Протестите

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:Супер!
мдааам...
ще поживеем, ще видим...

п.п. дано не се окажа (пак) лошия пророк, но... много ми намирисва на едно тройно разпределение... е, няма да е като "блатото", но... едно 4-4-2 ми се вижда "идеалното правителство на националното спасение"...

п.п.п. и да уточня, че пъпът ми е чист... и не се вглеждам в него...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
Semiramis написа:да бе.
да ме питаш после що няма сериозни инвеститори.
забрави.
:grin: после ще се сдърпаме, щото аз съм лява и съм за социална политика...
нтц.
Лява си и си за социална политика? Твоята партия е всяка друга, но не и БСП. :-)
Всъщност единствените, които известно време си вярваха, че са за това бяха Атака. Но и те вече не са, така че ти е тежък случая.
А-така!
:bigsmile:

Чел ли си му програмата? Ей така, от любопитство. Без предразсъдъци.

Разговор между мен и 3 пенсионерки: Свекърва ми е едната, другата - нейна приятелка, а третата е пенсионерка, която ще вземе пенсия от Италия. Първите две обясняваха, че Боко милее за държавата, не крадял милиони, а си дарявал заплатата за народа. :grin: не се наложи въобще да се обаждам, между другото. Третата им обясни, че като им е толкова акъла, ще стоят с по 150 лв пенсия вместо 500. Двете пак ще го изберат - да си довършел работата, щото много лоши хора имало под него и не можел да ги прочисти. На онова за пенсиите казаха, че те са си свикнали и съдбата на тоя народ била такава...
Втрещяват ме такива неща - червени бабички, герберясали бабички, сини уморени песимисти, Грийн - оптимиста или песимиста, не знам...Обаче онзи умерен Грийн, който не обича скандали. Везни да не ти е асцендента?! :blum: Някои неща трябва да се режат с нож и толкова.

:bigsmile: това са протести на младите. Младите са различни - те знаят как да си търсят правата. По същия начин, по който сме си говорили, че времето се променя и идват едни нахъсани младоци, които и като фирмени служители са различни - искат възможности и заплати и сменят работа без вкопаване. Въпросът не е добре ли е, зле ли е...това е факт. Както синът ми, който не си вдига телефона като го ядоса гаджето. Аз доста по-малко се цупя. И по-малко си търся правата явно. Щото остарявам...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

holi_day написа:"Когато искаме да помогнем на себе си, държавата ни нарича престъпници. Когато искаме да помогнем на държавата, тя ни нарича бунтовници..."
„Народът не преговаря” :bigsmile:
лозунгът, който си харесах.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Супер!
Реших, че е нещо ново.
Ще почакам и ще видя какво има да става. Такъв тип статии не ми обясняват нищо.

