Глад, бой и стригане!

Все същите
annonymus

Re: Глад, бой и стригане!

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
esti написа:Да живеят железарските магазини!:lol:
Или най-добре големи, зелени поляни.
Свобода.:grin:
:blum:
И ексихибиционистите със садистични/фетишистки наклонности!
Много странен завой взима темата нещо...:shocked:

Откъде тръгна, къде стигна...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Да, ако седиш, си извратен. Ако идеш на поляната - пак.
Така е то.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Да, ако седиш, си извратен. Ако идеш на поляната - пак.
Така е то.
Леле, леле, както си седя и си тракам по клавишите, не ми се мисли....:shy::shy:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа:
esti написа:
Green Light написа: Вторият ми отговор е че брака обезличава хората. Дава им нова самоличност, верно може да е много по- красива. Но старото им "аз" се пречка и е като слон в стъкларски магазин в семейният живот.
И аз така мисля.
...ако слонът чупи не до там важни/ценни вазички е ОК, но ако потроши някой цветен витраж, без който "аз"-ът престава да съществува...просто търсиш друг стъкларски магазин. С повече пространство за слона и по-добре закрепени витражи. Примерно.
Да живеят железарските магазини!:lol:
Или най-добре големи, зелени поляни.
Свобода.:grin:
Тъй я - не си ли се чувсвала понякога в железарски магазин - усещаш, че няма да счупиш нещото, но пък и дето се бутнеш - боде... Големи, зелени полянки с чист въздух, сладко от диви ягоди, огромно количество студена бира, шампионска лига-снукър-ски-... и самодиви в (или без) бяла премяна... хм...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
esti

Мнение от esti »

pocti_bezobidna написа:

И по-добре..
Темата е тежка, а тук вероятно четат хора, които са били или са жертви на насилие.
Нашето умуване тук едва ли може да им помогне.
Или може?
Не знам....
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:...ако слонът чупи не до там важни/ценни вазички е ОК, но ако потроши някой цветен витраж, без който "аз"-ът престава да съществува...просто търсиш друг стъкларски магазин. С повече пространство за слона и по-добре закрепени витражи. Примерно.
Бе то целият живот е един слон и един магазин егати, ми я наздраве! :wine:
За жените, целият живот са много магазини ... шопинг и пак шопинг... важното да влизат, гледат и купуват :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа: Големи, зелени полянки с чист въздух, сладко от диви ягоди, огромно количество студена бира, шампионска лига-снукър-ски-... и самодиви в (или без) бяла премяна... хм...
Нито бирата се връзва със сладкото, нито самодивите с лигата.
Бе и ти си извратен, споко. :-)
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа: За жените, целият живот са много магазини ... шопинг и пак шопинг... важното да влизат, гледат и купуват :blum:
Баси, съм ли жена или не съм. Разколебах се. :blink:
Изображение
esti

Мнение от esti »

ELBI написа: Тъй я - не си ли се чувсвала понякога в железарски магазин - усещаш, че няма да счупиш нещото, но пък и дето се бутнеш - боде...
Да, чувствала съм се.
Затова и много ревниво си пазя личното пространство - там всички ръбове са заоблени.:lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

esti написа:
pocti_bezobidna написа:

И по-добре..
Темата е тежка, а тук вероятно четат хора, които са били или са жертви на насилие.
Нашето умуване тук едва ли може да им помогне.
Или може?
Не знам....
Амиии...
Не бих залагала на помощ през клавиатура и монитор.
Може да навреди, вместо да помогне.
Ако някой поиска помощ, разбира се, правя каквото мога.
Има няколко цетъра в София, които помагат на жени, жертви на домашно насилие, ако трябват координати - да поровя в нета?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа: тук едва ли може да им помогне.
Или може?
Не знам....
Би могло, ако някой сподели личен опит. Но това така или иначе няма да стане. Убедена съм. И може би точно там е проблемът, че жените ги е срам от това. Че за насилието не се говори.
Ако се вярва на статистиката, всяка четвърта (ли беше) жена е жертва на домашно насилие.
Но за нас тези работи не важат, нали?
Както и да е. В този проблем човек наистина първо сам трябва да си помогне, за да получи помощ и отвън.
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа: Големи, зелени полянки с чист въздух, сладко от диви ягоди, огромно количество студена бира, шампионска лига-снукър-ски-... и самодиви в (или без) бяла премяна... хм...
Нито бирата се връзва със сладкото, нито самодивите с лигата.
Бе и ти си извратен, споко. :-)
Айде сега... не се били връзвали... Аз нали не ви отричам правото на пазаруване (104-ти чифт обувки и подобни), гримиране, фризиране, маникюрисване, говорене и т.н. и т.н.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа: Айде сега... не се били връзвали... Аз нали не ви отричам правото на пазаруване (104-ти чифт обувки и подобни), гримиране, фризиране, маникюрисване, говорене и т.н. и т.н.
:lol: Не ме слагай там дето не ми е мястото, плийз. Има и различни от тази порода жени.
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа: Тъй я - не си ли се чувствала понякога в железарски магазин - усещаш, че няма да счупиш нещото, но пък и дето се бутнеш - боде...
Да, чувствала съм се.
Затова и много ревниво си пазя личното пространство - там всички ръбове са заоблени.:lol:
Явно още не са ти се изхабили инструментите за заобляне... Личното пространство е точно нещо свързано с темата ти - АЗ-а vs. Компромисите!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа: За жените, целият живот са много магазини ... шопинг и пак шопинг... важното да влизат, гледат и купуват :blum:
Баси, съм ли жена или не съм. Разколебах се. :blink:
Е ... всяко правило си има изключение... Което потвърждава правилото :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа: Айде сега... не се били връзвали... Аз нали не ви отричам правото на пазаруване (104-ти чифт обувки и подобни), гримиране, фризиране, маникюрисване, говорене и т.н. и т.н.
:lol: Не ме слагай там дето не ми е мястото, плийз. Има и различни от тази порода жени.
Права си. Не познавам добре всички...:cool::cool:
esti

