Adios muchachos

Все същите
Аватар
Quid

Re: Adios muchachos

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
ELBI написа: Ако няма масови глупости (т.е. писане на глупости, които могат да се четат от масите), маса народ ще трябва да почне да се труди, а не да претака слюнки и да преобръща изречения...
Или недай си боже да мисли :shocked:
с какво ще мислят а :cool:
а да не казвам с какво се мисли :lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: Ако няма масови глупости (т.е. писане на глупости, които могат да се четат от масите), маса народ ще трябва да почне да се труди, а не да претака слюнки и да преобръща изречения...
Мисли който може.

И нещо странично (дето се сетих) - да ти призная, понякога ми е странно що мисленето не се води за вид труд... Може би щото мнозинството не го може? А може да копа - ясно, достъпно и го може. Ала това е друга тема.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
4avdar4e написа:
Мисли който може.

И нещо странично (дето се сетих) - да ти призная, понякога ми е странно що мисленето не се води за вид труд... Може би щото мнозинството не го може? А може да копа - ясно, достъпно и го може. Ала това е друга тема.
Що бе?
Работата на учЕните не е ли да мислят? :huhthink: Или поне И да мислят?
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

caliostro написа:
Green Light написа:
caliostro написа: ебал съм и майката на романтиката в минало време.
щото действа кофти.
за тва романтика към днешна дата.
първо са некви шибани раздели
после е неква шибана смърт
пак раздели но с точка.
за тва наблягане - в днешна дата какво е
иначе у музиката
:cool:
Тва, аз естествено не го разбрах, но да те питам една друга работа. От вечра съм се замислИл много здраво по един въпрос. Прочетох в една маршрутка че има тринайсто съзвездие змиеносец. И че астрологията не и пасва понеже била пригодена за работа с числото 12 а не 13. За тринайстата зодия знаех. Обаче че астрологията не може да работи с 13 не знаех. Как ще обясните това? Щото е голем майтап.
това горното ...
може и да го усетиш а може и да не го усетиш.
въпрос на гледна точка.

за астрологията това което се тиражира 90% са пълни глупости.
повтарят се едни и същи небивалици и така се скрива елементаризма и простотията да не кажа пълната неграмотност.
купища парадокси има.
изглеждат безкрайно нелепо.
Сфанах, сфанах! После го прочетох пак. Carpe diem, нъл тъй?
За астрологията- що не обясниш? Аз ще слушам ако не с доверие, то поне с голям интерес. Колкото и майтапчийски да питам, в мойте въпроси няма да откриеш подигравка
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: За астрологията- що не обясниш? Аз ще слушам ако не с доверие, то поне с голям интерес. Колкото и майтапчийски да питам, в мойте въпроси няма да откриеш подигравка
Ми не ще!
Пази си я за себе си! :blum:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

ELBI написа: И нещо странично (дето се сетих) - да ти призная, понякога ми е странно що мисленето не се води за вид труд... Може би щото мнозинството не го може? А може да копа - ясно, достъпно и го може. Ала това е друга тема.
Не знам, но едно време някои са казвали: "Учи, за да не работиш!" :badair:
Без коментар.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:
caliostro написа:
Green Light написа:
caliostro написа: ебал съм и майката на романтиката в минало време.
щото действа кофти.
за тва романтика към днешна дата.
първо са некви шибани раздели
после е неква шибана смърт
пак раздели но с точка.
за тва наблягане - в днешна дата какво е
иначе у музиката
Тва, аз естествено не го разбрах, но да те питам една друга работа. От вечра съм се замислИл много здраво по един въпрос. Прочетох в една маршрутка че има тринайсто съзвездие змиеносец. И че астрологията не и пасва понеже била пригодена за работа с числото 12 а не 13. За тринайстата зодия знаех. Обаче че астрологията не може да работи с 13 не знаех. Как ще обясните това? Щото е голем майтап.
това горното ...
може и да го усетиш а може и да не го усетиш.
въпрос на гледна точка.

