материята

Все същите
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа: Човек се справя с всякакви неща, когато иска.
:kiss:
Сигурна ли си?
Ами... май да. :lol:
Дано да си права.:rotfl24:
щото "май" не вдъхва много сигурност. Знаеш как е - всеки с опита си.
Аватар
holi_day

Re: материята

Мнение от holi_day »

sandmaN написа:обаче направо се втресох от себе си :(
така и не разбрах кви мерки срещу себе си предприе?
то е ногу лесно да седиш и да си се възмущаваш и погнусяваш
а, поправи се, да видиш лесно ли е
нали казват, че в борбата със самия себе си, важна била не победата, а участието...
та с кво участва ти?
със самото самопорицание ли само?
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

pocti_bezobidna написа:
Megi_Koleva написа: А материята е преходна. Важното е да намираме смисъл в нещата, които ни карат да се усмихваме и чувстваме по- добре.
може ли да попипам нещо?
Ако, да кажем, нямаш какво да ядеш, ама съвсем нищичко, гладна си, студено ти е, живееш под моста и вали сняг, как ще гледаш на материята?
Преходна, ама кофти преходна, и бавно прехожда, ша знаЙш! :rotfl24:
Питай, разбира се! Някой беше казал, че битието определя съзнанието. Простичко, но вярно. Естествено, че ако бях бедна, гладна и безпризорна просякиня, сигурно доста материални благинки биха ме изкушили и зарадвали. Но аз, говоря от собствената си позиция. А тя е на човек, който е постигнал в личен и в материален план известна позиция. Говорехме си за хората от "златната среда" и принципно по темата. А иначе, всеки има право да пречупи темата през призмата на собствените си успехи и неудачи, на собственото си мировозрение, възпитание и ценностна система.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа: Дано да си права.:rotfl24:
Не се смей! :grin:

Едно е сигурно - ако не искаш да направиш нещо, вероятността да не успееш да го направиш е по-голяма.
Така че и искането е фактор.
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

holi_day написа: така и не разбрах кви мерки срещу себе си предприе?
продадох 10-ина от металообраоботващите машинки /на сигурно една трета от цената/, няколко самолета, подарих разни чаркалаци и чакам следващите дни за да изпратя с куриер това, което съм обявил за махане на хората по другите градове и паланки
а има още мноого, мнооого.. :roll:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

vyara написа: Търсиш си оправдания и се вкопчваш в някакви вещи, защото те е страх да приемеш подобна оферта.
да, по-скоро е това
удобството на навика е голем кеф...
затова и продължавам да пуша най-вероятно :roll:
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

sandmaN написа:
vyara написа: Търсиш си оправдания и се вкопчваш в някакви вещи, защото те е страх да приемеш подобна оферта.
да, по-скоро е това
удобството на навика е голем кеф...
затова и продължавам да пуша най-вероятно :roll:
Навикът е голяма работа. Забелязвам, че особено при мъжете, навиците към удобството са много силно заложени. Жените сякаш са по- склонни да се отърсят от вредните привички. Докато мъжете, осъзнавайки вредата, се примиряват със статуквото и нямат желание за промяна. Те мрънкат, оплакват се, търсят съчувствие, отзивчивост и съжаление. Но опитите им за съпротива се простирам само до там. Тук не засягам само цигарите... Сигурно, защото така е по- лесно- като се пооплачеш тук- таме, и се издигаш в собствените си очи като герой от съпротивата :bigsmile:. Ама за промяната се иска яко дупце. :bigsmile:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

