............

Все същите
Аватар
поручик Ржевски

Мнение от поручик Ржевски »

Green Light написа: Вчера едни приятели ми казаха, че са пуснали "Наблюдател" на Тома Томов по канал 1 и се разприказвахме за него, за Дмитри Иванов Бог да го прости и за филмите им отпреди.
Ей, не ми го убивай преждевременно Димитрито бе, садист такъв! :)
Жив си е човека, господ здраве да му дава още много години.
Всяка сряда с голям кеф си го чета във в. "Сега". :)
Аватар
doktorka

Re: Каква човещина търсиш в една такава война, друже!

Мнение от doktorka »

Док, той не ги е мислил, ама термина е останал от него - кво да се прави. Както и терминът онанизъм, който няма нищо общо с оня библейския Онан. Щото когато посещавал жена си (всъщност братовата му жена май) "изливал семето си на земята" та тя да не забременее. Т.е. правил е секс с нея, не се е самозадоволявал. Терминът обаче си е останал на негво име. Нема джъстис дет се вика, дори и в свещените книги. :)
Като цяло садизъм означава получаване на удоволствие (и сексуално но не само) от (причиняването на) страданията на някой друг. (Другият термин за това е "зъболекар" :):wink:)
Жестокостта също носи удоволствие на причиняващият я.
Е, в някои случаи и на този на който я причиняват, ама това вече из областта на сексуалните разнообразия, а аз като един същински модерно мислещ почти европеец, не мога да осъдждам такова поведение :):wink:[/quote]

ржевски...!...:)))))))))

аз исках само да подскажа ,че няма нииищо лошо в оригиналните( без по-късната интерпретация) идеи на Маркиза...;)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

[unknown] написа:
Дори и така да е. Записа да е манипулиран. Е, и? Та това е само пример. А примери много. Издевателствата в Абу Грейб, а и не само там...А хилядите главорези и от едната и от другата страна... От всички страни... Това насилие/абсолютно ненужно впрочем/ им носи удоволствие. Удоволствие, разбираш ли... Садизъм си е това в най- чист вид. И да не се заблуждаваме, че си е в реда на нещата... Че едва ли не е необходимо, за да не се увеличават "черните чували и за двете страни". Не е необходимо, Боев. Садизмът няма да намали черните чували. Войната си е война, садизма е друго нещо. Изроди има навсякъде, явно на война им е по- лесно да се проявят, най- бързо там им падат задръжките, но това не ги оправдава. И не е в реда на нещата...
Говорех/писах точно за конкретния пример. Ако холандските сини каски бяха употребили по същия начин "мъничко" насилие, тогава тълпата от косовари нямаше да изгори църкви, манастири и домовете на стотици сърби...Да, гадно е това което става в Абу Гариб и Гуантанамо, категорично съм против, но това е действителнодтта. Препоръчвам ти един филм - "Спасителят". Разказва историята на един американец, семейството му загина при атентат. В състояние на афект пича грабна пищов и влезе в най-близката джамия, натръшка всичко което мърдаше вътре. След това му се наложи да бяга, постъпи в чуждестранния легион(там предлагат/прилагат смяна на личността). Участва в мисии в арабските страни, а когато му се отдаде възможност да трепе мюсулмани в Босна, премина на страната на сърбите. Беше снайперист и обстоятелствата му налагаха да стреля дори и по деца. Тръпкъта и осъзнаването дойдоха, когато отиде с негов другар сърбин да разменят пленници за сестрата на сърбина, отвлечена и държана в плен месеци на ред, основоното и предназначение е било да забавлява сексуално муджехидините, сега в напреднала, нежелана бременост тя им беше излишна. Направиха размяната, а сърбинът трябваше да я отведе при баща им, където да бъде убита защото е допуснала да ги опозори. Е, стана въргал, пича уби брата и тръгнаха да бягат, тя роди и искаше да изостави/убие детето, той и попречи, опитваше се да я откара на сигурно място.Преминаха през много перипетии, сърбите малтретираха бошняци и хървати, а хърватите и бошняците малтретираха сърби и се избиваха по между си. Много реалистичен филм, нищо общо със стандартните екшъни...и много тъжен...В съзнанието ми още е жива сцената когато хърватите заловиха майката с още цял автобус мюсолмани, стовариха ги на брега на една река, докато чакат команда за разстрел един охранен тип измъкна някакъв сак, натъпкан с чукове, носеше си го като чанта със стикове за голф, избираше различни по големина и убиваше по избор с точен удар в челото...
Ей това е войната - много от водачите на паравоенни формирования и в момента са действащи политици в цялата бивша Югославия. Победителите не ги съдят, за едни са престъпници, а за други герой!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

