Емоционална интелигентност

Все същите
Аватар
Глен

Емоционална интелигентност

Мнение от Глен »

Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Колкото и да се напъвам обаче не мога да избягам от природата си. Явно нещо важно ми убягва, но какво да се прави. Човек докато е жив все се учи.
Питам се сега например, някой като ме прави на балама аз интелигентно ли да му отвърна или емоционално. То човек като тръгне по тази плоскост-каквото повикало, такова се обадило, ама кат не мога и това си е. Хич не ме бива да споря. А като си го рекна после ми е все криво и все мисля:)))
Уж все се опитвам емоциите на другите да разбера, пък аз и собствените трудно ги разбирам и с голям зор контролирам...
Уфф
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

това са понятия от психарите
съвременните шамани
пълни кукувици :lol:
Аватар
ELBI

Re: Емоционална интелигентност

Мнение от ELBI »

Глен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Колкото и да се напъвам обаче не мога да избягам от природата си. Явно нещо важно ми убягва, но какво да се прави. Човек докато е жив все се учи.
Питам се сега например, някой като ме прави на балама аз интелигентно ли да му отвърна или емоционално. То човек като тръгне по тази плоскост-каквото повикало, такова се обадило, ама кат не мога и това си е. Хич не ме бива да споря. А като си го рекна после ми е все криво и все мисля:)))
Уж все се опитвам емоциите на другите да разбера, пък аз и собствените трудно ги разбирам и с голям зор контролирам...
Уфф
Правилно си мислиш - остави си другите - има и луди, има и хаховци, има и не-глупави, но с леко или повече промити мозъци... освен ако не решиш да ставаш световен спасител - пускай ги у лево и само като имаш мегдан за забавления или кат някой много те нервира (ама пък това не е полезно за здравето) или прекали с популизмите И имаш време И настроение -тегли му една емоция. На първо място винаги да са си твоите си. Другите - сами няма да се оправят :cool:

Такива ми ти работи.
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

Глен написа: Питам се сега например, някой като ме прави на балама аз интелигентно ли да му отвърна или емоционално.
Емоционално - прас два шамара, пък той ако е интелигентен ще си помисли дръг път али да те прави на балама. :lol:
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

Уфф
Какво му мислиш толкова- напъни си цялата емоционална интелигентност и отвърни му емоционално-интелигентно :grin:
Аватар
Глен

ехааааааааа

Мнение от Глен »

Ехаааааааааааа
ей туй страшно ме изкефи:)))

Абе викам си да изпробвам и аз да се прая малко на интелигентна;)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Уфф
Тц. Не става нито така, нито иначе. Значи, той те мисли за балама. Ако му отговориш емоционално, той ще злорадства, че е подразнил балама. Щото умните не се връзват и провокират лесно.
Второ, ако му отговориш интелигентно, а той живее с мисълта, че си балама, няма да оцени "интелигентността" ти.
Но това няма нищо общо с коефициента на емоционалната интелигентност. Ако твоя беше висок, щеше да означава, че ти знаеш как да влизаш под кожата на хората и да ги караш да мислят онова, което искаш, да ги разбираш и те да те разбират емоционално, а тук явно имаме разминаване.
Какво бих направила аз лично, ако някой ме мисли за балама?
Отговор - нищо!
Щом той ме мисли за балама, аз съм дала повод за това. И понеже живея с убеждението, че не съм балама (примерно, де, щото аз лично съм), ще продължа да бъда себе си, докато и оня разбере, че мнението му всъщност е погрешно. Но това се доказва с действия, а не с твърдения и аргументи.
В крайна сметка не е важно какво той мисли, а как ти се чувстваш. Ако някой мисли, че съм глупава, не ми вреди, защото не ставам по-глупава от това.
Изображение
Аватар
поручик Ржевски

Мнение от поручик Ржевски »

caliostro написа:това са понятия от психарите
съвременните шамани
Аха и аз мислим тъй.
Верният избор е АК-47! :lol:
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Уфф
Закон Божи - винаги реагираш противно на очакванията на събеседника си. !!! Като го постигнеш, ела ми се обади:rotfl24:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

