Емоционална интелигентност
Емоционална интелигентност
Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Колкото и да се напъвам обаче не мога да избягам от природата си. Явно нещо важно ми убягва, но какво да се прави. Човек докато е жив все се учи.
Питам се сега например, някой като ме прави на балама аз интелигентно ли да му отвърна или емоционално. То човек като тръгне по тази плоскост-каквото повикало, такова се обадило, ама кат не мога и това си е. Хич не ме бива да споря. А като си го рекна после ми е все криво и все мисля:)))
Уж все се опитвам емоциите на другите да разбера, пък аз и собствените трудно ги разбирам и с голям зор контролирам...
Уфф
Колкото и да се напъвам обаче не мога да избягам от природата си. Явно нещо важно ми убягва, но какво да се прави. Човек докато е жив все се учи.
Питам се сега например, някой като ме прави на балама аз интелигентно ли да му отвърна или емоционално. То човек като тръгне по тази плоскост-каквото повикало, такова се обадило, ама кат не мога и това си е. Хич не ме бива да споря. А като си го рекна после ми е все криво и все мисля:)))
Уж все се опитвам емоциите на другите да разбера, пък аз и собствените трудно ги разбирам и с голям зор контролирам...
Уфф
Re: Емоционална интелигентност
Правилно си мислиш - остави си другите - има и луди, има и хаховци, има и не-глупави, но с леко или повече промити мозъци... освен ако не решиш да ставаш световен спасител - пускай ги у лево и само като имаш мегдан за забавления или кат някой много те нервира (ама пък това не е полезно за здравето) или прекали с популизмите И имаш време И настроение -тегли му една емоция. На първо място винаги да са си твоите си. Другите - сами няма да се оправятГлен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Уфф
Такива ми ти работи.
-
почти безобидна
Емоционално - прас два шамара, пък той ако е интелигентен ще си помисли дръг път али да те прави на балама.Глен написа: Питам се сега например, някой като ме прави на балама аз интелигентно ли да му отвърна или емоционално.
Какво му мислиш толкова- напъни си цялата емоционална интелигентност и отвърни му емоционално-интелигентноГлен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Уфф
ехааааааааа
Ехаааааааааааа
ей туй страшно ме изкефи:)))
Абе викам си да изпробвам и аз да се прая малко на интелигентна;)
ей туй страшно ме изкефи:)))
Абе викам си да изпробвам и аз да се прая малко на интелигентна;)
Тц. Не става нито така, нито иначе. Значи, той те мисли за балама. Ако му отговориш емоционално, той ще злорадства, че е подразнил балама. Щото умните не се връзват и провокират лесно.Глен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Уфф
Второ, ако му отговориш интелигентно, а той живее с мисълта, че си балама, няма да оцени "интелигентността" ти.
Но това няма нищо общо с коефициента на емоционалната интелигентност. Ако твоя беше висок, щеше да означава, че ти знаеш как да влизаш под кожата на хората и да ги караш да мислят онова, което искаш, да ги разбираш и те да те разбират емоционално, а тук явно имаме разминаване.
Какво бих направила аз лично, ако някой ме мисли за балама?
Отговор - нищо!
Щом той ме мисли за балама, аз съм дала повод за това. И понеже живея с убеждението, че не съм балама (примерно, де, щото аз лично съм), ще продължа да бъда себе си, докато и оня разбере, че мнението му всъщност е погрешно. Но това се доказва с действия, а не с твърдения и аргументи.
В крайна сметка не е важно какво той мисли, а как ти се чувстваш. Ако някой мисли, че съм глупава, не ми вреди, защото не ставам по-глупава от това.
- поручик Ржевски
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Закон Божи - винаги реагираш противно на очакванията на събеседника си. !!! Като го постигнеш, ела ми се обади:rotfl24:Глен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Уфф
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
ъхъпоручик Ржевски написа:Аха и аз мислим тъй.caliostro написа:това са понятия от психарите
съвременните шамани
пълни кукувици
Верният избор е АК-47!
първо нюню и после в казана
ака застрашава жизнените интереси му се оказва логистична подкрепа.
ак-47 е определено добър избор и средство за интелигентна и съдържателна комуникация.
при този избор определено мнението може да бъде изслушано с повишено внимание и би породило една дълбока хуманност и бликащи добродотели.
и т.н.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Вяра е права. Аз бих попитала интересува ли те кой какво мисли за теб и ако да, до каква степен? Тогава вече може и да се плъзнем по мааааалко по-различна плоскост:-)Глен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Уфф

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
vyara написа:Права си, то това за баламата си беше само пример.Глен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Уфф
Скоро гледах едно интрвй с Цветана Манева, в предаването "на 4 очи". Аз много я харесвам като жена, не само като актьор. Тя също засегна тази тема, като се аргументира, че ако не разбираш другите, може би няма да разбереш как да общуваш, или ще си самотник, или няма да разбираш и себе си. Преди това пък бяхме обсъждали с мои приятели, че много често забравяме да задаваме уточняващи въпроси и често в една ситуация влизаме с предварителни очаквания като изказани мнения. С две думи -говорим за едно и също нещо, но по различен начин и в края на краищата не се разбираме правилно.
