Много странен завой взима темата нещо...Remmivs написа:esti написа:Да живеят железарските магазини!:lol:
Или най-добре големи, зелени поляни.
Свобода.
И ексихибиционистите със садистични/фетишистки наклонности!
Откъде тръгна, къде стигна...
Много странен завой взима темата нещо...Remmivs написа:esti написа:Да живеят железарските магазини!:lol:
Свобода.
И ексихибиционистите със садистични/фетишистки наклонности!
Тъй я - не си ли се чувсвала понякога в железарски магазин - усещаш, че няма да счупиш нещото, но пък и дето се бутнеш - боде... Големи, зелени полянки с чист въздух, сладко от диви ягоди, огромно количество студена бира, шампионска лига-снукър-ски-... и самодиви в (или без) бяла премяна... хм...esti написа:Да живеят железарските магазини!:lol:ELBI написа:...ако слонът чупи не до там важни/ценни вазички е ОК, но ако потроши някой цветен витраж, без който "аз"-ът престава да съществува...просто търсиш друг стъкларски магазин. С повече пространство за слона и по-добре закрепени витражи. Примерно.esti написа:И аз така мисля.Green Light написа: Вторият ми отговор е че брака обезличава хората. Дава им нова самоличност, верно може да е много по- красива. Но старото им "аз" се пречка и е като слон в стъкларски магазин в семейният живот.
Свобода.
И по-добре..pocti_bezobidna написа:
Много странен завой взима темата нещо...
За жените, целият живот са много магазини ... шопинг и пак шопинг... важното да влизат, гледат и купуватRemmivs написа:Бе то целият живот е един слон и един магазин егати, ми я наздраве!ELBI написа:...ако слонът чупи не до там важни/ценни вазички е ОК, но ако потроши някой цветен витраж, без който "аз"-ът престава да съществува...просто търсиш друг стъкларски магазин. С повече пространство за слона и по-добре закрепени витражи. Примерно.
Нито бирата се връзва със сладкото, нито самодивите с лигата.ELBI написа: Големи, зелени полянки с чист въздух, сладко от диви ягоди, огромно количество студена бира, шампионска лига-снукър-ски-... и самодиви в (или без) бяла премяна... хм...
Баси, съм ли жена или не съм. Разколебах се.ELBI написа: За жените, целият живот са много магазини ... шопинг и пак шопинг... важното да влизат, гледат и купуват
Да, чувствала съм се.ELBI написа: Тъй я - не си ли се чувсвала понякога в железарски магазин - усещаш, че няма да счупиш нещото, но пък и дето се бутнеш - боде...
Амиии...esti написа:И по-добре..pocti_bezobidna написа:
Много странен завой взима темата нещо...
Темата е тежка, а тук вероятно четат хора, които са били или са жертви на насилие.
Нашето умуване тук едва ли може да им помогне.
Или може?
Не знам....
Би могло, ако някой сподели личен опит. Но това така или иначе няма да стане. Убедена съм. И може би точно там е проблемът, че жените ги е срам от това. Че за насилието не се говори.esti написа: тук едва ли може да им помогне.
Или може?
Не знам....
Айде сега... не се били връзвали... Аз нали не ви отричам правото на пазаруване (104-ти чифт обувки и подобни), гримиране, фризиране, маникюрисване, говорене и т.н. и т.н.vyara написа:Нито бирата се връзва със сладкото, нито самодивите с лигата.ELBI написа: Големи, зелени полянки с чист въздух, сладко от диви ягоди, огромно количество студена бира, шампионска лига-снукър-ски-... и самодиви в (или без) бяла премяна... хм...
Бе и ти си извратен, споко.
ELBI написа: Айде сега... не се били връзвали... Аз нали не ви отричам правото на пазаруване (104-ти чифт обувки и подобни), гримиране, фризиране, маникюрисване, говорене и т.н. и т.н.
Явно още не са ти се изхабили инструментите за заобляне... Личното пространство е точно нещо свързано с темата ти - АЗ-а vs. Компромисите!esti написа:Да, чувствала съм се.ELBI написа: Тъй я - не си ли се чувствала понякога в железарски магазин - усещаш, че няма да счупиш нещото, но пък и дето се бутнеш - боде...