е айде стига с тази полова дискриминация
има мъже и мъжки индивиди
както има жени и женски индивиди
разбира се, лошо е, че все повече са мъжките индивиди
обаче това го искаха боркините за равноправие с яките дупета
както съм казвал и друг път - честито
внимавайте какво си пожелавате
това предупреждение не е шега
макар и да звучи така :winkw:
:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Megi_Koleva написа:
Навикът е голяма работа. Забелязвам, че особено при мъжете, навиците към удобството са много силно заложени. Жените сякаш са по- склонни да се отърсят от вредните привички. Докато мъжете, осъзнавайки вредата, се примиряват със статуквото и нямат желание за промяна. Те мрънкат, оплакват се, търсят съчувствие, отзивчивост и съжаление. Но опитите им за съпротива се простирам само до там. Тук не засягам само цигарите... Сигурно, защото така е по- лесно- като се пооплачеш тук- таме, и се издигаш в собствените си очи като герой от съпротивата :bigsmile:. Ама за промяната се иска яко дупце. :bigsmile:
Само да припомня, че нежеланието за промяна има и друга страна - и тя е желанието да удържиш докрай пътя, който си избрал.
И в това отношение съм склонна да приема, че мъжете са по-целенасочени, докато ние сме по-склонни да се люшкаме насам-натам.
Но пак не може да се обобщава.
Panta rhei...
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Remmivs написа:е айде стига с тази полова дискриминация
има мъже и мъжки индивиди
както има жени и женски индивиди
разбира се, лошо е, че все повече са мъжките индивиди
обаче това го искаха боркините за равноправие с яките дупета
както съм казвал и друг път - честито
внимавайте какво си пожелавате
това предупреждение не е шега
макар и да звучи така :winkw:
Това са ми личните наблюдения. А и няма да си мерим сега мускулите, я! А за мъжете от сой и класните мъже- те вече са си природна рядкост. В българските условия трудно виреят такива екземпляри. А що се отнася до жените- не се оплаквам от положението си. Аз пък винаги съм казвала, че мъжете могат само да ми се опрат в едно- ако се състезавам с тях на тепиха кой е по- по- най. Но да ти кажа, нямам амбициите да ставам пехливанка. Имам си доста други достойнства. Това е за половата дискриминация. Пък и да споделя тук най- искрено- аз в действителност съм си мъжемразка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

няма, да, да мерим мускули де :grin:
аз и не целя това
просто като се каже жените това, мъжете онова и не трае сърце мъжко юнашко :blum:
наздраве
:wine:
за истинските ин и ян
и всичкото едно което прозира в преливането на тяхната вечна, безкрайна и божествена прегръдка
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Мнемозина написа:
Megi_Koleva написа:
Само да припомня, че нежеланието за промяна има и друга страна - и тя е желанието да удържиш докрай пътя, който си избрал.
Според мен, това е целеустременост и упоритост. Но това е друго.

Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви. Пак го казвам на базата на мои лични наблюдения. Не , защото около мен са все поплювковци и мижитурковци. Нито пък трябва да мерим с кантара. Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
Последно промяна от Megi_Koleva на 28.06.10, 23:07, променено общо 1 път.
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Remmivs написа:няма, да, да мерим мускули де :grin:
аз и не целя това
просто като се каже жените това, мъжете онова и не трае сърце мъжко юнашко :blum:
наздраве
:wine:
за истинските ин и ян
и всичкото едно което прозира в преливането на тяхната вечна, безкрайна и божествена прегръдка
Хм, ми наздраве тогава! За класните хора- мъже и жени! Да пием, та да не стигамве до мерене на мускули, че и там не се знае кой ще излезе победител накрая :blum: Аз лесно се не давам :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Megi_Koleva написа:Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви. Пак го казвам на базата на мои лични наблюдения. Не , защото около мен са все поплювковци и мижитурковци. Нито пък трябва да мерим с кантара. Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
сега, първо да кажа, че и това, което следва, и предходните ми постове са с добро чувство и щипка шега

така

прояваваш типична женска неуравновесеност и люшкане като си мислиш че някой ще те или те е обвинил в нещо