поручик Ржевски написа:
caliostro написа:това са понятия от психарите
съвременните шамани
Аха и аз мислим тъй.
Верният избор е АК-47! :lol:
ъхъ
първо нюню и после в казана
ака застрашава жизнените интереси му се оказва логистична подкрепа.
ак-47 е определено добър избор и средство за интелигентна и съдържателна комуникация.
при този избор определено мнението може да бъде изслушано с повишено внимание и би породило една дълбока хуманност и бликащи добродотели.
и т.н. :cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Уфф
Вяра е права. Аз бих попитала интересува ли те кой какво мисли за теб и ако да, до каква степен? Тогава вече може и да се плъзнем по мааааалко по-различна плоскост:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

vyara написа:
Уфф
Права си, то това за баламата си беше само пример.
Скоро гледах едно интрвй с Цветана Манева, в предаването "на 4 очи". Аз много я харесвам като жена, не само като актьор. Тя също засегна тази тема, като се аргументира, че ако не разбираш другите, може би няма да разбереш как да общуваш, или ще си самотник, или няма да разбираш и себе си. Преди това пък бяхме обсъждали с мои приятели, че много често забравяме да задаваме уточняващи въпроси и често в една ситуация влизаме с предварителни очаквания като изказани мнения. С две думи -говорим за едно и също нещо, но по различен начин и в края на краищата не се разбираме правилно.
Може би това важи и за чстния случай, когато предполагаме чуждата оценка...не знам

Тц. Не става нито така, нито иначе. Значи, той те мисли за балама. Ако му отговориш емоционално, той ще злорадства, че е подразнил балама. Щото умните не се връзват и провокират лесно.
Второ, ако му отговориш интелигентно, а той живее с мисълта, че си балама, няма да оцени "интелигентността" ти.
Но това няма нищо общо с коефициента на емоционалната интелигентност. Ако твоя беше висок, щеше да означава, че ти знаеш как да влизаш под кожата на хората и да ги караш да мислят онова, което искаш, да ги разбираш и те да те разбират емоционално, а тук явно имаме разминаване.
Какво бих направила аз лично, ако някой ме мисли за балама?
Отговор - нищо!
Щом той ме мисли за балама, аз съм дала повод за това. И понеже живея с убеждението, че не съм балама (примерно, де, щото аз лично съм), ще продължа да бъда себе си, докато и оня разбере, че мнението му всъщност е погрешно. Но това се доказва с действия, а не с твърдения и аргументи.
В крайна сметка не е важно какво той мисли, а как ти се чувстваш. Ако някой мисли, че съм глупава, не ми вреди, защото не ставам по-глупава от това.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Никой не те прави на нищо.

Мнение от Remmivs »

Ти, и само ти, се правиш на каквото искаш.

Емоционалната интелигентност според мен е нещо друго. Аз лично го разбирам повече като още едно определение за емпатия или съпреживаване. Като да можеш да видиш света през очите на другия. И през неговите чувства.
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

Пенчо Заека написа:
Уфф
Закон Божи - винаги реагираш противно на очакванията на събеседника си. !!! Като го постигнеш, ела ми се обади:rotfl24:
Хи хи,
непременно ще опитам.
Ако разбера обаче какво очаква;)противника де...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

хубавото на подобни теми е че всички са прави и на всеки доводите са железни.
в крайна сметка обаче всеки си прави каквото си знае.
това е супер шантаво и неповторимо :lol:
Аватар
4avdar4e

Re: Никой не те прави на нищо.

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:Ти, и само ти, се правиш на каквото искаш.

Емоционалната интелигентност според мен е нещо друго. Аз лично го разбирам повече като още едно определение за емпатия или съпреживаване. Като да можеш да видиш света през очите на другия. И през неговите чувства.
Цопи-пасте :winkw:
------------
Интелектът не е гаранция за успех в живота. Отличните оценки не са гаранция за
отлични отношения с другите.
Новият коефициент за емоционалност вкюлчва 5 компонента:
* Самоосъзнаване;
* Самоконтрол;
* Самомотивация;
* Емпатия;
* Устойчивост.