Сутринта слушах един протестиращ. Дудев, Дудеков, нещо такова. Умен, неподкупен, прекрасно се изразява, много смислено приказва и очертава една ясна картина и твърдо намерение да изметат Всички участвали в Прехода. Слушах го и си мислих колко твърдо вярва, че всички ще го разберат, всички ще го чуят и ще бъдат съгласни с тези толкова умни и логични приказки. Аз имам едно малко предимство пред този човек. По- голям съм и знам, че това не е така. По- скоро никой(от протестиращите) нито ще го чуе, а още по- малко -повярва.
Трябва му по- малка цел.
Аз винаги съм имал някаква позиция и имаше години, когато не съм я изразявал пред екрана на компютъра. Бил съм протестиращ. Не на първия, но на втория ден бях в на блокадата на МЕИ и знаех какво искам. Андрей Луканов да даде оставка. Даде я, прибрах се и го ударих на купони. По площадите 97ма исках избори. Пешо образува служебен кабинет, пак се прибрах.
Сега не е така. Сега искат неща които не намирам думи да изразя, защото не приличат на нищо, което аз бих определил като хубаво.
Оня с броня разбирал какво не разбирам понеже неговия акъл и въжделения стигат само до "изхвърляне на политическата каста от властта", "наказване на виновните" и изобщо до това по някакъв начин да им стане зле на тези на които досега им е било добре.
Не знам, дано да не съм прав, но мисля, че той е типаж. Това искат протестиращите и на това се обърнаха исканията. Ако това стане, те ще се приберат и ще започнат купона.
Един като си гледа пъпа, тва е смях. Когато са хиляди, тва е аутодафе.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:
holi_day написа:"Когато искаме да помогнем на себе си, държавата ни нарича престъпници. Когато искаме да помогнем на държавата, тя ни нарича бунтовници..."
Еми тогава няма какво да го питаме, нали така. Окачваме си акъла на един пирон на стената и чакаме Заповедите на Народа.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: ...
Не знам, дано да не съм прав, но мисля, че той е типаж. Това искат протестиращите и на това се обърнаха исканията. Ако това стане, те ще се приберат и ще започнат купона.
Идва един момент, в който опитът започва да пречи.
Ако се замислиш, конкретните проблеми в обществения, политическия, икономическия и изобщо във всякаквия ни живот са толкова много, че всяко конкретно искане би било непълно и маловажно.

Ей това ни беше грешката на всички предишни протести - че като падна Луканов, го ударихме на купон и зарязахме останалото, което се случва. После пак така. Точно от тоя опит трябва да се поучат тия новите и дано им стигне енергията да не направят като нас.

Те искат промяна в разговора между хора и политици и ако постигнат тази промяна, ще е голямо постижение.
Ситуацията даже не е и "хората" срещу "политическата класа". Гледай Варна: единственият начин да се принудят политиците да работят все пак в някакъв баланс между интересите на обществото и интересите на мафията са ей такива протести. Друг няма, просто няма. Не говори ли твоят опит и това?
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа: ...
Идва един момент, в който опитът започва да пречи.
Ако се замислиш, конкретните проблеми в обществения, политическия, икономическия и изобщо във всякаквия ни живот са толкова много, че всяко конкретно искане би било непълно и маловажно.

Ей това ни беше грешката на всички предишни протести - че като падна Луканов, го ударихме на купон и зарязахме останалото, което се случва. После пак така. Точно от тоя опит трябва да се поучат тия новите и дано им стигне енергията да не направят като нас.

Те искат промяна в разговора между хора и политици и ако постигнат тази промяна, ще е голямо постижение.
Ситуацията даже не е и "хората" срещу "политическата класа". Гледай Варна: единственият начин да се принудят политиците да работят все пак в някакъв баланс между интересите на обществото и интересите на мафията са ей такива протести. Друг няма, просто няма. Не говори ли твоят опит и това?
Не! Грешиш! Не може политическото ти искане да е разчистване на сметки. Това е по- малко и от дребнотемие. Това е липса на тема.

Какво значи промяна в разговора между хора и политици? Аз си го представям като да седнат представители на хората пред стреснатите политици и да започнат разговор, па ако трябва(и то даже трябва) и с удряне по масата. Това се случи и "хората" излязоха.
Защо?
Ти си много по- умна от мене, кажи ми според тебе как трябва да се осъществи този промен разговор. Началото какво да е?
За да не увисне въпроса, ще ти кажа аз какво мисля. - Разпънати на кръст богаташи. Това трябва да е началото, но това ще е и края на протестите и на исканията.
И всички ние които мислим за Промени ще останем с пръст в устата.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
Semiramis написа:
Еми тогава няма какво да го питаме, нали така. Окачваме си акъла на един пирон на стената и чакаме Заповедите на Народа.
да. защото народът избира.