отпусни се

тук просто си говорим

всеки каквото му е на душата и сърцето или поне при мен е така

това е магията на съвременната агора

наздраве пак и лека нощ от мен

ps
мъжете са
мъжете
обаче
:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Megi_Koleva написа: Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
:lol:
Да, спри дотук наистина и премини бързичко към наздравето, преди да се започне. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Megi_Koleva написа:Хм, ми наздраве тогава! За класните хора- мъже и жени! Да пием, та да не стигамве до мерене на мускули, че и там не се знае кой ще излезе победител накрая :blum: Аз лесно се не давам :lol:
Може би можеш да ме повалиш като някоя истинска Андроника. Но и аз не се давам лесно. Та, приемам предизвикателството, ако е такова. На другата сбирка на СА или ПА да се сборим. А дотогава - наздраве! За хората, които искат и могат да бъдат истински. :rem: :wine:
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Remmivs написа:
Megi_Koleva написа:Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви. Пак го казвам на базата на мои лични наблюдения. Не , защото около мен са все поплювковци и мижитурковци. Нито пък трябва да мерим с кантара. Но аз лично смятам, че като цяло, жените са по- уравновесени, наясно са със себе си, по- постоянни, упорити и стабилни са в преследването на целите си. Примери няма да давам. И спирам до тук, че да не бъда обвинена отново в полова дискриминация.
сега, първо да кажа, че и това, което следва, и предходните ми постове са с добро чувство и щипка шега

така

прояваваш типична женска неуравновесеност и люшкане като си мислиш че някой ще те или те е обвинил в нещо

отпусни се

тук просто си говорим

всеки каквото му е на душата и сърцето или поне при мен е така

това е магията на съвременната агора

наздраве пак и лека нощ от мен

ps
мъжете са
мъжете
обаче
Не ме схващай като заядливка. Не съм. Малко съм щекотлива в приказките като се поотпусна. Ама то си е въпрос на изказ и личен стил. :winkw: И аз подправям нещата със щипка симпатия и с усмивка. Освен това, не съм параноично настроена с мисли за преследване :winkw: В този смисъл отпадат изводите за "женската ми неуравновесеност" . А мъжете винаги подскачат като ущипани по темата за "силния" и "слабия" пол. Но смятам, че те винаги могат да се докажат на тяхната мъжката писта.
Наздраве и лека нощ и от мен! :bigsmile:

ps
жените са
жените
въпреки
:bigsmile:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Одинокий волк

залитането по "жени", "мъже" и аз го правя
но няма как да избегнеш от някакви всеобщи постояннослучващисепостановки

имало много мухльовци, слушайки приятелки и познати
наздраве за това, че около мен няма много такива!
шото остават извън кръга на отношенията
тези дето все пак остават..съм видял потенциал да не са такива
стига да има кой да им го каже..
или покаже
:beer:

"Мы ... - Волки, и нас
По сравненью с Собаками МАЛО.
Под грохот двустволки -
Год от году нас ...- Убывало.
Мы, как на расстреле,
На Землю ложились без стона,
Но МЫ ... - Уцелели,
Хотя и живем Вне Закона !!!
Мы - Волки, нас мало ...
Нас можно сказать - Единицы ...
Мы те же собаки,
Но Мы не хотели смириться.
Вам - блюдо похлебки,
Нам - проголодь в поле морозном,
Звериные тропки,
Сугробы, в молчании звездном.
Вас в избы пускают
В январские лютые стужи,
А Нас окружают
Флажки роковые все туже.
Вы смотрите в щелки,
Мы рыщем в лесу на Свободе.
Вы, в сущности, - волки,
Но вы изменили породе.
Вы серыми были,
Вы Смелыми были вначале,
Но вас прикормили...
И вы в Сторожей измельчали.
И льстить и служить -
Вы за хлебную корочку рады,
Но цепь и ошейник
Достойная Ваша награда !
Дрожите в подклети,
Когда на охоту Мы выйдем ...
Всех больше на свете
Мы - ВОЛКИ ... - Собак ... - Ненавидим !"
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