Затова и много ревниво си пазя личното пространство - там всички ръбове са заоблени.
Е ... всяко правило си има изключение... Което потвърждава правилотоvyara написа:Баси, съм ли жена или не съм. Разколебах се.ELBI написа: За жените, целият живот са много магазини ... шопинг и пак шопинг... важното да влизат, гледат и купуват
Права си. Не познавам добре всички...vyara написа:ELBI написа: Айде сега... не се били връзвали... Аз нали не ви отричам правото на пазаруване (104-ти чифт обувки и подобни), гримиране, фризиране, маникюрисване, говорене и т.н. и т.н.Не ме слагай там дето не ми е мястото, плийз. Има и различни от тази порода жени.
Ако се появи човек в нужда мисля, че всички бихме се поровили за координати и бихме помогнали с каквото можем.pocti_bezobidna написа:
Амиии...
Не бих залагала на помощ през клавиатура и монитор.
Може да навреди, вместо да помогне.
Ако някой поиска помощ, разбира се, правя каквото мога.
Има няколко цетъра в София, които помагат на жени, жертви на домашно насилие, ако трябват координати - да поровя в нета?
Възможно ли е да е вярно? За "всяка четвърта" питам. Бях чел (ей сега ще поровя къде) че процента на семействата в които има наслие в България средно е 20, а за Перник конкретно - 70! Писах го като майтап, сега ми е кофти. Ако се предава, както казват, от баща на син и от майка на дъщеря, тия 70% са си възможни.vyara написа:Би могло, ако някой сподели личен опит. Но това така или иначе няма да стане. Убедена съм. И може би точно там е проблемът, че жените ги е срам от това. Че за насилието не се говори.esti написа: тук едва ли може да им помогне.
Или може?
Не знам....
Ако се вярва на статистиката, всяка четвърта (ли беше) жена е жертва на домашно насилие.
Но за нас тези работи не важат, нали?
Както и да е. В този проблем човек наистина първо сам трябва да си помогне, за да получи помощ и отвън.
Грийни, естествено, че се предава!! Та това е модел, ценностен модел на поведение, на мислене. Казват даже, че се предава на генно ниво... Насилниците раждат насилници. Бащите спукват от бой децата и жената, те после - своите, и така... Не говоря за това, че на нормален човек чат-пат може да му избият чивиите и да изпотроши сервиза - подарък за сватбата (примерно говоря), а за системно и систематично поведение!Green Light написа: Възможно ли е да е вярно? За "всяка четвърта" питам. Бях чел (ей сега ще поровя къде) че процента на семействата в които има наслие в България средно е 20, а за Перник конкретно - 70! Писах го като майтап, сега ми е кофти. Ако се предава, както казват, от баща на син и от майка на дъщеря, тия 70% са си възможни.
На мен ми се стори невероятно. Никой около мен примерно не е споделял нещо подобно. Може да слагат в процента и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.Green Light написа: Възможно ли е да е вярно? За "всяка четвърта" питам. Бях чел (ей сега ще поровя къде) че процента на семействата в които има наслие в България средно е 20, а за Перник конкретно - 70! Писах го като майтап, сега ми е кофти. Ако се предава, както казват, от баща на син и от майка на дъщеря, тия 70% са си възможни.
Вероятно е така.ELBI написа:
Явно още не са ти се изхабили инструментите за заобляне... Личното пространство е точно нещо свързано с темата ти - АЗ-а vs. Компромисите!

Ма как бе!esti написа: Не приемам двама души, като двете половини на едно цяло.
Всеки човек си е завършено цяло
не бих посмяла да давам съвети през мрежата - без да познавам човека, ситуацията и т.н. Наистина може да даде обратен ефект. Но центровете наистина помагат - помощта е безплатна, осигуряват място за живеене за извество време, помагат в търсене на работа, за адвокат, ако е енобходимо, квалифицирана помощ от психолози.esti написа: Ако се появи човек в нужда мисля, че всички бихме се поровили за координати и бихме помогнали с каквото можем.
