Ами аз за това говоря през цялото времеRemmivs написа:според мен сега е време когато границите и статуквото (религия, закони и прочее) трябва да се признаватELBI написа:и какви са критериите? Що има парламенти - те променят закони - т.е. нещата? Що рипат? Що има политически партии - и те променят... и т.н. и т.н.
Нещо имате грешка господа -въпросът е как и какво, а не дали. И тази тема с Австралия е напълно безинтересна за мен, ако тук не се тълкуваше по един доста нетолерантен и расистки начин. За жалост голяма част от обществото ни е такова. Нищо общо с годините, когато сме помагали на нашите евреи да не бъдат пратени в лагери (макар да е имало доста българи, дето са казвали точно това - да се пращат евреите на сапун - то и сега Сидерв и сие дрънкат по въпроса).
отдавна сме минали времената на кръстоносните и анти-кръстоносните походи
викингските плячкосвания, пуническите войни и подобни (не че и сега не се опитват ирак, афганистан, на запад от нас и къде ли не, просто войната е доходен бизнес, и става въпрос за пари, не за територии, всъщност)
ако си имигрирал някъде значи си се съгласил със статуквото и не можеш да проповядваш ненавист към него
не можем да простираме до безкрайност назад коренното начато щото то е общо за всички ни
това което е разумно и което в повечето случаи се прави е да се приеме че границите са замразени
парламентите построени и ако те не решат друго, това ще е
а ако решат ще е друго
нали сами си ги избираме
демукрация
Идва ли краят на толерантноста
Re: Идва ли краят на толерантноста
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
по етнос. И по религия.frisky lioness написа:Това е.... смешноELBI написа:щото са различни.
Различни? от какво?
от кого?
ние също сме различни:winkw:
Не говорим за други различия.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така ли?ELBI написа:
Ами аз за това говоря през цялото време
Аз друго те разбрах...
или
неразбрала
пак
както винаги:lol::lol::lol:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Е на тоя въпрос няма кой да ми отговори.ELBI написа: "Аджеба кое ни е европейското"
Най-много географията ни да е европейска.
Ама и това не е много сигурно.
кой говори за брат муpocti_bezobidna написа:Да. Иван Петров, дето е запалил знамето.
Каквото му се полага по закон.
Ама брат му, братовчед му и другите от рода му, дето хал хабер си нямат от тая работа - от къф зор?
Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
или за братовчед му
говори се за тези, които мислят като него и не им харесва
нали и ти това проповядваш
или се лъжа
нали да не гледам като не ми харесва парада
или да емигрирам в австралия ми предлагаш
понякога се чудя ти четеш ли всъщност или просто използваш думите на другите за да ги пречупиш само през собствената си призма и да ги излъчиш изкривено
имаш това право де
но света е по-красив и по-приятен ако наистина чуваш другите
виждаш цветовете им
и усещаш ароматите
всичко е едно
и ти си част от него
порадвай му се
поне понякога
ми здрастиELBI написа:Ами аз за това говоря през цялото време
кво пиеш
мога по-лесно да изброя какво не пияRemmivs написа:ми здрастиELBI написа:Ами аз за това говоря през цялото време
кво пиеш
Мараба. Снощи щях да те изтормозя, щото бях на ЧВ и сиренце (не синьо - нямах), а и с големия си говорехме за снукър... ала ти се размина поради часа...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Е и?ELBI написа:по етнос. И по религия.frisky lioness написа:Това е.... смешноELBI написа:щото са различни.
Различни? от какво?
от кого?
ние също сме различни:winkw:
Не говорим за други различия.
Ние имаме свобода на вероизповеданието и далеч не мисля, че е само на хартия

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ей, ама как изкривяваш нещатаRemmivs написа:кой говори за брат муpocti_bezobidna написа:Да. Иван Петров, дето е запалил знамето.
Каквото му се полага по закон.
Ама брат му, братовчед му и другите от рода му, дето хал хабер си нямат от тая работа - от къф зор?
Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
или за братовчед му
говори се за тези, които мислят като него и не им харесва
нали и ти това проповядваш
или се лъжа
нали да не гледам като не ми харесва парада
или да емигрирам в австралия ми предлагаш
понякога се чудя ти четеш ли всъщност или просто използваш думите на другите за да ги пречупиш само през собствената си призма и да ги излъчиш изкривено
имаш това право де
но света е по-красив и по-приятен ако наистина чуваш другите
виждаш цветовете им
и усещаш ароматите
всичко е едно
и ти си част от него
порадвай му се
поне понякога
Не е много честно.
Правиш обобщения, пък после не са те били разбрали.
Уморително е понякога да се спори - просот не можеш да признаеш, че или си сгрешил, или си се изказал прибързано и не си доуточнил тезата си.