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

мдам...
храсталаците веднъж бяха активни борци против фашизма и капитализма. уникален процент.
после цъфна един убийствен процент протестирали. 89.
97 - също.
един ден ще си припишат и това. или следващо успешно.
Така си е -
Някой постоянно оцелява
Защото други срещу бурята, стърчат

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Не! Грешиш! Не може политическото ти искане да е разчистване на сметки. Това е по- малко и от дребнотемие. Това е липса на тема.

Какво значи промяна в разговора между хора и политици? Аз си го представям като да седнат представители на хората пред стреснатите политици и да започнат разговор, па ако трябва(и то даже трябва) и с удряне по масата. Това се случи и "хората" излязоха.
Защо?
Ти си много по- умна от мене, кажи ми според тебе как трябва да се осъществи този промен разговор. Началото какво да е?
За да не увисне въпроса, ще ти кажа аз какво мисля. - Разпънати на кръст богаташи. Това трябва да е началото, но това ще е и края на протестите и на исканията.
И всички ние които мислим за Промени ще останем с пръст в устата.
Виж, с теб просто разчитаме по различен начин това, което става. Втренчваш се в конкретните (понякога наивни, понякога глуповати дори) конкретни искания и ги гледаш едно по едно.
Това всички го искат - "представители на хората" да застанат срещу или да седнат пред политиците и да удрят по масата. Особено политиците много го искат. Не за друго, а защото тия представители моментално ще се превърнат в... политици. С всички последствия от това.
Правилният ход е това да не се случва, защото ще се врътнем в същата спирала.
Точно начинът на разговор трябва да се промени. Представям си някакъв начин за това, но е много възможно той също да е утопичен. Макар че в някои посоки точно това вървеше през последната година...

Ситуацията е много различна от тази при предишните "подобни" протести, просто защото сега има интернет. Не можем да я мерим със стари аршини.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:
Green Light написа:
Semiramis написа:да бе.
да ме питаш после що няма сериозни инвеститори.
забрави.
:grin: после ще се сдърпаме, щото аз съм лява и съм за социална политика...
нтц.
Лява си и си за социална политика? Твоята партия е всяка друга, но не и БСП. :-)
Всъщност единствените, които известно време си вярваха, че са за това бяха Атака. Но и те вече не са, така че ти е тежък случая.
А-така!

Чел ли си му програмата? Ей така, от любопитство. Без предразсъдъци.

Разговор между мен и 3 пенсионерки: Свекърва ми е едната, другата - нейна приятелка, а третата е пенсионерка, която ще вземе пенсия от Италия. Първите две обясняваха, че Боко милее за държавата, не крадял милиони, а си дарявал заплатата за народа. :grin: не се наложи въобще да се обаждам, между другото. Третата им обясни, че като им е толкова акъла, ще стоят с по 150 лв пенсия вместо 500. Двете пак ще го изберат - да си довършел работата, щото много лоши хора имало под него и не можел да ги прочисти. На онова за пенсиите казаха, че те са си свикнали и съдбата на тоя народ била такава...
Втрещяват ме такива неща - червени бабички, герберясали бабички, сини уморени песимисти, Грийн - оптимиста или песимиста, не знам...Обаче онзи умерен Грийн, който не обича скандали. Везни да не ти е асцендента?! :blum: Някои неща трябва да се режат с нож и толкова.

:bigsmile: това са протести на младите. Младите са различни - те знаят как да си търсят правата. По същия начин, по който сме си говорили, че времето се променя и идват едни нахъсани младоци, които и като фирмени служители са различни - искат възможности и заплати и сменят работа без вкопаване. Въпросът не е добре ли е, зле ли е...това е факт. Както синът ми, който не си вдига телефона като го ядоса гаджето. Аз доста по-малко се цупя. И по-малко си търся правата явно. Щото остарявам...
Не съм. (Защо пък предразсъдъци?) Но каква програма, кой работи според програмата си? Всичко се изразява с директивите от ЕС. Отдавна ни интересува там какво са заложили, така че нашите просто ги делим на добри и лоши ИЗПЪЛНИТЕЛИ. А не управляващи.