Ще успеем като личности ако развием следните емоционални качества:

* разпознаване и изразяване на чувствата;
* емпатия;
* контрол на гнева;
* симпатия;
* независимост;
* способност да разрешаваме проблеми от интерперсонална гледна точка;
* способност да се адаптираме и да бъдем здрави;
* последователност;
* сърдечност;
* любезност;
* уважение.

За да стимулираме емоционалната интелигентност в нас и в близките ни, можем да започнем така:

* да създаваме нови познанства и приятелства и да ги запазваме;
* да работим в група;
* да понасяме шеги и подигравки;
* да зачитаме правата на другите;
* да се мотивираме в трудни ситуации;
* да приемаме разочарованията и да се учим от тях;
* да превъзмогваме отрицателни чувства като гняв и обида;
* да придобием високо самоуважение;
* да владеем чувствата си и да ги изразяваме по адекватен начин.
--------
По всички точки напрао сме за шестица :grin:
Аватар
Quid

Re: Никой не те прави на нищо.

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
Remmivs написа:Ти, и само ти, се правиш на каквото искаш.

Цопи-пасте :winkw:
------------
Интелектът не е гаранция за успех в живота. Отличните оценки не са гаранция за
отлични отношения с другите.
Новият коефициент за емоционалност вкюлчва 5 компонента:
* Самоосъзнаване;
* Самоконтрол;
* Самомотивация;
* Емпатия;
* Устойчивост.

Ще успеем като личности ако развием следните емоционални качества:

* разпознаване и изразяване на чувствата;
* емпатия;
* контрол на гнева;
* симпатия;
* независимост;
* способност да разрешаваме проблеми от интерперсонална гледна точка;
* способност да се адаптираме и да бъдем здрави;
* последователност;
* сърдечност;
* любезност;
* уважение.

За да стимулираме емоционалната интелигентност в нас и в близките ни, можем да започнем така:

* да създаваме нови познанства и приятелства и да ги запазваме;
* да работим в група;
* да понасяме шеги и подигравки;
* да зачитаме правата на другите;
* да се мотивираме в трудни ситуации;
* да приемаме разочарованията и да се учим от тях;
* да превъзмогваме отрицателни чувства като гняв и обида;
* да придобием високо самоуважение;
* да владеем чувствата си и да ги изразяваме по адекватен начин.
--------
По всички точки напрао сме за шестица :grin:
това ако не е от някой секс сайт е те па на :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

алеле

това направо кат за мен писано

точ в точ

кой ми е правил провил

я го издай

:blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:алеле

това направо кат за мен писано

точ в точ

кой ми е правил провил

я го издай

аз кво ти викам :grin:
--------
Валентина Антонова - филолог, лингвист, социален психолог- СУ "Климент Охридски". Занимава се с практически изследвания и обучение в областта на развитието на човешкото съзнание; прилагането на авангардни психологически технологиии за самоконтрол, саморегулиранеи самопрограмиране;за взаимоотношенията индивидуално колективно съзнание; за разгръщане възможностите на човека.
-----------
Води курс - 22 часа за 150 кинта.

Напраоо сме си сбъркАли професиите :blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

знаех си аз
тези психоложки ти надушвам от километри :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

по феромоните? :blum:

и после?
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

caliostro написа:знаех си аз
тези психоложки ти надушвам от километри :lol:
Таз психоложка - филоложка, ако земе да си опраи и пунктуацията, цена няма да има:winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:по феромоните? :blum:

и после?
какво после :lol:
пишат научни трудове какво им се е случило :lol:
Аватар
Глен

Oфф

Мнение от Глен »

Офф, ужас ви казвам,
то сега се оказва, че и "Емоционално лидесртсво" вече има.
http://209.85.135.104/search?q=cache:yC ... =clnk&cd=6

И ся кво, заплатите ли ще порастнат или вулгаризмите ще намалеят :shy:
esti

Мнение от esti »

caliostro написа:
Remmivs написа:по феромоните? :blum:

