Морал вс. подкуп вс. спасен живот вс. нам си какво

Все същите
І

Мнение от І »

[unknown] написа: Малка е сумата. И не е друг въпросът. Един е. Как да се справиш с бюрокрацията? И особено с монопола? Не е проблем само на лекарите, както виждаш. Защо цялото общество не протестира с/у монопола на здравната каса. Защо само лекарите да го правят?
МАЛКА?! :shocked: :blink: А бе брадчед, ти май не си запознат въобще със закона /задължителен за тез кат мене : б.а.- "общество"/.
ЮРОООО! Вземи го светни това момче колко е точно осигурителната тежест /за работника и работодаделя/ :lol: И после му го умножи на целукупното българско население и средната работна заплата /по БВП от статистиката за страната нищо, че е занижен показател :lol:/. Или па да земе да пита счетоводителя дето му определя годишните дължими данъци...все ще му отговори. :-)

И дет вика Мила /само да не ме чуе жената, че ти викам така :lol: :grin:/, съм станал спонсор на НОИ и би следвало да ми дадат капиталов дял. Сега спонсорирам и японска болница. :lol: Оказва се, че не могат да работят без един от компютрите ми, интернета, принтера и дори моята мижава флаш-памет. :lol:/. Да не говорим, че и касетофона на децата е там... /немат паре` сигурно за едно касетофонче за 80 лева от Технополис :shocked: за да си играят здравословната гимнастика/. Добре, че имам и ДВД, което още не са взели за да слуша малката принцеска приказки и песни.

Пич, изказваш се адски неподготвен. И на всичкото отгоре искаш аз /обществото/ да ви решим бакиите?! :rotfl24:

Не се пали. :winkw: Знам, че подхождаш емоционално за разлика от мен ФАКтуално. Но ако ще водиш спорове на морална основа, поне подготви материалната. :winkw: :-)
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Тази тема е болна. Корупцията е болна тема. Корупцията свързана със здравето и живота ни - два пъти. Много сме чувствителни, всички.
Едва ли ще се убедим взаимно. Така, че не се ядосвайте.
Всички сме под един покрив и на една маса.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

МЪЖжжж написа:
Абе, момче, кво си пил снощи в четири и половина? :lol:
Ми, разбира се, че са малко парите. Това, че заплатата ти е висока, ерго- вноските са ти високи, не означава, че парите като цяло са много. Щото твоите парички като отидат при пет-шест пенсионера, пак нищо не остава. Ето ти елементарен пример: Бюджет за дентална помощ- 61 милиона и половина. Раздели го на населението и ще разбереш каква КРУПНА сума можеш да ползваш годишно за денталното си здраве.
7-8 левчета, пич! Честито! Да си ги харчиш със здраве. :grin:

И аз плащам осигуровки, включително здравни. Да не говорим, че от както съществува НЗОК съм в договорни отношения с нея и съм наясно с материята. :lol: Така че думите ти- "адски неподготвен" звучат доста нелепо. Бих ти се обидил, ако не те познавах. :blum: :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

манги , манги.....

има държави въпроса се решава мноооо просто
внасяш пари за здравно усигуряване
:lol:
и ако не ползваш здравни услуги то другата година ти ги връщат
колко е простичко нали :lol:
останалите разходи си ги поема държавата щото е държава.
такааа
и за това хората имат стимул и да са здрави
за да могат да си прибират следващата година парите
ако това тук стане здравеопазването с този добър хирург и лош министър си заминават
сега никой няма стимули за нищооооооооо
има някакви милиони,па ги няма после пак ги има ,после пак ги няма....
тука има тука няма
здравната система ще се срине както и пенсиония фонд
нали трябва да се срине здравеопазването та да разграбят като хиени каквото могат
това е цялата работа
всичко друго е нюанси някакви и литературни измислици
кой взел кой дал кой малко умрял ,друг повече умрял
понятия като морал и бла бла когато става дума за милиони липсва в речника
І

Мнение от І »

[unknown] написа: И аз плащам осигуровки, включително здравни. Да не говорим, че от както съществува НЗОК съм в договорни отношения с нея и съм наясно с материята. :lol: Така че думите ти- "адски неподготвен" звучат доста нелепо. Бих ти се обидил, ако не те познавах. :blum: :lol:
Естествено, че няма да се обиждаме на мненията си. :-) Просто гледни точки.