Младите са радост и надежда. Но дали ще се сетят самички, без да им казваме, да разкопаят мравуняците ако им свърши зърното за посев?
Има малко нещо какво да вземат и от нас. Без което не може.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:...Представям си някакъв начин за това, но е много възможно той също да е утопичен. Макар че в някои посоки точно това вървеше през последната година...

...
Кажи го тоя начин. Ясно е че говорим фантасмагории. Какво си представяш?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мнемозина написа:...Представям си някакъв начин за това, но е много възможно той също да е утопичен. Макар че в някои посоки точно това вървеше през последната година...

...
Кажи го тоя начин. Ясно е че говорим фантасмагории. Какво си представяш?
Абсолютна утопия е и също и голяма тъпотия, но - всичките тия групи във фейсбук са събрани по някакви интереси (обаче интереси в смисъл на "компетентности"). Вече не е толкова трудно и тромаво да се реагира на много неща и просто е важно това да се прави. И понеже най-добре се чува от улицата - оттам.
Тоест, постоянен коректив на това, което се случва във властта. Това е, което правеха екопротестиращите, между другото. И независимо дали бяха прави примерно за шистовия газ, все пак успяха да ни заострят вниманието и да помислим.

Добре осъзнавам какво безумие е това, но след като не си вършат работата, май няма друг начин. И не е проблем, че често исканията на протестиращите ще бъдат безумно крайни, защото в другата крайност ще са исканията на тези, за които така или иначе политиците работят. Но в крайна сметка всичко е въпрос на търсене на баланс, нали? Като има крайност от едната страна, ще трябва да има и от другата, за да бъде средата повече в центъра.
Ей така някак си го въобразявам, уви.

П.П. Забравих да ти кажа: благодаря за комплимента, но не съм по-умна от тебе, просто повече пъти съм отписвала това, с което се занимавам.
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

А аз пък все си мисля и съм го казвала, и пак ще го поентя, че има едно единствено нещо, което трябва да се оправи най-напред в тая наша изстрадала държава и това е съдебната система. Цялата.
Ако авгиевите обори там се изрият до основи, нещата ще започнат да си се нареждат почти от самосебе си.
Сгазваш лука - съответното наказание. Независимо какъв си и защо си. Без шанс да се разминеш по "втория начин". Повечето ни проблеми произтичат от това, че винаги има втори начин.
Само дето до сега само глухи жални гласчета се чуват по темата.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

maggot написа: и това е съдебната система.
затова и там спира всеки поход.. няма заблудени
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Май съм съгласен. Ето това би била чудесна цел на протестите. В момента е една перфектна ъъъ как се казва когато държиш и производство и разпространение и търговия? Затворена система ли беше, самоподдържаща ли, самодостатъчна ли. Ето такова е. Прокурори, съдии и адвокати са в перфектен синхрон, така че нещо, което може да се реши за два дена, да продължи три години. Същевременно всяка от колегиите поддържа със зъби и нокти другите и човек нито може да ги заобиколи, нито прескочи.
Една правосъдна система основана на здравия разум би направила положението на българите много, много по- добро.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А как може да се промени това - в рамките на сега действащата система? Ей така, без да мислим за хората, които я съставляват?
Не е ли чрез промяна на Конституцията?
Искането за Велико народно събрание е определяно от всички критици и от доста уж-привърженици на протестите като пълна идиотия.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:А как може да се промени това - в рамките на сега действащата система? Ей така, без да мислим за хората, които я съставляват?
Искането за Велико народно събрание е определяно от всички критици и от доста уж-привърженици на протестите като пълна идиотия.
Ама много общо е "Искане за промяна на конституцията"
Аз откъде да знам за какво?
Не съм чул конкретика. Тоест чул съм, но толкова многобройни неща, че бягат от думата. Може да не е съдебната система, може нещо друго да е, но айде като се хванахме за това да говорим така.
Протести за промяна на съдебната система. Удряме по масата, искаме го и туйто, няма да се приберем докато не го решите. Ще ви срутим, ще ви потрошим искаме това, иначе сте мафия.
Довеждат се нещата до крайност, до счупване, заплаха от разпад...и започва някакво решение. 1) ВНС, 2) Комисия 3) едикаво си.
Не е ли ясно, че така ще се стигне до решение?