поручик Ржевски написа:
Green Light написа: Вчера едни приятели ми казаха, че са пуснали "Наблюдател" на Тома Томов по канал 1 и се разприказвахме за него, за Дмитри Иванов Бог да го прости и за филмите им отпреди.
Пу, пу, пу! Пепел ми на езика.
Пък ние с аверчетата цяла вечер го оплаквахме. Готин бил, тва бил, онова бил как, бил говорил, как бил пишел, няма вече такива,.. а той- не го е срам - жив!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
поручик Ржевски написа:
Пък ние с аверчетата цяла вечер го оплаквахме. Готин бил, тва бил, онова бил как, бил говорил, как бил пишел, няма вече такива,.. а той- не го е срам - жив!
Мда... двамата са ми прекрасен пример за едни професионални, ужасно добри пропагандисти... На уж новото, но в същността си старо, комунистическо мислене... Инак - чели са, знаят, мислят - спор няма! Въпросът е в продуктът им - чудесно ошлайфана и замазана пропаганда от онова време!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Green Light написа:
поручик Ржевски написа:
Мда... двамата са ми прекрасен пример за едни професионални, ужасно добри пропагандисти... На уж новото, но в същността си старо, комунистическо мислене... Инак - чели са, знаят, мислят - спор няма! Въпросът е в продуктът им - чудесно ошлайфана и замазана пропаганда от онова време!
Знам за какво говориш и освен това съм съгласен, че пропагандират. Но не ми отива, нито пък на тебе да им забелязваш. Те си мислят, че това може да фане дикиш и си дават тоя зор, обаче така гонят Михаля, съре! Остават умните им, ангажирани филми и огромната им ерудиция. Аз много ги обичам, макар политически да са комунисти. Тва е третостепенно в днешния свят и особено в публицистиката. Там врагове са ми ъъъъ как да ги опиша ..бе чалгата, популизма, евтината демагогия- е тва мразя в джурналистите
Ржевски

Мнение от Ржевски »

ELBI написа:
Green Light написа:
поручик Ржевски написа:
За Тома, може да се съглася щото е червен май. Ама Димитри все пак е от репресирано семейство и изобщо не е червен.
Но и в двата слчая това за мен няма значение. Защото са мислещи хора. Аз лично предпочитам мислещ и ерудиран противник. Защото с мислещи хора можеш да се разбереш. И ми е кеф да го чета. За разлика от Дайнето примерно (който хубаво свири, ама не може да пише, а май и да мисли) или онова муджахидинче-богословче дето рече на професора, че се интересувал само от ракийката и салатката.
Сори - сините пропагандисти като цяло са зле. Слабо интелигентни, коне с капаци и/или ниско културни. Каквито щат неща да напишат/кажат (дори и много верни) не могат да го направят както трябва. Димитри наистина води с цяла композиция влакови вагони с изчетени книги не само пред И.Костов, ами и пред тях. Той е ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
Green Light написа:
поручик Ржевски написа:
Знам за какво говориш и освен това съм съгласен, че пропагандират. Но не ми отива, нито пък на тебе да им забелязваш. Те си мислят, че това може да фане дикиш и си дават тоя зор, обаче така гонят Михаля, съре! Остават умните им, ангажирани филми и огромната им ерудиция. Аз много ги обичам, макар политически да са комунисти. Тва е третостепенно в днешния свят и особено в публицистиката. Там врагове са ми ъъъъ как да ги опиша ..бе чалгата, популизма, евтината демагогия- е тва мразя в джурналистите
И за какво точно да ги обичам? За префасонирания нов прочит на един отдавна никому ненужен режим? Същото ми е мнението за ерудираните нацистки пропагандисти, за ерудираните расистки пропагандисти.

