Идва ли краят на толерантноста

Все същите
Аватар
ELBI

Re: Идва ли краят на толерантноста

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:и какви са критериите? Що има парламенти - те променят закони - т.е. нещата? Що рипат? Що има политически партии - и те променят... и т.н. и т.н. :winkw:

Нещо имате грешка господа -въпросът е как и какво, а не дали. И тази тема с Австралия е напълно безинтересна за мен, ако тук не се тълкуваше по един доста нетолерантен и расистки начин. За жалост голяма част от обществото ни е такова. Нищо общо с годините, когато сме помагали на нашите евреи да не бъдат пратени в лагери (макар да е имало доста българи, дето са казвали точно това - да се пращат евреите на сапун - то и сега Сидерв и сие дрънкат по въпроса).
според мен сега е време когато границите и статуквото (религия, закони и прочее) трябва да се признават
отдавна сме минали времената на кръстоносните и анти-кръстоносните походи
викингските плячкосвания, пуническите войни и подобни (не че и сега не се опитват ирак, афганистан, на запад от нас и къде ли не, просто войната е доходен бизнес, и става въпрос за пари, не за територии, всъщност)
ако си имигрирал някъде значи си се съгласил със статуквото и не можеш да проповядваш ненавист към него
не можем да простираме до безкрайност назад коренното начато щото то е общо за всички ни
това което е разумно и което в повечето случаи се прави е да се приеме че границите са замразени
парламентите построени и ако те не решат друго, това ще е
а ако решат ще е друго
нали сами си ги избираме
демукрация
Ами аз за това говоря през цялото време :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:
ELBI написа:щото са различни.
Това е.... смешно

Различни? от какво?
от кого?

ние също сме различни:winkw:
по етнос. И по религия.

Не говорим за други различия.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

ELBI написа:
Ами аз за това говоря през цялото време :cool:
Така ли?
Аз друго те разбрах...
или

неразбрала

пак

както винаги:lol::lol::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа: "Аджеба кое ни е европейското"
Е на тоя въпрос няма кой да ми отговори.
Най-много географията ни да е европейска.
Ама и това не е много сигурно.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Да. Иван Петров, дето е запалил знамето.
Каквото му се полага по закон.
Ама брат му, братовчед му и другите от рода му, дето хал хабер си нямат от тая работа - от къф зор?
Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
кой говори за брат му
или за братовчед му
говори се за тези, които мислят като него и не им харесва
нали и ти това проповядваш
или се лъжа
нали да не гледам като не ми харесва парада
или да емигрирам в австралия ми предлагаш
понякога се чудя ти четеш ли всъщност или просто използваш думите на другите за да ги пречупиш само през собствената си призма и да ги излъчиш изкривено
имаш това право де
но света е по-красив и по-приятен ако наистина чуваш другите
виждаш цветовете им
и усещаш ароматите
всичко е едно
и ти си част от него
порадвай му се
поне понякога

:grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Ами аз за това говоря през цялото време :cool:
ми здрасти
кво пиеш

:wine:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

както се казва - кой разбрал, разбрал :rotfl24:

за тебе допусках, че си ме сФанала по друг начин :winkw: но и те нямам за нетолерантна или друго, та те изоставих малко в спора - не се сърди :kiss:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:Ами аз за това говоря през цялото време :cool:
ми здрасти
кво пиеш

:wine:
мога по-лесно да изброя какво не пия :rotfl24:

Мараба. Снощи щях да те изтормозя, щото бях на ЧВ и сиренце (не синьо - нямах), а и с големия си говорехме за снукър... ала ти се размина поради часа... :cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
frisky lioness написа:
ELBI написа:щото са различни.
Това е.... смешно

Различни? от какво?
от кого?

ние също сме различни:winkw:
по етнос. И по религия.

Не говорим за други различия.
Е и?
Ние имаме свобода на вероизповеданието и далеч не мисля, че е само на хартия
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Да. Иван Петров, дето е запалил знамето.
Каквото му се полага по закон.
Ама брат му, братовчед му и другите от рода му, дето хал хабер си нямат от тая работа - от къф зор?
Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
кой говори за брат му
или за братовчед му
говори се за тези, които мислят като него и не им харесва
нали и ти това проповядваш
или се лъжа
нали да не гледам като не ми харесва парада
или да емигрирам в австралия ми предлагаш
понякога се чудя ти четеш ли всъщност или просто използваш думите на другите за да ги пречупиш само през собствената си призма и да ги излъчиш изкривено
имаш това право де
но света е по-красив и по-приятен ако наистина чуваш другите
виждаш цветовете им
и усещаш ароматите
всичко е едно
и ти си част от него
порадвай му се
поне понякога