Да кажеш - първо ВНС, пък после ще видим не че е лошо, ама е неясно и много прилича на самоцел
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
Мнемозина написа:А как може да се промени това - в рамките на сега действащата система? Ей така, без да мислим за хората, които я съставляват?
Ама много общо е "Искане за промяна на конституцията"
Аз откъде да знам за какво?
Не съм чул конкретика. Тоест чул съм, но толкова многобройни неща, че бягат от думата. Може да не е съдебната система, може нещо друго да е, но айде като се хванахме за това да говорим така.
Протести за промяна на съдебната система. Удряме по масата, искаме го и туйто, няма да се приберем докато не го решите. Ще ви срутим, ще ви потрошим искаме това, иначе сте мафия.
Довеждат се нещата до крайност, до счупване, заплаха от разпад...и започва някакво решение. 1) ВНС, 2) Комисия 3) едикаво си.
Не е ли ясно, че така ще се стигне до решение?

Да кажеш - първо ВНС, пък после ще видим не че е лошо, ама е неясно и много прилича на самоцел
или на конспирация...
по едно време -тука го прочетох- беше промяна на избирателната система...мажоритарна трябавало да бъде и сме ги заковавали в парламента (не разбрах кои де)...сега пък конституцията
В чужди сайтове прочетох, че тази идея и тези искания за промяна на политическата система и държавното устрйство в страната били идвали от проруски настроени кръгове...
пък тука Green и Магот викаха долу Руся, долу БСП и т.н. и оххх, БСП-то 6тели да дойдат на власт (щото избирателната и политическата ни сиситема позволява втората партия в парламента да сформира правителство ако първата се откаже, това се случва за втори път в съвременната ни исторя)

Кои иска промяна на политическата, смея да твърдя демократична, система в Българя?

значи тука има два възможности...
1. Или тези свежи идеи идват от десни проамерикански настроени хора или направо от конкретни бизнес интереси
2. Или Магот най-вече, и малко по-малко Green са руски агенти...газови такива :blum:
УУУУУ :winkw:

България в момента има добра демократична Конситуця и Избирателна система...
Прпблемът е и винаги е бил във властите- съдебна, изпълнителна и т. н.
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: или на конспирация...
по едно време -тука го прочетох- беше промяна на избирателната система...мажоритарна трябавало да бъде и сме ги заковавали в парламента (не разбрах кои де)...сега пък конституцията
В чужди сайтове прочетох, че тази идея и тези искания за промяна на политическата система и държавното устрйство в страната били идвали от проруски настроени кръгове...
пък тука Green и Магот викаха долу Руся, долу БСП и т.н. и оххх, БСП-то 6тели да дойдат на власт (щото избирателната и политическата ни сиситема позволява втората партия в парламента да сформира правителство ако първата се откаже, това се случва за втори път в съвременната ни исторя)

Кои иска промяна на политическата, смея да твърдя демократична, система в Българя?

1. Или тези свежи идеи идват от десни проамерикански настроени хора или направо от конкретни бизнес интереси
2. Или Магот най-вече, и малко по-малко Green са руски агенти...газови такива :blum:

Това е една от манипулациите, на които много скептици се поддадоха, щото така обясняват по телевизията. Аууу, колко страшно и тъпо е е да се правят промени в Конституцията, ама това ще върне комунизма, или пък забраната на партиите, направо светът ще се срине, ако вземе да се свика Велико народно събрание.