за астрологията това което се тиражира 90% са пълни глупости.
повтарят се едни и същи небивалици и така се скрива елементаризма и простотията да не кажа пълната неграмотност.
купища парадокси има.
изглеждат безкрайно нелепо.
Сфанах, сфанах! После го прочетох пак. Carpe diem, нъл тъй?
За астрологията- що не обясниш? Аз ще слушам ако не с доверие, то поне с голям интерес. Колкото и майтапчийски да питам, в мойте въпроси няма да откриеш подигравка
ми какво да кажа.
астрологията е нещо което наистина работи и дава резултат.
в тази сфера на 100 г я има нещо стойностно и ново я не.
включително и за да с екритикува аргументирано се иска доста познание.
доста неща които се практикуват масово не са нито логични нито нищо. а са направо абсурдни.
но каже ли това човек и ....
иначе е интересно.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

caliostro написа: ми какво да кажа.
доста неща които се практикуват масово не са нито логични нито нищо. а са направо абсурдни.
иначе е интересно.
Извинявай, но това съм го чувал. Предполагам да си различен, предполагам да си знаещ, предполагам можеш да кажеш нещо различно. Толкова ли е непревземаема за лаици, че не можеш да напишеш "защо според теб работи, защо бъркат масово..." или каквото "защо" трябва да се зададе, така че да разбера. Ясно е, че аз не знам какво да попитам защото "за да питаш трябва да знаеш по- голямата част от отговора"
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Stranniche написа:
ELBI написа: И нещо странично (дето се сетих) - да ти призная, понякога ми е странно що мисленето не се води за вид труд... Може би щото мнозинството не го може? А може да копа - ясно, достъпно и го може. Ала това е друга тема.
Без коментар.
Така е. По времето на Стамболийски се развихря едно сериозно противопоставяне на селячеството на интелигенцията.. Оранжев комунизъм си е било по онова време, така да се каже :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:
4avdar4e написа:
Мисли който може.

Що бе?
Работата на учЕните не е ли да мислят? :huhthink: Или поне И да мислят?
Работата е да постигат неща/резултати/т.н. с мислене. Като цяло си права!!!

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:
caliostro написа: ми какво да кажа.
иначе е интересно.
Извинявай, но това съм го чувал. Предполагам да си различен, предполагам да си знаещ, предполагам можеш да кажеш нещо различно. Толкова ли е непревземаема за лаици, че не можеш да напишеш "защо според теб работи, защо бъркат масово..." или каквото "защо" трябва да се зададе, така че да разбера. Ясно е, че аз не знам какво да попитам защото "за да питаш трябва да знаеш по- голямата част от отговора"
ок.
по принцип всики неща които ни интересуват са пред очите ни.
но забързани и заслепени във вихъра на ежедневието не ги забелязваме.
основното?
това е принципът за хармонията.
нещата са в един вид равновесие и са хармонични.
у всичко е взаимно свързано .
това е
простички са нещата .
проблема или по скоро проблемите идват от там че не винаги сме съгласни и не приемаме нещата с разбиране.
другото е някаква бутафория.
това за което стана дума в един момент е толкова нищожно и малко че и даже и несъществено.
но въпросите бяха много.
да си различен?!
защо е нужно човек да е друг а не самият себе си?!
оргиналност?
не е трудно. но и това започва да пречи в един момент.
не може в тази тясна рамка - астрология да се побере всичко.
и не е астрологията швейцарско ножче за да може какво ли не.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

ELBI написа:
Stranniche написа:
Без коментар.
Така е. По времето на Стамболийски се развихря едно сериозно противопоставяне на селячеството на интелигенцията.. Оранжев комунизъм си е било по онова време, така да се каже :blum:
Цъ, струва ми се, че си в грешка! Стамболийски оглавява една разрушена, селска и неграмотна държава, провежда "образователна" политика, елемент от нея е и....точното наименование ми убягва в момента, но става въпрос за шест месеца за момичета и година(ако не се лъжа) за момчетата, време на труд(трудова повинност) и обучение(съвременни, модерни професии)....всичкото това задължително и без изключение, е точно за това настава кански вой от страна на интелигенцията и по-заможните(как така нашето момче, ще работи със селяците-колко актуално и в наше време нали?)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Dark написа:говорите за римляните, но те не са се пръкнали от нищото