Мнение от esti »

pocti_bezobidna написа:
Амиии...
Не бих залагала на помощ през клавиатура и монитор.
Може да навреди, вместо да помогне.
Ако някой поиска помощ, разбира се, правя каквото мога.
Има няколко цетъра в София, които помагат на жени, жертви на домашно насилие, ако трябват координати - да поровя в нета?
Ако се появи човек в нужда мисля, че всички бихме се поровили за координати и бихме помогнали с каквото можем.
Но Вяра е права, едва ли някой ще излезе тук (особено ако е от редовните клубари, които познаваме) и ще каже "аз съм жертва..."
Навремето имаше една тема от нерегната жена, която търсеше помощ, тогава и аз порових и се изненадах, колко много организации има, които се занимават с този проблем.
Дано ако някой има нужда, тази тема ако не друго, поне да му подскаже, че решение има.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
esti написа: тук едва ли може да им помогне.
Или може?
Не знам....
Би могло, ако някой сподели личен опит. Но това така или иначе няма да стане. Убедена съм. И може би точно там е проблемът, че жените ги е срам от това. Че за насилието не се говори.
Ако се вярва на статистиката, всяка четвърта (ли беше) жена е жертва на домашно насилие.
Но за нас тези работи не важат, нали?
Както и да е. В този проблем човек наистина първо сам трябва да си помогне, за да получи помощ и отвън.
Възможно ли е да е вярно? За "всяка четвърта" питам. Бях чел (ей сега ще поровя къде) че процента на семействата в които има наслие в България средно е 20, а за Перник конкретно - 70! Писах го като майтап, сега ми е кофти. Ако се предава, както казват, от баща на син и от майка на дъщеря, тия 70% са си възможни.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа: Възможно ли е да е вярно? За "всяка четвърта" питам. Бях чел (ей сега ще поровя къде) че процента на семействата в които има наслие в България средно е 20, а за Перник конкретно - 70! Писах го като майтап, сега ми е кофти. Ако се предава, както казват, от баща на син и от майка на дъщеря, тия 70% са си възможни.
Грийни, естествено, че се предава!! Та това е модел, ценностен модел на поведение, на мислене. Казват даже, че се предава на генно ниво... Насилниците раждат насилници. Бащите спукват от бой децата и жената, те после - своите, и така... Не говоря за това, че на нормален човек чат-пат може да му избият чивиите и да изпотроши сервиза - подарък за сватбата (примерно говоря), а за системно и систематично поведение!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Възможно ли е да е вярно? За "всяка четвърта" питам. Бях чел (ей сега ще поровя къде) че процента на семействата в които има наслие в България средно е 20, а за Перник конкретно - 70! Писах го като майтап, сега ми е кофти. Ако се предава, както казват, от баща на син и от майка на дъщеря, тия 70% са си възможни.
На мен ми се стори невероятно. Никой около мен примерно не е споделял нещо подобно. Може да слагат в процента и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.
Изображение
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
Явно още не са ти се изхабили инструментите за заобляне... Личното пространство е точно нещо свързано с темата ти - АЗ-а vs. Компромисите!
Вероятно е така.
Аз май не съм особено компромисна личност.
А личното си пространство го пазя, защото все още не съм готова да се разделя със себе си.:lol:
Не приемам двама души, като двете половини на едно цяло.
Всеки човек си е завършено цяло, което не би трябвало да е проблем да върви щастливо в една посока с друго цяло.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

внимавай, че навлизаш в опасна територия
Последно промяна от snowprincess на 02.05.07, 12:05, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа: Не приемам двама души, като двете половини на едно цяло.
Всеки човек си е завършено цяло
Ма как бе! :grin: И вярно да е, съм убедена, че моята половина се е затрила вдън земя и никога няма да се съберем. :grin:
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

esti написа: Ако се появи човек в нужда мисля, че всички бихме се поровили за координати и бихме помогнали с каквото можем.
Но Вяра е права, едва ли някой ще излезе тук (особено ако е от редовните клубари, които познаваме) и ще каже "аз съм жертва..."
Навремето имаше една тема от нерегната жена, която търсеше помощ, тогава и аз порових и се изненадах, колко много организации има, които се занимават с този проблем.
Дано ако някой има нужда, тази тема ако не друго, поне да му подскаже, че решение има.
не бих посмяла да давам съвети през мрежата - без да познавам човека, ситуацията и т.н. Наистина може да даде обратен ефект. Но центровете наистина помагат - помощта е безплатна, осигуряват място за живеене за извество време, помагат в търсене на работа, за адвокат, ако е енобходимо, квалифицирана помощ от психолози.