Чакай, чакай.ELBI написа:сигурно живеем в различни държави и четем мненията на различни българи... и аз не обичам измислената толерантност, но това е друга тема - като гониш хора да си ходят в друга държава (от техния етнос) и го правиш това и от телевизия и по митинги, а и тази теза се сеща често по форуми, няма как да не си зададеш въпроса "Аджеба кое ни е европейското"Мнемозина написа:Ей това, според мен, е мит, раздухван отвън чрез постоянните призиви за толерантност. И така се работи всъщност в обратната посока.ELBI написа: И както казах - има някаква разпространена у нас нетолерантност към турци и цигани - не за друго, а просто защото са друг етнос и им се приписват какви ли не качества, щото са различни.
Но нямам вече време да обяснявам.
Кой кого е гонил от тук напоследък - като изключим 1989?
Не бъркай интересите по горните етажи с живота по долните.
И пак поради интереси по горните етажи сега ни се вменява нетолерантност на всичките. И съответно се предизвиква.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Че кой обобщава?pocti_bezobidna написа: Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
Говорим за тези, които не се съобразяват, за тези, които не спазват, не за родата до пето коляно

май не четеш какво се пише по пространството и кои да си ходят в Турция или кои да се правят на сапун. Както казах - четеме сайтове и блогове на различни държави...Мнемозина написа:Чакай, чакай.ELBI написа:сигурно живеем в различни държави и четем мненията на различни българи... и аз не обичам измислената толерантност, но това е друга тема - като гониш хора да си ходят в друга държава (от техния етнос) и го правиш това и от телевизия и по митинги, а и тази теза се сеща често по форуми, няма как да не си зададеш въпроса "Аджеба кое ни е европейското"Мнемозина написа:Ей това, според мен, е мит, раздухван отвън чрез постоянните призиви за толерантност. И така се работи всъщност в обратната посока.ELBI написа: И както казах - има някаква разпространена у нас нетолерантност към турци и цигани - не за друго, а просто защото са друг етнос и им се приписват какви ли не качества, щото са различни.
Но нямам вече време да обяснявам.
Кой кого е гонил от тук напоследък - като изключим 1989?
Не бъркай интересите по горните етажи с живота по долните.
И пак поради интереси по горните етажи сега ни се вменява нетолерантност на всичките. И съответно се предизвиква.
И нищичко не бъркам. Чудесно се ориентирам какво говорят таксиджии, хора по села и паланки, хора по сайтове. "Истински" българи. 100% такива. А горните етажи им е през онези работи - те гледат само да палнат еврота или долари - и цигани, и турци и българи депутати. Без разлика на етнос и т.н. - горните етажи ги е еня за друго.
Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...frisky lioness написа:Че кой обобщава?pocti_bezobidna написа: Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
Говорим за тези, които не се съобразяват, за тези, които не спазват, не за родата до пето коляно
Това са си техники на манипулация и внущение
Не ги е измислил премиера на Австралия, защо мислиш плаща на съветници да му пишат речите.
И като се постави в определен контекст - Ивачно наруши закона - да си получи заслуженото започва да звучи Всикчи, дето се казват Иван, нарушават закона.
Ми явно чета из други пространства.ELBI написа:
май не четеш какво се пише по пространството и кои да си ходят в Турция или кои да се правят на сапун. Както казах - четеме сайтове и блогове на различни държави...
И нищичко не бъркам. Чудесно се ориентирам какво говорят таксиджии, хора по села и паланки, хора по сайтове. "Истински" българи. 100% такива. А горните етажи им е през онези работи - те гледат само да палнат еврота или долари - и цигани, и турци и българи депутати. Без разлика на етнос и т.н. - горните етажи ги е еня за друго.
Знам, че ги има тези неща, но твърдя, че те са следствие, а не причина. И че причината не е в тези дето трябвало да си ходят в Турция, а в онези етажи, дето ги е еня за друго.
Както и да е.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не сеELBI написа:както се казва - кой разбрал, разбрал
за тебе допусках, че си ме сФанала по друг начинно и те нямам за нетолерантна или друго, та те изоставих малко в спора - не се сърди
Ще приема, че си ме "изоставил" не защото съм ти безинтересна, като спорещ, разбирай не на нивото ти, а защото АЗ не си падам по спорове и защото съм една много добра душичка:-)

Кризи-мризи, крах на ценности, обезвереност, преход - чудна почва да виреят секви ...изми.Мнемозина написа:Ми явно чета из други пространства.ELBI написа:
май не четеш какво се пише по пространството и кои да си ходят в Турция или кои да се правят на сапун. Както казах - четеме сайтове и блогове на различни държави...