Грийне, това, което искаш, е ние, пациентите да ходим на лекар, след като са сме си поставили диагнозата и сме намерили най-подходящото лечение. Иначе лекарят трябва да ни навика колко сме тъпи и неграмотни и да ни прати да се образоваме.
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:

Това е една от манипулациите, на които много скептици се поддадоха, щото така обясняват по телевизията. Аууу, колко страшно и тъпо е е да се правят промени в Конституцията, ама това ще върне комунизма, или пък забраната на партиите, направо светът ще се срине, ако вземе да се свика Велико народно събрание.
Мнемозина! Не е страшно да се правят промени в Конситуцията
Страшно е ако се правят точно сега!

Забрана на партиите ли?!Ма какво? никакви партии ли да няма?! Кво? някаква специална вид дикатура ли 6те правим?

Откъде бе, откъде дявол да го вземе на тя протестиращи им влезе в главите, или някой им го вкара, че като се промени Конституцята, ще им се повиши жизненият стандарт? Няма да се повиши нито техният, нито на децата им като ресултат от промени в конситуцята сега...
Ми няма чак такива алтруисти

И изобщо ти по--добре отивай да протестираш и внимавай там кави акъли даваш, не ме чакай мене да се върна

Промяна на Конституцята и на политическата система в Българя в момента означава дестабилизаця. Прекалено сме гладни за такива промени.
Проблемът на протестирашите е липсата на лидери. Липсата на лидери-силни личностие- е била проблем винаги.
Е те като не могат лидери да си излачат на които да вярват, ще има ли на кого да се доверят да им напише новата Коституця? тя се пише от краен брой (умни надяваме с е и добри) хора
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Грийне, това, което искаш, е ние, пациентите да ходим на лекар, след като са сме си поставили диагнозата и сме намерили най-подходящото лечение. Иначе лекарят трябва да ни навика колко сме тъпи и неграмотни и да ни прати да се образоваме.
Еми ако имаш хемороиди не ти трябва да ти казват, знаеш си.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:

...
и още нещо
не съм слушала и гледала нищо по телевизята
не съм се поддала на никакви манипулации
не съм скептик по отношение общественото развитие в родината ми и по света

Сегашните протестите, почти революционни, не са изненада, факт е, че не веднъж съм призовавала за революция..особено след бате бойко. Но революционерите не знаят каква точно им е революционната идея, няма думи и хора които да ги изговорят думите!
а словото е всичко, както си казвала Мнемозина

Не знам защо винаги съм си представяла, че вие ще сте сред протестиращите...ако някой от вас е, защо не го е казал, това е за хвалба..особено след 30те и 40те
Блажени са бедните духом
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Sweety написа:
и още нещо
...да ти се неначуди човек от къде знаеш за протестите :)

Колело караш ли?

http://chuime.bg/102-deyan-kopchev/1959 ... rvite.html
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

itcome написа:
Sweety написа:
и още нещо
...да ти се неначуди човек от къде знаеш за протестите :)

Колело караш ли?

http://chuime.bg/102-deyan-kopchev/1959 ... rvite.html
от 3о4о разбира се!
където се вижда кой на какви манипулации се е поддал или не се е поддал...
едно нещо е сигурно и надявам се безспорно за всички...
много хора са отишли да протестират защото не могат да си плащат сметките, тези по ресторантите и още повече тези за ток и парно, и за газ, който има

на тебе случвало ли ти си е?
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:

Мнемозина! Не е страшно да се правят промени в Конситуцията
Страшно е ако се правят точно сега!

Забрана на партиите ли?!Ма какво? никакви партии ли да няма?! Кво? някаква специална вид дикатура ли 6те правим?

Откъде бе, откъде дявол да го вземе на тя протестиращи им влезе в главите, или някой им го вкара, че като се промени Конституцята, ще им се повиши жизненият стандарт? Няма да се повиши нито техният, нито на децата им като ресултат от промени в конситуцята сега...

