Но пък там можеш да защитиш себе си и собствеността си. Тук такова като "при самоотбрана" няма. Все ще си крив и все виновен и крайно се съмнявам, че ако при неизбежна самоотбрана килнеш някого ще бъдеш оправдан. Ще се влачиш по дела додет не съжалиш, че си го гръмнал, вместо да го почерпиш с пасти и боза. Имаше доста такива слушаи...Един го осъдиха, защото кучетата му бяха бали убили или само нахапали некъф крадец, дето му беше влезнал в имота...И кво правим, ако някой влезе в дома ни и имаме възможност да се защитим? Удраме му няколко точилки и викаме полицията. Онези идват, арестуват го и започват едни посещения по участъци и съдилища от наша страна, съпровеодени с надлежни за тази цел доклади и подробни обяснения, ама защо и как точно сме го праснали с точилката...Накрая онзи така или иначе го пускат и.....Познай:blink::shocked: Следва живот в постоянен страх, за нас де.....
За**и тая работа....:twisted:
Наистина е по-добре да не ти се случва......
All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Gaspode написа:
Съгласна, несъгласна - това е положението. Ако искаш ТЕБ да не те бият трябва ТИ да ходиш на тренировки.
Изнасилвачите за ходят на икебана ако щат... ама ще е късно.. .щото за да е изнасилвач значи поне веднъж някого е изнасилил... А идеята е да не може... Щото иначе е след дъжд - качулка :)
ПП. Точилка също става. Но трябва да я носиш постоянно
Абе пак не съм съгласна, обаче ме мързи да развивам сега стройната теория за това как печени психотерапевти ще разпознават бъдещите изнасилвачи по рисунките им и ще взимат мерки.
П.П. Разказваха едно време случай... Жената така се шашнала, че вместо "помощ" извикала "ура" и нападателят избягал...
vyara написа:
Не съм кръвожадна, не обичам кръв. А и от счупване никой не е умрял.
Даже съм милостива, ако искаш да знаеш. Ама кво ли знаеш ти! Седнал да ми обяснява на мене. Като не си преживял някои неща, недей много дрънка!
Милостива? Счупен гръбнак и парализиран цял живот? Не, мерси. Предпочитам да ме застрелят на място...
А и от счупен врат, череп и прочие се умира, до колкото знам...
Всеки е преживял неща, които никой друг не е...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.
vyara написа:
Не съм кръвожадна, не обичам кръв. А и от счупване никой не е умрял.
Даже съм милостива, ако искаш да знаеш. Ама кво ли знаеш ти! Седнал да ми обяснява на мене. Като не си преживял някои неща, недей много дрънка!
Милостива? Счупен гръбнак и парализиран цял живот? Не, мерси. Предпочитам да ме застрелят на място...
А и от счупен врат, череп и прочие се умира, до колкото знам...
Всеки е преживял неща, които никой друг не е...
Говоря ти за крака и ръце, бре. И за една година гипс. Ти все най-лошото предполагаш за мен.
vyara написа:
Говоря ти за крака и ръце, бре. И за една година гипс. Ти все най-лошото предполагаш за мен.
Гипсово корито има при счупен гръбнак, мисля... За крака и ръце стига и просто шиниране + гипс... Пък и цяла година... трябва през месец да ги дотрошваш...щото те заздравяват... краката и ръцете де... И после ще ми разправя - милостива била... А нема нужда :blum::blum:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.
vyara написа:Естествено, че без задни мисли го е извикала, но пак ми е смешно.
Трябва да се вика "пожар", а може би нещо друго би било още по-ефикасно...
Да. За съжаление ако викаш "ПОМОЩ" хората ще се скрият, но ако извикаш "ПОЖАР" вероятно ще дотърчат. Идиотщина.
vyara написа:
Гипсово корито има при счупен гръбнак, мисля... За крака и ръце стига и просто шиниране + гипс... Пък и цяла година... трябва през месец да ги дотрошваш...щото те заздравяват... краката и ръцете де... И после ще ми разправя - милостива била... А нема нужда :blum::blum:
Виж ко, дреме ми кво мислиш. Да не съм лекар, че да знам кога има гипсово корито. Ако са ти натрошени краката, таза, ребрата, няма ли да си пак в корито. Пък и сега месеците да им смятам на изродите, айде нема нужда. По-добре жалостиво да ги гръмна. Тъй по-добре ли е?
Пък тебе, ако те пипна, първо един тупаник щи фърля, чи тогаз ша седнем на една маса. МНого ма дразниш, Гасподе!
vyara написа:Виж ко, дреме ми кво мислиш. Да не съм лекар, че да знам кога има гипсово корито. Ако са ти натрошени краката, таза, ребрата, няма ли да си пак в корито. Пък и сега месеците да им смятам на изродите, айде нема нужда. По-добре жалостиво да ги гръмна. Тъй по-добре ли е?
Пък тебе, ако те пипна, първо един тупаник щи фърля, чи тогаз ша седнем на една маса. МНого ма дразниш, Гасподе!