Но Вяра е права, едва ли някой ще излезе тук (особено ако е от редовните клубари, които познаваме) и ще каже "аз съм жертва..."
Навремето имаше една тема от нерегната жена, която търсеше помощ, тогава и аз порових и се изненадах, колко много организации има, които се занимават с този проблем.
Дано ако някой има нужда, тази тема ако не друго, поне да му подскаже, че решение има.
Права си, млъквам и няма да се обаждам повече..snowprincess написа: внимавай, че навлизаш в опасна територия
ъъъ тва на кой го пишеш? Аз не усещам опасноста. Не си ли говорим теоретично. Да се върна ли да изтрия "съвета ми" за обезглавяването? Обърка ме Сноуsnowprincess написа:внимавай, че навлизаш в опасна територия
аз пък се чудя за кво си приказвате като се съберете приятелки - не знаеш за изневери, не знаеш за бой, за колко е голям или колко издържа сигур също е табуvyara написа: На мен ми се стори невероятно. Никой около мен примерно не е споделял нещо подобно. Може да слагат в процента и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.

разбрахме се с чаветоGreen Light написа:ъъъ тва на кой го пишеш? Аз не усещам опасноста. Не си ли говорим теоретично. Да се върна ли да изтрия "съвета ми" за обезглавяването? Обърка ме Сноуsnowprincess написа:внимавай, че навлизаш в опасна територия

Мерси за добавката, че и аз почнах да мигам на парцали нещо...snowprincess написа:разбрахме се с чавето
за теб няма опасност:-)
Само да не те шокирам, но аз не излизам по женски с приятелки.snowprincess написа:аз пък се чудя за кво си приказвате като се съберете приятелки - не знаеш за изневери, не знаеш за бой, за колко е голям или колко издържа сигур също е табуvyara написа: На мен ми се стори невероятно. Никой около мен примерно не е споделял нещо подобно. Може да слагат в процента и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.
(смея се в момента, но наистина ми е чудно как така не си говорите за такива неща, мислех, че е нормално и всички момичета го правят):lol::shy:
нищо не мож ме шокираvyara написа: Само да не те шокирам, но аз не излизам по женски с приятелки.

vyara написа:Да, слагат ги. "някой шамар при скандал" си е чиста порба насилие.Green Light написа: ... и тези дето отнасят някой шамар при скандал само. Нямам представа, но всяка четвърта е адски много.
Психоатаките също влизат в сметките.
Е тЕ в това отношение аз съм заклет терорист. Напрао Буш требе да ме прибираpocti_bezobidna написа: Психоатаките също влизат в сметките.
Що? Да не би партизанското ти име да е Моника4avdar4e написа:Е тЕ в това отношение аз съм заклет терорист. Напрао Буш требе да ме прибираpocti_bezobidna написа: Психоатаките също влизат в сметките.
То има атаки и атаки все пак.4avdar4e написа:Е тЕ в това отношение аз съм заклет терорист. Напрао Буш требе да ме прибираpocti_bezobidna написа: Психоатаките също влизат в сметките.
съгласна че е модел. на всичкото отгоре може да избие в другата крайност. или просто да бъде догматик, подтискащ цялото си ново семейство психически търсийки идеала си. много тънка е линията. за това пък познавам човек, който е намерил средната линия. и т.н...4avdar4e написа:Грийни, естествено, че се предава!! Та това е модел, ценностен модел на поведение, на мислене. Казват даже, че се предава на генно ниво... Насилниците раждат насилници. Бащите спукват от бой децата и жената, те после - своите, и така... Не говоря за това, че на нормален човек чат-пат може да му избият чивиите и да изпотроши сервиза - подарък за сватбата (примерно говоря), а за системно и систематично поведение!Green Light написа: Възможно ли е да е вярно? За "всяка четвърта" питам. Бях чел (ей сега ще поровя къде) че процента на семействата в които има наслие в България средно е 20, а за Перник конкретно - 70! Писах го като майтап, сега ми е кофти. Ако се предава, както казват, от баща на син и от майка на дъщеря, тия 70% са си възможни.