Асоциация Анимус
Тел./Факс: +359 2 9835205; 9835305; 9835405
e-mail:animus@animusassociation.org

Гореща денонощна линия:
02/ 981 76 86

Те работят и с момичета, жертва на трафик и сексуално насилие.

Работила съм с тях преди време, свестни са, ако се налага, реагират бързо.

а също:

Център Надя - тел: (+359 2) 9819300, факс 9894174;
E-mail: nadja@cablebg.net (имат офиси не само в София)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа: внимавай, че навлизаш в опасна територия
Права си, млъквам и няма да се обаждам повече..:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:внимавай, че навлизаш в опасна територия
ъъъ тва на кой го пишеш? Аз не усещам опасноста. Не си ли говорим теоретично. Да се върна ли да изтрия "съвета ми" за обезглавяването? Обърка ме Сноу
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа: На мен ми се стори невероятно. Никой около мен примерно не е споделял нещо подобно. Може да слагат в процента и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.
аз пък се чудя за кво си приказвате като се съберете приятелки - не знаеш за изневери, не знаеш за бой, за колко е голям или колко издържа сигур също е табу
(смея се в момента, но наистина ми е чудно как така не си говорите за такива неща, мислех, че е нормално и всички момичета го правят):lol::shy:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
snowprincess написа:внимавай, че навлизаш в опасна територия
ъъъ тва на кой го пишеш? Аз не усещам опасноста. Не си ли говорим теоретично. Да се върна ли да изтрия "съвета ми" за обезглавяването? Обърка ме Сноу
разбрахме се с чавето

за теб няма опасност:-)
Изображение
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Аре веее само жените били жертва на домашно насилие. Ми ние? Един мач не можем да изгледаме като хората, с крака на масата, бира в ръката и мадама в скута. Ама де с ама де, дет вика Елби! :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

snowprincess написа:разбрахме се с чавето

за теб няма опасност:-)
Изображение
Мерси за добавката, че и аз почнах да мигам на парцали нещо... :shocked::blink::shocked:

А освен това, на мен темата със фетишисткия завой ми харесваше... :blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

фашистки завой ли? :rotfl24:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:
vyara написа: На мен ми се стори невероятно. Никой около мен примерно не е споделял нещо подобно. Може да слагат в процента и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.
аз пък се чудя за кво си приказвате като се съберете приятелки - не знаеш за изневери, не знаеш за бой, за колко е голям или колко издържа сигур също е табу
(смея се в момента, но наистина ми е чудно как така не си говорите за такива неща, мислех, че е нормално и всички момичета го правят):lol::shy:
Само да не те шокирам, но аз не излизам по женски с приятелки. :grin:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа: Само да не те шокирам, но аз не излизам по женски с приятелки. :grin:
нищо не мож ме шокира :-)
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:
Green Light написа: ... и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.
Да, слагат ги. "някой шамар при скандал" си е чиста порба насилие.
Психоатаките също влизат в сметките.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Психоатаките също влизат в сметките.
Е тЕ в това отношение аз съм заклет терорист. Напрао Буш требе да ме прибира :blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

1 шамар=1500 кинта

вероятно някои печелят с тва
Аватар
inj

Мнение от inj »

4avdar4e написа:
Е тЕ в това отношение аз съм заклет терорист. Напрао Буш требе да ме прибира :blum:
Що? Да не би партизанското ти име да е Моника :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
То има атаки и атаки все пак.
не говорим за редови италиански скандали
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

caliostro написа:1 шамар=1500 кинта

вероятно някои печелят с тва
Иди да те набият в Щатите, може и ти да изкараш някой кинт. :grin:
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

4avdar4e написа:
Грийни, естествено, че се предава!! Та това е модел, ценностен модел на поведение, на мислене. Казват даже, че се предава на генно ниво... Насилниците раждат насилници. Бащите спукват от бой децата и жената, те после - своите, и така... Не говоря за това, че на нормален човек чат-пат може да му избият чивиите и да изпотроши сервиза - подарък за сватбата (примерно говоря), а за системно и систематично поведение!
съгласна че е модел. на всичкото отгоре може да избие в другата крайност. или просто да бъде догматик, подтискащ цялото си ново семейство психически търсийки идеала си. много тънка е линията. за това пък познавам човек, който е намерил средната линия. и т.н...
Публикувай отговор