и после?
какво после :lol:
пишат научни трудове какво им се е случило :lol:
"Един пациент, за когото психоаналитикът смята, че е „в отричане“ относно сексуалната си ориентация може да се разглежда като потвърждаващ, че е хомосексуалист, просто като отрича, че е такъв; и ако прави секс с жени, може да бъде обвинен, че се опитва да подкрепи отричането си. С други думи, няма начин пациентът убедително да покаже своята хетеросексуалност на психоаналитика. Това е пример, който Попър нарича „затворен кръг“. Твърдението, че пациентът е хомосексуалист, не е фалсифицируемо."
Не е работа да си имаш работа с психолози:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Oфф

Глен написа::
Е те т'ва

Докъм 25-годишна възраст ние вече сме ???очертали“ пътеките на емоциите си в своя мозък и нататък не се случват много промени. Ако сме имали хубаво детство, юношество, младост, се развиваме в положително настроение, весели, оптимистични индивиди. Ако сме преживели тежки събития, те може да оставят отпечатък на меланхоличност, апатия. И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни, толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях.

от години се опитвам да го налея с фуния в сума ти глави, ма не става
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

стига бе
няма калъп за мозъци
това значи, че на 25 години умираме
Аватар
Глен

Re: Oфф

Мнение от Глен »

frisky lioness написа:
Глен написа::
Е те т'ва

Докъм 25-годишна възраст ние вече сме ???очертали“ пътеките на емоциите си в своя мозък и нататък не се случват много промени. Ако сме имали хубаво детство, юношество, младост, се развиваме в положително настроение, весели, оптимистични индивиди. Ако сме преживели тежки събития, те може да оставят отпечатък на меланхоличност, апатия. И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни, толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях.

от години се опитвам да го налея с фуния в сума ти глави, ма не става
Хах,
бе то и в една да го налееш/поне в моята/, някои казват, че все файда;)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:стига бе
няма калъп за мозъци
Не значи..... Но детството е от огромно значение
Изображение

Аватар
Глен

Ха

Мнение от Глен »

няма калъп за мозъци
Ха, ти пък:)
Нали за емоции става въпрос, туй е само очертаване...а докато се получи карината, то трябва фон, фигурки, разни други ...та после и рамка;)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

няма калъп за мозъци
И освен това все пак да не забравяме, че има и различни типове темперамент, това също влияе на емоционалността
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Ха

Глен написа:
няма калъп за мозъци
Нали за емоции става въпрос, туй е само очертаване...а докато се получи карината, то трябва фон, фигурки, разни други ...та после и рамка;)
Рамка звучи много....ограничаващо някак си:grin::winkw:
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

от значение е всеки миг, момичета

carpe diem

:D
Аватар
Глен

Re: Ха

Мнение от Глен »

frisky lioness написа:
Глен написа:
няма калъп за мозъци
Рамка звучи много....ограничаващо някак си:grin::winkw:
Еми, да...
аз затуй написах рамка, щото все се опитват да те набутат в нея...:(
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:от значение е всеки миг, момичета

carpe diem

Всичко е от значение (както се казва... :blum:)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Всичко е от значение (както се казва... :blum:)
Именно! Gmta! :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
няма калъп за мозъци
И освен това все пак да не забравяме, че има и различни типове темперамент, това също влияе на емоционалността
И освен това да не забравяме какво цитира Фриски накрая:
"И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни,
толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях." - Но това важи и за след 25-тата година, нали? значи надежда все пак има.
Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
:-)
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:от значение е всеки миг, момичета

carpe diem

Абсилютно, но детството е първоопределящо:grin:
Изображение

Аватар
Глен

Мнение от Глен »

vyara написа:
4avdar4e написа:
няма калъп за мозъци
И освен това да не забравяме какво цитира Фриски накрая:
"И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни,
толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях." - Но това важи и за след 25-тата година, нали? значи надежда все пак има.
Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
:-)
Ей затва сега си викам-колкото по-емоционални, толкоз по-интелигни, брейййййййй
а,а че го измислих :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

умни, красиви, нескромни, емоционални, гениални, възхитителни, неотразими

с една дума

ние