Щях да ги уважавам, ако се бяха отдали на ... друг вид журналистика - примерно анти-чалга, анти-евтиния ... проблемът им бе (да си призная - напоследък не съм ги гледал/чел, но до преди време го правех),че си останаха дълбоко политически ангажирани. Това си знаеха, това си правеха.

И хич не е третостепенно, пич! Основополагащо е. Има и страхотни и ужасно ерудирани нацисти, ислямисти и т.н.
Ржевски

Мнение от Ржевски »

ELBI написа: (да си призная - напоследък не съм ги гледал/чел, но до преди време го правех)
Прочети ги.
По-точно го.
Всяка сряда.
www.segabg.com
Рубриката "Наблюдател".
Ржевски

Мнение от Ржевски »

П.С. Пише на всякакви теми, в това число анти-чалга (и в световен мащаб), анти-простотия (и в световен мащаб) и прочие. Или пък просто пише красиво. Независимо за какво.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ржевски написа:
ELBI написа:
Green Light написа:
поручик Ржевски написа:
За Тома, може да се съглася щото е червен май. Ама Димитри все пак е от репресирано семейство и изобщо не е червен.
Но и в двата слчая това за мен няма значение. Защото са мислещи хора. Аз лично предпочитам мислещ и ерудиран противник. Защото с мислещи хора можеш да се разбереш. И ми е кеф да го чета. За разлика от Дайнето примерно (който хубаво свири, ама не може да пише, а май и да мисли) или онова муджахидинче-богословче дето рече на професора, че се интересувал само от ракийката и салатката.
Сори - сините пропагандисти като цяло са зле. Слабо интелигентни, коне с капаци и/или ниско културни. Каквито щат неща да напишат/кажат (дори и много верни) не могат да го направят както трябва. Димитри наистина води с цяла композиция влакови вагони с изчетени книги не само пред И.Костов, ами и пред тях. Той е ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
Хич няма да се впускам в излишни спорове, както и във феномена "остатъчна пропаганда", само ще се съглася с факта, че сините пропагандисти като цяло са зле. Средно зле до много зле. Тук-таме ужасно зле, но ужасно зле ги намирам и 2 основни пропагандисти-министри в настоящето правителство (също не глупави) които са потресающо арогантни и отблъскващи...ама това друга тема. Не съм съгласен, че "сините" са с ниска култура - сред тях има и начетени и интересни хора. Основният им проблем (на сините - включително онези сини, които до преди 15 г. имаха партийни книжки) е че са с болшевишко мислене! Просто със сменен цвят. Което е почти толкова плоско в един момент, колкото и обратното, което го слушахме години наред. Което за жалост е и типично за т.н. твърда, много дясна десница. Тя не предлага модерни "десни" решения, а подскача на влака на антикомунизма, който влак е интересен само за историците и за една "обица" на ухото на всеки от нас.

Колкото до изчетените книги - без съмнение е интересно и на моменти - по-добре някои неща да се чуят от такъв човек. Основното, обаче, фундаменталното си остава - когато е тип болшевик, фашист, ислямист (фундаменталист по-точно) - голям праз за влаковите композиции, дето те са изчели - хумаността и човещината е малко...макар и прекрасно прикрита и великолепно поднесена!
Ржевски

Мнение от Ржевски »

Звинявам се за десните анализатори и журналисти. Сега се сетих, че има един от тях който много ме кефи като го чета. Обаче е професор. И наистина е ерудирана личност.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ржевски написа:Звинявам се за десните анализатори и журналисти. Сега се сетих, че има един от тях който много ме кефи като го чета. Обаче е професор. И наистина е ерудирана личност.
Тайна ли е? :lol:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ржевски написа:П.С. Пише на всякакви теми, в това число анти-чалга (и в световен мащаб), анти-простотия (и в световен мащаб) и прочие. Или пък просто пише красиво. Независимо за какво.
О, да... не малко съм го слушал и чел, веднъж се срещнахме, но не сме говорили много - познавам го основно от наблюдател по тиви-то и от Сега. Хич и не оспорвам дар словото му и начетеността му!!!

