжила за японец или за някой западноиврипеец, щото имаше такива "кандидати". Откъде ли не чух подобни коментари, упреци, психиатрични диагнози и какво ли не. Включително сватбени поздравления от рода: "Видя ли сега като си толкова ветроглава къде се заби на майната си!" За тия хора изглежда любовта е недостатък, смахнатост.
А аз не мога да разбера разни нашенски момиченца, които чрез агенции се женят за асоциални немци-пияндета - само и само за да отидат там, където щели водят "цивилизован живот"
Вече писах подобно и на Поручика - никъде не "пише", че богатият трябва да е "нестабилен", насилник и тъпак- дори напротив - необходимите качества за постигане на успех са много повече от тези, които се изискват да си "седиш" беден.Stranniche написа:Парите могат да се загубят - инфлация, фалит, държавен преврат и "национализация" на собствеността... И тогава какво остава - човекът, който някога е имал пари и сега няма. Нето теглоMila написа:
п.п. От горното да не се разбира, че съм се омъжила за богат - просто искам да кажа, че ги разбирам момичетата.. Ами ако характерът му е нестабилен и пр.?
Вярно, че децата имат нужда от пари, но за психологическото им израстване и за това, какви хора ще станат и как ще се чувстват, много по-важна е личността на бащата.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Никъде не съм казала, че богатият непременно "трябва да е" нестабилен, насилник, тъпак и пр. Това е абсурд. Употребих само "Ами ако...?" Имах предвид реда на критериите за избор и мястото на богатството сред тях - това, че преди него трябва да има друго.Mila написа:Вече писах подобно и на Поручика - никъде не "пише", че богатият трябва да е "нестабилен", насилник и тъпак- дори напротив - необходимите качества за постигане на успех са много повече от тези, които се изискват да си "седиш" беден.Stranniche написа:Парите могат да се загубят - инфлация, фалит, държавен преврат и "национализация" на собствеността... И тогава какво остава - човекът, който някога е имал пари и сега няма. Нето теглоMila написа:
п.п. От горното да не се разбира, че съм се омъжила за богат - просто искам да кажа, че ги разбирам момичетата.. Ами ако характерът му е нестабилен и пр.?
поручик Ржевски написа:Няма да те поканя, щото тогава ще съм богат и съответно - скръндзаграфинята написа: Нямам против стига да ме поканиш на сватбата.Хаха.:-)
:P
графинята написа:
То по тая логика сватба няма да има ,че да не се харчиш изобщо. Щото с един -двама по-вече или по- малко все тая.:blum::winkw:
Нищо лично, само изказах мнение!