И изобщо ти по--добре отивай да протестираш и внимавай там кави акъли даваш, не ме чакай мене да се върна

Промяна на Конституцята и на политическата система в Българя в момента означава дестабилизаця. Прекалено сме гладни за такива промени.
Проблемът на протестирашите е липсата на лидери. Липсата на лидери-силни личностие- е била проблем винаги.
Е те като не могат лидери да си излачат на които да вярват, ще има ли на кого да се доверят да им напише новата Коституця? тя се пише от краен брой (умни надяваме с е и добри) хора
А ти защо точно реши, че "промени в Конституцията" задължително означава генерална промяна в политическата система?

П.П. По въпроса за твоите призиви за моето участие в протести мислех, че сме се разбрали. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Sweety написа: ...
на тебе случвало ли ти си е?
Случва ми се е да нямам за бира... ти за газ питаш :)

п.п. Само още нещо да добавя, понеже е Вторник.
Има един филм - Inception в който се ровеха в съзнанието на хората, за да им посеят идея. Тази идея посята в подходящо време се превръщаше във факт след време. Точно това им харесвам на протестите сега - посявката. Зрънцето желание от долу нагоре да се променят неща. И аз вярвам, че ще поникне.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Бе то и десет нови конституции да приемат, и всички закони да променят изоснови, докато не се спазват, оправия няма да има.
А то в момента абсолютно всеки, от най-малкия до най-големия човек в държавата нарушаваме законите по един или друг начин. И съответно така учим и децата. Ма това е, защото сме тарикати и когато някое правило не ни изнася, то не се отнася за нас.

Ей го - типичен мъничък пример, който обаче показва цялото ни "уважение" към закона - миналата седмица бяхме на кръчме. Масата до нас - пълна с възрастни и деца. Възрастните димяха като комини. Вътре.
На въпроса ни към сервитьорката дали в заведението пушенето е разрешено, отговорът беше "А, не, ама те си пушат на своя отговорност".
И кво? Да звъннеш на 119 да подадеш сигнал? Кой ще глобят? След като заведението си позволява да разрешава подобни простъпки и то преди 10 вечерта, значи има дебело гръбче.
Т.е. в случая имаме нарушаване и от обикновените хора, и от заведението, и съответно (евентуално) от отговорните служби.

Трябва да започнем да се страхуваме от неизбежността на наказанието ако ни хванат и това е единственото решение.
Как ще стане обаче това, вече не знам. В "белите" държави някак си са го измислили, значи може.

Суити, ние тука много може да си дрънкаме общи приказки, но в общи линии, знаеш - всички много разбираме от политика, коли и жени. :lol:
Важното е нещо смислено да се пръкне накрая. Аз ще споделя някъде какво си приказваме, Мнемото - другаде и от дума на дума, пък може да стигне до някоя умна глава, знам ли. Само тая надежда ни остана вече. Всичко изглежда много, много зле тук. Безнадеждно.
Щото тоя филм го гледахме с повторенията му.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Sweety написа: и още нещо

Сегашните протестите, почти революционни, не са изненада, факт е, че не веднъж съм призовавала за революция..особено след бате бойко. Но революционерите не знаят каква точно им е революционната идея, няма думи и хора които да ги изговорят думите!
а словото е всичко, както си казвала Мнемозина

Не знам защо винаги съм си представяла, че вие ще сте сред протестиращите...ако някой от вас е, защо не го е казал, това е за хвалба..особено след 30те и 40те
Не ходя, понеже ставам опасна за останалите. И за себе си, разбира се. Но това е на второ място.
Когато стачкувах (отдавна и за друго) бях от тези (3-ма), които написаха исканията и си свърших работата (:cool:) където трябва и както трябва. Имам прекалено голяма уста, за да викам само "Народът не преговаря" и "Партиите - вън". старая се, общо взето, да не се бъркам в неща, за които не ставам.
Но бих гласувала.
Понеже едно време искахме Грийн за президент..аз вече не искам. Много е умерен и разсъдлив. :grin:
Обаче още бих гласувала за Вяра и за Айвън - те са неподкупни, отстояват си разбиранията и т.н :bigsmile:

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Е те така сме в момента:
Изображение
:-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Sweety написа:...