Може би това важи и за чстния случай, когато предполагаме чуждата оценка...не знам
Тц. Не става нито така, нито иначе. Значи, той те мисли за балама. Ако му отговориш емоционално, той ще злорадства, че е подразнил балама. Щото умните не се връзват и провокират лесно.
Второ, ако му отговориш интелигентно, а той живее с мисълта, че си балама, няма да оцени "интелигентността" ти.
Но това няма нищо общо с коефициента на емоционалната интелигентност. Ако твоя беше висок, щеше да означава, че ти знаеш как да влизаш под кожата на хората и да ги караш да мислят онова, което искаш, да ги разбираш и те да те разбират емоционално, а тук явно имаме разминаване.
Какво бих направила аз лично, ако някой ме мисли за балама?
Отговор - нищо!
Щом той ме мисли за балама, аз съм дала повод за това. И понеже живея с убеждението, че не съм балама (примерно, де, щото аз лично съм), ще продължа да бъда себе си, докато и оня разбере, че мнението му всъщност е погрешно. Но това се доказва с действия, а не с твърдения и аргументи.
В крайна сметка не е важно какво той мисли, а как ти се чувстваш. Ако някой мисли, че съм глупава, не ми вреди, защото не ставам по-глупава от това.
Никой не те прави на нищо.
Ти, и само ти, се правиш на каквото искаш.
Емоционалната интелигентност според мен е нещо друго. Аз лично го разбирам повече като още едно определение за емпатия или съпреживаване. Като да можеш да видиш света през очите на другия. И през неговите чувства.
Емоционалната интелигентност според мен е нещо друго. Аз лично го разбирам повече като още едно определение за емпатия или съпреживаване. Като да можеш да видиш света през очите на другия. И през неговите чувства.
Хи хи,Пенчо Заека написа:Закон Божи - винаги реагираш противно на очакванията на събеседника си. !!! Като го постигнеш, ела ми се обади:rotfl24:Глен написа:Наскоро срещнах това понятие и то силно ме заинтригува.
Уфф
непременно ще опитам.
Ако разбера обаче какво очаква;)противника де...
Re: Никой не те прави на нищо.
Цопи-пастеRemmivs написа:Ти, и само ти, се правиш на каквото искаш.
------------
Интелектът не е гаранция за успех в живота. Отличните оценки не са гаранция за
отлични отношения с другите.
Новият коефициент за емоционалност вкюлчва 5 компонента:
* Самоосъзнаване;
* Самоконтрол;
* Самомотивация;
* Емпатия;
* Устойчивост.
Ще успеем като личности ако развием следните емоционални качества:
* разпознаване и изразяване на чувствата;
* емпатия;
* контрол на гнева;
* симпатия;
* независимост;
* способност да разрешаваме проблеми от интерперсонална гледна точка;
* способност да се адаптираме и да бъдем здрави;
* последователност;
* сърдечност;
* любезност;
* уважение.
За да стимулираме емоционалната интелигентност в нас и в близките ни, можем да започнем така:
* да създаваме нови познанства и приятелства и да ги запазваме;
* да работим в група;
* да понасяме шеги и подигравки;
* да зачитаме правата на другите;
* да се мотивираме в трудни ситуации;
* да приемаме разочарованията и да се учим от тях;
* да превъзмогваме отрицателни чувства като гняв и обида;
* да придобием високо самоуважение;
* да владеем чувствата си и да ги изразяваме по адекватен начин.
--------
По всички точки напрао сме за шестица
Re: Никой не те прави на нищо.
това ако не е от някой секс сайт е те па на4avdar4e написа:Цопи-пастеRemmivs написа:Ти, и само ти, се правиш на каквото искаш.
------------
Интелектът не е гаранция за успех в живота. Отличните оценки не са гаранция за
отлични отношения с другите.
Новият коефициент за емоционалност вкюлчва 5 компонента:
* Самоосъзнаване;
* Самоконтрол;
* Самомотивация;
* Емпатия;
* Устойчивост.
Ще успеем като личности ако развием следните емоционални качества:
* разпознаване и изразяване на чувствата;
* емпатия;
* контрол на гнева;
* симпатия;
* независимост;
* способност да разрешаваме проблеми от интерперсонална гледна точка;
* способност да се адаптираме и да бъдем здрави;
* последователност;
* сърдечност;
* любезност;
* уважение.
За да стимулираме емоционалната интелигентност в нас и в близките ни, можем да започнем така:
* да създаваме нови познанства и приятелства и да ги запазваме;
* да работим в група;
* да понасяме шеги и подигравки;
* да зачитаме правата на другите;
* да се мотивираме в трудни ситуации;
* да приемаме разочарованията и да се учим от тях;
* да превъзмогваме отрицателни чувства като гняв и обида;
* да придобием високо самоуважение;
* да владеем чувствата си и да ги изразяваме по адекватен начин.