Ако е минал на анти-чалга и анти-простотия - БРАВО! Това за мен е единственият морален подход за такива хора. Като "навсякъде" (по-точно да е ясно) да има нишка извинение/признание за грешната пропаганда на времето. Той и Петър 3 пъти се е отричал от Христос, та... както казах - това е безкрайна и тема с невероятни възможности за увъртане.
Ржевски

Мнение от Ржевски »

ELBI написа: Основното, обаче, фундаменталното си остава - когато е тип болшевик, фашист, ислямист (фундаменталист по-точно) - голям праз за влаковите композиции, дето те са изчели - хумаността и човещината е малко...макар и прекрасно прикрита и великолепно поднесена!
Това също е фундаментализъм :)
Имало е хуманни комунисти (от тях даже още има), фашисти (по-точно казано национал-социалисти, щото баш фашистите много-много не ги познавам - никога не са ми били интересни жабарите), ислямисти (кво по-точно е ислямист?) и даже инквизитори. :)
Не можеш с лека ръка да лепиш етикети от рода на "тоя е гад щото е едикакъв си".
Аз освен да допусна, че някой може да не пуши, мога да допусна дори(!) и, че някой не се заглежда по жени и пак е хубав човек (поне докато не влезе в парламента) :)
Ржевски

Мнение от Ржевски »

Мнемозина написа:
Ржевски написа:Звинявам се за десните анализатори и журналисти. Сега се сетих, че има един от тях който много ме кефи като го чета. Обаче е професор. И наистина е ерудирана личност.
Тайна ли е? :lol:
Ц.
проф. Н. Василев
Ржевски

Мнение от Ржевски »

ELBI написа:
Ржевски написа:П.С. Пише на всякакви теми, в това число анти-чалга (и в световен мащаб), анти-простотия (и в световен мащаб) и прочие. Или пък просто пише красиво. Независимо за какво.
О, да... не малко съм го слушал и чел, веднъж се срещнахме, но не сме говорили много - познавам го основно от наблюдател по тиви-то и от Сега. Хич и не оспорвам дар словото му и начетеността му!!!

Ако е минал на анти-чалга и анти-простотия - БРАВО! Това за мен е единственият морален подход за такива хора. Като "навсякъде" (по-точно да е ясно) да има нишка извинение/признание за грешната пропаганда на времето. Той и Петър 3 пъти се е отричал от Христос, та... както казах - това е безкрайна и тема с невероятни възможности за увъртане.
Димитри Иванов не е пропагандатор. Той е анализатор. При това основно (но не винаги) външнополитически. Естествено, че като всеки човек влага нещо лично в анализите. Аз обаче понеже съм стигнал само до половината на влаковата композиция винаги се радвам да прочета нещо от някой, който знае или е виждал повече от мен по дадена тема. Дали ще се съглася с него или не, какви изводи ще си направя си е моя работа. Но има от къде да го чета. Той успява да ми бъзика мозъчните клетки. Кара ме да мисля. Или да видя и друг поглед в/у нещата. А другите няма какво да ми кажат дори когато говорят истини. Абсолютно нескромно заявявам, че ЗНАМ, МОГА И МИСЛЯ повече, и по-добре от тях! А най-вероятно мога и да пиша по-добре от тях.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ржевски написа: Имало е хуманни комунисти (от тях даже още има), фашисти (по-точно казано национал-социалисти, щото баш фашистите много-много не ги познавам - никога не са ми били интересни жабарите), ислямисти (кво по-точно е ислямист?) и даже инквизитори. :)...
Тц. Груба грешка. Много груба и абсурдна постановка. С изключение за началните периоди (те е между 0 и някаква малка/средна величина) - ДА - ВЪЗМОЖНО е да е имало в началото/средата... След това (след време), ако е още такъв - или е глупак (а говорехме за умните, все пак), за което съм съгласен, че може да е хуманен, глупав нацист/комунист - разликата между тях е от истор. гл. т. 0 - или може да е себевлюбен или корумпиран (т.е. да не си признава краха на нацизма/комунизма я от суета, я от икономически интереси).

