Нещо си отива

Все същите
Аватар
holi_day

Re: :))

Мнение от holi_day »

Баба Яга написа:Съгласна съм с теб, един ден открих че съм започнала да ставам мизантроп и това ме шокира, тогава намерих и мисълта на Майка Тереза.Сега се опитвам да я следвам, не винаги се получава, но когато искам да осъдя някого първо поглеждам в себе си и... не го съдя.Всичко което е присъщо на хората го притежавам, така че съдя себе си.:lol:
Тихият уют на мислите... :cool:
Благодаря ти за усещането, което създаде.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

esti написа:А защо трябва да се обичат хората?
Аз не ги обичам - особено, като цяло, като маса.
Какви сте такива обичливи и вие....:lol:
Защото съм част от тях:-) и да ги мразя означава да мразя себе си. :-) И заради това.:-)

Започни от себе си

Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на англикански епископ В Криптата на Уестминстърското абатство:
Когато бях млад и свободен и Въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която жвееех.
Но и тя изглеждаше непоклатима.
В залеза на моя Живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.
Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.
Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а Кой знае, може би дори щях да успея да променя света.

Анонимен автор
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
esti

Мнение от esti »

Баба Яга написа:
Защото съм част от тях:-) и да ги мразя означава да мразя себе си. :-) И заради това.:-)

Започни от себе си
Ама чакай сега, защо липсата на обич непременно трябва да означава омраза.
Обичта и омразата са силни чувства, не може току така да се раздават. :lol:
Освен това с философии разни и мозъчни промивки може да се постигне само търпимост някаква, овладяване на чувства - но не и зараждането им.
Чувствата са неподвласни на философии.
А това, че всичко живо се стреми да се променя също не го разбирам.
Защо не се харесвате бе?
Защо не можете да се разберете с този свят във формата и съдържанието, което ви е дадено?
Тук там да се поошлайфа човек го разбирам, ама чак тотална промяна....това е за тези, които са много сбъркани някъде.
Сори, ако неволно засягам някой.
Просто си дращя. :-)
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

esti написа:
Баба Яга написа:

Започни от себе си
Ама чакай сега, защо липсата на обич непременно трябва да означава омраза.
Обичта и омразата са силни чувства, не може току така да се раздават. :lol:
Освен това с философии разни и мозъчни промивки може да се постигне само търпимост някаква, овладяване на чувства - но не и зараждането им.
Чувствата са неподвласни на философии.
А това, че всичко живо се стреми да се променя също не го разбирам.
Защо не се харесвате бе?
Защо не можете да се разберете с този свят във формата и съдържанието, което ви е дадено?
Тук там да се поошлайфа човек го разбирам, ама чак тотална промяна....това е за тези, които са много сбъркани някъде.
Сори, ако неволно засягам някой.
Просто си дращя. :-)
Няма проблем .:-) Просто не харесвах това в което бях започнала да се превръщам.:-) Бях залитнала в съсвсем крайна посока и се радвам че се осъзнах преди да се циментирам там.:lol:
esti

Мнение от esti »

Баба Яга написа:
Няма проблем .:-) Просто не харесвах това в което бях започнала да се превръщам.:-) Бях залитнала в съсвсем крайна посока и се радвам че се осъзнах преди да се циментирам там.:lol:
Ми имала си нужда - залитнала си.
Дай сега да обичаме всякаква паплач, за да не се циментираме. :lol:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

esti написа:Дай сега да обичаме всякаква паплач, за да не се циментираме. :lol:
Нали в мисълта ставаше въпрос за хората... :grin:
Ф.Песоа

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

holi_day написа:
:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

holi_day написа:
Именно.

Аз обичам животните. Е, има някои, от които се гнуся или страхувам, но като цяло обичам животните. Защото те са невинни и ако не им анрушавам територията, няма да ми сторят зло.
Не обичам хората. Като цяло. Вкупом. И не приемам безразмерната обич към хората ей така, вкупом. Има хора и те са много, които заслужават омраза, защото пренебрежението не е достатъчно. Те трябва да бъдта наказвани, отделяни от обществото, дори унищожавани(аз съм за смъртната присъда). Има такива и те са още повече, които заслужават пренебрежение. Те са безполезни, но поне не са вредни и ги оставям на безсмисления им живот. Има и такива и те са малко, които са добри, но чак да ги обичам. Има и такива и те са съвсем малко, коиот заслужават да ги обичам и аз ги обичам.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:...... Има хора и те са много, които заслужават омраза, защото пренебрежението не е достатъчно. Те трябва да бъдта наказвани, отделяни от обществото, дори унищожавани(аз съм за смъртната присъда). Има такива и те са още повече, които заслужават пренебрежение. Те са безполезни, но поне не са вредни и ги оставям на безсмисления им живот. Има и такива и те са малко, които са добри, но чак да ги обичам. Има и такива и те са съвсем малко, коиот заслужават да ги обичам и аз ги обичам.
Честно казано, почувствах се уморена, когато го прочетох.
Ти голям съдия се извъди, бре!:shocked:

ПП ти към коя групичка се зачисляваш, само това не разбрах.:grin:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Амаранта написа:
Капинчо написа:...... Има хора и те са много, които заслужават омраза, защото пренебрежението не е достатъчно. Те трябва да бъдта наказвани, отделяни от обществото, дори унищожавани(аз съм за смъртната присъда). Има такива и те са още повече, които заслужават пренебрежение. Те са безполезни, но поне не са вредни и ги оставям на безсмисления им живот. Има и такива и те са малко, които са добри, но чак да ги обичам. Има и такива и те са съвсем малко, коиот заслужават да ги обичам и аз ги обичам.

И мен ми се струва, че изобщо не обсъждахме ОБИЧ ПО ЗАСЛУГИ
Ф.Песоа

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Амаранта написа:

"Има и такива и те са малко, които са добри, но чак да ги обичам."
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

holi_day написа:
И мен ми се струва, че изобщо не обсъждахме ОБИЧ ПО ЗАСЛУГИ[/quote]

Всичко на този свят се заслужава - обич, омраза, безразличие ...
Ако щеш дори с външен вид, когато не познаваш още човека.

Малък въпрос към обичливите - обичате ли убиеца/убийците на сестрите Белнейски?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Капинчо написа: Не обичам хората. Като цяло. Вкупом. И не приемам безразмерната обич към хората ей така, вкупом. Има хора и те са много, които заслужават омраза, защото пренебрежението не е достатъчно. Те трябва да бъдта наказвани, отделяни от обществото, дори унищожавани(аз съм за смъртната присъда). Има такива и те са още повече, които заслужават пренебрежение. Те са безполезни, но поне не са вредни и ги оставям на безсмисления им живот. Има и такива и те са малко, които са добри, но чак да ги обичам. Има и такива и те са съвсем малко, коиот заслужават да ги обичам и аз ги обичам.
и кво?
не обичаш хората...
ми кво правиш тука?
кво правиш изобщо в тоя свят?

тъй, начи ако следваме твоите мисли някой който изпитва непирязън към теб може да те накаже, отдели от обществото и унищожи (включително) щото ти не си против тия неща?

омразата ражда омраза

грозни ги пишеш
като ония там за децата дето ги беше намятал преди.....
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Къпин, върни се и прочети внимателно репликите освен твоите, ку разбереш за кво става въпрос, сам шъ си оттеглиш въпроса.
Не ми се играе на словесна преиначаванка сега.
Ф.Песоа

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:

Всичко на този свят се заслужава - обич, омраза, безразличие ...
Ако щеш дори с външен вид, когато не познаваш още човека.

Малък въпрос към обичливите - обичате ли убиеца/убийците на сестрите Белнейски?
Аз не съм от обичливите,
но съм забелязала, че когато оставя хората наоколо да се изявяват спокойно,
без да ги обременявам с предварителните си очаквания, предразсъдъците, бутоните и комплексите си,
някак по-добре започва да се получава за всички...:grin:

ПП За убийци не искам да говоря, не съм компетентна,
но знам, че едно зло не може да се поправи с друго зло.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Dark Angel написа:
и кво?
не обичаш хората...
ми кво правиш тука?

тъй, начи ако следваме твоите мисли някой който изпитва непирязън към теб може да те накаже, отдели от обществото и унищожи (включително) щото ти не си против тия неща?

омразата ражда омраза

грозни ги пишеш
Ще почна отзад напред. Някой беше пуснал едно видео с едни "дечица" дето се гавреха с учителката си. Тогава какви приказки се изприказваха за тях в клуба. На техен фон моето изказване за детенцето в църквата дето псуваше баба си, си беше направо елейно слово.

Дарки, ти като видиш "Капинчо" и превключаш на червено. Ми чети по внимателно.

Ето ти го:

Не обичам хората. Като цяло. Вкупом.