и от етруските доста неща са прихванали
Меценат - най-известният етруск, станал нарицателно за благодетел на прохождащи таланти.:-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:
ELBI написа:
Stranniche написа:
Без коментар.
Цъ, струва ми се, че си в грешка! Стамболийски оглавява една разрушена, селска и неграмотна държава, провежда "образователна" политика, елемент от нея е и....точното наименование ми убягва в момента, но става въпрос за шест месеца за момичета и година(ако не се лъжа) за момчетата, време на труд(трудова повинност) и обучение(съвременни, модерни професии)....всичкото това задължително и без изключение, е точно за това настава кански вой от страна на интелигенцията и по-заможните(как така нашето момче, ще работи със селяците-колко актуално и в наше време нали?)
По мое време въведоха УПК. Повечето младежи учеха и работеха нещо, което не им послужи за нищо в бъдещите им професии. Само загубиха по една или две години.
И защо ако един човек става за чудесен хирург, трябва да сади зеле?
Или пианист, на когото ръцете биха му били по-ценни за музиката... Да копа може всеки, както се каза тук.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

много политика много нещо
нямам думи
и преди и сега а и утре кой си е прецакан си е прецакан.
никаква разлика няма от времето на египет та до дмес.
то досадно направо
все едно и също
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

caliostro написа:много политика много нещо
нямам думи
и преди и сега а и утре кой си е прецакан си е прецакан.
никаква разлика няма от времето на египет та до дмес.
то досадно направо
все едно и също
Едно и също?!
Дали въобще е възможно човек да преобърне тенденцията?
І

Мнение от І »

Mila написа: Едно и също?!
Задаваш ...отговори. :grin:
А графа просто си е черноглед.. Те всички оракули са все в черни мантии и бачкат в тъмни и одимени от химикалите помещения. /маси за непушачи, нямат! :grin:/.
Аватар
doktorka

hihihihi....

Мнение от doktorka »

МЪЖжжж написа:
А графа просто си е черноглед.. Те всички оракули са все в черни мантии и бачкат в тъмни и одимени от химикалите помещения. /маси за непушачи, нямат! :grin:/.
Kato Pawel Popandov kato beshe astrolog w "13-tata godenica na princa"...
pomnite li go ?
hihihihi
kak hodeshe na specializacia.
:rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа:
Stranniche написа:
Без коментар.
Тц. Не съм. Държавата е победена и селска, но с една добра грамотност, до колкото е възможно за 40 г, през което време обучението у нас (вкл. българските територии извън границите на Княжеството и след това на Царството) е интензивно и масово. България не случайно става "Япония на Европа" (според ам. президент) и българите - прусаците на Балканите (страхотна армия, въпреки корупционните и други скандали и в тази сфера).

Т.н. образователна политика е премахването на голямото ъ и няколко други букви, което според редица лингвисти/експерти е било грешка и е осакатило нашия език, но така или иначе опростяването на бълг. език е факт в днешни дни. Прави и куп други золуми, да не говорим за ужасно ниския морал и знания (европейски - като отива на 3 месечно пътешествие по Европата се връща глътнал си граматиката - простият селянин просто не е знаел/виждал маса неща), които притежавал (освен много истории с жени и т.н., карал е министрите си да подписват оставка на лист без дата да ги държи в "шах", а хич да не говорим за финансовите му злоупотреби).

В европейската историческа литература (пък и в българската - като изключим комунистическата, ако т може да се счита за историческа изобщо) са описани добре извращенията му с политически противници (стига до там да сваля хора от влака и да им бръсне бради и мустаци - до толкова ниско стига - отделно са побоищата и издевателствата).