И разбира се, някаква супер малка средноквадратична грешка... 8) Но ми писна от спекулации с изключения... Тази неделя имаше един страхотен документаелен филм за едно семейство от рускиня и италианец (жабар-човек, какво от това, че точно от блатото произхожда европейската цивилизация и хуманизъм..) как КРАЯТ на войната ги разделя, нея я пращат като ВРАГ в Сибир, но техният син не спира да търси майка си и ... накрая я намира. Ако не бе съвсем документална и 100% истинска, щеше да е ужасно блудкава и невероятно напомняща холивудска драма... Но бе история от истинския живот!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
[unknown] написа:
Дори и така да е. Записа да е манипулиран. Е, и? Та това е само пример. А примери много. Издевателствата в Абу Грейб, а и не само там...А хилядите главорези и от едната и от другата страна... От всички страни... Това насилие/абсолютно ненужно впрочем/ им носи удоволствие. Удоволствие, разбираш ли... Садизъм си е това в най- чист вид. И да не се заблуждаваме, че си е в реда на нещата... Че едва ли не е необходимо, за да не се увеличават "черните чували и за двете страни". Не е необходимо, Боев. Садизмът няма да намали черните чували. Войната си е война, садизма е друго нещо. Изроди има навсякъде, явно на война им е по- лесно да се проявят, най- бързо там им падат задръжките, но това не ги оправдава. И не е в реда на нещата...
Говорех/писах точно за конкретния пример. Ако холандските сини каски бяха употребили по същия начин "мъничко" насилие, тогава тълпата от косовари нямаше да изгори църкви, манастири и домовете на стотици сърби...Да, гадно е това което става в Абу Гариб и Гуантанамо, категорично съм против, но това е действителнодтта. Препоръчвам ти един филм - "Спасителят". Разказва историята на един американец, семейството му загина при атентат. В състояние на афект пича грабна пищов и влезе в най-близката джамия, натръшка всичко което мърдаше вътре. След това му се наложи да бяга, постъпи в чуждестранния легион(там предлагат/прилагат смяна на личността). Участва в мисии в арабските страни, а когато му се отдаде възможност да трепе мюсулмани в Босна, премина на страната на сърбите. Беше снайперист и обстоятелствата му налагаха да стреля дори и по деца. Тръпкъта и осъзнаването дойдоха, когато отиде с негов другар сърбин да разменят пленници за сестрата на сърбина, отвлечена и държана в плен месеци на ред, основоното и предназначение е било да забавлява сексуално муджехидините, сега в напреднала, нежелана бременост тя им беше излишна. Направиха размяната, а сърбинът трябваше да я отведе при баща им, където да бъде убита защото е допуснала да ги опозори. Е, стана въргал, пича уби брата и тръгнаха да бягат, тя роди и искаше да изостави/убие детето, той и попречи, опитваше се да я откара на сигурно място.Преминаха през много перипетии, сърбите малтретираха бошняци и хървати, а хърватите и бошняците малтретираха сърби и се избиваха по между си. Много реалистичен филм, нищо общо със стандартните екшъни...и много тъжен...В съзнанието ми още е жива сцената когато хърватите заловиха майката с още цял автобус мюсолмани, стовариха ги на брега на една река, докато чакат команда за разстрел един охранен тип измъкна някакъв сак, натъпкан с чукове, носеше си го като чанта със стикове за голф, избираше различни по големина и убиваше по избор с точен удар в челото...
Ей това е войната - много от водачите на паравоенни формирования и в момента са действащи политици в цялата бивша Югославия. Победителите не ги съдят, за едни са престъпници, а за други герой!
Холандските сини каски тогава проявиха чиста проба малодушие. И се опитаха след това да го прикрият като незнание и непрозорливост, за намеренията на босненските сърби. След това имаше голям отзвук в самата Холандия. Правителството мисля си подаде оставка.
А аз гледах документалният филм и там на масата за "преговори" видях лицето на Ратко Младич. То цялото сияеше... Очите му искряха...Явно предвкусваше клането и беше вече в еуфория от това...
Завършен садист!