Ако останат само хората, които за себе си определям като приемливи, нищо лошо няма да ми се случи. Така както за 51 години нищо лошо не ми се е случило. Освен от майка си и баща си, от другиго и един шамар не съм изял.

Един въпрос към теб Дарки. Не отговаряй на мен, а на себе си - ти мен обичаш ли ме като човек или "би ме удавила в капка вода", както писа веднъж? Щото ако ме укоряваш за нещо в тази тема, ще трябва да ме обичаш, само щото съм "човек".
Другото са празни приказки и надувки.
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

Капинчо написа:
Dark Angel написа:
и кво?
не обичаш хората...
ми кво правиш тука?

омразата ражда омраза

грозни ги пишеш
Ще почна отзад напред. Някой беше пуснал едно видео с едни "дечица" дето се гавреха с учителката си. Тогава какви приказки се изприказваха за тях в клуба. На техен фон моето изказване за детенцето в църквата дето псуваше баба си, си беше направо елейно слово.

Дарки, ти като видиш "Капинчо" и превключаш на червено. Ми чети по внимателно.

Ето ти го:

Не обичам хората. Като цяло. Вкупом.

Ако останат само хората, които за себе си определям като приемливи, нищо лошо няма да ми се случи. Така както за 51 години нищо лошо не ми се е случило. Освен от майка си и баща си, от другиго и един шамар не съм изял.

Един въпрос към теб Дарки. Не отговаряй на мен, а на себе си - ти мен обичаш ли ме като човек или "би ме удавила в капка вода", както писа веднъж? Щото ако ме укоряваш за нещо в тази тема, ще трябва да ме обичаш, само щото съм "човек".
А ако не ги определяш като "приемливи", ако изобщо не ги определяш?:-)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Амаранта написа: Аз не съм от обичливите,
но съм забелязала, че когато оставя хората наоколо да се изявяват спокойно,
без да ги обременявам с предварителните си очаквания, предразсъдъците, бутоните и комплексите си,
някак по-добре започва да се получава за всички...:grin:

ПП За убийци не искам да говоря, не съм компетентна,
но знам, че едно зло не може да се поправи с друго зло.
Ами аз бих се описал досущ като теб.
Само, че къде остана лозунгът "обичайте всички"? Защо не и убийците, нали и те са хора, още повече битува схващането, че за техните действия е виновно обществото, а не те самите. Ми дайте и тях да ги обичаме.
Ако не е така, тогава не ми излизайте с лозунга "Аз обичам ВСИЧКИ хора".
Не. Ти можеш да бъдеш толерантен и добронамерен към всички хора, докато те с действията си подкрепят това авансово доверие или докажат, че не го заслужават.
Ако това ме прави сатрап, обесете ме, но въсщност, ако сте искрени, не можете да направите нищо друго освен да ме обичате.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Капинчо написа:
виж кво
ти си прекалено зает със себе си
ужасно зает със себе си
прочел-недочел, разбрал-недоразбрал бързаш да пишеш, бързаш да отговориш
струва ми се че, докато четеш нечие мнение и съчиняваш отговора без много, много да вникваш в написаното
прекалено си обсебен от своята си личност
няма лошо

конкретно на въпроса ти - не, не те обичам като човек
прекалено си обсебен от себе си

може да е смешно, но навремето като прочетох какви ги беше написал за децата и ми стана неприятен
защото аз много, много обичам децата
за мен те са най-прекрасното нещо на света
всички деца

за нищо не те укорявам, просто не те харесвам
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Баба Яга написа:
А ако не ги определяш като "приемливи", ако изобщо не ги определяш?:-)
За мен всички хора, с които се срещам или разминавам по улиците са в графата приемливи, ако не са показали с нещо, че не го заслужават.
Примери:
Не са приемливи непознатите, които са се напаркирали с джиповете си по Витошка, която е пешеходна зона.
Не е приемлив шофьорът, който ме изпреварва в завой бе зникаква видимост, разчитайки смо на късмета.
Не е приемлив лекарят, който взема пари без да си е свършил работата. Приемливи са онези лекари, които вземат предложените им от благодарност пари СЛЕД като са си свършили работата.
...
Мога да ти правя списък до довечера.
Това за хората, които не познавам.
Тези, с които се запознавам за кратко или дълго сами се поставят в "графите" ми с поведението си.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Dark Angel написа:
за нищо не те укорявам, просто не те харесвам
Ти също си страшно обсебена от себе си. Само твоите квалификации са верни и безапелационни. Само ти определяш кое е хубаво и кое не. Само ти имаш страшно много работа. Не. Ти нямаш работа. Ти "водиш битки" и "риташ задници".

