Благодаря!
Муха-лайнарка
- Stranniche
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
Аз винаги ги намалявам на 40% от оригинала. Не исках повече, за да се виждат добре (на мен монитора ми е голям). А иначе съм невежа и не знам как ги правите тези, дето са малки и като кликнеш върху тях излизат големи. Ще имам предви за в бъдеще да и намалявам на 25%.Кент написа:
хубави лози са това
ресайзни ги обаче
че не ми стига монитора
ползвай това
imageshack.us/
браузвъш си снимката от компито
поле маркираш прозорчето за ресайз
аз ползвам размера
640x480
става по необширно
Аз винаги ги намалявам на 40% от оригинала. Не исках повече, за да се виждат добре (на мен монитора ми е голям). А иначе съм невежа и не знам как ги правите тези, дето са малки и като кликнеш върху тях излизат големи. Ще имам предви за в бъдеще да и намалявам на 25%.
под прозореца ти за отговор вляво излиза едно надписче Add image to post
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
:)))
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
-
Дядо Капинчо
Re: :)))
Природата си знае работата. Никога не бих съчетал тези два цвята, а тук са красиви.Баба Яга написа:Това си намерих днес под дъжда, дали крилцата им не се развалят от водата?
Предполагам че са с един тон по светли, на снимката са мокри.Капинчо написа:Природата си знае работата. Никога не бих съчетал тези два цвята, а тук са красиви.Баба Яга написа:Това си намерих днес под дъжда, дали крилцата им не се развалят от водата?
супер е. не се развалят:-)
зелено и оранжево е още по-кефещ цвят
виждам го само на германските ми камуфлажи обаче
ама германците са пичове, затва
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Re: Муха-лайнарка
Тенкс! Ще чета когато имам време. По-скоро ме интересуваше в павильона намират ли се разните му там приставки, външни светкавици и прочая глезотия. Ти май си се оборудвал освен с филтър и с макролеща - а?Кент написа:БоЕВ написа:Кенте, не се ебавай!:shocked:Кент написа:и от мене ена говноядка
...
Тука и на "луната" няма ли и софтуерно увеличение?:roll:
пп Снимката е страхотна!
ппп Аз такова...май 50-тката взема да ме кефи.
Ето Боев нещо за четене, ама на майчин език:lol:
цъкай долу
Lumix
- Глас в пустиня
На мен ли го казваш!?Марвин написа:ш'са сетиш ти... аупер е апаратчето, що мислиш, че завидях на Кента, м?БоЕВ написа: ппп Аз такова...май 50-тката взема да ме кефи.
П.П. тука не кОнкурс и затова казвам снимките са превъзходни... всичките...
Паналайка ФЗ-20 от три години - проблем са приставки и разни глезотии.
пп Можем и кОнкурсче да си спретнем, но се притеснявам че Ягишна ще ни отвее, но пък можем да поставим условие - победителят да черпи.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
намират се, това не е точно макро леща а едно друго нещоБоЕВ написа:Тенкс! Ще чета когато имам време. По-скоро ме интересуваше в павильона намират ли се разните му там приставки, външни светкавици и прочая глезотия. Ти май си се оборудвал освен с филтър и с макролеща - а?Кент написа:БоЕВ написа:Кенте, не се ебавай!:shocked:Кент написа:и от мене ена говноядка
...
пп Снимката е страхотна!
цъкай долу
Lumix
- Глас в пустиня
Ти може и да си ги махнала, но аз ги видях.bibilyana написа:адии кажи го тоз номер деКент написа: мухата е с една приставка отпред за скъсяфана на фок разстоятие, макролеща демек
а луната е със зум 20 и нещо оптичен, то има един тънкаж ако се снима на 5 или 3 мегапиксела и се ползва
само централната част на матрицата и може да се дигне зума оттова:-)
че от старата машинка най-много зума ми липсваа
на мойто новото фото дали ще стане тоз номер-ади като се видим ще ми покажеш
П.П. Кенте, Боев- окъках се - опитах се да снимам едни много красиви облаци.....обаче не знам що страшен шум е излязъл:crying:, помоги меня, може ли да се изчисти! чак ме е срам да ги покажа, ама ей сега
маа ногуу ма е срам, ама още повече искам да разбера шо стана тъй
махам ги тез работи - тъй и тъй никой не каза що са станали такиз
Нямах време да отговоря на момента - много е субективно, при мен на паната се получава при различни ситуации. "Шумът" по принцип е недостиг на светлина. Ако снимаш на автоматични настройки машинката осреднява при меренето и се получава разминаване между скорост и отвор на блендата. Опитай ръчно да намериш баланса - първо мериш на автоматично, ако искаш правиш и пробна снимка, като отбелязваш стойностите на бленда и скорост, а след това минаваш на ръчни, като еспериментираш със стойностите увеличаваш/намаляваш и след всяка промяна правиш пробна снимка. Знам, това е методът проба-грешка, но лично аз така съм/се уча.
Успех!