Филма съм го гледал. Хареса ми. Но защо ли си мисля, че ти препоръчвайки ми този филм, защитаваш моята теза.
Извергите, които извличат удоволствие от издевателството над другите- точно те повличат лавината от насилие. И ясно е това- насилието води само до ново насилие.
И последните ми думи си мисля, че точно ти най- добре ще разбереш.
Трябва да си минал през това, да си малтретиран/да си малтретирал, за да знаеш, че това не води до нищо добро.
Естествено е, че не може да се изкорени насилието. И е ясно, че на война се убива и ще се убива. Но пак казвам- изпитват удоволствие от насилието само садистите. Не всички. Само те!
Ако убиеш едно животно, за да го изядеш, то ти си убиец и насилник спрямо него, нали? Но това не ти носи удоволствие! Виж, ако го измъчваш преди да го убиеш и се наслаждаваш на агонията му... Това вече не е нормално. Това те прави садист. И дали е на война или в цивилният живот- садиста си е винаги такъв.
Спомням си много добре последният път в който съм се бил. Беше в казармата малко преди да се уволня. Един идиот , който не разбираше от дума, а само от сила (щото беше доволно тъп), за пореден говореше простотии на приятелката ми по телефона. Той беше централист и тя като търсеше мен, винаги на него попадаше първо.
Афектира ме. Счупих му носа.
В първият момент изпитах удоволствие от победата си над него. Не от неговата болка, а от това, че съм защитил позицията си. След това съжалявах и му съчувствах. Макар, че не можех да го понасям...

Враговете ни са много и винаги не са ни достатъчни... Все нови и нови ни трябват... Защо? Защото не можем да победим звяра в себе си. Защото най- големият враг сме си ние самите. А победа може да има. Но първо трябва да има съзнание и воля.

Ти ми препоръча един филм... Нека и аз да ти препоръчам нещо: "Враг мой" от Бари Лонгиър. Но не филма, той не струва. Книжката прочети.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Ржевски

Мнение от Ржевски »

ELBI написа: Тц. Груба грешка. Много груба и абсурдна постановка. С изключение за началните периоди (те е между 0 и някаква малка/средна величина) - ДА - ВЪЗМОЖНО е да е имало в началото/средата... След това (след време), ако е още такъв - или е глупак (а говорехме за умните, все пак), за което съм съгласен, че може да е хуманен, глупав нацист/комунист - разликата между тях е от истор. гл. т. 0 - или може да е себевлюбен или корумпиран (т.е. да не си признава краха на нацизма/комунизма я от суета, я от икономически интереси).

И разбира се, някаква супер малка средноквадратична грешка... 8) Но ми писна от спекулации с изключения... Тази неделя имаше един страхотен документаелен филм за едно семейство от рускиня и италианец (жабар-човек, какво от това, че точно от блатото произхожда европейската цивилизация и хуманизъм..) как КРАЯТ на войната ги разделя, нея я пращат като ВРАГ в Сибир, но техният син не спира да търси майка си и ... накрая я намира. Ако не бе съвсем документална и 100% истинска, щеше да е ужасно блудкава и невероятно напомняща холивудска драма... Но бе история от истинския живот!

Прав си.
Винаги съм подозирал майка ми, че корумпира доматите за да раждат лятно време, а кожата на ръцете й е нацепена, и има артрит не от бачкане, ами от броене на мангизи.
Ужасно се притеснявам от факта, че двамата ми дядовци са били глупаци, а голяма част от приятелите ми - самовлюбени, и с долни икономически интереси. Срам ме е да си призная, но още по-назад в историята имам един пра-пра-дядо, който пък най-вероятно е направо убиец, понеже е бил в четата на капитан Петко войвода.