Искаш милостиво да пукне от декубитус начи. Дори и да му е в ред гръбнака и/или черепно-лицевите кости.
frisky lioness написа:
Като "бегай, че съм сифилистичка" или "Имам СПИН...."
Ми знам ли я психиката на изнасилвача. Сигурно, ако засимулираш кеф, ще му се отще, щото на него кефа му е да насилва.
Като онанистите. Те не искат секс, искат да се уплашиш. И ако се отнесеш с насмешка към оная им работа, ще ги сецнеш отсякъде.
frisky lioness написа:
Като "бегай, че съм сифилистичка" или "Имам СПИН...."
Ми знам ли я психиката на изнасилвача. Сигурно, ако засимулираш кеф, ще му се отще, щото на него кефа му е да насилва.
Като онанистите. Те не искат секс, искат да се уплашиш. И ако се отнесеш с насмешка към оная им работа, ще ги сецнеш отсякъде.
За тва си требе яко самообладание, което не свеки има в такива ситуации. Или ако попиташ "А що пропусна любовната игра, а?" или "Няма ли да се поцелуваме първо?"
All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
frisky lioness написа:За тва си требе яко самообладание, което не свеки има в такива ситуации. Или ако попиташ "А що пропусна любовната игра, а?" или "Няма ли да се поцелуваме първо?"
Или най-добре да го попиташ:
Лубрикант носиш ли си, щото аз страпона веднага го закопчавам...
Но пък там можеш да защитиш себе си и собствеността си. Тук такова като "при самоотбрана" няма. Все ще си крив и все виновен и крайно се съмнявам, че ако при неизбежна самоотбрана килнеш ...
Наистина е по-добре да не ти се случва......
Още повече ... утвърждава тезата ми, че в БГ не трябва да има лесен/популярен/разпространен достъп и притежание на оръжие. В страни, където самоотбраната е ОК - там по-може... Но Щатите с безразборното притежание на оръжие са пример защо не трябва то да е популярно..
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Като ви чета и осъзнавам, че оръжието изглежда заплашително. Направено е с едната цел да наранява, значи точно това ще направи. И то независимо дали искам или не. Някак, нещо ще стане, то така ще извърти нещата, че да влезе в употреба и да нарани или убие някого, може би наши близки, може би дори нас самите... Не казвам, че не разбирам тая гледна точка. Но, съгласете се, не е логична. Щом мога да управлявам колата си, пу, пу да не чуе дявола, мога да управлявам и пистолета. Вие казвате, че нямате доверие в себе си, но повечето от вас, ако не и всички работят под напрежение и ежеседмично попадат в какви ли не критични ситуации, имате си доверие да организирате 10 човека да правят нещо за което не са съгласни и да поемете отговорност за какви ли не проекти, но за собствените действия с пистолет в джоба - не. Пак казвам, разбирам защо мислите така но не е логично. Извинявам се на всички за обобщеното обръщение, тук Дарки казва ВСИЧКИ обобщения са тъпизъм!
Елби, ти даваш пример с убийствата с огнестрелно оръжие. Ама аз знам - за убийствата служат оръжията, за катастрофите служат колите, за удавянията окенаите и моретата, а високите сгради са за разбиване на глави. Ако искаш да си купиш някакво оръжие и има статистика, която показва че от него хич не може никой да пострада, веднага се отказвай! За статистиката че е опасно да го имаш в къщи пак казвам същото. Кои семейства процентно ще са по- уязвими от инциденти с огнестрелно оръжие: тези които притевжават такова или тези, които нямат и никога не са хващали? Ами от пожар? Тези които имат кибрит или тези които нямат? Впрочем за САЩ бъркаш, че има много домашни злополуки, те като нация с традиции се славят със супер културно(с респект) отношение към оръжието, за разлика от европейците.
Чавдарче имам абсолютно случайния късмет да познавам (бегло де)тренировките на полицаите. Тяхната база отвори врати, струва ми се от 2005г, за обикновенни хора именно защото полицаите са най- наясно, че хората трябва да се научат на самозащита. Полицаите без помоща ни нищо не могат да направят. Права си, има нужда от много тренировки за да станеш добър полицай, но малко се изисква за да им помагаш. Да не се криеш, да не те е страх. Това не се възпитава с "Те ще се погрижат, закона е виновен, правителството трябва да направи нещо..." Аз нека направя това което ми е разрешено, нека имам възможност да се защитя, пък после, на второ място да разчитам на оня другия било полицай, било прокурор, съдия и т.н. Не казвам, че ще се справя. Най- вероятно ако не дай си боже се случи нещо, аз ще реагирам по най- неадекватния начин, но поне ще знам, че съм опитал да се подготвя. Ако приема твоята философия, че само избрани могат и знаят как да ме защитят, значи да предам изцяло защитата на мен и семейството ми в чужди ръце. И то доказано некадърни ръце- нали си знаем какви са ни закон и съд
С това и ще завърша. Свикнали сме да разчитаме на другите, на тези които са длъжни да се грижат за нас, да ни топлят, да ни светят, да ни пазят, толкова много сме свикнали с това, че сме забравили да разчитаме на себе си. Няма да пускам линкове казах, понеже, честна дума, половината от вас ще се разплачат, но помислете си дали от стотиците изнасилени жени през тази година и догодина не би могло да има няколко които да се спасят понеже нагласата на обществото се променя мъничко в полза на това честните хора да притежават ножове и пистолети и да помагат първо на себе си, а после защо не и на другите
Green Light написа:
С това и ще завърша. Свикнали сме да разчитаме на другите, на тези които са длъжни да се грижат за нас, да ни топлят, да ни светят, да ни пазят, толкова много сме свикнали с това, че сме забравили да разчитаме на себе си. Няма да пускам линкове казах, понеже половината от вас ще се разплачат, но помислете си дали от стотиците изнасилени жени през тази година и догодина не би могло да има няколко които да се спасят понеже нагласата на обществото се променя мъничко в полза на това честните хора да притежават ножове и пистолети и да помагат първо на себе си, а после защо не и на другите
Ама какъв ти е въпроса? Дали да се разреши да се носи оръжие в по-облекчен режим?