То не е за хвалба. Като отидеш и като чуеш народа около теб какви ги дрънка, или оня, дето е хванал мегафона в момента колко глупости изплещва и всички викат ДОЛУ, МАФИЯ без изобщо да са наясно кой долу и коя е мафията, щото преди малко си ги чула как се цепят с някакви имена, дето са само върха на айсберга, какъвто и ентусиазъм да си имала, той някъде заминава и се прибираш обезверена и с мисълта, че нищо, ама нищичко няма да се промени.
Не е за хвалба.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

maggot написа:
Sweety написа:...

То не е за хвалба. Като отидеш и като чуеш народа около теб какви ги дрънка, или оня, дето е хванал мегафона в момента колко глупости изплещва и всички викат ДОЛУ, МАФИЯ без изобщо да са наясно кой долу и коя е мафията, щото преди малко си ги чула как се цепят с някакви имена, дето са само върха на айсберга, какъвто и ентусиазъм да си имала, той някъде заминава и се прибираш обезверена и с мисълта, че нищо, ама нищичко няма да се промени.
Не е за хвалба.
магът не се ли върна в 89 ма.
като с машината на времето, чиста душа,
нема умора, стърчащи ц..цигулки и малки дупета.
крясъци до небесата.
тоя път сега работата загрубя.:roll:
наистина май.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Kent написа: магът не се ли върна в 89 ма.
като с машината на времето, чиста душа,
нема умора, стърчащи ц..цигулки и малки дупета.
крясъци до небесата.
тоя път сега работата загрубя.:roll:
наистина май.
Е па върнах се, докато отивах.
Като се връщах към вкъщи ми беше тъпо. Честно.
Да, различно е. Много е различно. Но е пълен хаос.
Дано не съм права в предчуствията си. Дано да се промени нещо. Наистина много стискам палци, ама много.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: България в момента има добра демократична Конситуця и Избирателна система...
и що не живееш в България, като е толкова добра системата?
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа:
когато си гласувал за 3-4 поредни "месии", а се е оказвало, че, всъщност, са все същите крадци, и ти ще искаш да смениш правилата на играта...

ама, какво да ти го обяснявам... ти нали си си добре там в добрата стара Англия...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:Бе то и десет нови конституции да приемат, и всички закони да променят изоснови, докато не се спазват, оправия няма да има.
А то в момента абсолютно всеки, от най-малкия до най-големия човек в държавата нарушаваме законите по един или друг начин. И съответно така учим и децата. Ма това е, защото сме тарикати и когато някое правило не ни изнася, то не се отнася за нас.

...

Трябва да започнем да се страхуваме от неизбежността на наказанието ако ни хванат и това е единственото решение.
Как ще стане обаче това, вече не знам. В "белите" държави някак си са го измислили, значи може.
това, все едно, че аз съм го писал! абсолютно съм съгласен с теб! истинската демокрация (или както и да я наречем) е преди всичко върховенство на закона...

не може да се изказва против корупцията човек, който откровено раказва как е давал подкуп на катаджия, например...
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Изображение
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа: Обаче още бих гласувала за Вяра и за Айвън - те са неподкупни, отстояват си разбиранията и т.н :bigsmile:
:kiss: благодаря, сладурче! но, какво съм ти направил, за да искаш от мен такива лоши неща? :bigsmile:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:Е те така сме в момента:
Изображение
:-)
:shocked: маготич, какво става с теб, бе? не мога да те позная днес! :kiss:
Bella Ciao
Публикувай отговор