Караш ме да пиша нервно, ама просто нямам как инак да постъпя, защото (без да усещаш сигурно) се държиш по болшевишки - "ако не е с нас, значи е против нас".

В момента обиждаш почти 100% от роднините ми, голяма част от познатите ми и невъобразимо количество хора, които нито ти, нито аз познаваме. Хора, които споделят или пък не споделят твоите политически убеждения, и изобщо не разбират моето безпартийничене. Всички те бяха (а тези, които са живи все още са) интелигентни и добри хора. Независимо от това, че единият ми дядо е "фашист-кулак", а другия "комунист-ятак" (ама от ония дето не са излезли на 8-ми с/щу 9-ти в гората, ами е ял бой по време на "демократичните" правителства от 23-та нагоре). И двамата са помагали колкото са могли на когото са могли, независимо от конюнктурата и строя в момента. Майка ми е убедена комунистка, макар, че никога не е била член на БКП. Нито на БСП. Искаш да кажеш, че в България тоя половин милион дето редовно гласува в червено са глупаци и/или изроди? Че единият ми дядо ми е бил глупак/изрод щото е беше земеделец до последно? А другият - щото е бил комунист? Дето си хвърли партийната книжка с едно писмо до най-големия правешки другар още през 70-те години. Ама си остана комунист по убеждения. Колко други са имали смелостта да го направят?

Ще имаш да вземаш!

Познавам ужасно много интелигентни, ерудирани и добри хора, които (за разлика от мен) имат политически убеждения - едни или други. Това не ги прави по-лоши хора. И не са никаква средноквадратична грешка. По-голямата част от хората на тоя свят са добри, трудолюбиви и човечни.
Е, аз пък, точно защото не искам да преценявам хората по убеждения и вяра, нямам нито едното нито другото. Избрал съм си мой път. Път в който не се вярва, а се мисли. И каквото мисля си го казвам - Хитлер, Сталин, Мао и прочие изроди не ми харесват. И смятам, че религиите са опиум на народите. Ама си е мое, непартийно мнение. (Не, че не съм се лъгал - млад бях, надявам се да ми се прости там горе)
Дай възможност на хората да имат убеждения различни от твоите. Тогава може и да си помисля, че си демократ.
Убийците нямат партийна/верска принадлежност. Те са просто престъпници.

П.С. А разликата м/у комунист и нацист изобщо не е 0 и мога да ти я кажа веднага, щото съм я казвал много пъти, и имам готов отговор: Комунистите са мръсни, защото никога не са се мили с натурален еврейски сапун. Мога и да разясня какво имам предвид, ама ти (въпреки политическте си убеждения) си интелигентен човек - ще се сетиш сам.
Аватар
doktorka

интересно се завъртя темата

Мнение от doktorka »

днес сутринта си говорихме с майка ,татко и сестра ми ...тъкмо за това...

казах им какво е било изумлението ми когато не видях мавзолея...
Бях забравила..че са го разрушили..или не съм знаела?

на мен площада ми изглежда пуст..самотен...без мавзолея...

както и да е...
въпросът беше,че германците били поискали останките на Георги Димитров като първият ,който се е борил открито срещу фашизма...
Вярно ли е?

може ли да сме толкова слепи...че да отхвърляме това,което се е случило?.
да го забравяме...?

аз съм тази ,която не се обръща назад...в собствения си живот...но това,през което съм минала е в мен..в моята вселена...и не е потъпкано,изтрито...аз го нося в себе си-това МОЕ миналото...

А това,което е свързвало толкова съдби...?

Защо се опитваме да го изтрием?
защо?
Евала Ржевски...
( май и аз не съм мнооо интЕлигентна....)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Ейййч...

Мнение от Ън »

Що набъркахте и политиката, а?!... Тя темата си е достатъчно лайняна, че и политиколайняни окраски да и се добавят.

Изображение
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Re: Ейййч...

Мнение от Set »

[unknown] написа:Що набъркахте и политиката, а?!... Тя темата си е достатъчно лайняна, че и политиколайняни окраски да и се добавят.
Щото войната е политика с крайни средства.

