Можете ли да се хвалите

Все същите
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

отказвам се
много вяло вървят нещата:-)
един ден ще искате но не!:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Quid написа:отказвам се
много вяло вървят нещата:-)
един ден ще искате но не!:cool:
:lol::lol::lol:

не мой така, тъкмо почнах агитацията
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Я, ква хубава темичка!
Ние българите сме комплексирано племе. Повечето от нас не умеят да се хвалят добре, страдат от прекалена скромност и си патят от това. Аз се хваля на поразия, когато си пиша СВ-то. Че как иначе..И детето си трябва да го хваля повече, много повече. Вече от седмица изобщо не го критикувам, и човекът си пооправи самочувствието.

Според мен фалшивата скромност е един от смъртните грехове.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Пенчо Заека написа:Я, ква хубава темичка!
Ние българите сме комплексирано племе. Повечето от нас не умеят да се хвалят добре, страдат от прекалена скромност и си патят от това. Аз се хваля на поразия, когато си пиша СВ-то. Че как иначе..И детето си трябва да го хваля повече, много повече. Вече от седмица изобщо не го критикувам, и човекът си пооправи самочувствието.

Според мен фалшивата скромност е един от смъртните грехове.
знаеш ли, това със хваленето в св-то е ужасно; въпреки че знам, че така трябва да се прави, но съм се напатила, не лично аз де, шефката от предишната ми фирма, от толкова кандидати, май нямаше ни един, дето написаното в св-то да му отразява реалните възможности - не го разбирам аз това
пак баланс си трябва, ни фалшива скромност, ни прекалено хвалене

а, сетих се, и аз си патих и препатих от хора, които ми заявяваха, че са с филологии, че имат не знам къв си стаж, ни един от тях не можеше да преведе един текст нормално. затова не харесвам хваленето, в един момент виждаш гола вода.

за теб това не важи, разбира се, както и за хора, които наистина имат качества, но на тях обикновено рядко им се налага да пишат св-та
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Remmivs написа:скромността е за хора, които няма с какво друго да се похвалят, както казва АВе-то
Скромността е ДОБРОДЕТЕЛ само за хора, които няма с какво друго да се похвалят.:winkw:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Remmivs написа:
latrevw написа:а за мен това е една от най-тъпите фрази
аз пък я харесвам, всъщност
човек трябва да знае кой е и какво може
не за да се хвали, а за да се радва на живота
Точно така! Много правилно! :good:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Глас в пустиня

Re: Можете ли да се хвалите

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:
Тая тема е само за хвалби. :blum:
Знам - просто нямаше как да ти отговоря хвалейки се!:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Пенчо Заека написа:.
Ние българите сме комплексирано племе. Повечето от нас не умеят да се хвалят добре, страдат от прекалена скромност и си патят от това. ..
Ако беше така, дали Ганьо Балкански щеше да стане нарицателно!
Аватар
Глас в пустиня

АВе написа:
Remmivs написа:
latrevw написа:а за мен това е една от най-тъпите фрази
аз пък я харесвам, всъщност
човек трябва да знае кой е и какво може
не за да се хвали, а за да се радва на живота
Точно така! Много правилно! :good:
Е това пък какво общо има със самохвалството и оправданието му, че аджеба не се хвалел само този дето нямал с какво да се похвали?!:roll:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Е това пък какво общо има със самохвалството и оправданието му, че аджеба не се хвалел само този дето нямал с какво да се похвали?!:roll:
виж сега
ако само се (само)хвалиш начи има нещо гнило
ако обаче казваш от време на време (не че другите не го забелязват, но понякога просто се срещаш за първи път с някой и не е имал тази възможност да оцени какъв титаничен гений, неземно красив, с божествена душа и тяло, строг но справедлив и най-вече безкрайно мъдър си [справка говоря за себе си :grin:], то не е никак учтиво да го оставиш в неведение просто) аз съм този който съм, приятно ми е, си е напълно здравословно :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Е това пък какво общо има със самохвалството и оправданието му, че аджеба не се хвалел само този дето нямал с какво да се похвали?!:roll:
виж сега
ако само се (само)хвалиш начи има нещо гнило
ако обаче казваш от време на време (не че другите не го забелязват, но понякога просто се срещаш за първи път с някой и не е имал тази възможност да оцени какъв титаничен гений, неземно красив, с божествена душа и тяло, строг но справедлив и най-вече безкрайно мъдър си [справка говоря за себе си :grin:], то не е никак учтиво да го оставиш в неведение просто) аз съм този който съм, приятно ми е, си е напълно здравословно :grin:
Да бе - сякаш не ти и АВе осмивахте предългите съкращения във визитките, домашните табели и като представяне при запознанство - съгласи се, че е тъпо когато си на почивка да речем, и се запознаваш с някого да ги наредиш всичките - аз съм магистър по еди_какво си, бакалавър по еди_що си, имам пет сертификата и седем лиценза за ....:lol:

А, още по-тъпо е когато си на маса в кръчма да почнеш да ги изреждаш.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Да бе - сякаш не ти и АВе осмивахте предългите съкращения във визитките, домашните табели и като представяне при запознанство - съгласи се, че е тъпо когато си на почивка да речем, и се запознаваш с някого да ги наредиш всичките - аз съм магистър по еди_какво си, бакалавър по еди_що си, имам пет сертификата и седем лиценза за ....:lol:

нещо не се разбрахме или пък се разбрахме, без да разберем за това, но и това е традиция тук
да ти кажа коя похвала си харесвам най-много (защото определено си е похвала да го кажеш за себе си - имплицитно те вдига на това ниво)
никой не се смее на този, който се смее на себе си

така че

:2tooth:

PS
пък последователите на асклепий казват, това за визитките и прочее, че дозата лекува или убива
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Да бе - сякаш не ти и АВе осмивахте предългите съкращения във визитките, домашните табели и като представяне при запознанство - съгласи се, че е тъпо когато си на почивка да речем, и се запознаваш с някого да ги наредиш всичките - аз съм магистър по еди_какво си, бакалавър по еди_що си, имам пет сертификата и седем лиценза за ....:lol:

Хм. Изреждането на дълги титли в кръчмата може да е много полезно за проверка на фазата, до която си достигнал.
И тогава колкото по-малко титли имаш, толкова повече можеш спокойно да си пиеш. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:

нещо не се разбрахме или пък се разбрахме, без да разберем за това, но и това е традиция тук
да ти кажа коя похвала си харесвам най-много (защото определено си е похвала да го кажеш за себе си - имплицитно те вдига на това ниво)
никой не се смее на този, който се смее на себе си

така че

:2tooth:

PS
пък последователите на асклепий казват, това за визитките и прочее, че дозата лекува или убива
Всичко, май, е в дозата.

Наздраве!
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Хм. Изреждането на дълги титли в кръчмата може да е много полезно за проверка на фазата, до която си достигнал.
И тогава колкото по-малко титли имаш, толкова повече можеш спокойно да си пиеш. :grin:

Хм. И каква стана тя? Излезе че, и този дето няма с какво да се хвали, спокойно може да се похвали.:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:

Хм. И каква стана тя? Излезе че, и този дето няма с какво да се хвали, спокойно може да се похвали.:lol:
Така си беше от самото начало.
И който не се хвали, е нескромен.
И който се хвали, също.

Не е лесен животът. :grin:
Panta rhei...
Публикувай отговор