Емоционална интелигентност

Все същите
Аватар
поручик Ржевски

Мнение от поручик Ржевски »

esti написа:
caliostro написа:
Remmivs написа:по феромоните? :blum:

и после?
какво после :lol:
пишат научни трудове какво им се е случило :lol:
"Един пациент, за когото психоаналитикът смята, че е „в отричане“ относно сексуалната си ориентация може да се разглежда като потвърждаващ, че е хомосексуалист, просто като отрича, че е такъв; и ако прави секс с жени, може да бъде обвинен, че се опитва да подкрепи отричането си. С други думи, няма начин пациентът убедително да покаже своята хетеросексуалност на психоаналитика. Това е пример, който Попър нарича „затворен кръг“. Твърдението, че пациентът е хомосексуалист, не е фалсифицируемо."
Не е работа да си имаш работа с психолози:grin:
С психолозите - пак АК-47! :lol::lol::lol:

Ама велики са бе - колкото повече обясняваш, че земята е кръгла и се върти, толкова по-сигурно е, че тя всъщност е плоска, и е на гърбовете на 4 огромни слона. :lol:
Оня виц за милиционера, логиката и аквариума в нов варинант: Правиш секс с жени и отричаш да си хомосексуалист, следователно си такъв! Sic!
Съвременните шамани.
Ама като има балами да им плащат.....
Последно промяна от поручик Ржевски на 10.01.07, 15:05, променено общо 1 път.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

vyara написа:Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
:-)
Т'ва думам и аз.:grin: В офиса ни виси една табелка:

"Колекционирай щастливи мигове!"

Ние за какво мислиш, че всеки ден сме тук:-):winkw: За да разговаряме с приятни хора, да избяхваме за малко поне от надути и нацупени физиономии по улиците, да слушаме хубава музика, да гледаме хубави филми.....

Днес докато пътувах към работа си мислех, че физиономиите на хората в по-голямата си част са едни такива намусени, някои дори злобни:blink::shocked: Мислех си, че някой ден слънцето ще изгрее и аз няма да мога да го видя, ще има хора и след мен, които ще си ходят по техните си хорски дела, кой щастлив, кой не дотам, кой злобен и намръщен.....

Не съм готова за този момент....Дори не мога да го осмисля съвсем......

Някъде преди време бях чела нещо, от което си спомням това "Нещастен е този, който не умее да предава щастие"
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ставаше дума за психоложки. :lol:
за психолозите е друга тема :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

frisky lioness написа:
vyara написа:Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
Т'ва думам и аз.:grin: В офиса ни виси една табелка:

"Колекционирай щастливи мигове!"

Ние за какво мислиш, че всеки ден сме тук:-):winkw: За да разговаряме с приятни хора, да избяхваме за малко поне от надути и нацупени физиономии по улиците, да слушаме хубава музика, да гледаме хубави филми.....

Днес докато пътувах към работа си мислех, че физиономиите на хората в по-голямата си част са едни такива намусени, някои дори злобни:blink::shocked: Мислех си, че някой ден слънцето ще изгрее и аз няма да мога да го видя, ще има хора и след мен, които ще си ходят по техните си хорски дела, кой щастлив, кой не дотам, кой злобен и намръщен.....

Не съм готова за този момент....Дори не мога да го осмисля съвсем......

Някъде преди време бях чела нещо, от което си спомням това "Нещастен е този, който не умее да предава щастие"
продава или предава щастие
доста е нечетливо за тва питам :lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

caliostro написа:
:lol::lol Казах ти преди време, ама ни мъ спослуша....Очен лекар ти требе, човече:lol::winkw:

Да ти "плюсна" още едно клише: "Щастие с пари не се купува":-):cool:

Клише, клише, ама е вярно:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

caliostro написа:
Ееех, сетих се за онова хубавото стихотворение "Продавач на надежда". :-)
Ами човек трябва да използва енергията си за добро, защото всичко е заразно - и лошото и хубавото. Но лошото се прихваща по-лесно от повечето хора. И то защото през повечето време не сме "бели и добри" и не пръскаме хормони на щастието околовръст. :-)
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

vyara написа:
caliostro написа:
Ами човек трябва да използва енергията си за добро, защото всичко е заразно - и лошото и хубавото. Но лошото се прихваща по-лесно от повечето хора. И то защото през повечето време не сме "бели и добри" и не пръскаме хормони на щастието околовръст. :-)
добро и зло
лошо и хубаво и т н са неща твърде относителни
като бяло и черно
всякакви опити за вкарване на нюанси на сивото в които да се вместят нещата са похвални но обречени на провал
няма рецепта уникална
всеки сам да си се самоопределя - кой как къде и защо
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:
Виж на какво попадна преди малко

http://bglog.net/BGLog/7706
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

frisky lioness написа:
caliostro написа:
:lol::lol Казах ти преди време, ама ни мъ спослуша....Очен лекар ти требе, човече:lol::winkw:

