ако има нещо по което бих написала нещо с най-голяма убеденост е по темата живот и страдания на самотната майка...за съжаление...
снощи започнах нещо да пиша по тази тема обаче така и не написах...залисах се
прочетох с интерес всичките ви мисли и от всички страни се огледали въпроса...
идеята на Холи, че не им били добри отношенията...хмм...как да кажа...странна ми е и най не на място
за мене, щом двамата разделени родители поне си говорят и обсъждат неща свързани с детето, и родителят, който не отглежда детето плаща някава издръжка, това са много добри отношения...
иначе погледнато няма как да са в добри отношения един спрямо друг и да си пазаят достойнството...те точно за това и са разделени...
ситуацията в която беше windy е типична, повечето самотни маййки са изпитвали тези чувста, които изпита тя вчера...
една ситуация, в която са преплетени толкова първични усещания като майчината/бащината обич, егоизъм, суета, обида, (страх, безнадежност)...
тия послдните може само аз да съм ги изпитвала в подобна ситуация не знам за другите...
Най-верният отговор какво да се реши в такава ситуация е: Кое е най-добро за детето..или кое е най-малко лошо за детето...
ако двамата родители не могат да го решат, трябва да потърсят проф. помощ...не че аз съм го правила, де...но ако не се почувставм добре пак заради това, в ситуацията самотна маййка...този път ще го направя...
Инерерсът на детето на първо място, означава, че в същата тази ситуация, ако детето би се чувствало по-зле ако отиде, отколкото ако не отиде на това събитие...тогава бих посъветвала windy точно обратното, когато безсловно се съгласих с Green (първа бях!)
в същото време аз нямам ни най-малко колебание да осъдя постъпката на бащата!
Какъв мъж е това?!
Ако той не му харесва майката/бившата да е там, да е мислил, когато си е лягал
Ако не той, а мащехата или някой друг го е накарал, той е за мене е пу...(windy, сори, ако тая последната дума дето не съм я написала не ти хареса, малко преекспонирам нещата от моята си камбанария)
и имам такава интересна случка за разказване по този повод