И все пак, ако искаме да сме обективни и да посочим и няколкото добри неща (глобално погледнато) - трудовата повинност за онзи период би могло да се разглежда като нещо полезно, твърдостта на управление е също важна за един период на разочарование и хаос. Това, което никой не е учил, и не си е давал сметка е, че благодарение на бруталния режим на Стамболийски, след това идват други брутални разправи (за жалост от тях също пострадва интелигенцията - смешно е да се твърди, че видиш ли, интелигенцията само поради произхода не Стамболийски решила да не го хареса - не - ПЪЛНО е с примери на издевателства на оранжевата гвардия над всички образовани люде, като НЕ те правят преврата, а военните ... там издевателствата не се прощават и ВМРО - там също грешките не са се прощавали... а и ВМРО е считало, че селският лидер е направил национално предателство... историята с Югославия, но стана много дълго и сигурно досадно...)

Такива ми ти работи. Писани набързо.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Stranniche написа: По мое време въведоха УПК. Повечето младежи учеха и работеха нещо, което не им послужи за нищо в бъдещите им професии. Само загубиха по една или две години.
Или пианист, на когото ръцете биха му били по-ценни за музиката... Да копа може всеки, както се каза тук.
Псолютно си права. Но изходи от гл. точка на прост човек, който не става за хирург или музикант. За него "те" са паразити. Само този който копа (или по-късно - бачка във фабрика) е ценен. Дай на простака власт и гледай какво става...

Забавното в историята е, че неизбежно и простаците почват да поемат от идеята, че не всичко е само копане, ядене и пър...не. Управлението и свързаността с други цивилизации/държави/общества/т.н. го налага.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

От тая същата тогавашна компания има един в Австралия, двама в САЩ, Панчо обиколи целия свят - където и да го пиша че е все ще е вярно, та ще напиша че не е тука и това ще е най вярното от всичко. Не са тука и Владо, Попа, Стойката от квартала, Сашко от Княжево (той може и да се е върнал, ама след десет години, къде ще ми се обажда- умряла работа), Сузи е в Англия, Мустафа, сещате се- в Стамбул и не съм свършил- има и още: Ивчо със семейството си, Румбата и Надя, Жоро, Тиролеца. Не броя тия, които си се прибраха у тях си в Никарагуа, Лаос, Ливан, Гърция. Години на изпращане. Даже и Сет взе та се махна от тук, та и тука раздели, накъдето и да се обърна все едно.

Green-ey,
shto zabraviash "mujeres"-kite?
m?

eto ti druga gledna tochka.
na tezi deto trygvat.
Smeia da tvurdia ,che wzaimootnosheniata mi s novite drugari ,koito sum otkrila sled kato sum izliazla ot Bg sa mnogo po-zreli i otkroveni..Opredeleno...no ne taka emocionalni...

Muj mi imashe goliama "makedonska" kompania..vesela,shumna,splotena.
sega ,kato si biah tam..me gleziha ( bukvalno)..vsichki do edin..
beshe hubawo,no niakak si se chusvtvah ne na miasto...
kakto i w tozi klub naprimer
tova,koeto si beshe "na miasto" bqha decata ni...
nameriha sushtiat obsht ezik ,koito imahme nie kato "po-mladi"..:)

trudno e da se vrushtash...
tolkova mnogo go iskash...pomnish vsichki tezi kuponi ,otkrovenia i t.n...
i se vurnesh i promianata e tolkova qwna i neochakwana.
vie q wijdate vseki den...i ne wi prawi wpechatlenie...
az ia vijdam sled 10 godini i e tam.... i ne mojesh ia vurna nazad

zatova kato putuvam do Bg ne se "vrushtam"...