Да ти "плюсна" още едно клише: "Щастие с пари не се купува":-):cool:

Клише, клише, ама е вярно:grin:
не
не е така
ходих на очен лекар
преди коледа точно беше
щастието не беше ли онова което си мисли човек че е а то не е ясно какво точно е :cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

caliostro написа: щастието не беше ли онова което си мисли човек че е а то не е ясно какво точно е :cool:
Мен ли питаш?:blum::winkw:

Нищо не каза за парите:winkw::grin:
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

frisky lioness написа:
caliostro написа: щастието не беше ли онова което си мисли човек че е а то не е ясно какво точно е :cool:

е като не съм казал нищо за парите значи става дума за повече пари :cool:
щото трябват и холивудски декори за този филм
:lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

caliostro написа:
frisky lioness написа:

е като не съм казал нищо за парите значи става дума за повече пари :cool:
щото трябват и холивудски декори за този филм
:lol:
Като стане дума за пари и винаги се сещам за Тодор Колев "Парите са тор, от която поникват красиви цветя"
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

така е
но не трябва и да са много щото почват и да създават грижи и да обсебват
някаква разумна мярка
щото иначе не може да се наслаждава човек на щастието
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа: Ееех, сетих се за онова хубавото стихотворение "Продавач на надежда". :-)
Добре си се сетила, но ако всички използваха енергията само за добро, сметките ни щяха да са малки...:blum: Явно Всевишния е решил, че не може да се живее на аванта или гратис. И поради това е направил и лошото да се прихваща по-лесно.

Но тук таме има и (или сме) "бели и добри" и се кефим на преследването на щастието.

Такива ми ти работи :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа:
vyara написа: Ееех, сетих се за онова хубавото стихотворение "Продавач на надежда". :-)
Добре си се сетила, но ако всички използваха енергията само за добро, сметките ни щяха да са малки...:blum: Явно Всевишния е решил, че не може да се живее на аванта или гратис. И поради това е направил и лошото да се прихваща по-лесно.

Но тук таме има и (или сме) "бели и добри" и се кефим на преследването на щастието.

Значи да си плащаме за хубавото с лошите моменти ли?
Ти всичко превръщаш в сметки. Нали ти беше пуснал онази тема "Получаваме ли от живота онова, което заслужаваме."
Ето например, има хора, за които повечето моменти са лоши и то не защото обективно погледнато са лоши, а защото в неговите очи са такива.
Вселената май не се интересува от етикетите, които сме лепнали. Виж за Всевишния не знам. :-)
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:Ти всичко превръщаш в сметки. Нали ти беше пуснал онази тема "Получаваме ли от живота онова, което заслужаваме."
Ето например, има хора, за които повечето моменти са лоши и то не защото обективно погледнато са лоши, а защото в неговите очи са такива.
Вселената май не се интересува от етикетите, които сме лепнали. Виж за Всевишния не знам. :-)
Какво знаеш ти?! Имам позната (така да я наречем), която, когато човек я попита нещо, или помоли за услуга казва "Аз какво печеля от това?":blink::shocked: и това съвсем на сериозно, не се майтапи.....
Изображение

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа:
vyara написа:Ти всичко превръщаш в сметки. Нали ти беше пуснал онази тема "Получаваме ли от живота онова, което заслужаваме."
Какво знаеш ти?! Имам позната (така да я наречем), която, когато човек я попита нещо, или помоли за услуга казва "Аз какво печеля от това?":blink::shocked: и това съвсем на сериозно, не се майтапи.....
Какво знам ли? :lol:
Повярвай ми, нагледала съм се на такива примери. Това е жестокост към самия себе си. Да се лишиш от онова, дето му викат "морално удовлетворение" и благодарност в очите на другия си е все едно сам да се ограбваш. :cool:
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

caliostro написа:знаех си аз
тези психоложки ти надушвам от километри :lol:
Така ли? А от колко точно километра? :darky:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

esti написа:
caliostro написа:
Remmivs написа:по феромоните? :blum:

и после?
какво после :lol:
пишат научни трудове какво им се е случило :lol:
"Един пациент, за когото психоаналитикът смята, че е „в отричане“ относно сексуалната си ориентация може да се разглежда като потвърждаващ, че е хомосексуалист, просто като отрича, че е такъв; и ако прави секс с жени, може да бъде обвинен, че се опитва да подкрепи отричането си. С други думи, няма начин пациентът убедително да покаже своята хетеросексуалност на психоаналитика. Това е пример, който Попър нарича „затворен кръг“. Твърдението, че пациентът е хомосексуалист, не е фалсифицируемо."
Не е работа да си имаш работа с психолози:grin:
По едно време му бях фенка на Попър - когато четох идеите му за фалсифицируемостта и критиката му към Маркс и към психоанализата. Обаче в даден момент си казах, че Попър се върти в собствения си затворен кръг, защото и неговата теория за научността не може да бъде фалсифицируема (така ли се превеждаше "falcifiable")... :bdance:
Аватар
doktorka

въпрос

Мнение от doktorka »

frisky lioness написа:
върши ли услугата безотказно,ако има печалба?
можеш ли да и имаш 100% че работта ще е навреме дала резултат?

щото ако е"да"...е безценна позната...

получаваш това,за което плащаш...
Ржевски

Re: въпрос

Мнение от Ржевски »

doktorka написа:върши ли услугата безотказно,ако има печалба?

щото ако е"да"...
мале каква сфирка ще си поискам! :lol::lol::lol:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Ржевски написа:

щото ако е"да"...
как пък позна ,че точно за такъв тип услуги си мислех!!!...

:)))))
Ржевски

Мнение от Ржевски »

doktorka написа:
Ржевски написа:

щото ако е"да"...
как пък позна ,че точно за такъв тип услуги си мислех!!!...

:)))))
Подушвам, че сме от една порода :lol::winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:
И освен това да не забравяме какво цитира Фриски накрая:
"И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни,
толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях." - Но това важи и за след 25-тата година, нали? значи надежда все пак има.
Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
И още нещо, като продължение на по-горното

http://store2.data.bg/thesecret/

http://thesecret.tv/home.html

Гледах филма и съм съгласна с много от показаното, като имам и личен опит за част от нещата, за които разказват:-)

Вяра, мисля, че ще ти хареса
Изображение

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мерси, Фриски. Ще го гледам. :cool:
Изображение
І

Мнение от І »

frisky lioness написа:
vyara написа:
И освен това да не забравяме какво цитира Фриски накрая:
"И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни,
толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях." - Но това важи и за след 25-тата година, нали? значи надежда все пак има.
Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
И още нещо, като продължение на по-горното

http://store2.data.bg/thesecret/

http://thesecret.tv/home.html

Гледах филма и съм съгласна с много от показаното, като имам и личен опит за част от нещата, за които разказват:-)

Вяра, мисля, че ще ти хареса
Може би имате нужда от още подкрепление... :-)
Или по-скоро обяснение на очевидното на разбираем език.
What the...
Субтитри

:winkw:
ъъ...предполагам го има и в "малката кула"...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

МЪЖжжж написа: :-)
What the...
Субтитри

:winkw:
ъъ...предполагам го има и в "малката кула"...
Първия линк дава някаква грешка.

what hte bleep do we know- така ли се казва филма? Не го открих в кулата:(

За какво иде реч?
Изображение

І

Мнение от І »

frisky lioness написа: http://egov.data.bg/
Има го в малката кула.
Но там е неудобен за теглене. Затова влез в тази директория и си го дръпни.
Не се разказва. :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

МЪЖжжж написа:
frisky lioness написа: http://egov.data.bg/
Има го в малката кула.
Но там е неудобен за теглене. Затова влез в тази директория и си го дръпни.
Не се разказва. :grin:
Закачих го. Благодаря:-)
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

днес ми донесоха и двете серии :D
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:
ELBI написа:

Значи да си плащаме за хубавото с лошите моменти ли?
Ти всичко превръщаш в сметки. Нали ти беше пуснал онази тема "Получаваме ли от живота онова, което заслужаваме."
Не - не значи това... И не всичко е сметки. Не зависи от дадена пусната тема :blum:

За Вселената и Всевишния - съгласен на 100% :cool:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

ELBI написа:

Не съм сигурна, че лошото се прихваща по-лесно. Просто страхът и отрицанието (от и на "лошото" :winkw: ) са по-големи. :-)
Пък и има някакъв всеобщ баланс. Поне на мен така ми изглежда.
Публикувай отговор