Аз не съм комунист и никога няма да бъда.
Аз не съм фашист и никога няма да бъда.
Аз не съм шовинист и никога няма да бъда.
....

Но аз не съм и СЕДЕСАР и никога няма да бъда.
Аз не съм Костовист и никога няма да бъда.
Аз не съм Сидеровист и никога няма да бъда.

Аз съм просо ИНДИВИДУАЛИСТ :lol:

С горното парче, наща маса поздравява ваща маса :P

Освен това пломбирането е изпитана метода
И не влияе на психиката на пломбираните:lol::lol::lol:*

* - Преброяване на дивите зайци.
Memento mori.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

:)

Мнение от Remmivs »

Set написа:Щото войната е политика с крайни средства.
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Аватар
vyara

Re: :)

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Тебе пък все с гугъла трябва да те чета. Не са научи да пишеш на български:D
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:
Remmivs написа:
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Последният агрумент/довод на кралете. Луи XIV няма да превеждам. Гравирал го е на топовете си. :D

Ти верно ли се запали по питона? Направо ме срути с това... :D Докъде я докара? 8)
Последно промяна от Remmivs на 10.11.06, 22:45, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:
Remmivs написа:
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Последният агрумент/довод на кралете. Луи XIV няма да превеждам. Гравирал го е на топовете си. :D
Мерси за ефирния превод:P
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Снощи висях около час и стигнах до четвъртата картинка - оная със свещите. Сложничко ми идва и време нямам много, ама ще продължа. Ти всичките нива ли си минал?
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Направо съм сащисан. С питон ли ги бориш?

ами всичките, запрях някъде по средата
все не ми остава време и/или желание

задник, опс, това де оправдание :D
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:Направо съм сащисан. С питон ли ги бориш?

ами всичките, запрях някъде по средата
все не ми остава време и/или желание

задник, опс, това де оправдание :D
За оная със символите от пейдж соурса си помогнах с подсказка от форума. Направих често срещаните символи с тирета и буквите лъснаха. После ползвах една програмка с анаграми. Сама ако го боря ще отиде цял век:D, пък и английския ми не е на нужното ниво - това ми е голяма пречка с Питона.
Изображение
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Remmivs написа:
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Мислех да гравирам нещо подобно на пищака:8)

Ultima Ratio Setum:P

Но тъй като се поставям много над някакъв си френски упадъчен крал, още мисля някакво друго лафче 8)
Memento mori.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Set написа:
Remmivs написа:
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Мислех да гравирам нещо подобно на пищака:8)

Но тъй като се поставям много над някакъв си френски упадъчен крал, още мисля някакво друго лафче 8)
Ако си гравираш "Set me free" ще има връзка хем с теб, хем с упадъчната ти свобода.:twisted:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Set написа:Мислех да гравирам нещо подобно на пищака:8)

:idea: Tuebor - Аз (ще) защитавам/пазя.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

vyara написа:
Ако си гравираш "Set me free" ще има връзка хем с теб, хем с упадъчната ти свобода.:twisted:
Важното е че робите не могат да ме четат:lol:
Memento mori.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Set написа:
vyara написа:
Ако се усъмниш в собствените си думи, това може и да те направи малко по-свободен.

Справка - Рема, в последната ти тема.8)
Изображение
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

vyara написа:
Set написа:
vyara написа:
Ако се усъмниш в собствените си думи, това може и да те направи малко по-свободен.

Верче...

Май ти се нанка:wink:
Memento mori.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Set написа:
vyara написа:
Set написа:
vyara написа:

Верче...

Гониш ли ме?:twisted:
Изображение
Гост

Мнение от Гост »

vyara написа:
Remmivs написа:
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Амиии... Достатъчен ти е един латинско- български речник.8)
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

vyara написа:
Set написа:
Верче...

Гониш ли ме?:twisted:
Подсещам те:lol::D
Memento mori.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Anonymous написа:
vyara написа:
Remmivs написа:
Ultima Ratio Regum
Louis XIV
Амиии... Достатъчен ти е един латинско- български речник.8)
Аз, бе... Аз.

Изображение
Публикувай отговор