Знам, че ги има тези неща, но твърдя, че те са следствие, а не причина. И че причината не е в тези дето трябвало да си ходят в Турция, а в онези етажи, дето ги е еня за друго.
Както и да е.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Чисто и просто се предполага, че % на нарушилите закона сред "пришълците", пък било то и поради незнание на закона, е по-голям от този на месТните:-)pocti_bezobidna написа:Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...frisky lioness написа:Че кой обобщава?pocti_bezobidna написа: Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
Не ги е измислил премиера на Австралия, защо мислиш плаща на съветници да му пишат речите.
И като се постави в определен контекст - Ивачно наруши закона - да си получи заслуженото започва да звучи Всикчи, дето се казват Иван, нарушават закона.
И ако протестиращите са били "пришълци" към кого да се обърне, а? Към собствените си съграждани ли

Винаги мога да призная, и съм го правил, когато сгреша. Но в случая не се намирам за грешен.pocti_bezobidna написа:Ей, ама как изкривяваш нещата
Не е много честно.
Правиш обобщения, пък после не са те били разбрали.
Уморително е понякога да се спори - просот не можеш да признаеш, че или си сгрешил, или си се изказал прибързано и не си доуточнил тезата си.
Ако за теб е обобщение това
не знам какво повече да ти кажа, така че да ме разбереш правилно и да не се умориш
ма контекста и по-точно поставянето му е в твоите очила все манипулации ти се привиждат егатиpocti_bezobidna написа:Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...
свали ги
поне други мануални неща да бяха, а то....
ps
бтв, ти чете ли линка на змея за изказването
Ох, добре, съгласих се - прав си.Remmivs написа:ма контекста и по-точно поставянето му е в твоите очила все манипулации ти се привиждат егатиpocti_bezobidna написа:Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...
свали ги
поне други мануални неща да бяха, а то....
ps
бтв, ти чете ли линка на змея за изказването
Е, опасно е да се "предполага" за такива неща.frisky lioness написа: Чисто и просто се предполага, че % на нарушилите закона сред "пришълците", пък било то и поради незнание на закона, е по-голям от този на месТните:-)
И ако протестиращите са били "пришълци" към кого да се обърне, а? Към собствените си съграждани ли
Щото един предполага едно, друг друго, и става лавина накрая.
Някой "местен" трудно ще пали знамето на собствената си държава, въпреки че и такива неща е имало.
- Piqndurnik
Прав си, но не съвсем. Когато са тръгнали Асан от Авганистан или ( Мамун от КамерунRemmivs написа:...
ако си имигрирал някъде значи си се съгласил със статуквото и не можеш да проповядваш ненавист към него...
Наздраве 
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Бе тва отдавна си е казано от по-умни хора - в Рим като римляните. В почти всеки език има аналогична поговорка. Love it or leave it.
Нямам кво ново да кажа по въпроса. Само мога да констатирам, че ако няма вътрешно желание местните да възприемат нещо от пришълците, нещото отива в небитието.
Нямам кво ново да кажа по въпроса. Само мога да констатирам, че ако няма вътрешно желание местните да възприемат нещо от пришълците, нещото отива в небитието.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Глас в пустиня
Всяко изказване има по нещо-си за основа. В България също поругават знамена, обаче циганите които го извършиха бяха само глобени, а полицаят дръзнал да ги озапти сега е уволнен и следствен по настояване на ДПС, но това е друга бира. Става въпрос, че подобни изказвания(всяко провокирано от нещо си) зачестяват, та мисълта ми е, умориха ли се `белите хора` да интегрират тези които не желаят интегриране, защото погледнато реално става така - събират се `бежанци`, образуват квартал(гето), построяват си джамия, заживяват по родовообщинни закони и превръщат страната приемник в същият коптор от който са бягали. На всичкото отгоре имат претенции и към местното население, че им нарушава правото на самоопределяне.jazz написа:това изказване или основата му
беше породено че...
- Глас в пустиня
Не става въпрос за земята, а за стопаните и в момента.ELBI написа:
Темата е любопитна - кой точно е "притежателят" на земята ...
- Глас в пустиня
Ако аз дойда у вас и ти от добро сърце ме приемеш/подслониш, и малко след това домъкна роднините си и ти ги курдисам на твоя издръжка, и след още мъничко се изправя и ти кажа, че жена ти и дъщерите ти трябва да ходят забрадени и забулени, а ти да се бръкнеш за още пари за моята издръжка, защото аз съм неграмотен , а жена ми не бива да работи защото религията ми го забранява, а ти ми откажеш - какъв ще си - нетолерантен или расист?ELBI написа:расизмът и нетолерантността са най-лесни за прегръщане и пропагандиране. За жалост.БоЕВ написа:Шегата настрана - подобни настроения се усещат вече и в западна Европа. На хората им писна всякакви навлеци да ги критикуват за начина им на живот.lancelote написа: Искам го за министър-председател!:-)
- Глас в пустиня
Айде бе!:lol:ELBI написа:И както казах - има някаква разпространена у нас нетолерантност към турци и цигани - не за друго, а просто защото са друг етнос и им се приписват какви ли не качества, щото са различни.