Може, ама ни е рано и да не е съвсем облекчен.
Имах колежка в Университета - отвътре и идваше да стреля, побъркваше чичковците по стрелбищата.
Аз не мога да уцеля почти нищо. Разбира се, че ако по някаква причина ми се наложи - вероятно ще се науча. Ама ти що не се научиш да свириш на тромпет, например? Чакаш някой да ти прави веселото по купони и да те забавлява, така ли? Ама аз ако непрекъснато мисля как някой ме дебне на улицата да ме обере, изнасили, пребие, скалпира и т.н. накрая ще свърша в Карлуково.
Green Light написа:
С това и ще завърша. Свикнали сме да разчитаме на другите, на тези които са длъжни да се грижат за нас, да ни топлят, да ни светят, да ни пазят, толкова много сме свикнали с това, че сме забравили да разчитаме на себе си. Няма да пускам линкове казах, понеже половината от вас ще се разплачат, но помислете си дали от стотиците изнасилени жени през тази година и догодина не би могло да има няколко които да се спасят понеже нагласата на обществото се променя мъничко в полза на това честните хора да притежават ножове и пистолети и да помагат първо на себе си, а после защо не и на другите
Ама какъв ти е въпроса? Дали да се разреши да се носи оръжие в по-облекчен режим?
Може, ама ни е рано и да не е съвсем облекчен.
Имах колежка в Университета - отвътре и идваше да стреля, побъркваше чичковците по стрелбищата.
Аз не мога да уцеля почти нищо. Разбира се, че ако по някаква причина ми се наложи - вероятно ще се науча. Ама ти що не се научиш да свириш на тромпет, например? Чакаш някой да ти прави веселото по купони и да те забавлява, така ли? Ама аз ако непрекъснато мисля как някой ме дебне на улицата да ме обере, изнасили, пребие, скалпира и т.н. накрая ще свърша в Карлуково.
Ти не очакваш и всеки момент да срещнеш любовта на живота си или сделката на кариерата си, но носиш червило в чантата си, ножичка, огледало, гланц за устни, носиш разни неща, които могат да ти потрябват. Сетила ли си се за спрей, например? Ако да, то е било въпреки, а не заради обществените нагласи. Тук, ние говорим, че не е изискано да си с оръжие и че ножа в джоба издава мутрата, а интелигентния човек е над тия неща.
Понеже сте ми душеприказчици, аз споделям, че според мен не е така
Green Light написа:
Ти не очакваш и всеки момент да срещнеш любовта на живота си или сделката на кариерата си, но носиш червило в чантата си, ножичка, огледало, гланц за устни, носиш разни неща, които могат да ти потрябват. Сетила ли си се за спрей, например? Ако да, то е било въпреки, а не заради обществените нагласи. Тук, ние говорим, че не е изискано да си с оръжие и че ножа в джоба издава мутрата, а интелигентния човек е над тия неща.
Понеже сте ми душеприказчици, аз споделям, че според мен не е така
Обикновено нося куп хартии. Ножички, червило и т.н. също не
Спрей маднахерцах известно време в зората на демокрацията, ама ми писна да го влача.
Не че ми е пречил или тежал, ама два пъти го натиснах неволно бърночкайки за нещо друго и всичко в чантата се осмърдя - мани другото, ама служебните хартии...
Не може всеки да носи оръжие, тва да не е Дивия Запад?
В Айдахо или Айова може и да няма толкоз изнасилвания (някой направи вече уместна забележка - това са селски райони, където престъпността по принцип е по-ниска), ама дечурлигата стрелят още в началното по класния и другарчетата...
Gaspode написа:
Милостива? Тупаник? Кое е излишното
Ще чакам с нетърпение
Спирам, да не си изкарам още некой тупаник :blum:
Знам те аз, че чакаш с нетерпение.
Трудна е нашата любов, ко да прайш. Ама нали знайш чи та обичам. Ти и децата си обичаш, ама им поотупваш прахта от панталоните, нали. Е, туй моето е същото.