--------
По всички точки напрао сме за шестица
аз кво ти викамRemmivs написа:алеле
това направо кат за мен писано
точ в точ
кой ми е правил провил
я го издай
--------
Валентина Антонова - филолог, лингвист, социален психолог- СУ "Климент Охридски". Занимава се с практически изследвания и обучение в областта на развитието на човешкото съзнание; прилагането на авангардни психологически технологиии за самоконтрол, саморегулиранеи самопрограмиране;за взаимоотношенията индивидуално колективно съзнание; за разгръщане възможностите на човека.
-----------
Води курс - 22 часа за 150 кинта.
Напраоо сме си сбъркАли професиите
Oфф
Офф, ужас ви казвам,
то сега се оказва, че и "Емоционално лидесртсво" вече има.
http://209.85.135.104/search?q=cache:yC ... =clnk&cd=6
И ся кво, заплатите ли ще порастнат или вулгаризмите ще намалеят
то сега се оказва, че и "Емоционално лидесртсво" вече има.
http://209.85.135.104/search?q=cache:yC ... =clnk&cd=6
И ся кво, заплатите ли ще порастнат или вулгаризмите ще намалеят
"Един пациент, за когото психоаналитикът смята, че е „в отричане“ относно сексуалната си ориентация може да се разглежда като потвърждаващ, че е хомосексуалист, просто като отрича, че е такъв; и ако прави секс с жени, може да бъде обвинен, че се опитва да подкрепи отричането си. С други думи, няма начин пациентът убедително да покаже своята хетеросексуалност на психоаналитика. Това е пример, който Попър нарича „затворен кръг“. Твърдението, че пациентът е хомосексуалист, не е фалсифицируемо."caliostro написа:какво послеRemmivs написа:по феромоните?
и после?![]()
пишат научни трудове какво им се е случило
Не е работа да си имаш работа с психолози
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Oфф
Е те т'ваГлен написа::
Докъм 25-годишна възраст ние вече сме ???очертали“ пътеките на емоциите си в своя мозък и нататък не се случват много промени. Ако сме имали хубаво детство, юношество, младост, се развиваме в положително настроение, весели, оптимистични индивиди. Ако сме преживели тежки събития, те може да оставят отпечатък на меланхоличност, апатия. И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни, толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях.
от години се опитвам да го налея с фуния в сума ти глави, ма не става

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Oфф
Хах,frisky lioness написа:Е те т'ваГлен написа::
Докъм 25-годишна възраст ние вече сме ???очертали“ пътеките на емоциите си в своя мозък и нататък не се случват много промени. Ако сме имали хубаво детство, юношество, младост, се развиваме в положително настроение, весели, оптимистични индивиди. Ако сме преживели тежки събития, те може да оставят отпечатък на меланхоличност, апатия. И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни, толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях.
от години се опитвам да го налея с фуния в сума ти глави, ма не става
бе то и в една да го налееш/поне в моята/, някои казват, че все файда;)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ха
Ха, ти пък:)Remmivs написа:стига бе
няма калъп за мозъци
това значи, че на 25 години умираме
Нали за емоции става въпрос, туй е само очертаване...а докато се получи карината, то трябва фон, фигурки, разни други ...та после и рамка;)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Ха
Рамка звучи много....ограничаващо някак сиГлен написа:Ха, ти пък:)Remmivs написа:стига бе
няма калъп за мозъци
Нали за емоции става въпрос, туй е само очертаване...а докато се получи карината, то трябва фон, фигурки, разни други ...та после и рамка;)

Re: Ха
Еми, да...frisky lioness написа:Рамка звучи много....ограничаващо някак сиГлен написа:Ха, ти пък:)Remmivs написа:стига бе
няма калъп за мозъци
Нали за емоции става въпрос, туй е само очертаване...а докато се получи карината, то трябва фон, фигурки, разни други ...та после и рамка;):winkw:
аз затуй написах рамка, щото все се опитват да те набутат в нея...
И освен това да не забравяме какво цитира Фриски накрая:4avdar4e написа:И освен това все пак да не забравяме, че има и различни типове темперамент, това също влияе на емоционалносттаRemmivs написа:стига бе
няма калъп за мозъци
"И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни,
толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях." - Но това важи и за след 25-тата година, нали? значи надежда все пак има.
Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ей затва сега си викам-колкото по-емоционални, толкоз по-интелигни, бреййййййййvyara написа:И освен това да не забравяме какво цитира Фриски накрая:4avdar4e написа:И освен това все пак да не забравяме, че има и различни типове темперамент, това също влияе на емоционалносттаRemmivs написа:стига бе
няма калъп за мозъци
"И – много важно! – колкото повече сме в определени състояния – щастливи, депресирани, раздразнителни,
толкова по-силно те се фиксират в мозъка ни и все по-често ще изпадаме в тях." - Но това важи и за след 25-тата година, нали? значи надежда все пак има.
Създавайте си повече положителни емоции и всичко ще е ОК.
а,а че го измислих