май..отдавна не си гледала "питър пан"
Return to Neverland
:MuJJJ:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

sandmaN написа:продадох 10-ина от металообраоботващите машинки /на сигурно една трета от цената/, няколко самолета, подарих разни чаркалаци и чакам следващите дни за да изпратя с куриер това, което съм обявил за махане на хората по другите градове и паланки
ми ку ти затрябват тия машини
а?
да не последва откупване на тройна цена
Ф.Песоа

Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

Megi_Koleva написа:[Но да ти кажа, нямам амбициите да ставам пехливанка. Имам си доста други достойнства.
Изброй някои от достойнствата си, стана ми интересно?
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:
pocti_bezobidna написа: Дано да си права.:rotfl24:
Не се смей! :grin:

Едно е сигурно - ако не искаш да направиш нещо, вероятността да не успееш да го направиш е по-голяма.
Така че и искането е фактор.
Ми смея се, какво, да плача ли?
Теоретично си права.
На практика - не.
Както е във вица за Шопенхауер за теорията и практиката.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

holi_day написа: ми ку ти затрябват тия машини
а?
да не последва откупване на тройна цена
ку ми затрябват въпиющо, ще си ги купя
както съм направил у миналото
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Megi_Koleva написа:Не ме схващай като заядливка. Не съм. Малко съм щекотлива в приказките като се поотпусна. Ама то си е въпрос на изказ и личен стил. :winkw: И аз подправям нещата със щипка симпатия и с усмивка. Освен това, не съм параноично настроена с мисли за преследване :winkw: В този смисъл отпадат изводите за "женската ми неуравновесеност" . А мъжете винаги подскачат като ущипани по темата за "силния" и "слабия" пол. Но смятам, че те винаги могат да се докажат на тяхната мъжката писта.
Наздраве и лека нощ и от мен! :bigsmile:

ps
жените са
жените
въпреки
:bigsmile:
не те, не си
точно мъжете не подскачат винаги, а само когато трябва
колкото до PS-а
той беше отговор на твоето
Megi_Koleva написа:Не съм съгласна с теб, че мъжете са по- целенасочени и смели като цяло, а жените са склонни да се колебаят, че са нерешителни, неуверени и неустойчиви.
Само дето трябваше да съм пунктуален май :winkw:

Мъжете са.
(Истинските) Мъжете обаче.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

sandmaN написа:
Седя в обърканата квартира и до утре трябва да я приведа в ред, защото ще дойде бебе на гости и трябва да е чисто като пълзи по пода.
За кой ли път вече се пренасям. Самотният пренасяч на дълги разстояния.
Преди няколко дни изпратих по пощата 3 кашона книги по 20 кила всеки.
Има още книги на пода за кашон и половина. Главно учебници и речници, които ще ми трябват в работотърсенето. Освен това има няколко книжки, художествена литература, които винаги взимам, когато се пренасям.

Колкото до останалите неща - може би е най-добре не да започнеш от вещите, чудейки се дали нещо ще ти потрябва или не, ами в един куфар да вземеш най-необходимото като за обикновено пътешествие. И ако не стигне куфарът, ще отвориш нов... :winkw:
Успех! :kiss:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Благодаря, Меги, Сноу, Безобидна, Мнемо, Рем! :kiss:
:-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

sandmaN написа:
залитането по "жени", "мъже" и аз го правя
но няма как да избегнеш от някакви всеобщи постояннослучващисепостановки

имало много мухльовци, слушайки приятелки и познати
наздраве за това, че около мен няма много такива!
шото остават извън кръга на отношенията
тези дето все пак остават..съм видял потенциал да не са такива
стига да има кой да им го каже..
или покаже
Е, то си има и много мухли...:lol:

Но като оставим настрана мухльовците и мухлите и погледнем по- глобално на нещата, то ще тррябва да признаем/поне аз без бой си признавам:grin:/, че жената е най- прекрасното творение на природата. :-):shy:
И не само външната и обвивка е прекрасна, но и вътрешният и свят...
За сметка на това, мъжът е оставен недодялан...и външно и вътрешно...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:Благодаря, Меги, Сноу, Безобидна, Мнемо, Рем! :kiss:
:-)
Ако намериш малко време да ми се обадиш в скайпа, преди да потеглиш, ще се радвам много...
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

sandmaN написа: аз съм ебаси и меркантила! :shocked: затова ме дразни меркантилното у другите
И аз си обичам дребните играчки...
Две- три ками от дядо ми, едно ятаганче, няколко ножа, няколко стари писалки...