пп ИСО-то също е важно и също оказва влияние, може да си била на ниско исо за светло време - експериментирай - готова рецепта едва ли ще намериш. При мен използваемо е само ИСО 80 и 100, при 200 вече вкарва шум.
БоЕВ написа: Ти може и да си ги махнала, но аз ги видях.
Нямах време да отговоря на момента - много е субективно, при мен на паната се получава при различни ситуации. "Шумът" по принцип е недостиг на светлина. Ако снимаш на автоматични настройки машинката осреднява при меренето и се получава разминаване между скорост и отвор на блендата. Опитай ръчно да намериш баланса - първо мериш на автоматично, ако искаш правиш и пробна снимка, като отбелязваш стойностите на бленда и скорост, а след това минаваш на ръчни, като еспериментираш със стойностите увеличаваш/намаляваш и след всяка промяна правиш пробна снимка. Знам, това е методът проба-грешка, но лично аз така съм/се уча.
Успех!
пп ИСО-то също е важно и също оказва влияние, може да си била на ниско исо за светло време - експериментирай - готова рецепта едва ли ще намериш. При мен използваемо е само ИСО 80 и 100, при 200 вече вкарва шум.
- Глас в пустиня
ОК!Кент написа:намират се, това не е точно макро леща а едно друго нещоБоЕВ написа:Тенкс! Ще чета когато имам време. По-скоро ме интересуваше в павильона намират ли се разните му там приставки, външни светкавици и прочая глезотия. Ти май си се оборудвал освен с филтър и с макролеща - а?Кент написа:БоЕВ написа:Кенте, не се ебавай!:shocked:Кент написа:и от мене ена говноядка
...
пп Снимката е страхотна!
цъкай долу
Lumix
Значи - дали съм разбрал правилно - за цената на един канон или никон с два обектива, ти можеш да си вземеш пана с един-варио-стабилизиран и да догониш сумата с покупка на филтри, леши, светкавици, карти, батерии...и май пак по-евтино ще ти излезе, а и по-компактно.
- Глас в пустиня
bibilyana написа:БоЕВ написа: Ти може и да си ги махнала, но аз ги видях.
Успех!
ОК!
Значи - дали съм разбрал правилно - за цената на един канон или никон с два обектива, ти можеш да си вземеш пана с един-варио-стабилизиран и да догониш сумата с покупка на филтри, леши, светкавици, карти, батерии...и май пак по-евтино ще ти излезе, а и по-компактно.[/quote]
по добре си вземи канон със същите параметри...
....
само да вметна:roll:
Значи - дали съм разбрал правилно - за цената на един канон или никон с два обектива, ти можеш да си вземеш пана с един-варио-стабилизиран и да догониш сумата с покупка на филтри, леши, светкавици, карти, батерии...и май пак по-евтино ще ти излезе, а и по-компактно.[/quote]
по добре си вземи канон със същите параметри...
....
само да вметна:roll:
- сър Айвънхоу
Е, ти току-що уби желанието ми да спечеля кОнкурса...БоЕВ написа:На мен ли го казваш!?
пп Можем и кОнкурсче да си спретнем, но се притеснявам че Ягишна ще ни отвее, но пък можем да поставим условие - победителят да черпи.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
абе не знам ко сте разбрали, ама той Кента знае, моя никон колко излезе - с китов обектив - 540лв с доставката - дадох още 15лв за чанта и 50 за филтри и за сега толкоцБоЕВ написа: ОК!
Значи - дали съм разбрал правилно - за цената на един канон или никон с два обектива, ти можеш да си вземеш пана с един-варио-стабилизиран и да догониш сумата с покупка на филтри, леши, светкавици, карти, батерии...и май пак по-евтино ще ти излезе, а и по-компактно.
ФЗ-7цата я продадох за което май малко ме е яд, ама нищо
Много ме съмнява че ще ви отвея, за да не кажете че се измъквам - няма проблем, ако спечеля черпя, дори и заведение съм си набелязала.БоЕВ написа:На мен ли го казваш!?Марвин написа:ш'са сетиш ти... аупер е апаратчето, що мислиш, че завидях на Кента, м?БоЕВ написа: ппп Аз такова...май 50-тката взема да ме кефи.
П.П. тука не кОнкурс и затова казвам снимките са превъзходни... всичките...
Re: :))
Снимам с един Canon S3 за сега, има го доста тънко като цена във Фотопавилиона, за сега не ме е разочаровал, но матрицата му е малка, в някои случаи е сериозен недостатък.
Ееее това е любимото ми време, като гледам снимката ми се иска да съм там, има някаква магия в буреносните облаци.
Дааааа, супер са
- Piqndurnik
- majemela4ka
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
Трябва да питам щерката като се върне от базата. Целта ми не бяха определени участници. Просто се опитах да хвана летежа на коня. Трудно е, защото апаратът ми е цифров и всъщност снима по-късно от натискане на копчето, та се опитвах да нацеля момента. Това са ми сполучливите кадри. Имам и такива, на които е само препятствието.majemela4ka написа:
кой е ездачът с червеното сетре?
ПП Един от турците е, ама не знаем кой точно.