Да се махна ли от България?

Все същите

Да се махна ли от България, или най-после ще започна да се държа, като истински гражданин и ще поема последстията от действията си?

Да, защото мога да си мълча и в по-уредена страна
1
8%
Да, защото ми омръзна да мълча, но се правя, че ми е омръзнало от простотиите на властта
2
15%
Не, защото ми е добре и обичам да ме правят на маймуна
1
8%
Не, защото все си мисля, че ще се оправят нещата
2
15%
Не, защото ЕС/САЩ/Русия ще ни оправят
0
Няма гласували
Не, защото ще продължавам да се опитвам да променя нещата доколкото мога
6
46%
Не знам и не ме засяга...
1
8%

Общо гласове: 13

Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Амаранта написа:Нищо подобно не съм казала, но тъкмо хуманитарните науки изграждат отношението към света и обществото, и се получава такъв един омагьосан кръг - държавата да подпомага формирането на някакъв тип мислене, и на идеи, които пък после формират държавата...според мен, не може да се мине без самостоятелност на образованието, но наистина по темата съм силно неподготвена, не знам кое как трябва да бъде, и определено ми липсват просветителите от времето на Просвещението.:lol:
Тия просветители не могат и да просъществуват в сегашните условия. Защото имам чувството, че съвсем целенасочено се насърчава чалгата, гради се определен вкус и се "просвещава" народът в "идеалите", заложени в текстовете и в цялата "фолк" "култура" - извършва се едно затъпяване, което е особено удобно на управляващите. Защото тъп народ се управлява много по-лесно.
Всъщност нищо ново под слънцето. Бях пуснала преди време линк към една статия, обясняваща защо американците гласуваха за Бушчето пред Ал Гор и защо най-бедните се противопоставят на здравната реформа на Обама, която цели точно тях да ги защити и да им осигури липсващото им досега здравеопазване.
Само че при нас нещата са много по-фрапантни.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:
Stranniche написа:...
хей, радвам се, че те виждам
привет от отсам океана
и успехи!
:cool:
Ааа, още малко съм на Стария континет. :blum:
Привет!
よろしくお願いします! :kiss:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Stranniche написа:
Remmivs написа:
Stranniche написа:...
хей, радвам се, че те виждам
привет от отсам океана
и успехи!
:cool:
Ааа, още малко съм на Стария континет. :blum:
Привет!
よろしくお願いします! :kiss:
тъкмо реших, че и зад океана вече са открили интернета....:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

windcolours написа: тъкмо реших, че и зад океана вече са открили интернета....:lol:
Може и да са го открили. Ще видим докъде са стигнали с матРЯла. :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа: Тия просветители не могат и да просъществуват в сегашните условия. Защото имам чувството, че съвсем целенасочено се насърчава чалгата, гради се определен вкус и се "просвещава" народът в "идеалите", заложени в текстовете и в цялата "фолк" "култура" - извършва се едно затъпяване, което е особено удобно на управляващите. Защото тъп народ се управлява много по-лесно.
Всъщност нищо ново под слънцето. Бях пуснала преди време линк към една статия, обясняваща защо американците гласуваха за Бушчето пред Ал Гор и защо най-бедните се противопоставят на здравната реформа на Обама, която цели точно тях да ги защити и да им осигури липсващото им досега здравеопазване.
Само че при нас нещата са много по-фрапантни.
Изпреварили сме ги американците, тъй ли? :lol:
Panta rhei...
Неф

Re: Да се махна ли от България?

Мнение от Неф »

сър Айвънхоу написа:Или ще остана?
Чудя се ти пък как още си тук?
Какво те задържа?
"Спаси си деня!" - Green Light
annonymus

Мнение от annonymus »

Stranniche написа:
Обвинението е към нас. Но не се чувствам виновна нито за това, което става в БГ, нито за това, че в момента ме няма там.
Не е честно да има обвинения, че някой е избрал да замине. На никой не му е лесно тъй или иначе...
:winkw:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

pocti_bezobidna написа:
Stranniche написа:
Обвинението е към нас. Но не се чувствам виновна нито за това, което става в БГ, нито за това, че в момента ме няма там.
Не е честно да има обвинения, че някой е избрал да замине. На никой не му е лесно тъй или иначе...
:winkw:
Ами то обвиненията са към всички ни. За ситуацията в БГ. Просто ми писна да ме сочат за падането под византийско робство, под турско, под съветско, за изчезването на динозаврите, за чумата през Средновековието или за уригването на Ейяфялайокул. :twisted: Правила съм каквото зависи от мен, опитвала съм се да променя нещата доколкото мога, работила съм къртовски, помагала съм на когото с каквото мога, не съм нарушавала законите, не съм имала и куче, което да осира улиците... Не виждам какво повече мога да направя, за да "започна да се държа, като истински гражданин" и да "поема последстията от действията си". Значи досега съм се държала като неистински гражданин, и това, че държавата е на този хал е заради това, че не съм поемала последствията от СВОИТЕ действия. :shocked:
Имах удоволствието да се запозная с хора от клуба и виждам, че са свестни, че се трудят честно, правят каквото могат, наскоро например Бийд пое инициативата да занесе разни полезни неща в едно сиропиталище. :-)
Определено не съм съгласна със заглавието на анкетата и позицията, лъхаща от въпросите.

ПИСНА МИ и няма нищо общо с това дали съм тук или там. Родината е една, където и да отида я нося в себе си и ми е ужасно криво за това, което става.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Stranniche написа: ПИСНА МИ и няма нищо общо с това дали съм тук или там.
Странниче,
мисля, че на фона на всички крадци и престъпници, които, преселвайки се на Запад, създадоха лошо менние за народа ни, е хубаво, че има и хора като теб там, които да докажат, че това мнение погрешно и внесат баланс в отношението към нас. Мъчно ми е, че се разделяме с адски свестни люде, но мисля, че такива като теб /и не само/ и делата ви там, са всъщност пак от полза на Родината ни. Макар и извън пределите й.:kiss:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Винаги съм смятала, че е много по- трудно да оцелееш в чужбина, отколкото на собствена земя. Може и да не съм права. Не знам и не споря. Аз се имам за куражлийка. Но досега не ми е достигнала смелост, за да пробвам как бих се справила в чужбина. Затова и приветствам тези, които се тръгнали да търсят щастието си в чужбина. Аз не го намерих тук у дома, но и нямах дързостта и куража да го потърся зад граница.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

малко измислени теми - който може - може да емигрира. Може и да не емигрира, когато свързващото с България по различни причини е по-силно от пари,качество на живот и законност. Има обаче куп хора, дето само говорят, че могат да емигрират, но могат само там да работят като берачи на портокали ... Се ла ви. Винаги е удобно да се говори "какви възможности имах", когато никога си нямал такива ;) Нещо като "как щяхме да бием еди кой си,ако ни бяха дали 4 дузпи, но ... съдията..
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Stranniche написа:Всичко опира до човека, късмета, обстоятелствата. Човек може да е щастлив и в едно изоставено родопско село и нещастен в центъра на Париж. Може да се чувства чужденец сред свои, както и свой сред чужди...
:gentlemen: :flowers:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

къде да бегам?!
като "обичам" :D
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

не знам и не ме засяга братчед тва изобщо!:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Публикувай отговор