Много ви е уплашил тоя волен бе.
- Глас в пустиня
Напротив казвала си го - няколко пъти.pocti_bezobidna написа:
...Не съм казала, че трябва да му забранят партийката (и телевизйката).
Ама ако прави погроми в джамията, примерно - к`вот му се полага по закон.
Ама ако прави погром в християнски гробища?:-)
- Глас в пустиня
Точно!Мнемозина написа:Ми явно чета из други пространства.ELBI написа:
Както и да е.
Такава ми е и темата - къде свършва толерантното отношение и започва к`во? Колко и до кога хората са склонни да бъдат толерантни? Къде е тънката граница и какво може да я взриви? Защо ни се вменява отвсякъде че, ние, българите сме нетолерантни?
- Глас в пустиня
pocti_bezobidna написа:Е на тоя въпрос няма кой да ми отговори.ELBI написа: "Аджеба кое ни е европейското"
Най-много географията ни да е европейска.
Ама и това не е много сигурно.
Българският етнически модел(не този на Доган обаче) е Европейски и световен!:-)
Боев, след като ти не спираш, аз си излизам оттук.БоЕВ написа:Напротив казвала си го - няколко пъти.pocti_bezobidna написа:
Ако това е била целта ти - да ме принудиш да спра да чета и пиша тук - честито, успя.
- Глас в пустиня
Вчера ме заплаши, че можеш да бъдеш много гадна. Е, доказа го - това беше, и е гадно, за друга дума не се сещам, но щом си решила така да постъпиш, и да оправдаеш постъпката си - ок - това е твое право!pocti_bezobidna написа:Боев, след като ти не спираш, аз си излизам оттук.БоЕВ написа:Напротив казвала си го - няколко пъти.pocti_bezobidna написа:
Ако това е била целта ти - да ме принудиш да спра да чета и пиша тук - честито, успя.
Сега.БоЕВ написа:
Точно!
Такава ми е и темата - къде свършва толерантното отношение и започва к`во? Колко и до кога хората са склонни да бъдат толерантни? Къде е тънката граница и какво може да я взриви? Защо ни се вменява отвсякъде че, ние, българите сме нетолерантни?
Ако това ще те поуспокои, ще ти кажа, че вниманието към малцинствата и към проблемите им е засилено далеч не само спрямо нас тук. Общо взето в целия свят има интерес към това как се самоопределят, структурират и т.н. малцинствените групи, имат ли права и как ги търсят. Идеята е да им се помогне, поне така се твърди.
Има страхотни куриози, произтичащи от това: например новосъздаващи се малцинства (знам за едно във Виена). Или пък една етническа група в Германия, която отдавна е интегрирана, но от години се поддържа буквално на изкуствено дишане именно като "етническо малцинство" за нуждите на етническата толерантност.
Като малцинство на други места пък разглеждат жените или децата.
Лошото е, че у нас всичко това дава обратен резултат и наистина създава напрежение.
Въпросът е дали тези, които служат на подобни идеи, наистина не усещат, че пренатягат струната и тя може да се скъса - или го правят нарочно. Чувството за мярка ми се губи в цялата картинка.
Последно промяна от Мнемозина на 24.06.09, 20:39, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Не го мисли така.pocti_bezobidna написа:
Боев, след като ти не спираш, аз си излизам оттук.
Излишно се ядосваш според мен - Боев не може да насади каквото и да било там, където то не може да вирее. А тук в клуба ксенофобия няма как да поникне.
Вярно е, че изказва мненията си твърде... как да го кажа... пламенно и провокативно, но той си е такъв.
От друга страна, постоянството на отношенията ви е направо за завиждане, не зарязвай така човека сега.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ами тогава за какво говорим....pocti_bezobidna написа:
Някой "местен" трудно ще пали знамето на собствената си държава, въпреки че и такива неща е имало.

frisky lioness написа:Ами тогава за какво говорим....pocti_bezobidna написа:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
не беше за това, но нейсе :) И е истина, че си една много добра душичка :)frisky lioness написа:Не сеELBI написа:както се казва - кой разбрал, разбрал
за тебе допусках, че си ме сФанала по друг начинно и те нямам за нетолерантна или друго, та те изоставих малко в спора - не се сърди
Ще приема, че си ме "изоставил" не защото съм ти безинтересна, като спорещ, разбирай не на нивото ти, а защото АЗ не си падам по спорове и защото съм една много добра душичка:-)