IDVAAAAAAMMMMMM

kupih si biletite.... :balerinas:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Stranniche написа: По мое време въведоха УПК. Повечето младежи учеха и работеха нещо, което не им послужи за нищо в бъдещите им професии. Само загубиха по една или две години.
Псолютно си права. Но изходи от гл. точка на прост човек, който не става за хирург или музикант. За него "те" са паразити. Само този който копа (или по-късно - бачка във фабрика) е ценен. Дай на простака власт и гледай какво става...

Забавното в историята е, че неизбежно и простаците почват да поемат от идеята, че не всичко е само копане, ядене и пър...не. Управлението и свързаността с други цивилизации/държави/общества/т.н. го налага.
много сладко, но това всичко е продукт на модернизацията и новонавлизащата идея човекът да бъде оценяван заради собствените си качества и способности, а не заради произхода. В цяла Европа я има тази тенденция. Като онова с демократичните идеи и Евросъюза примерно. Няма как - идеал.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:
ELBI написа:

много сладко, но това всичко е продукт на модернизацията и новонавлизащата идея човекът да бъде оценяван заради собствените си качества и способности, а не заради произхода. В цяла Европа я има тази тенденция. Като онова с демократичните идеи и Евросъюза примерно. Няма как - идеал.
Тук няма противоречия. Обаче понякога произхода (де факто Стамболийски основава своята политическа теза и практика ТОЧНО на произхода - на съсловността) пречи на иначе будни и интересни хора да надскочат своята същност и да се обърнат и към други източници, освен своите корени.

И ти говориш за по-съвременна Европа. Обаче странно забравяш Европата през средните векове, когато човекът в Европа (интересна особеност е тук - в Отоманската империя не е било така и много способни западняци, но от "нисш" произход са пробили в йерархията на системата единствено заради способностите си) се е оценявал и реализирал само ако е бил от среден/по-издигнат произход.

Днешните дни са различни от това, което е било преди 200-300 години!

Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

ELBI написа:

mmmmm...
kolko shteshe da e civilizovano...
da sme vsichkite ili muzikanti i hirurzi, ili neshto podobno vuzvisheno...

i shtiahme da iadem samo..... pasti...:blum:

ELBI, q se wzemi w ruce...
kakwo razbirash pod prostak?
neobrazovan ( shtoto taka se dolavia ot dumite ti)...
ot selo?..koe po-tochno?

mi...bashta mi e ot selo...
ot nashe selo...
pasial e volowete nawremeto-kogato se e razvivalo kvo besh tam purvite 7 godini
kopal e i pak si kopae gradinkata s udovolstvie ...

beshe naj- dobriat zubolekar hirurg v okryga.
Vsichki mu znaeha imeto.

vuvede cial kup novi neshta v stomatologiata na nacionalno nivo...
a da..i beshe shef...Imashe vlast.
inache momche ot selo i e pasal volovete...

Ama to sigurno nachalstvoto go e nauchilo kolko e vajno da si civilizovan...
he he.... :connie:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

ELBI написа:

Това хубаво, ама кога го виждаш да стане? Много бавно я поемат тая идея, бе... Докато я поемат ние вече няма да сме живи.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

doktorka написа:
ELBI написа:

mmmmm...
kolko shteshe da e civilizovano...
da sme vsichkite ili muzikanti i hirurzi, ili neshto podobno vuzvisheno...

i shtiahme da iadem samo..... pasti...:blum:

ELBI, q se wzemi w ruce...
kakwo razbirash pod prostak?
neobrazovan ( shtoto taka se dolavia ot dumite ti)...
ot selo?..koe po-tochno?

mi...bashta mi e ot selo...
ot nashe selo...
pasial e volowete nawremeto-kogato se e razvivalo kvo besh tam purvite 7 godini
kopal e i pak si kopae gradinkata s udovolstvie ...

Vsichki mu znaeha imeto.