Ей, ама как изкривяваш нещата :-)
Не е много честно.
Правиш обобщения, пък после не са те били разбрали.
Уморително е понякога да се спори - просот не можеш да признаеш, че или си сгрешил, или си се изказал прибързано и не си доуточнил тезата си.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:
ELBI написа: И както казах - има някаква разпространена у нас нетолерантност към турци и цигани - не за друго, а просто защото са друг етнос и им се приписват какви ли не качества, щото са различни.
Ей това, според мен, е мит, раздухван отвън чрез постоянните призиви за толерантност. И така се работи всъщност в обратната посока.
Но нямам вече време да обяснявам. :(
сигурно живеем в различни държави и четем мненията на различни българи... и аз не обичам измислената толерантност, но това е друга тема - като гониш хора да си ходят в друга държава (от техния етнос) и го правиш това и от телевизия и по митинги, а и тази теза се сеща често по форуми, няма как да не си зададеш въпроса "Аджеба кое ни е европейското"
Чакай, чакай.
Кой кого е гонил от тук напоследък - като изключим 1989?
Не бъркай интересите по горните етажи с живота по долните.
И пак поради интереси по горните етажи сега ни се вменява нетолерантност на всичките. И съответно се предизвиква.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа: Обобщенията са много тъпа работа, да знаеш.
Че кой обобщава?
Говорим за тези, които не се съобразяват, за тези, които не спазват, не за родата до пето коляно
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:
Мнемозина написа:
ELBI написа: И както казах - има някаква разпространена у нас нетолерантност към турци и цигани - не за друго, а просто защото са друг етнос и им се приписват какви ли не качества, щото са различни.
Ей това, според мен, е мит, раздухван отвън чрез постоянните призиви за толерантност. И така се работи всъщност в обратната посока.
Но нямам вече време да обяснявам. :(
сигурно живеем в различни държави и четем мненията на различни българи... и аз не обичам измислената толерантност, но това е друга тема - като гониш хора да си ходят в друга държава (от техния етнос) и го правиш това и от телевизия и по митинги, а и тази теза се сеща често по форуми, няма как да не си зададеш въпроса "Аджеба кое ни е европейското"
Чакай, чакай.
Кой кого е гонил от тук напоследък - като изключим 1989?
Не бъркай интересите по горните етажи с живота по долните.
И пак поради интереси по горните етажи сега ни се вменява нетолерантност на всичките. И съответно се предизвиква.
май не четеш какво се пише по пространството и кои да си ходят в Турция или кои да се правят на сапун. Както казах - четеме сайтове и блогове на различни държави...

И нищичко не бъркам. Чудесно се ориентирам какво говорят таксиджии, хора по села и паланки, хора по сайтове. "Истински" българи. 100% такива. А горните етажи им е през онези работи - те гледат само да палнат еврота или долари - и цигани, и турци и българи депутати. Без разлика на етнос и т.н. - горните етажи ги е еня за друго.
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа:
Че кой обобщава?
Говорим за тези, които не се съобразяват, за тези, които не спазват, не за родата до пето коляно
Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...
Това са си техники на манипулация и внущение :-)
Не ги е измислил премиера на Австралия, защо мислиш плаща на съветници да му пишат речите. :-)
И като се постави в определен контекст - Ивачно наруши закона - да си получи заслуженото започва да звучи Всикчи, дето се казват Иван, нарушават закона.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
май не четеш какво се пише по пространството и кои да си ходят в Турция или кои да се правят на сапун. Както казах - четеме сайтове и блогове на различни държави...

И нищичко не бъркам. Чудесно се ориентирам какво говорят таксиджии, хора по села и паланки, хора по сайтове. "Истински" българи. 100% такива. А горните етажи им е през онези работи - те гледат само да палнат еврота или долари - и цигани, и турци и българи депутати. Без разлика на етнос и т.н. - горните етажи ги е еня за друго.
Ми явно чета из други пространства. :grin:

Знам, че ги има тези неща, но твърдя, че те са следствие, а не причина. И че причината не е в тези дето трябвало да си ходят в Турция, а в онези етажи, дето ги е еня за друго.
Както и да е.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:както се казва - кой разбрал, разбрал :rotfl24:

за тебе допусках, че си ме сФанала по друг начин :winkw: но и те нямам за нетолерантна или друго, та те изоставих малко в спора - не се сърди :kiss:
Не се
Ще приема, че си ме "изоставил" не защото съм ти безинтересна, като спорещ, разбирай не на нивото ти, а защото АЗ не си падам по спорове и защото съм една много добра душичка:-):cool:
Изображение

annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
ELBI написа:

Знам, че ги има тези неща, но твърдя, че те са следствие, а не причина. И че причината не е в тези дето трябвало да си ходят в Турция, а в онези етажи, дето ги е еня за друго.
Както и да е.
Кризи-мризи, крах на ценности, обезвереност, преход - чудна почва да виреят секви ...изми.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа:
frisky lioness написа:
Че кой обобщава?
Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...
Не ги е измислил премиера на Австралия, защо мислиш плаща на съветници да му пишат речите. :-)
И като се постави в определен контекст - Ивачно наруши закона - да си получи заслуженото започва да звучи Всикчи, дето се казват Иван, нарушават закона.
Чисто и просто се предполага, че % на нарушилите закона сред "пришълците", пък било то и поради незнание на закона, е по-голям от този на месТните:-)
И ако протестиращите са били "пришълци" към кого да се обърне, а? Към собствените си съграждани ли
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Ей, ама как изкривяваш нещата :-)
Не е много честно.
Правиш обобщения, пък после не са те били разбрали.
Уморително е понякога да се спори - просот не можеш да признаеш, че или си сгрешил, или си се изказал прибързано и не си доуточнил тезата си.
Винаги мога да призная, и съм го правил, когато сгреша. Но в случая не се намирам за грешен.
Ако за теб е обобщение това
не знам какво повече да ти кажа, така че да ме разбереш правилно и да не се умориш :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...
ма контекста и по-точно поставянето му е в твоите очила все манипулации ти се привиждат егати :grin:
свали ги
поне други мануални неща да бяха, а то....:grin:

ps
бтв, ти чете ли линка на змея за изказването
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
pocti_bezobidna написа:Не премиера изказването доста обобщаващо прозвуча - вие дето идвате, ние дето вярваме...
ма контекста и по-точно поставянето му е в твоите очила все манипулации ти се привиждат егати :grin:
свали ги
поне други мануални неща да бяха, а то....:grin:

ps
бтв, ти чете ли линка на змея за изказването
Ох, добре, съгласих се - прав си.
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа: Чисто и просто се предполага, че % на нарушилите закона сред "пришълците", пък било то и поради незнание на закона, е по-голям от този на месТните:-)
И ако протестиращите са били "пришълци" към кого да се обърне, а? Към собствените си съграждани ли
Е, опасно е да се "предполага" за такива неща.
Щото един предполага едно, друг друго, и става лавина накрая.
Някой "местен" трудно ще пали знамето на собствената си държава, въпреки че и такива неща е имало.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Remmivs написа:...
ако си имигрирал някъде значи си се съгласил със статуквото и не можеш да проповядваш ненавист към него...
Прав си, но не съвсем. Когато са тръгнали Асан от Авганистан или ( Мамун от Камерун :grin: ) са се имали за голямо мъж и са чували, че там, където отиват е рай. Да, обаче, изведнъж откриват, че не се вписват в този рай. Дори и да научат езика, дори и да получат право на работа, нямайки образование шансовете им са почти нула. С други думи, остават извън обществото или в най-добрият случай - в дъното му. Естествено, контактуват почти само със себеподобни, затварят се и заемат нишата, която в България се заема предимно от циганите.
Наздраве :cool:
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Бе тва отдавна си е казано от по-умни хора - в Рим като римляните. В почти всеки език има аналогична поговорка. Love it or leave it.

Нямам кво ново да кажа по въпроса. Само мога да констатирам, че ако няма вътрешно желание местните да възприемат нещо от пришълците, нещото отива в небитието.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

jazz написа:това изказване или основата му
беше породено че...
Всяко изказване има по нещо-си за основа. В България също поругават знамена, обаче циганите които го извършиха бяха само глобени, а полицаят дръзнал да ги озапти сега е уволнен и следствен по настояване на ДПС, но това е друга бира. Става въпрос, че подобни изказвания(всяко провокирано от нещо си) зачестяват, та мисълта ми е, умориха ли се `белите хора` да интегрират тези които не желаят интегриране, защото погледнато реално става така - събират се `бежанци`, образуват квартал(гето), построяват си джамия, заживяват по родовообщинни закони и превръщат страната приемник в същият коптор от който са бягали. На всичкото отгоре имат претенции и към местното население, че им нарушава правото на самоопределяне.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
Темата е любопитна - кой точно е "притежателят" на земята ...
Не става въпрос за земята, а за стопаните и в момента.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
БоЕВ написа:
lancelote написа: Искам го за министър-председател!:-)
Шегата настрана - подобни настроения се усещат вече и в западна Европа. На хората им писна всякакви навлеци да ги критикуват за начина им на живот.
расизмът и нетолерантността са най-лесни за прегръщане и пропагандиране. За жалост.
Ако аз дойда у вас и ти от добро сърце ме приемеш/подслониш, и малко след това домъкна роднините си и ти ги курдисам на твоя издръжка, и след още мъничко се изправя и ти кажа, че жена ти и дъщерите ти трябва да ходят забрадени и забулени, а ти да се бръкнеш за още пари за моята издръжка, защото аз съм неграмотен , а жена ми не бива да работи защото религията ми го забранява, а ти ми откажеш - какъв ще си - нетолерантен или расист?
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:И както казах - има някаква разпространена у нас нетолерантност към турци и цигани - не за друго, а просто защото са друг етнос и им се приписват какви ли не качества, щото са различни.
Айде бе!:lol:
Много ви е уплашил тоя волен бе.:rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
...Не съм казала, че трябва да му забранят партийката (и телевизйката).
Ама ако прави погроми в джамията, примерно - к`вот му се полага по закон.
Напротив казвала си го - няколко пъти.:-)