По троянско на това му викат присмял се хърбел на щърбел.

С какво право ти ме съдиш само на базата на емоцията, която съм ти създал с едно изказване и оттогава ме дебнеш да ме захапеш за каквото и да било.
Та дойдохме си на думата - да се защитава "до кръв" лозунгът "обичайте хората" и да се мрази макар и един единствен човек си е чисто лицемерие.
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

Тези, с които се запознавам за кратко или дълго сами се поставят в "графите" ми с поведението си.[/quote]

Може би това е разликата между нас.Аз отдавна махнах "графите ми". Когато се запозная с един човек се опитвам да бъда добра с него и да ти кажа почти винаги отговорът е бил подобен, рядко ми се е случвало да се разочаровам. Миналият месец оперираха дъщеря ми, наплашиха ме че ще ми "одерат кожата", силно притеснена влязох с нея в болницата.Лекарят се оказа много свестен човек, изкарахме около четири нощи в разговори, когато я изписваха поисках да му дам пари - отказа ми, с достойнство и чест. Важно е как гледаш на хората.:lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Сори, че се намесвам, но ми стана интересно...

защо се обяснявате толкова

кой какво/кого обичал
кога мразел и т.н...

Нужно ли е?!
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:Сори, че се намесвам, но ми стана интересно...

защо се обяснявате толкова

кой какво/кого обичал
кога мразел и т.н...

Нужно ли е?!
Щом се случва, значи е нужно. :-):winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Амаранта написа:
Щом се случва, значи е нужно. :-):winkw:

:lol::lol::lol::rotfl24:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Баба Яга написа:
Може би това е разликата между нас.Аз отдавна махнах "графите ми". Когато се запозная с един човек се опитвам да бъда добра с него и да ти кажа почти винаги отговорът е бил подобен, рядко ми се е случвало да се разочаровам. Миналият месец оперираха дъщеря ми, наплашиха ме че ще ми "одерат кожата", силно притеснена влязох с нея в болницата.Лекарят се оказа много свестен човек, изкарахме около четири нощи в разговори, когато я изписваха поисках да му дам пари - отказа ми, с достойнство и чест. Важно е как гледаш на хората.:lol:
Защо мислиш, че има разлика между мен и теб? Явно ми е много беден езикът, та не мога да се изразя правилно.
Аз никого не мразя априори. Ей така, влизам в един офис и вече мразя всички в него.
Как си ме представяш - ходя с един разграфен тефтер и си отбелязвам кой в коя графа е?
Хората просто непрекъснато вършат или не вършат нещо и по това нещо аз за себе си ги определям като добри или лоши, като заслужаващи уважение или не.
Ето ти един пример от днес.
От три месеца издирвам една служебна справка от държавната администрация. Ровя в разнеи журнали, търся разни номера, щото не можело по служебен път с име и дата да ми дадат информацията. Днес една отегчена госпожа, докато ядеше една огромна слива, най-после ме открехна "Ама що търсите в тези журнали, то е в едни други". Отивам да търся в другите. Намирам и нося номерчето на една госпожа (спестявам издирването на госпожата).
- Ама то е в архив.
- И кво правим?
- Ами трябва да пуснете молба.
- Добре. Свободен текст или ... Къде?
Тишина
- Къде да си пусна тази молба?
- Ами, май че при мен.
- Бихте ли ми дали лист хартия, защото нямам.
И госпожата ми подава нарочно направена за целта бланка. Е, повярвай ми, не я мразя. Тя е в графа безразлични - минало, заминало.
Последно промяна от Дядо Капинчо на 14.07.08, 15:14, променено общо 1 път.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Капинчо написа: С какво право ти ме съдиш само на базата на емоцията, която съм ти създал с едно изказване и оттогава ме дебнеш да ме захапеш за каквото и да било.
Та дойдохме си на думата - да се защитава "до кръв" лозунгът "обичайте хората" и да се мрази макар и един единствен човек си е чисто лицемерие.
абе човеко,
аз не те съдя
просто си ми неприятен

ония ти изказвания в темата за децата ми бяха неприятни и ги запомних

аз не те дебна специално, като мерна твое мнение което ме дразни си го казвам
Публикувай отговор