От линка ти: "Общият размер на приходите, заложени със Закона за бюджета на НЗОК за 2007 година, е 1 182 316 000 лева."
Като го делнем на народонаселението се получава по 158 лева на година. Естествено, че звучи малко.
Обаче... това е всъщност вноска тип "застраховка" и е заложено 8% ползване (или около 600 000 хиляди ползватели) и бюджета за здравеопазване не е само от вноските по НЗОК. :winkw:

И малко по-различна гледна точка... тези милярд и нещо всъщност какъв процент от БВП са?! (макар и занижени заради сивотата в икономиката) :lol: 6+6%
Ся остава топлофикация да поискат същото, после НЕК и ВиК, след това МВР и в комплект с 54% преки и косвени данъци сме даже на додаване... :lol:
Е колко требе да взимат 1,8 млн. работещи за да покрият с данъците си всичко туй?!

Аз затова на моята любима зъболекарка и плащам каквото ми каже и ходя с кеф, защото е наистина добра. Същото правят и хората, които идват при мен...сигурно защото и аз съм добър. Но отношенията ни се наричат "договор" въпреки, че обикновено няма подписана хартия. И никой не си позволява да измени условията...

Обаче PR-а на администрацията глей как си е свършил добре работата :lol: Виж к`во пише в договора:

"Аз съм здравноосигурен. Имам право на:

* достъпна и качествена здравна помощ;
* информация за здравословното ми състояние и методите за лечението ми;
* първична извънболнична медицинска помощ;
* специализирана извънболнична медицинска помощ;
* медико-диагностични изследвания;
* високоспециализирани медицински дейности;
* дентална помощ;
* болнична помощ;
* лекарства за домашно лечение;
* мнение на повече от един лекар за диагнозата, лечението и прогнозата на заболяването ми;
* отказ от лечение."

Дрън, дрън та пляс...
Иначе ако ме питаш аз и пенсионното осигуряване бих разпределил доста по-качествено от държавата..между поне 10 пенсионера. :winkw:
Аватар
Dark Angel

Незнайни, разбирам твоята безмерна гордост и самопреклонение

Мнение от Dark Angel »

от професията която имаш :-) /или поне опитвам да разбера/

като инфо относно безсънните нощи и нервите - борсовите агенти и трейдърите на фючърси към 30-35 преко сили 40 години са човешки развалини /тия които не са инфарктясали/ и не стават за нищо

Натоварването явно е доста по-голямо защото приключват кариерата си на около 30.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Незнайни, разбирам твоята безмерна гордост и самопреклон

Мнение от Ън »

Dark написа:от професията която имаш :-) /или поне опитвам да разбера/

като инфо относно безсънните нощи и нервите - борсовите агенти и трейдърите на фючърси към 30-35 преко сили 40 години са човешки развалини /тия които не са инфарктясали/ и не стават за нищо

Натоварването явно е доста по-голямо защото приключват кариерата си на около 30.
Знаеш ли какво, не ми се спори на тази тема. Не виждам нищо лошо, че се гордея с професията си. Хубаво ще е всеки да се гордее с професията си.
Инфото ти за борсовите агенти не знам до колко е достоверно. Всеки си прави статистики както си иска.

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа:........Инфото ти за борсовите агенти не знам до колко е достоверно. Всеки си прави статистики както си иска.
аз пиша основно недостоверни глупости, не го мисли :-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
[unknown] написа:........Инфото ти за борсовите агенти не знам до колко е достоверно. Всеки си прави статистики както си иска.
аз пиша основно недостоверни глупости, не го мисли :-)
Не съм казал това. :-)
Преди години е правена статистика в Анлия- самоубийства/професии. Писал съм го и друг път.
Според тази статистика на първо място са пилотите на самолети, след тях авиодиспечерите, на трето място... стоматолозите... И авторите на статистиката обясняваха странното трето място не само със стреса в професията, а и с други фактори- работа в затворено помещение, обикновенно сам, без комуникация, сблъскване с много негативизъм и болка и т.н.
Та, затова казах- статистики разни. Според твоята- борсовите агенти, според тази, която цитирах- авиопилотите, според трета- нещо друго...

Изображение
Публикувай отговор