Ama to sigurno nachalstvoto go e nauchilo kolko e vajno da si civilizovan...
he he.... :connie:
Хич не дофтурке. Има си природно интелигентни хора, на които малко им трябва - попиват прекрасно и сменят бързо и среда, и мислене. Примери освен твоя баща - бол. С много малки изключения (тези, които са живяли в Цариград, Браила, Букурещ, малко в Русе и Шумен ... добре де - и на още малко местенца...) българския народ към 1870-те е селски. А през 1912-15 имаш една завидна интелигенция - пак почти изцяло произлязла от селското съсловие.

Та - просто в случая не разбра за какво става въпрос. Да не говорим, че едно е власт (ще ми е искрено интересно какво е въвел на национално ниво, щото и дядо ми е бил зъболекар, и леля ми е...та познавам хора от средите - вярвам ти де...) в областта на специалиста (т.е. учил си някъде и после въвеждаш това, което си учил ...), а съвсем друго е власт в областта на политиката.

Не ги смесвай тези области. Плийз. И както и преди съм казвал - личните примери на моменти са опасни, щото са способни да подведат човека от един принципен спор в един съвсем личен...

Ама това си е друга тема. Наздраве :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

[unknown] написа:
ELBI написа:

Това хубаво, ама кога го виждаш да стане? Много бавно я поемат тая идея, бе... Докато я поемат ние вече няма да сме живи.
Мда... така е. Бавно е. Тук-таме някой добър политик би могъл да ускори процеса, но при нас, на този етап изглежда, че просто ще си изчакаме смяната на 1 или 2 поколения (за жалост може както казваш да не сме живи) и ... да се надяваме, че това ще бъде факт и даденост за нашите внуци (или късната възраст на нашите деца).

докТоркаТа

Мнение от докТоркаТа »

.

Та - просто в случая не разбра за какво става въпрос. Да не говорим, че едно е власт (ще ми е искрено интересно какво е въвел на национално ниво, щото и дядо ми е бил зъболекар, и леля ми е...та познавам хора от средите - вярвам ти де...) в областта на специалиста (т.е. учил си някъде и после въвеждаш това, което си учил ...), а съвсем друго е власт в областта на политиката.

Не ги смесвай тези области. Плийз. И както и преди съм казвал - личните примери на моменти са опасни, щото са способни да подведат човека от един принципен спор в един съвсем личен...

Ама това си е друга тема. Наздраве :cool:[/quote]

тъкмо с обобщеното започнах..

Ще ядем пасти ,ЕЛБИ, без селяните простаци...

колкото до баща ми...веднага.
дядо ти едва ли ще познава..
леля ти е твърде вероятно да го знае..:)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

doktorka написа:

Vsichki mu znaeha imeto.

Как се казва баща ти? Щом е въвел много неща в стоматологията, трябва да съм го чувал. Просто ми е любопитно... :-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:

Абе може и да са отговори, но аз не ги знам.

п.п. Пък това, дето нямат маси за непушачи си е осУдително. Веднага ще сигнализирам в съответните служби. :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

докТоркаТа написа:.
Така си е у нас - ще видиш, че в един момент може и далечна рода да се окажем :blum: (Just kidding)

Кат седнем на пастичка, ще ти разкажа и още неща. И ти на мен. Че замалко да опростим темата до толумбичките от Добринище...:cool:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

ELBI написа:
Така си е у нас - ще видиш, че в един момент може и далечна рода да се окажем :blum: (Just kidding)

Кат седнем на пастичка, ще ти разкажа и още неща. И ти на мен. Че замалко да опростим темата до толумбичките от Добринище...:cool:
браво ,бе!

Пастички...
до време искаше на танци да ме водиш..сега пастички..

sic transit gloria mindi
:roll::roll:
ма нема да откажа ,де...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

doktorka написа:
ELBI написа:

браво ,бе!

Пастички...
до време искаше на танци да ме водиш..сега пастички..

sic transit gloria mindi
:roll::roll:
ма нема да откажа ,де...
ти се благодари, че няма покани в съседната тема...:cool::blum::rotfl24:
Публикувай отговор