Ама ако прави погром в християнски гробища?:-)
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
ELBI написа:

Както и да е.
Точно!
Такава ми е и темата - къде свършва толерантното отношение и започва к`во? Колко и до кога хората са склонни да бъдат толерантни? Къде е тънката граница и какво може да я взриви? Защо ни се вменява отвсякъде че, ние, българите сме нетолерантни?
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
ELBI написа: "Аджеба кое ни е европейското"
Е на тоя въпрос няма кой да ми отговори.
Най-много географията ни да е европейска.
Ама и това не е много сигурно.
:rotfl24: Значи, доколкото съм те разбрал, не е сигурно дали географски сме в Европа?!:blink::rotfl24:

Българският етнически модел(не този на Доган обаче) е Европейски и световен!:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:

Боев, след като ти не спираш, аз си излизам оттук.
Ако това е била целта ти - да ме принудиш да спра да чета и пиша тук - честито, успя.
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:

Ако това е била целта ти - да ме принудиш да спра да чета и пиша тук - честито, успя.
Вчера ме заплаши, че можеш да бъдеш много гадна. Е, доказа го - това беше, и е гадно, за друга дума не се сещам, но щом си решила така да постъпиш, и да оправдаеш постъпката си - ок - това е твое право!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Точно!
Такава ми е и темата - къде свършва толерантното отношение и започва к`во? Колко и до кога хората са склонни да бъдат толерантни? Къде е тънката граница и какво може да я взриви? Защо ни се вменява отвсякъде че, ние, българите сме нетолерантни?
Сега.
Ако това ще те поуспокои, ще ти кажа, че вниманието към малцинствата и към проблемите им е засилено далеч не само спрямо нас тук. Общо взето в целия свят има интерес към това как се самоопределят, структурират и т.н. малцинствените групи, имат ли права и как ги търсят. Идеята е да им се помогне, поне така се твърди.
Има страхотни куриози, произтичащи от това: например новосъздаващи се малцинства (знам за едно във Виена). Или пък една етническа група в Германия, която отдавна е интегрирана, но от години се поддържа буквално на изкуствено дишане именно като "етническо малцинство" за нуждите на етническата толерантност.
Като малцинство на други места пък разглеждат жените или децата. :blink:

Лошото е, че у нас всичко това дава обратен резултат и наистина създава напрежение.
Въпросът е дали тези, които служат на подобни идеи, наистина не усещат, че пренатягат струната и тя може да се скъса - или го правят нарочно. Чувството за мярка ми се губи в цялата картинка.
Последно промяна от Мнемозина на 24.06.09, 20:39, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Не го мисли така.
Излишно се ядосваш според мен - Боев не може да насади каквото и да било там, където то не може да вирее. А тук в клуба ксенофобия няма как да поникне.
Вярно е, че изказва мненията си твърде... как да го кажа... пламенно и провокативно, но той си е такъв.

От друга страна, постоянството на отношенията ви е направо за завиждане, не зарязвай така човека сега. :blum:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

pocti_bezobidna написа:
Някой "местен" трудно ще пали знамето на собствената си държава, въпреки че и такива неща е имало.
Ами тогава за какво говорим....
Изображение

jazz

Мнение от jazz »

толерантността е като свободата май
всеки си я разбира и изживява по своему
една и съща толерантност задоволява едно малцинство но ни най-малко друго
няма оправия
наздраве :lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

jazz написа:толерантността е като свободата май
всеки си я разбира и изживява по своему
една и съща толерантност задоволява едно малцинство но ни най-малко друго
няма оправия
наздраве :lol:
:good:

:beer:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

frisky lioness написа:
pocti_bezobidna написа:
Ами тогава за какво говорим....
:lol: пък на мен темата ми изглежда толкова подобна на гейската.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:
ELBI написа:както се казва - кой разбрал, разбрал :rotfl24:

Не се
Ще приема, че си ме "изоставил" не защото съм ти безинтересна, като спорещ, разбирай не на нивото ти, а защото АЗ не си падам по спорове и защото съм една много добра душичка:-):cool:
не беше за това, но нейсе :) И е истина, че си една много добра душичка :)
Публикувай отговор