А, чакай да ви се похваля с най- новата си придобивка! :grin:
Имам си DELBANA :grin: Ей като тая...почти- Изображение
Но моят е в много по- окаяно състояние. Надявам се, че след реставрацията ще заблести като нов :grin:
И не съм дал и една стотинка за него!
Вярно, че смених кон за кокошка:shy:, щото дадох за него един стар CORTEBERT, но като се има впредвид, че го мразех, то се радвам, че се отървах от него! :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

ПЪТник написа:
Megi_Koleva написа:[Но да ти кажа, нямам амбициите да ставам пехливанка. Имам си доста други достойнства.
Хм, това да не е опит за скъсяване на дистанцията? Достойнствата си ги имам. Който ме познава, знае какви са. Какво да се обясняваме тука?
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа: Ако намериш малко време да ми се обадиш в скайпа, преди да потеглиш, ще се радвам много...
Ще опитам. Не ми достигат 50-60 часа в денонощието. Но си позволявам по един час вечер разходка на плажа със залез в Северно море. Имам още две вечери. Такъв небесно-морски спектакъл не се подлага на никакви описания с думи и снимки. Ако можех да пренеса това на новото място, щеше да е супер! :-)
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

Megi_Koleva написа:
ПЪТник написа:
Хм, това да не е опит за скъсяване на дистанцията? Достойнствата си ги имам. Който ме познава, знае какви са. Какво да се обясняваме тука?
Няма дистанция.
Попитах, защото не те познавам.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ън написа: За сметка на това, мъжът е оставен недодялан...и външно и вътрешно...
Нешлифован диамант. :lol::winkw:
Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

много е странна реакцията на хората около мен като почнах да махам нещата :blink:
почнаха да ми звънят приятели, познати, клубарчета...и да ме питат дали нещо не съм се разболял да помагат
някои чак стигнаха до предположение дали не съм решил да мръ?! :rotfl24: :lol:
явно наистина е странно човек да маха къщичката от гърба си
деееби и охлювите сме станали.. :lol::lol::lol:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

sandmaN написа:много е странна реакцията на хората около мен като почнах да махам нещата :blink:
почнаха да ми звънят приятели, познати, клубарчета...и да ме питат дали нещо не съм се разболял да помагат
охлюви и костенурки
синът ми предлага да продадем едно конкретно нещо, за което му минал мерака, а баща му отсича: в момента купувам, не продавам! :grin:
на теб сега ти е момента за продаване
преди следващото натрупване
нали и сам писа по-горе, като ти дотрябва машина, пак ще купиш
така се почва
и камарата расте
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

vyara написа:
Ън написа: За сметка на това, мъжът е оставен недодялан...и външно и вътрешно...
и само като го погледнеш, като земе та ти се доработи, таковата - дошлифова, де... :grin: и не моеш да се удържиш и това си е
Ф.Песоа

Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

sandmaN написа:много е странна реакцията на хората около мен като почнах да махам нещата :blink:
:lol:
Успех с новото!
И пиши! :lovekiss:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

holi_day написа:
vyara написа:
и само като го погледнеш, като земе та ти се доработи, таковата - дошлифова, де... :grin: и не моеш да се удържиш и това си е
мда, ама диамант се шлифова само с друг диамант
така е то
а то, дет вика меги, повечето са графити
:grin:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Диаманта, като се шлифова е добре, ама нас, ако ни шлифоват, само някой педал може да ни хареса :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Piqndurnik написа:Диаманта, като се шлифова е добре, ама нас, ако ни шлифоват, само някой педал може да ни хареса :grin:
асъл :lol:
Публикувай отговор